Pilegrimsturer

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela

Få vandringsveier er omspunnet med så mange myter og er så fulle av historie. Det hele startet i 813, da man mente å ha funnet St. Jakobs grav i Santiago de Compostela. Hans grav skulle etter hvert bli det tredje største pilegrimsmålet i den kristne verden, kun slått av Jerusalem og Roma. Gjennom århundrene har pilegrimer i tusentall vandret mot dette målet, lengst vest i det nordlige Spania.

I den senere tid har pilegrimsvandring fått en ny renessanse. Hele strekningen fra Le Puy i Frankrike til Santiago de Compostela, totalt 1465 km, er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Å vandre hele strekningen fra Le Puy til Santiago de Compostela tar 11 uker. Vi gir deg muligheten til å gå en eller flere av de oppsatte strekningene på egen hånd. Du velger selv hvilken eller hvilke av etappene du ønsker å gå, samt når du vil starte.

Pilegrimsturer i Frankrike og Spania

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela Få vandringsveier er omspunnet med så mange myter og er så fulle av historie. Det hele startet i 813, da man mente å ha funnet St. Jakobs grav i Santiago de Compostela. Hans grav skulle etter hvert bli det tredje største pilegrimsmålet i den kristne verden, kun slått ....Les mer »

Pilegrimsturer i Portugal og Spania

Den portugisiske pilegrimsveien til Santiago de Compostela Ønsker du en mindre bevandret pilegrimsvei frem til Santiago de Compostela enn den klassiske spanske, anbefaler vi Den portugisiske veien. Den har to etapper og begynner i den sjarmerende byen Porto, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste for sitt historiske sentrum. ....Les mer »