Skip to main content

Sykkeltur i Piemonte på egen hånd

Sykling, mat og vin i Piemonte

Det er hit italienerne selv reiser når de skal nyte det gode liv – i vinens, matens og kjærlighetens paradis. Her finner du Barolo, Barbaresco og Barbera d’Alba, som mange mener er Italias beste rødviner. Dette suppleres med et kjøkken for de lange måltider med mat laget av kokker som kan faget fra grunnen av. Du passerer ikke Italias største byer på denne turen, men som syklist kan du glede deg til småbyer som ikke er så vanskelige å ta seg inn og ut av. Alessandria er nok ukjent for de fleste nordmenn, men med den neo-gotiske plassen i sentrum og en katedral i samme stil, vil de fleste bli positivt overrasket. Acqui Terme er en by som er skapt på varme kilder og helsebringende vann. I Alba og Asti kan du utforske vinens verden. Landskapet veksler mellom flatt, lettsyklet og kupert. Det er stor variasjon mellom dagene, men på den tyngste etappen mellom Acqui Terme og Alba, er det mulighet til å forkorte løypa med lokaltog.

Avgang hver lørdag fra 6. april til 12. oktober.
Er dere minimum 5 personer, kan det også være mulig å starte andre ukedager. Ta kontakt med oss.

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).


 

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 9 250

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 300 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 950
Tillegg høysesong**: kr 600
Tillegg el-sykkel: kr 1 100
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong fra 15. juni til 06. september.


Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Bagasjetransport
 • Servicetelefon
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Infomøte dag 2

 

Dag for dag

Dag 1 Ankomst Alessandria 
Ankomstdag. Fly til Milano. Tog fra Milano til Alessandria (ca. 2 timer).
Hvis du kommer tidlig, anbefaler vi et besøk i byens katedral i neo-klassisk stil.

Dag 2 Alessandria – Acqui Terme (ca. 50 km)
Dette er første sykkeldag. Bagasjen plasseres i resepsjonen ca. kl. 09:00 og ankommer neste hotell senest kl.17:00 (dette gjelder alle dager med bagasjetransport). Syklene utleveres og veibeskrivelsen bringer deg mot sør på en gammel vei fra 1400-tallet. Første halvdelen av dagen går i lett terreng, mens andre halvdel er mer kupert med skoger og landsbyer med vinmarker. Vinprodusentene her baserer seg på druene Barbera og Dolcetto og det er flere anledninger til smaksprøver. Acqui Terme er en liten by kjent for sitt kildevann, som tappes i byens historiske sentrum.

Dag 3 Acqui Terme – Alba (ca. 55 km)
Veien videre går vestover, og landskapet heter Langhe. Du sykler gjennom de idylliske landsbyene Montabone, Rocchetta Palafea og Canelli. Mye fin panoramautsikt i dag. Denne etappen er den mest kuperte.  Alba er kjent for sine trøfler og vinen Dolcetto d’Alba.

Dag 4 Alba – Asti (ca. 35 km)
Første del av dagens etappe går i lett terreng på en sykkelvei langs en nedlagt jernbanelinje, mens den siste delen går i kupert terreng gjennom panoramiske småveier til byen Asti. Her bør du benytte anledningen til å besøke gamlebyen, som er kjent for sine tårn, kirker med romanske veggmalerier og sin vakre gotiske katedral.

Dag 5 Rundtur Asti  (ca. 35 km)
I dag kan du velge mellom en fridag i Asti, en rundtur på sykkel eller en utflukt med tog til Torino. Rundturen på 35 km bringer deg vest for byen i et lett kupert landskap med idylliske landsbyer.

Dag 6   Asti – Casale Monferrato   (ca. 55 km)
I dag kan du la deg forføre av vinkjellere og vertshus langs dagens etappe. Landskapet har sine oppoverbakker, men belønningen kommer i form av fantastiske utsikter, og de mange bakkene du triller nedover med vind i håret. Når du kommer fram til Casale Monferrato, er du også ved Italias lengste elv, Po.

Dag 7 Casale Monferrato – Alessandria (ca. 45 km)
Dette er siste sykkeldag. Siste etappe fører deg gjennom en annen type landskap, preget av grønne åser og spredte bygder. Her passerer du gårder med kyr og grønnsaker, og triller gjennom småbyer og husklynger langs Po-elven tilbake til Alessandria. 

Dag 8 Alessandria – Milano
Hjemreisedag. Hjem til Norge med tog til Milano, eller benytt muligheten til å bli noen ekstra dager på et fredelig sted i Italia. Alessandria har gode kommunikasjonsforbindelser til flyplassene i Torino, Bergamo Orio al Serio og Milano Malpensa.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Alessandria.

Fly:
Milano Malpensa flyplass (MXP) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Milano Malpensa (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no

Obs! Du må være påpasselig med at tidspunktet for flyreisen passer med din sykkeltur, at du rekker å komme helt frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00. Hvis flyreisen blir lang eller upraktisk kan det lønne seg å se på flyreise dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen:
Malpensa Express flytog (ca. 1 time) eller taxi (ca. 1 time). Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Milano Centrale
- Alessandria   ca. 1,5t

Togtider og priser: Trenitalia 

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3/4 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Ved ankomst på første hotell får du den siste og oppdaterte listen, og kun i ytterst få tilfeller vil det ha forekommet endringer.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Halvpensjon
Halvpensjon er ikke mulig på denne turen.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Alessandria
Enkeltrom kr 830
Dobbeltrom kr 630


Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår. 

Sykkelen

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås

Unisex-sykkel (kan avvike fra bildet)

 

 Herresykkel (kan avvike fra bildet) 

El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Lengde: 275 km

Underlag: 91% asfalt, 9% grus

Ruteprofil: Dette er en tur som går gjennom Langhe og Monferrato-områdene i regionen. De daglige etappene er ikke de lengste, men er satt til kategori 2 på grunn av en del stigninger i områdene med mye åser. Den hardeste dagen går det an å forkorte dagsruten med ca. 10 km ved å ta tog fra Neive.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste

Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Guidebok
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste

Kart

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
12/10PiemontePå forespørsel9 250,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo