Skip to main content

Pilegrimsvandring del 1 fra Lucca til Siena

Pilegrimsvandring fra Lucca til Siena

Turen starter i Lucca hvor du kan tilbringe hele dagen med besøk i sjarmerende parker og villaer, eller i noen av de nesten hundre kirkene som preger denne vakre byen. Lucca kunne takke handelen langs Via Francigena for store deler av sin rikdom. Fra slettene kommer man enkelt til byen fra en av de to parallelle veiene, “Via de supra” og “Via de subtus”. Det kjente trekrusifikset, Volto Santo, en skulptur med relikvieskrin i San Martino-katedralen, var det første pilegrimene besøkte i Lucca, og de kunne søke ly og få mat i en av de mange sykehusene tilknyttet kirkene.

For å unngå lange strekninger med asfalt og noen steder trafikkert vei kan du ta toget til Fucecchio hvor du blir hentet og brakt til hotellet i San Miniato Alto på dag 2. Etappen fra Lucca til Siena begynner i det åpne og flate Val d’Elsa. Den andre delen tar deg med inn i et område med middelaldersk atmosfære fremkalt av de trange gater og sandsteinsbygninger, til byer som Monteriggioni og San Gimignano som, med sine tretten tårn, ble plassert på UNESCOs verdensarvliste i 1990. Når du ankommer Siena kommer du til et åpent, bølgende landskap med vakre, grå klipper som er pittoreske Crete Senesi.

 

Avganger hver dag fra 1. april til 31. oktober.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 9 100

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: fra kr 2 750
Tillegg høysesong**: kr 350
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"
Reiser du alene kommer det et tillegg på kr 450

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong fra 22. mai til 30.september.


Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • Middag dag 3 (drikke ikke inkl.)
 • Transfer dag 2 fra togstasjon i Fucecchio til hotell i San Miniato Alto
 • Bagasjetransport dag 3-7
 • Infomateriell, kart og veibeskrivelse på engelsk.
 • Servicetelefon

Dag for dag

Dag 1 Ankomst Lucca
Ankomstdag. Hvis du ankommer tidlig, kan du benytte tiden til å utforske denne vakre byens parker, majestetiske klokketårn og imponerende Piazza Anfiteatro, et romersk amfiteater fra 2. århundret. Du kan ellers gå en tur langs bymuren, som er plantet med trær rundt det hele. Middag kan du innta på en av de mange restaurantene i byen.

Dag 2   Lucca – San Miniato Alto
Etter frokost kan du besøke krusifikset kjent som "Volto Santo", en berømt statue i Luccakatedralen. Om ettermiddagen tar du med deg bagasjen din og tar tog til Fucecchio hvor du blir hentet og brakt til ditt overnattingssted i San Miniato Alto.
 
Dag 3   San Miniato Alto - Gambassi  25 km  7 t
Dette er første vandredag. Først går du 6 km på asfalt uten trafikk, deretter går ruten over på grusvei. Den første delen tar deg forbi eikeskog, mens den andre delen leder deg gjennom vinranker. Langs veien i dag kan du besøke to interessante kirker, Pieve di Coiano og S. Maria a Chianni. Middag på hotellet.

Dag 4   Gambassi - San Gimignano 18 km  6 t
Før du kommer til landsbyene Collemuccioli og Pieve di Cellole kan du besøke en helligdom i Pancole. Etter vandring blant vinranker kan du tilbringe tid i tårnenes by, San Gimignano, en av de mest kjente stedene i Toscana. 
 
Dag 5   San Gimignano – Gracciano   21 km  6 t
Dagens etappe er en vakker del av Via Francigena. Du vandrer opp og ned i toskanske åser, krysser vingårder, olivenlunder, åkre og skoger før du ankommer Gracciano. 
 
Dag 6   Gracciano – Monteriggioni   13 km  4 t
Fra Gracciano går du til de gamle etrustiske termalbadene i Caldane. Etter å ha kommet til Strove og dens vakre, romanske kirke, går du videre langs klosterkirken Abbadia a Isola til du ankommer middelalderbyen Monteriggioni, omkranset av tårn.
 
Dag 7  Monteriggioni – Siena   20 km  6 t
Dette er siste vandredag. Du starter på jordveier langs Montagnola Senese. Du passerer den gamle, forlatte middelalderforstaden Cerbaia. Etter skogen kommer du til slottet Chiocciola og går opp til Poggio di Riciano. Deretter går du ned langs den gamle elven i Pian del Lago (eller dropp Poggio di Riciano og gå direkte fra Chiocciola til Pian del Lago). Dagen i dag er relativt kort og landskapet er behagelig å gå i. Du kommer tidlig til Siena, og vil få god tid til å utforske denne vakre og innholdsrike byen.

Dag 8 Hjemreise
Hjemreisedag. Hjemreise etter frokost, hvis du ikke har bestilt ekstranetter i Siena.
 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Lucca.

Fly:
Firenze Amerigo Vespucci flyplass (FLR) Nettside
Pisa Galileo Galilei flyplass (PSA) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Firenze (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen:
Buss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Fra Firenze: Buss til togstasjonen Firenze S. M. Novella ca. 20 min. Tog videre til Lucca (direkte eller via Pisa Centrale), ca. 2 t
Fra Pisa: Tog fra flyplassen via Pisa Termini til Lucca - ca. 1 t

Togtider og priser:
Trenitalia.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Overnatting
Hotellene har enten 3 stjerner eller er koselige, landsens hoteller. Alle rom har eget bad, noen har svømmebasseng.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster og 1 middag er inkludert.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pris på forespørsel.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 5

Dette er en relativt flat og lettgått etappe. Du går hovedsakelig på stier og grusveier, med noe asfaltert vei innimellom.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter
   

Ved ankomst på det første hotellet:

 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Kart
 • Pilegrimspass

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo