Pilegrimsturer

En reise for sjelen

Gjennom århundrene har pilegrimer i tusentall vandret mot Santiago de Compostela, lengst vest i det nordlige Spania. Det hele startet i 813, da man mente å ha funnet St. Jakobs grav i Santiago de Compostela – det tredje største pilegrimsmål i den kristne verden, etter Jerusalem og Roma. Å gå på en vei som har vært relativt uforandret siden romertiden, gir en livsnær og historisk opplevelse. Etter hvert som du går, blir veien målet og du kan finne fred og tid til ettertanke. 
Du kan starte din pilgrimsvandring i Frankrike, Spania, eller på de mindre bevandrete stiene i Portugal. Vi har delt opp hele veien i 14 deler, på ca. en uke hver, fra Le Puy og Porto til Santiago de Compostela.

Pilegrimsturer i Frankrike og Spania

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela Få vandringsveier er omspunnet med så mange myter og er så fulle av historie. Det hele startet i 813, da man mente å ha funnet St. Jakobs grav i Santiago de Compostela. Hans grav skulle etter hvert bli det tredje største pilegrimsmålet i den kristne verden, kun slått ....Les mer »

Pilegrimsturer i Portugal og Spania

Den portugisiske pilegrimsveien til Santiago de Compostela Ønsker du en mindre bevandret pilegrimsvei frem til Santiago de Compostela enn den klassiske spanske, anbefaler vi Den portugisiske veien. Den har to etapper og begynner i den sjarmerende byen Porto, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste for sitt historiske sentrum. ....Les mer »