Skip to main content

Annecy og de franske alper fottur

På fjelltur i de franske alper

Fjellmassivet Les Cols des Aravis ligger ved inngangspartiet til de franske alper, i hjertet av Haute Savoie, like ved Annecysjøen, Megève og Mont Blanc. Du vil gå gjennom det mest spektakulære partiet, gjennom vakre og kjente alpelandsbyer, før den fantastiske utsikten over Annecy-sjøen til slutt åpenbarer seg. Det er et sjarmerende område som har klart å bevare sin autentiske arkitektur og lange tradisjoner.

Avgang hver dag fra 9. juni til 13. september.
Dere må være minimum to deltakere for å bestille denne turen. 


NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 10 450

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 6 000 t/r
Tillegg enkeltrom: fra kr 2 600
Tillegg høysesong**: kr 600
Tillegg enkeltrom høysesong**:  kr 2 850
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong: avganger fra 22. juni til 1. september.


Inkludert:

 • 6 netter på hoteller m/frokost
 • 5 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på norsk)
 • Transfer Thônes - Montremont, båt dag 6
 • Merlot Reisers GPS-app

Dag for dag

Dag 1 Norge – Genève – St. Jean de Sixt
Ankomstdag. Fly til Genève og buss videre via Annecy. Ankomst alpelandsbyen St. Jean de Sixt. Hotellet ligger spesielt rolig til, og med vakker utsikt. Her kan du benytte deg av svømmebassenget eller ta en tur i landsbyen. En annen mulighet er et besøk på gården ”Milk et bouses” (melk og kumøkk!) som produserer den lokale osten ”Reblochon”.

Dag 2 St. Jean de Sixt – Les Confins    11 km     4 t      + 770 m/- 385 m    
Dette er første vandredag. Turen starter med en lett etappe: Les Confin-platået, via les Mouilles de la Perrière (1368 moh.) og videre til La tête de Danay (1731 moh.), med vakker panoramautsikt over Aravis-kjeden mot øst og Mont Lachat de Chatillon og Bouchet-dalen. Stien går forbi noen vakre setre med osteproduksjon.
 

Dag 3 Les Confins-platået – Chinaillon       18 km     5 t 30 min   + 380 m/- 730 m    
I dag kommer du til de store høyfjellsbeitene på Confins-platået, Bouchet-dalen, Borneronde-passet, Col des Annes-passet (1721 moh.), og du passerer under Pointe Percée ( 2750 moh.). Via Cols des Annes-passet passerer du foten av den mytiske Aravis-tinden, Pointe Percée. Du passerer høyfjellsbeitene på Confins-platået for så å gå mot høyden av Bouchet-dalen i den vakre dalgryten. Stien går langs dalsiden nedenfor imponerende fjellpartier og klatrer rolig oppover det enkle Borneronde-passet og videre til Cols des Annes-passet. Her er stor seterdrift, osteproduksjon og vertshus. Det er fint å innta sin piknik eller kjøpe en lunsj basert på lokale produkter her. I åpent landskap med flott utsikt går turen nedover mot landsbyen Chinaillon under fjellkammene Pointes d’Almet, Grande Combe og Pointe de Deux Heures.

Dag 4 Chinaillon – Grand Bornand          19 km     7 t 15 min  + 1000 m/- 1300 m    
I dag går turen over fjellkammen Aiguille Verte (2000 moh.). Herfra er det nydelig utsikt til toppen av Araviskjeden og til Mont Blanc. Deretter går det litt nedover via den vakre Lessy-sjøen, med en seter hvor det er servering, så over Forclaz-passet og ned til seteren La Mayse. Her går grisene fritt og koser seg ute. Stien fortsetter over Planay-passet og nedover dalen, forbi blomsterrike setergrender som les Mouilles og La Tannaz.


Dag 5 Grand Bornand – Thônes       24 km     7 t 30 min   + 700 m /- 1000 m    
I dag er det gjensyn med St Jean de Sixt ved enten å ta bussen eller å ta turen gjennom Pochons- og Frasses-beitene. Herfra går man opp til Beauregard-platået og deretter ned til byen Thônes.


Dag 6 Thônes – Annecy     10 km     5 t     + 650 m/– 1000 m    
Dette er siste vandredag. Transfer med taxi om morgenen til Montremont (9 km). Tur går opp til Col des Nantets-passet (1426 moh.) og så åpenbarer Annecy-sjøen seg, en perle i hjertet av fjellmassivet. Muligheter for noe leskende ved seteren. Nedstigning til Talloires og videre til Annecy, hvor det blir rundtur med båt på innsjøen og til Annecy og kanalene.


Dag 7 Annecy – Genève – Norge
Avreisedag. Etter frokost tar du rutebuss til Geneve flyplass. Ekstranetter i Annecy kan anbefales, det er en severdig by med fine bademuligheter i Annecy-sjøen.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i St. Jean de Sixt.

Fly:
Genève flyplass (GVA) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Genève (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til første hotellet:
Du kan ta taxi hele veien, flybuss + buss, eller tog + buss fra Genève flyplass til St. Jean-de-Sixt.

Flybuss til Annecy T72: Busstider
Buss Annecy - St. Jean de Sixt L62-63: Busstider

Togtider og priser:
Bahn.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

For noen kan det være at kollektivtransport korresponderer veldig dårlig med deres flyankomst. Da må man regne med å ta taxi fra flyplassen til første hotellet, det vil koste minst 130 €, avhengig av dag og tid.

Retur:
Buss fra Annecy til Genève flyplass T72: Busstider

 

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du i informasjonspakke i posten senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Halvpensjon
Du får 5 middager inkludert på denne turen, i tillegg til frokost. Middag ikke inkludert i Annecy.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Annecy***
Pris pr. person pr. natt m/frokost:

Lavsesong: 06.06-21.06 og 02.09-13.09:
Dobbeltrom: kr 910
Enkeltrom: kr 1 520

Høysesong: 22.06-01.09:
Dobbeltrom: kr 1 050
Enkeltrom: kr 1 650

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3,5 av 5.

Ruteprofil: Du bør ha god kondisjon og være vant til å bevege deg.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt i posten like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app.
 • Hotelliste
 • Kart
 • Veibeskrivelse på norsk (sist oppdatert juni 2018)


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo