Skip to main content

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 1

Pilegrimsvandring fra Le Puy til Nasbinals i Frankrike 

Turen starter med overnatting i Le Puy og et obligatorisk besøk i byens nydelige katedral hvor du tilbys velsignelse som pilegrim tidlig om morgenen før du begir deg ut på vandring. Katedralen er bygget i en unik blanding av romansk, oriental og maurisk stil. Over fjellkjeden Le Massif Central er landskapet preget av både granitt og vulkanstein. Senere vandrer du gjennom skog og over sletter med spredt bebyggelse før du ankommer Aubrac-platået og vårt mål Nasbinals.

Avganger hver dag fra 15. april til 31. oktober.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris per person: kr 7 450
Tillegg enkeltrom: kr 2 150
 

Inkludert:

 • 6 netter på hoteller/familiedrevne herberger m/frokost
 • 6 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)

Dag for dag

Dag 1 Norge - Le Puy
Ankomstdag. Fly til Lyon (alternativt til Paris). Fra flyplassen i Lyon tar du flytog inn til sentrum og lokaltog til Le Puy (ca. 2,5 timer). Tog fra Paris tar minimum 4,5 timer. Middag og overnatting på sentralt hotell. Katedralen i Le Puy er først og fremst kjent for sin mozarabiske stil, for sin sorte madonna og som avreisepunkt for pilegrimene. Le Puy har beholdt mye av sitt middelalderpreg, er lite turistifisert og har en viss 'mystisk' atmosfære. Mikaelskirken (9. århundre), som ligger på en av de vulkanske fjelltoppene nær sentrum, er også verdt et besøk.

Dag 2 Le Puy (625 moh.) - St. Privat d'Allier (890 moh.) 23 km 5-6 timer
Dette er første vandredag. En tidlig morgenmesse i katedralen er spesielt tilpasset pilegrimene som skal starte sin første etappe mot Santiago de Compostela, så her treffer du mange som skal samme veien som deg. Dagens etappe gir fin utsikt over Le Puy i det du legger byen bak deg. Mye oppover i begynnelsen, men etter hvert flater landskapet ut. Du passerer flere landsbyer og mange gårder og på ettermiddagen er du framme i landsbyen St. Privat d'Allier.

Dag 3 St. Privat d'Allier (890 moh.) - Saugues (960 moh.)  18 km 4-5 timer
I dag passerer du elven Allier, som går nede i en dyp dalbunn. Første del av dagen går nedover mot landsbyen Monistrol, med fin utsikt over dalen. Deretter starter en bratt  oppstigning på den andre siden og etter hvert flater landskapet ut. Til den lille byen Saugues kommer du tidsnok til å kunne se deg litt omkring i smågatene.

Dag 4 Saugues (960 moh.) - Les Faux (1113 moh.)   26 km 6-7 timer
Dagens etappe går i lett terreng i et øde landskap. Geologisk er det mye granitt og samme stein brukes på husene i landsbyene. I landsbyen La Clauze ser du rester av en borg fra 1100-tallet. Du passerer landsbyen Le Fazet, hvor en hellig kilde er kjent for å kunne helbrede sykdommer. I landsbyen St. Roch bygget medlemmer av Tempelridderordenen i 1198 et hospital og et kapell for pilegrimer. Les Faux er en liten landsby uten butikker.

Dag 5 Les Faux (1113 moh.) - Aumont-Aubrac (1050 moh.)  21 km 5-6 timer 
Etappen er kupert og vandringen går på grusveier og smale skogsstier. Landskapet blir mykere, med mer skog og daler. Du passerer landsbyer med slott fra middelalderen og gamle tradisjonsrike gårder, som driver jordbruk på gammel måte.

Dag 6 Aumont-Aubrac (1050 moh.) - Nasbinals (1180 moh.)  26 km 7-8 timer
Dette er siste vandredag. Du har kommet inn i det øde høyfjellet, kjent for sin blomsterrikdom. Det er nesten som en vandring på Jæren med milelange steingjerder og store flokker med kuer. Brukene er som små landsbyer spredt utover og flokkene beiter. Fremme i vakre Nasbinals kan du feire at denne første pilegrimsetappen er vel overstått.

Dag 7
Hjemreisedag. Hvis du ikke skal videre, går hjemreisen med taxi fra Nasbinals til Aumont-Aubrac. Buss + tog fra Aumont-Aubrac til Paris. Mulig må en ekstra overnatting til i Paris ettersom toget ankommer først på ettermiddagen. Flyreise hjem fra Paris.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Le Puy.

Fly:
Lyon
Saint-Exupéry flyplass (LYS) - Nettside
Paris Charles de Gaulle (CDG) - Nettside
Paris Orly (ORY) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til Lyon el. Paris og fra Paris (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Minimum reisetid Paris - Le Puy ca. 5,5 t

Fra flyplassen til togstasjonen:
Buss, flytog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Lyon
Part Dieu - Le Puy en Velay  ca. 2,5 t
Paris Gare de Lyon - Le Puy en Velay  ca. 4,5 t
Paris Roissy Charles de Gaulle - Le Puy en Velay  ca. 5,5 t


Hjemreise - minimum reisetid Nasbinals - Paris ca. 8,5 t

Taxi Nasbinals - Aumont Aubrac  ca. 25 min
Buss og tog Aumont Aubrac - Lyon Part Dieu, med 1 bytte  ca. 6 t
Buss og tog Aumont Aubrac - Paris Bercy, med 1 bytte  ca. 7 t

NB! Husk å beregne minst 3 t fra ankomst på togstasjonen i Paris til flyet ditt går.

Tog- og busstider:
Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 2 og 3 stjerner. Noen av overnattingsstedene kan være familidrevne herberger. De aller fleste rom har eget bad, men ikke alle har airconditioning.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
På denne turen er alle frokoster og middager inkludert. Lunsjpakke er ikke inkludert, men kan bestilles på hotellet dagen i forveien.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pris på forespørsel.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 5.

Tur som gir litt høyere puls, men de fleste som er i vanlig god form klarer dette.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt i posten senest ti dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Reiseskildring
 • Bagasjelapp til bagasjetransporten

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo