Skip to main content

Øyhopping fra Split til Dubrovnik

Fottur på øyene mellom Split og Dubrovnik

Kroatia er velkjent for sine blendende vakre øyer, asurblått hav og koselige historiske byer. På øyhopping mellom Split og Dubrovnik får du besøke flere av perlene Kroatia har å by på, i en uslåelig kombinasjon av vandring, by og hav. I Split og Dubrovnik er det lett å drømme seg tilbake til romertiden når du utforsker de trange gatene i gamlebyene. Øya Hvar er kjent for sin vakre blomsterpark og sitt gode kjøkken, mens Korčula er kroatenes favoritt - hit kommer de for å slippe unna den største turiststrømmen. Mljet er en av de grønneste øyene i Adriaterhavet og nasjonalparken er mer enn verdig et besøk. Turen avsluttes i spennende Dubrovnik, hvor du får en omvisning i gamlebyen med en lokal kunnskapsrik guide. Dubrovnik kan også friste med sine strender ved og rundt byen, som er av ypperste klasse, med krystallklart vann.

Avgang hver dag fra 8. april 27. juni til 5. oktober.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: fra kr 11 600

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge) fra*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg mellomsesong**: kr 1 500
Tillegg høysesong 1***: kr 3500
Tillegg høysesong 2 ****: kr 4 750

Tillegg enkeltrom: fra kr 2 950
Tillegg mellomsesong, enkeltrom**: kr 3 450
Tillegg høysesong 1, enkeltrom***: kr 5 500
Tillegg høysesong 2, enkeltrom****: kr 5 500

*Med Sør-Norge menes Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Mellomsessong: 28.04-28.05
***Høysesong 3: 29.05-27.06 og 29.08-27.09
****Høysesong 2: 28.06-28.08

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller med frokost
 • Båtbilletter til Hvar, Korčula, Mljet og Dubrovnik
 • Transfer dag 2 fra hotellet på Hvar til Velo Grablje
 • Transfer dag 3 fra hotellet på Korčula til Pupnat
 • Transfer dag 7 fra kaia i Dubrovnik til gamlebyen
 • 1-2 timers byvandring i Dubrovnik, med egen guide
 • Transfer til flyplassen i Dubrobnik (evt. til fergekaia, for båt til Split)
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • GPX-filer
 • Servicetelefon


Ikke inkludert: 

 • Båtbillett fra Korčula til Orebić og tilbake
 • Inngang i nasjonalparken på Mljet (Betales i lokal valuta på stedet) 

Dag for dag

Dag 1     Norge - Split
Ankomstdag. Fra Norge flyr du til Split, en vakker middelalderby med trange gater, små butikker og små og store plasser med restauranter og barer. Om kvelden er det ofte live-musikk foran St. Dominus-Katedralen, der trappene fungerer som amfi. Lander du tidlig eller har ekstranetter i Split kan du vandre opp gjennom pinjeskogen til Marjanhøyden og/eller ta en dukkert på en av de mange strendene utenfor sentrum.

Dag 2     Hvar     13 km      3,5 timer      +130 m / -460 m
Dette er første vandredag. Du starter dagen med å ta med deg bagasjen nedover til kaia i Split. Herfra tar du båten til øya og byen Hvar, som tar en liten time. Øya er omtalt som en av verdens vakreste, og inne i de brosteinslagte gatene i middelalderbyen Hvar er det bilfritt. Du frakter selv bagasjen til hotellet (ev. kan du ta taxibåt hvis dere er flere). På hotellet blir du hentet og kjørt opp til Velo Grablje, hvor du starter en lett vandring ned mot havet. Vel nede ved kysten er det mulighet for å spise lunsj på stranda, før vandringen fortsetter på litt ulendt underlag langs kysten mot Hvar by. Husk å ta med deg badetøy!

Dag 3     Korčula     14 km     4 timer     +100 m / -410 m
Dagen starter med en fergetur til den vakre øya Korčula. Du får en transfer fra hotellet som tar 15 minutter opp til den lille landsbbyen Pupnat, som er utgangspunktet for dagens vandring. Her finner du både supermarked og restaurant. Turen går nedover mot landsbyen Zrnovo – Prvo Selo før du igjen kommer ned til det krystallklare Adriaterhavet. Du ender opp i den gotiske middelalderbyen Korčula som kan dateres tilbake til 1400-tallet. Den vakre lille byen er sterkt preget av tiden den ble styrt av Venezia. Gamlebyen befinner seg på UNESCOs verdensarvliste, og de små, trange smugene er fylt med arkitektoniske skatter og flere interessante museer.

Dag 4     Rundtur Orebic – St. Ilija – Orebic     16 km     5,5 timer     +950 m / -950 m
I dag kan du velge om du ønsker å kose deg i Korčulas trange gater, bruke dagen til å duppe i det fristende Adriaterhavet eller i bassenget på hotellet, eller prøve deg på en liten formtester opp til St. Ilija. Båten over til Orebic, som er utgangspunktet for dagens tur, tar bare 15 minutter. Du starter lett oppover mellom småhusbebyggelse og små leilighetskomplekser, hvor sitrus- og oliventrær gir skygge i de pent danderte hagene. Videre oppover gjennom skogen får du tidvis flott utsyn mot Korčula og havet. Endelig, når du nesten når toppen, får du belønningen din: Vakker utsikt følger deg over eggen, opp på toppen på St. Ilija og ned igjen de 950 høydemetrene tilbake til Orebic. Her kan du nyte de litt mindre befolkede badeplassene inn mot byen og et måltid på en av restaurantene ved havna. Båt tilbake til Korčula hvor du overnatter enda en natt. Vandringen anbefales på det sterkeste!

Dag 5     Mljet     14 km     4,5 timer     +530 m / -530 m
Dagen starter med båttur over til øya Mljet, som er regnet for å være Kroatias grønneste. En tredjedel av øya har vært nasjonalpark siden 60-årene. Dagens vandring tar deg fra enten Polace eller Odesej  opp til Monto Kuc, hvor du får en imponerende 360-graders utsikt utover det asurblå Adriaterhavet og den store og lille saltvannssjøen i nasjonalparken.

Dag 6     Fridag på Mljet
Dagen i dag er uten fast opplegg, men du trenger ikke kjede deg! Nasjonalparken med sine mange stier, små grusveier og innsjøer er et fantastisk sted for sykkel- og fotturer. Her kan man oppleve frodig natur, historiske severdigheter og ta et avkjølende bad. Du kan benytte deg av den lille ferga ut til St. Mary og klosteret benediktinerne bygde til ære for Jomfru Maria på 1100-tallet. Du kan også slappe av og nyte solsengene og bademulighetene i nærheten av hotellet ditt, og kose deg med en lang lunsj. Eller hva med å dra på oppdagelsesferd til Odysseus Cave på sørkysten, nær landsbyen Babino Polje? Sagnet sier at Odyssev fant ly i hulen etter å ha forlist med skipet sitt, derav navnet. Utsikten og naturen rundt hulen er fantastisk, og ligger kun en kort fottur fra veien.

Dag 7     Dubrovnik - 1-2 timer guidet byvandring i gamlebyen, og tid til å utforske Dubrovnik på egen hånd
Dette er siste vandredag. Etter utsjekk fra hotellet på Mljet tar du passasjerfergen til Dubrovnik. Her blir du hentet på kaia og kjørt til den slående vakre gamlebyen, hvor du treffer din byguide, mens bagasjen blir kjørt videre til hotellet. Guiden tar deg med bak de gamle bymurene, som har historie helt fra år 639. Byen kom under Det bysantinske riket, rett før år 900, og var allerede i denne perioden en viktig handelsby med en flåte på over 300 skip. Under borgerkrigen i 1991 fikk byen store skader etter voldsomme bombeangrep, selv om byen ikke hadde militær beleiring. Fortsatt ser du kulehullene fra borgerkrigen i noen av veggene i gamlebyen. Du har resten av ettermiddagen og kvelden fri. Kanskje finner du et bord ved en av barene oppe på bymurene hvor du kan nyte den vakre solnedgangen?

Dag 8     Hjemreise
Hjemreisedag. I dag er det utsjekk og hjemreise hvis du ikke har bestilt ekstra overnattinger i Dubrovnik. Transfer til flyplassen eller fergekaia er inkludert.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Split.

Fly:
Split
 (SPU) Nettside
Dubrovnik (DBV) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Split (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen Split til sentrum:

Buss
:
Busslinje 37 (retning Split) går fra flyplassen til havna (endeholdeplass). Det tar ca. 40 min. og koster HRK 20, NB! Betaling kun i lokal valuta! 

Taxi: 
Fra flyplassen kan du ta taxi til sentrum av Split. Pris ca. €70 (23 km). 

Forhåndsbestilt transfer: 
1 - 3 pers: Pris 750 kr. 4 - 8 pers 950 kr. Turen tar ca. 30 min. 


Hjemreise:

Transfer fra hotellet til flyplassen er inkludert.

(Skal du ta ferge tilbake Split kan du bli kjørt til fergekaia i stedet. Gi beskjed.)

Ferge fra Dubrovnik til Split: 
Kjøres av to ulike selskap, Krilo og Jadrolinia. Reisen tar mellom 4 og 6 timer, og koster ca. 170 kr. 

Båttider og -priser:
Croatiaferries.com

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 eller 4 stjerner. (Er det fullt kan det være vi bruker andre løsninger noen steder). De fleste rom har eget bad og air condition, og svømmebasseng og/eller kort vei til badeplasser. 
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: rom med en dobbeltseng. Twinrom: rom med to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Inkludert i turen er 6 frokoster.
Lunsj og middag ordner du selv. 

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen, ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet. Det er også mulig å legge inn ekstra overnattinger underveis i turen. Dette må avklares ved bestilling slikt at ferger og omvisning i Dubrovnik blir riktig. 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2,5 av 5

Lengde: 40 km

Underlag: Stein, fjell, skogssti og asfalt.

Turen er satt til kategori 2,5. Det betyr vandringen i seg selv er relativt lett, men at turen forutsetter stødige ankler og knær da mye av underlaget er grov og løs stein. Den gjennomsnittlige daglige avstanden er rundt 15 km. 

To av dagsturene er litt lange og utfordrende, men det er mulig å hoppe over hele turer om ønskelig. 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste
 • Hotell- og transfervouchere (har du ikke mulighet for å ta utskrift, kan dette sendes per post til hovedbestiller)
 • Oversiktskart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • GPX-filer
 • Bagasjelapper
 • Ev. flybilletter

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo