Skip to main content

Pilegrimsvandring del 2 fra Siena til Montefiascone

Siena – Montefiascone

Den italienske juvelen Sienna er et godt utganspunkt for en innholdsrik pilegrimsvandring. Her står arkitektonsike skatter i kø. Når du så er i gang med vandringen langs åskammene i Val d'Arbia, kan du nyte utsikten og nok en gang beundre fantastiske Sienna, før du fortsetter dagene til fots i det vakre toskanske landskapet. Toscanas milde, bølgende åser, himmelstrebende sypresser og kultiverte landskap er en drøm for mange, og du vil nok sukke henført mange ganger de nærmeste dagene. Val d'Orsia byr på fantastisk utsikt, og i Vignoni Alto står tiden stille. Gjør som mange andre pilegrimer har gjort før deg, nyt et bad i det store termalbassenget Bagno Vignoni, slik det har stått siden romertiden midt på det store torget. Veien videre byr på mer spekakulær utsikt, f.eks. fra den imponerende festningen Rocca di Radicofani. Ved Bolsanosjøen skal du stige ned i et vulkansk krater og vandre videre blant olivenlunder. Vel framme i den sjarmerende middelalderbyen Montefiascone, som ligger på en høyde med utsyn over innsjøen, kan du klappe deg selv på skulderen og ta en velfortjent hvil - du har nådd målet for denne delen av Via Francigena.

 

Avgang hver dag fra 1. april til 31. oktober.

 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 10 000

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: fra kr 1 850
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"
Reiser du alene kommer det et tillegg på kr 600

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 9 netter på hoteller m/frokost
 • Middag dag 6 (drikke ikke inkl.)
 • Transfer dag 7 fra hotellet til Radicofani
 • Transfer dag 7 fra Centeno til Ponte Gregoriano
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell, kart og veibeskrivelse på engelsk.
 • Servicetelefon

Dag for dag

Dag 1 Ankomst Siena
Ankomstdag. Hvis du kommer tidlig, bør du ta deg god tid til å utforske denne vakre og innholdsrike byen.

Dag 2 Siena – Lucignano d'Arbia  21 km  7 t
Dette er første vandredag. I dag vandrer du i det vakre toskanske kulturlandskapet. Du passerer middelalderlandsbyen Cuna før du ankommer Monteroni d'Arbia med den berømte vannmøllen. Det siste strekket av dagens vandring tar deg til den befestede landsbyen Lucignano d'Arbia.

Dag 3 Lucignano d'Arbia - Buonconvento  14 km 5 t
Dagens vandring tar deg først gjennom bølgende landskap og videre til hjertet av "Crete Senesi", et leirete område som gir deg følelsen av å være på månen. Dagens mål er Buonconvento, en av Italias vakreste landsbyer med bymur rundt. Fra Buonconvento går du opp en kort bakke til hotellet, en økologisk gård med fantastisk utsikt over Crete Senesi og Val d'Orcia. 

Dag 4 Buonconvento - San Quirico d'Orcia  21,6 km  7 t
Dagens etappe går i lett terreng, og den siste tredjedelen av veien følger den gamle romerske veien Via Cassia. San Quirico var et av de viktigste stoppestedene på veien til Roma, og her finner du noen av de mest spennende bygningene i området. Eksempelvis Collegiata-kirken og ruinene etter et gammelt pilegrimshospital. 

Dag 5 San Quirico d'Orcia – Castiglione d'Orcia  9 km  4 t
Rett etter San Quirico kommer du inn i en verden der tiden har stoppet opp, og etter hvert kan du slappe av i termalbadene i Bagno Vignoni, i det umiskjennelige bassenget midt på hovedplassen. Etter å ha vandret med Via Francigenas beste utsikt kommer du til dagens andre perle, Castiglione, i hjertet av Val d'Orcia.

Dag 6 Castiglione d'Orcia – Radicofani  21 km  7 t
Dagens etappe er noe utfordrende, og den tar deg til Radicofani hvor utsikten fra festningen vil få deg til å glemme dagens anstrengelser. Du kan også stikke innom Pieve di San Pietro, en liten juvel fra 1200-tallet. Ta deg en kveldstur i sentrum av gamlebyen hvorfra du kan beundre den opplyste festningen.
 
Dag 7 Radicofani – Acquapendente  25/31 km  10/12 t
Dette er turens lengste vandring, men også den mest givende takket være panoramautsikten du får. En kort transfer tar deg til torget i Radicofani og veien videre går langs Via Cassia. Utsikten du får under vandringen nedover åskammene vil ta pusten fra deg. I Centeno blir du plukket opp og kjørt til Ponte Gregoriano og derfra går du det siste stykket inn til Acquapendente.

Dag 8 Acquapendente – Bolsena  23 km  7 t
I dag går du ned i et vulkansk krater før du kommer til Bolsena. Utsikten over innsjøen er spesielt flott. Du kan besøke Basilica di Santa Cristina i Bolsena, bygget til minne om mirakelet som er opprinnelsen til den katolske feiringen "Corpus Domini".
 
Dag 9 Bolsena – Montefiascone   18 km  6 t
Dette er siste vandredag. Du vandrer langs åskammene på østsiden av innsjøen og kommer til Montefiascone, en koselig landsby plassert slik at du får fin utsikt over innsjøen, de omkringliggende slettene og Cimini-fjellene. En mulighet i dag er å heller dra til Civita di Bagnoregio, en spektakulær spøkelsesby grunnlagt av etruskerne for over 2500 år siden.

Dag 10 Hjemreise
Hjemreisedag. Hjemreise etter frokost.
 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Siena.

Fly:
Firenze Amerigo Vespucci flyplass (FLR) Nettside
Pisa Galileo Galilei flyplass (PSA) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Firenze (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen:
Buss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Fra Firenze: Buss til togstasjonen Firenze S. M. Novella ca. 20 min. Tog videre Siena, ca. 1,5 t
Fra Pisa: Tog fra flyplassen (2 bytter) via Pisa Centrale og Empoli til Siena - ca. 2 t

Togtider og -priser:
Trenitalia.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Overnatting
Hotellene har enten 3 stjerner eller er koselige, landsens hoteller. Alle rom har eget bad, noen har svømmebasseng.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
9 frokoster og 1 middag er inkludert.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pris på forespørsel.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3 av 5.

Ruteprofil: Dette er en noe mer utfordrende etappe, uten de bratteste partiene bortsett fra bakken opp til Radicofani dag 6. Du går hovedsakelig på stier og grusveier, med noe asfaltert vei innimellom, spesielt første og siste vandredag. 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Kart
 • Pilegrimspass

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo