Pilegrimsturer i Frankrike og Spania

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela

Få vandringsveier er omspunnet med så mange myter og er så fulle av historie. Det hele startet i 813, da man mente å ha funnet St. Jakobs grav i Santiago de Compostela. Hans grav skulle etter hvert bli det tredje største pilegrimsmålet i den kristne verden, kun slått av Jerusalem og Roma. Gjennom århundrene har pilegrimer i tusentall vandret mot dette målet, lengst vest i det nordlige Spania.

I den senere tid har pilegrimsvandring fått en ny renessanse. Hele strekningen fra Le Puy i Frankrike til Santiago de Compostela, totalt 1465 km, er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Å vandre hele strekningen fra Le Puy til Santiago de Compostela tar 11 uker. Vi gir deg muligheten til å gå en eller flere av de oppsatte strekningene på egen hånd. Du velger selv hvilken eller hvilke av etappene du ønsker å gå, samt når du vil starte.


Avganger
Del 1-6:   Hver dag fra april til slutten av oktober
Del 7-12: Hver dag hele året 

  • Ønsker du ikke nødvendigvis å bestille tur, men i første omgang kun sjekke om det kan være ledig plass på en dato, vennligst ring oss eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.

  • En "bestilling på forespørsel" blir behandlet som en bestilling fra deg, men er "på forespørsel" fra vår side. Selv om du får opp en bekreftelse på mottatt bestilling må vi først kontakte hotellene for å se om de faktisk har plass på valgte dato, før reisen kan bekreftes. Bestill derfor ikke ev. fly før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta minst 3-4 døgn.

 

Reiseskildring

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 1

Pilegrimsvandring fra Le Puy til Nasbinals i Frankrike   Turen starter med overnatting i Le Puy og et obligatorisk besøk i byens nydelige katedral hvor du tilbys velsignelse som pilegrim tidlig om morgenen før du begir deg ut på vandring. Katedralen er bygget i en unik blanding av romansk, oriental og maurisk stil. Over fjellkjeden ....Les mer »

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 2

Pilegrimsvandring fra Nasbinals til Conques i Frankrike Fra Aubrac og Lot- og Aveyrondalen slynger veien seg gjennom vakre landsbyer med flotte slott og kirker: Nasbinals, Calmont, Estaing og Espeyrac for til slutt å ende opp i middelalderbyen Conques. Klosteret her har vært i besittelse av relikvier fra martyren Sainte Foy ....Les mer »

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 3

Pilegrimsvandring fra Conques til Cahors i Frankrike Etappen bringer deg videre vestover fra lille, yndige Conques, kjent for sin katedral og samling relikvier fra Sainte Foy. Pilegrimsveien, GR 65, følger den vakre Lot-dalen og slynger seg så videre over det flate fjellandskapet Causses de Quercy før den ankommer den flotte byen ....Les mer »

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 4

Pilegrimsvandring fra Cahors til Lectoure i Frankrike P å denne etappen fører pilegrimsleden deg gjennom hjertet av det "hvite" Quercy, et område blant annet kjent for sine mange hvite kalksteinsbygninger. Du passerer Lauzerte, en av Frankrikes vakreste landsbyer, og ikke minst nydelige Moissac og Saint Pierre klosterkirke. ....Les mer »

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 5

Pilegrimsvandring fra Lectoure til Aire-sur-l'Adour i Frankrike På denne etappen fører pilgrimsleden deg blant solsikke- og maisåkre til middelalderbyene La Romieu og Condom. Etterhvert blir landskapet mer preget av vinranker så langt øyet kan se; vi entrer Armagnac, hvor druene til brennevinet med samme navn blir ....Les mer »

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 6

Pilegrimsvandring fra Aire-sur-l'Adour til St. Jean-Pied-de-Port i Frankrike Fra Béarns høyder fører pilegrimsveien deg videre gjennom Baskerland til foten av Pyrenéene. Underveis kan du besøke blant annet den vakre pilegrimskirken Saint-Jacques-Le-Majeur i Sauvelade. Etappens mål, Saint Jean-Pied-de-Port, ....Les mer »

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 7

Pilegrimsvandring fra St. Jean-Pied-de-Port i Frankrike til Logroño i Spania Turen starter i St. Jean-Pied-de-Port, som er siste by i Frankrike på pilegrimsveien til Santiago de Compostela og startsted for den spanske delen av veien. Byen, med 1800 innbyggere, ligger vakkert til ved foten av Pyreneene. Fjellkjeden skal forseres og utgjør ....Les mer »9 dagerfra NOK 10 050

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 8

Pilegrimsvandring fra Logroño til Burgos i Spania Logroño er hovedstad i regionen Rioja, et meget kjent vindistrikt. Dermed begynner vandringen i mykt bølget terreng med vinranker på alle kanter. Pilegrimsveien går på kjerreveier som har beholdt sine navn fra svunne tider, og her råder stillheten og ....Les mer »7 dagerfra NOK 6 800

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 9

Pilegrimsvandring fra Burgos til León i Spania Fra Burgos går veien gjennom mesetaen, et fredelig høyslettelandskap kun avbrutt av interessante ruiner langs veien. Du fortsetter gjennom området Páramo, som betyr ørken, og naturen kan også føles slik der du vandrer på en lang og tørr ....Les mer »11 dagerfra NOK 10 050

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 10

Pilegrimsvandring fra León til Sarria i Spania Storbyen León tilbakelegges på smalere stier i åpent slettelandskap. I Astorga kan du beundre flere arkitekoniske severdigheter før du vandrer videre på den stille og rolige ruta gjennom daler og skogkledde åser med fjell i det fjerne. I dalen El Bierzo ....Les mer »11 dagerfra NOK 10 450

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 11

Pilegrimsvandring fra Sarria til Santiago de Compostela i Spania Vandringen fra Sarria til Santiago er den mest populære pilegrimsdelen. Den består nemlig av de siste 100 km av ferden mot Santiago de Compostela, som gir deg rett til Compostelet, bevis på at du har gjennomført pilegrimsvandringen. Landskapet domineres av åkrer, ....Les mer »7 dagerfra NOK 6 950

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 12

Pilegrimsvandring fra Santiago de Compostela til Fisterra  Selv om pilegrimsvandringen offisielt er avsluttet med et besøk i katedralen i Santiago, har det også vært tradisjon for å vandre videre helt ut til ”verdens ende”, Fisterra, som frem til 1492 var kjent som verdens vestligste punkt. I Middelalderen ....Les mer »6 dagerfra NOK 6 000