Skip to main content

Fra fjell til hav i Pyreneene

Vandring i Pyreneene og ned til Middelhavet

Regionen Catalonia har vært delt mellom Spania og Frankrike siden det 16. århundre, men den katalanske kulturen og det katalanske språket lever fremdeles videre. Denne turen starter langt oppe i fjellene, og du vandrer fra landsby til landsby helt dit hvor Pyreneene stuper ned i Middelhavets blå bølger. Terrenget er kupert, med bratte nedstigninger som krever gode knær.

Avganger hver dag fra 1. april til 26. oktober. 
Dere må være minimum to deltakere for å bestille denne turen.


NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

  Søk reise

  Priser

  Pris uten fly: kr 11 950*

  Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge) fra**: fra kr 5 300 tur/retur
  Tillegg enkeltrom: kr 2 350

  *Er dere 3 personer som reiser sammen tilkommer en rabatt på 1 000 kr per person. Er dere 4 eller fler får dere kr 1 650 i rabatt per person. Kryss av i bestillingsskjemaet, rabatten vil først bli synlig på bestillingsbekreftelsen. 
  **Med Sør-Norge menes Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

  Inkludert:

  • 6 netter på hoteller med frokost og middag
  • Bagasjetransport
  • Infomateriell (veibeskrivelser på norsk)
  • Merlot Reisers GPS-app
  • Transport dag 4 og 6

  Dag for dag

  Dag 1   Norge - Setcases      
  Ankomstdag. Det er enklest å fly til Barcelona. Fra Barcelona følger du våre anvisninger for en to timers togtur til Ripoll og lokalbuss/taxi til Setcases i Pyreneene. Setcases er en hyggelig liten landsby, og hotellet ligger i sentrum.

  Dag 2   Setcases – Mollo: 2 alternative ruter
  Dette er første vandredag. Dagens etappe har to alternativer:
  Kort alternativ:     5 t     + 650 m/- 700 m. Etappen starter med ca. 2 timers vandring bratt oppover. Etter toppen på ca. 1850 moh. flater terrenget ut, og etter hvert går det stort sett nedover mot Mollo.
  Langt alternativ:     6,5 t  + 800 m/- 900 m.  Etappen starter med ca. 3 timers vandring bratt oppover. Du kommer opp til et grønt og frodig landskap med en fin utsikt over fjellene rundt. Etter toppen på ca. 1865 moh. flater terrenget ut, og etter hvert går det stort sett nedover mot Mollo.
  De to alternativene møtes når det gjenstår ca. 8 km av etappen. Ankomst til den lille landsbyen Mollo med middag og overnatting på et hotell i sentrum.

  Dag 3   Mollo - Prats-de-Mollo     6 t     + 500 m/- 950 m
  Du følger smuglernes gamle stier over grensen til Frankrike. Etter ca. 7,5 km krysser du grensen og er på dagens høyeste punkt på ca. 1600 moh. Fra det gamle vakttårnet Tour de Mir får du fin utsikt over Vallespirdalen og den gamle festningsbyen Prats-de-Mollo. Hvis du kommer tidlig, anbefales rusleturer i de trange, bilfrie smågatene. Middag og overnatting på et hotell i sentrum.

  Dag 4   Prats-de-Mollo - Amélie-les-Bains     6 t     + 450 m/- 1100 m
  Om morgenen blir du hentet på hotellet med minibuss, og etter 45 minutter er du klar for vandring fra Coll del Noell på ca. 900 moh. Dagens etappe går på en åskam med fin utsikt mot dalen, havet og fjelltoppen Canigó, som regnes for Catalonias hellige fjell. På toppen av «Pilo de Belmaig» ca. 1300 moh. er det en fantastisk utsikt. Middag og hotell i Amélie.

  Dag 5   Amélie - Céret     4,5 t     + 300 m/- 400 m
  Dagens vandring går ikke så høyt i fjellene, du er på det høyeste ca. 500 moh. Ut fra Amélie går du opp i åsen via landsbyen Reynès til Céret. I 1910-20 tilbrakte kunstnere som Picasso, Braque og deres venner lange sommerperioder her. Sammen ble de grunnleggerne av kubismen. På byens museum for moderne kunst finnes mange verker fra denne epoken. Veien videre går dels gjennom dyrket mark og skog og dels på bilveier. Céret er en større by enn de tidligere landsbyene vi har besøkt.

  Dag 6   Céret - Banyuls-sur-Mer     7,5 t     + 350 m/- 1350 m
  Dette er siste vandredag. Transport med minibuss fra hotellet til Albèresfjellene. Etter ca. 40 min transport starter dagens etappe på grusvei rett under Puig/Pic Neulos. Denne åskammen, som danner grense mellom Spania og Frankrike, er overraskende øde, og byr på fantastisk utsikt mot to land. Dagens høyeste punkt Puig dels Quatre Terme er på ca. 1150 moh. Herfra kommer du ned mellom vinmarkene mot Middelhavet og hotellet.  Banyuls-sur-Mer er en hyggelig kystby med flotte bademuligheter. Dersom du synes at dagens vandring er lang, finnes et kortere alternativ på ca. 4 t.

  Dag 7   Banyuls - Barcelona - Norge
  Hjemreisedag. Tidlig lokaltog (ca. 4 timer) fra Banyuls-sur-mer via Portbou, tilbake til Barcelona for fly hjem.

  Reisen til og fra

  Oppmøte:
  Hotellet i Setcases.

  Fly:
  Barcelona 
  El Prat (BCN) Nettside

  Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Barcelona (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

  Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
  Momondo
  Finn.no
  Skyscanner

  Obs! Du må selv være påpasselig med at du har nok tid til å komme deg til Setcases dersom du bestiller fly på egen hånd (prøv å få et tidlig fly til Barcelona, sjekk togtider og legg inn godt med tid fra du lander i Barcelona til toget ditt går).  Du kan ikke ha hjemreise fra Barcelona før kl. 16.00.  Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

  Fra flyplassen til første hotell:

  Tog:

  Barcelona flyplass - Barcelona Sants ca. 20 min
  Barcelona Sants - Ripoll ca. 2 timer 

  Buss: 
  Ripoll - Camprodon* ca. 35 min 
  Taxi til Setcases ca. 20 min

  *To ganger om dagen går bussen hele veien fra Ripoll til Setcases.

  Fra siste hotell til flyplassen:

  Tog:

  Banyuls-sur-mer - Barcelona flyplass ca. 4 t

  Togtider og -priser:
  Renfe.es eller Sncf.com

  Busstider og -priser:
  Teisa-bus.com

  Overnatting/måltider

  Hotellene
  Hotellene har 2-3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
  Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
  Dobbeltrom: rom med en dobbeltseng. Twinrom: rom med to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

  Måltider
  6 frokoster og 6 middager er inkludert i turen.

  Ekstranetter
  Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

  Mulig i Setcases og Banyuls-Sur-mer, på forespørsel.

  Vi har ikke avtaler med hoteller i Barcelona.

  Ruteprofil

  Vanskelighetsgrad: 3,5 av 5.

  Ruteprofil: Terrenget er kupert og krever derfor god kondisjon og gode knær.

   

  Infomateriell

  Tilsendt på e-post etter bestilling:

  • Informasjonsskriv


  Tilsendt i posten senest 10 dager før avreise:

  • Siste informasjon
  • Informasjonshefte på engelsk med hotelliste
  • Tog og busstider fra Barcelona, via Ripoll til Campodron/Setcases
  • Veibeskrivelse på norsk (oppdatert september 2018)
  • Kart med inntegnede løyper
  • Bagasjelapper
  • Ev. flybilletter


  Sendes på e-post senest 10 dager før avreise:

  • GPX-filer

  Reiseskildring

  Kart

  • NRF Logo
  • RGF Logo