Skip to main content

Sykkeltur på egen hånd fra Paris til London

På fine sykkelveier i vakker natur fra Paris til London

Endelig kan du besøke to av Europas mest populære hovedsteder i kombinasjon med en landlig sykkelferie. Den nyetablerte Avenue Verte består av sykkelstier og landeveier i naturskjønne omgivelser på begge sider av den engelske kanalen. Til forskjell fra det pulserende livet i de to kulturbyene, vil du på veien mellom de to metropolene oppleve landlig idyll og storslått natur. Du vil blant annet sykle langs Seinen og Themsen, krysse den berømte engelske kanalen, sykle gjennom den franske naturparken Vexin og forbi praktfulle slott og historiske festninger. Ved overnatting i East Grinstead vil fugleinteresserte kunne sette spesiell pris på å oppleve Cuckoo Valley, der mer enn hundre fuglearter er blitt observert. De sanselige opplevelsene står også for tur, og Normandies førsteklasses gourmetmat utpeker seg som et minneverdig høydepunkt.

Avganger: Hver lørdag fra 30. juni til 25. august, i tillegg hver fredag fra 3. august til 10.august.

 

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 10 050

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 4 000
Tillegg el-sykkel: kr 1 150
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Bagasjetransport
 • Servicetelefon
 • Ferge Dieppe-Newhaven
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Infomøte dag 2
 • Følgebil


Variant:
Denne turen kan også tas som gruppetur med syklende guide (snakker engelsk) på følgende datoer: 30. juni, 7. juli, 28. juli, 4. august og 11. august.
5 middager er også inkludert. Vi gjør oppmerksom på at gruppen vil bestå av ulike nasjonaliteter.
Ta kontakt for pris. Vennligst opplys om at denne varianten ønskes ved bestilling.

Dag for dag

Dag 1 Norge – Paris
Ankomstdag. Fly til Paris. Vi anbefaler å ankomme tidlig på formiddagen, så du får tid til å se deg om.

Dag 2 Paris – Cergy 55 km
Dette er første sykkeldag. Med Notre Dame som startpunkt kan du følge den historiske aksen som går fra Louvre langs Champs Elysées, frem til Triumfbuen og det moderne distriktet La Défense. Nanterre etterfølges av øyene og parkene som impresjonistene var så glade i å male. Dette var et populært mål for søndagsturer, og et sted å tilbringe ettermiddagen utendørs, gjerne på en elvebåt på Seinen og Marne.

Dag 3 Cergy – Gisors 60 km
Reisen fortsetter gjennom hjertet av Vexin naturpark, som byr på maleriske landsbyer, slott og gårdsbruk. Du sykler forbi Théméricourt med sitt prangende slott og kommer til Villarceaux og slottet fra 1800-tallet med samme navn. Etter småbyen Bray-et-Lû fortsetter turen langs elven Epte frem til Gisors, der byens fort markerer den historiske fransk-normanniske grensen.

Dag 4 Gisors – Forges-les-Eaux 65 km
Fra Gisors sykler du til Gournay-en-Bray og videre til Forges-les-Eaux, kjent for sine varme kilder. Du befinner deg endelig i Normandie, også kalt Gourmandie, som, slik navnet tilsier, er berømt for sine unike smaksopplevelser.

Dag 5 Forges-les-Eaux – Newhaven 60 km (sykkel + ferge)
Fra Forges-les-Eaux følger du den nye sykkelstien mot havet og forbi spredtliggende gårder som forsyner markedene i Normandie og Paris med utsøkte produkter. På andre halvdel av etappen passerer du elvemunningen i Arques, Arques slott og noen historiske sandhuler der våtmarksfugler søker tilflukt. Deretter ankommer du Dieppe, Frankrikes ledende feriested langs kysten, og en favoritt blant mange store impresjonister. Det er oppmøte på kaia for ferden over kanalen, og vel fremme på den engelske siden overnatter du i havnebyen Newhaven.

Dag 6 Newhaven – East Grinstead 55/75 km
Fra Newhaven tar du toget til Polegate før du begynner å sykle. Alternativt kan du sykle til Brighton og ta toget derfra, men i så fall forlenges turen med 20 km. Veien går langs Cuckoo Valley og den gamle jernbanelinjen frem til Heathfield. Herfra blir turen tøffere, men etter Groombridge flater veien ut igjen. Når du så følger the Forest Way ankommer du den historiske markedsbyen East Grinstead.

Dag 7 East Grinstead – London 45 km
Dette er siste sykkeldag. Fra East Grinstead følger du Worth Way, en sykkelsti som fører deg gjennom en vidunderlig skog frem til den ultramoderne byen Crawley. Herfra tar du toget til Couldson, hvor du sykler gjennom frodige parker og stille strøk til hjertet av London. Ukens endepunkt er Westminster.

Dag 8 London – Norge
Hjemreisedag. Turen er slutt etter frokost, hvis du da ikke ønsker å tilbringe noen ekstra dager med kultur og shopping i London?

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Paris

Fly:
Paris Charles de Gaulle flyplass (CDG) - Nettside
Paris Orly flyplass (ORY) - Nettside
London Heathrow flyplass (LHR) - Nettside
London Gatwick flyplass (LGW) - Nettside
London Luton flyplass (LTN) - Nettside

Kjøper du fly via Merlot Reiser, flyr vi deg til Paris og fra London. (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner

Obs! Du må være påpasselig med at tidspunktet for flyreisen passer med din sykkeltur, at du rekker å komme helt frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00. Hvis flyreisen blir lang eller upraktisk kan det lønne seg å se på flyreise dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til Paris:
Buss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Fra London til flyplassen:
Buss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner, og noen har svømmebasseng. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Ved ankomst på første hotell får du den siste og oppdaterte listen, og kun i ytterst få tilfeller vil det ha forekommet endringer.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Inkludert i turen er 7 frokoster (kontinental). Lunsj og middag ordner du selv.

Ekstranetter
Kun mulig i Paris.
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Paris
Enkeltrom kr 1 750
Dobbeltrom kr 990

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS).

Sykkelen

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås

Unisex-sykkel

Herresykkel

El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 2

Kart


Vis Paris - London i et større kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Guidebok
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste
 • NRF Logo
 • RGF Logo