Skip to main content

Fjellandsbyer i Provence - fottur på egen hånd

Vandringstur fra fjellandsby til fjellandsby i Provence

Den vakre Royadalen med sine spesielle og særdeles pittoreske landsbyer ligger nordøst for Nice ved grensen mot Italia, og du vandrer fra landsby til landsby helt ned til Middelhavet. Dagene har inntil 5-7 timers vandring i frodig natur med bratte fjell og skyggefulle kløfter, grønne daler, olivenlunder, middelalder og barokk. Etter 6 dagers vandring kan du velfortjent kaste deg i bølgene på stranda i Menton og nyte det asurblå Middelhavet. Terrenget er kupert og krever derfor god kondisjon og gode knær.

Avgang hver dag fra 1. april til 18. oktober.
Ingen avgang 13. mai - 18. mai pga. Rally Monte Carlo.

Dere må være minimum to deltakere for å bestille denne turen. 


NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 10 900

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 800
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 6 netter på hotell, 1 natt på gjestehus 
 • 7 frokoster
 • 6 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på norsk)
 • Merlot Reisers GPS-appVariant: (ikke mulig i juli og august)
Du kan velge å forlenge denne turen med fotturen "Kystvandringen Menton- Nice". På dag 8 fortsetter du da å vandre fra Menton til Monaco og tar toget siste strekket til Beaulieu-sur-Mer, dag 9 går du fra Beaulieu til Nice, og dag 10 er det utsjekk fra Nice.

Tilleggspris i dobbeltrom: kr 3 500
Tilleggspris i enkeltrom: kr 4 850

Inkludert i dette tillegget er:

 • 2 netter på hotell*** m/frokost
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på norsk)

Dag for dag

Dag 1  Nice – St. Dalmas-de-Tende 
Ankomstdag. Fra flyplassen i Nice tar du trikk eller taxi til jernbanestasjonen. Togturen til St. Dalmas-de-Tende tar omkring 1,5 timer. Imponerende ingeniørkunst har skapt denne jernbanelinjen som tiltrekker seg togentusiaster fra hele verden.

Dag 2  Rundtur St. Dalmas-de-Tende     + 960/ - 960 m     6t     18 km
Dette er første vandredag. Målet for dagens vandring er landsbyene La Brigue og Tende. Begge er gode eksempler på levende landsbyer, med trange gater og vakre kirker preget av italiensk barokk. I Tende finnes det både en katedral og et museum som kan besøkes.

Dag 3  St. Dalmas-de-Tende – Saorge     + 700 / - 700 m     6t     20 km
Dagens vandring preges av vill og vakker natur. Landsbyene har hus i stein med skifertak. De er små, men fremdeles bebodde. Dagens løype bringer deg stille og fredelig fram til Saorge. Landsbyen troner på en fjellknaus over dalen, og i de trange gatene møter du middelalderstemning.

Dag 4  Saorge – Breil-sur-Roya     + 700 m / - 800 m     4t 30 min     10 km
Stien videre følger elven i nedre del av dalen. Om ettermiddagen kommer du fram til neste landsby, til ventende bagasje, middag og en seng.

Dag 5  Breil-sur-Roya - Sospel     + 600 m / - 700 m     5t 30 min     16 km
Rask stigning på en gammel sti bringer deg til landsbyen Piène-Haute. Herfra følger du gjeternes gamle stier til grensen mot Italia, hvor du kan gjøre en liten avstikker inn i den italienske landsbyen Olivetta. Deretter er du tilbake i Frankrike, hvor du følger en botanisk sti inn til Sospel. Byen har vakre gamle hus langs elven Bévéra, samt en katedral og en borg fra 1600-tallet som du kan utforske.

Dag 6  Sospel – Sainte-Agnès     + 1040 / - 720 m     6t 30 min     17 km
Veien videre går rett sørover, og i klarvær kan du se Middelhavet fra åskammene. Sainte-Agnès kaller seg Europas mest høytliggende kystlandsby, og her skal vi tilbringe natten. Dette er den tøffeste etappen med mest høydemeter, men med juksetips fra oss har du mulighet til å forkorte den.

Dag 7  Saintes-Agnés – Menton     + 150 m / - 900 m     5t     14 km
Dette er siste vandredag. Første stopp på dagens etappe er landsbyen Castellar. Deretter gjelder det å ha gode knær, for herfra går det jevnt nedover til rivieraen og byen Menton. Du bor på et hotell i sentrum av byen. Det er ingen middag inkludert i kveld, men det er nok å velge mellom i den hyggelige gamlebyen i Menton.

Dag 8  Menton – Nice – Norge
Avreisedag. Direkte flybuss (ca. 20 euro) bringer deg fra jernbanestasjonen i Menton til flyplassen i Nice (1 t 15 min).


Variant Menton - Nice:

Du kan forlenge turen med to dager fra Menton til Nice (ikke mulig i juli og august):

Dag 8  Menton-Beaulieu-sur-Mer     3t 30 min     12 km 
Den godt merkede kyststien tar deg fra Menton rundt Cap Martin, og mange steder er det trapper og stier ned til vannet som gir fine muligheter for bad og piknik. Turen går videre vestover, og du ankommer Monaco med sine luksusbåter, fyrstepalass og Casino. Du tar toget fra Monaco til hyggelige Beaulieu-sur-Mer, hvor du tilbringer natten.

Dag 9  Beaulieu-sur-Mer – Nice     5t 40 min     18 km
Dagen byr på vandring langs bratte klipper på den flotte kyststripen, og rundt Cap Ferrat kan du skimte kjendisenes fasjonable sommerhus. Du kan besøke den flotte villaen og hagene til Béatrice Ephrussi de Rotchild, og gamlebyen i Villefranche-sur-Mer sjarmerer deg med sine pittoreske gater og mange småbutikker. Fra Mont Alban får du en spektakulær utsikt utover bukten og Cap Ferrat, før du tar fatt på siste etappe inn til storbyen Nice.

Dag 10  Avreise
Du bør få med deg den koselige gamlebyen i Nice og en rusletur på La Promenade des Anglais før du vender nesen hjemover til Norge. Eller kanskje du vil tilbringe noen ekstra netter i denne fine byen? Her er det mulighet for bad, shopping, kultur og velsmakende middelhavsmat.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i St Dalmas de Tende.

Fly:
Nice Côte d'Azur airport (NCE) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Nice (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen:
Trikk til togstasjonen i Nice sentrum. Tog videre til St. Dalmas-de-Tende.

Trikketider: Nettside

Togtider og -priser:
Sncf.com
Bahn.com

(OBS! Det er ikke nødvendig å bestille togbilletter på forhånd.)

Retur:
Fra Menton til flyplassen i Nice med buss.

Busstider buss 110: Nettside.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 2/3 stjerner. Alle rom har eget bad, noen få har A/C.
Hotellisten mottar du i posten senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Halvpensjon
Du får 6 middager inkludert, i tillegg til frokost. Middag ikke inkludert i Menton.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Hôtel de Mediterranee***, Menton: På forespørsel.
Hôtel Campanile***, Nice: På forespørsel.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3,5 av 5.

Ruteprofil: Terrenget er kupert og krever derfor god kondisjon og gode knær. Noen partier kan være litt luftige for de som har høydesskrekk.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt i posten senest 10 dager før avresie:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Kart
 • Veibeskrivelser på norsk (sist oppdatert april 2019)
 • Reiseskildring
 • Nødvendige buss- og togtider
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Ev. flybilletter

Reiseskildring

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo