Skip to main content

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 2

Pilegrimsvandring fra Nasbinals til Conques i Frankrike

Fra Aubrac og Lot- og Aveyrondalen slynger veien seg gjennom vakre landsbyer med flotte slott og kirker: Nasbinals, Calmont, Estaing og Espeyrac for til slutt å ende opp i middelalderbyen Conques. Klosteret her har vært i besittelse av relikvier fra martyren Sainte Foy og eier fremdeles en stor mengde "skatter". Klosterkirken er på Unescos liste over verdens kultur-og naturarvsteder.

Avganger hver dag fra 15. april til 31. oktober.
 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris per person: kr 7 450

Tillegg enkeltrom: kr 2 150
 

Inkludert:

 • 6 netter på hoteller m/frokost
 • 6 middager (drikke ikke inkludert)
 • Bagasjetransport
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)

Dag for dag

Dag 1 Norge - Paris - Nasbinals
Ankomstdag. Tidlig morgenfly Norge - Paris. Deretter følger du vår beskrivelse for tog til Aumont-Aubrac og buss/taxi til Nasbinals.

Dag 2 Nasbinals (1180 moh.) - St. Chély d'Aubrac (808 moh.)  17 km  4-5 t
Dette er første vandredag. Dagen starter med en stigning og du passerer det høyeste punktet på den franske delen av pilegrimsveien. Er været fint, får du en fantastisk fin dag i et åpent landskap med vidt utsyn. Etappen går via landsbyen Aubrac, hvor flere gamle kirker og tårn minner om alle de tusenvis av pilegrimer som har passert her. Deretter forlater du høyfjellet og starter nedstigningen mot Lot-dalen.

Dag 3 St. Chély d'Aubrac (808 moh.) - St. Côme d'Olt (370 moh.) / Espalion (385 m.o.h.) 16/22 km  5-6 t
Landskapet blir mildere og frodigere etter hvert som du kommer ned i et lavere landskap langs elven Lot. Her langs elven finner du mange vakre byer.

Dag 4 St. Côme d'Olt (370 moh.) / Espalion (385 moh.) - Estaing (320 moh.)  17/11 km  3-4 t
Dagens etappe går i et variert og kupert landskap med fine utsiktspunkter. Småbyen Espalion har vakre gamle broer fra 1200-tallet og livlige gater med butikker og restauranter. Hvis du kommer tidlig til Estaing vil du ha god til å utforske denne gamle landsbyen med en stor borg på en fjellknaus på oversiden. Her ser tiden ut til å ha stått stille i 5-600 år. Hvert år, første søndag i juli, feirer landsbyens innbyggere sin skytshelgen Saint Fleuret med en religiøs vandring gjennom gatene med kirkens viktigste relikvier.

Dag 5 Estaing (320 moh.) - Espeyrac (369 moh.)  25 km   6-7 t
En ny dag med småkupert landskap via flere gamle landsbyer. I Golinhac kan du besøke landsbyens gamle kirke Saint Martin fra det 11. århundre. Kirken tilhørte tidligere klosteret i Conques. Ved ankomst til landsbyen står det et steinkors med en inngravert pilegrim. Den rød-hvite merkingen bringer deg videre til landsbyen Espayrac, hvor landsbyens vertshus byr på skikkelig bondekost og en fredelig seng.

Dag 6 Espeyrac (369 moh.) - Conques (280 moh.)  13 km  3-4 t
Dette er siste vandredag. Dagens korte etappe gjør at du kommer tidlig til Conques, en av de mest kjente middelalderlandsbyer langs den franske pilegrimsveien. Landsbyens katedral og kloster er et levende religiøst senter med aktive munker som ser det som sin hovedoppgave å sørge for pilegrimenes ve og vel. Unn deg stemningen av kveldsmessen eller den tidlige morgenmessen, spesielt viet pilegrimene på vei til Santiago de Compostela.

Dag 7 Conques - Toulouse/Paris - Norge
Hjemreisedag. Hvis du ikke skal vandre videre fra Conques, går hjemreisen med rutebuss eller taxi fra Conques til    St. Christophe Marcil. Tog fra St. Christophe Marcil til Toulouse/Paris og flyreise hjem derfra.

Juksemuligheter
Lokalbuss eller taxi mellom byene. Det er ikke mulig til å sitte på med bagasjetransporten.

På denne turen kan det forekomme mindre avvik i antall kilometer og hvor overnattingstedene befinner seg pga. fullbookede hoteller. 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Nasbinals.

Fly:
Paris Charles de Gaulle (CDG) - Nettside
Paris Orly (ORY) - Nettside
Toulouse-Blagnac flyplass (TLS) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til Paris og fra Toulouse el. Paris (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Minimum reisetid Paris - Nasbinals ca. 6,5 t

Fra flyplassen til togstasjonen:
Buss, flytog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog og buss:
Paris-Bercy - Aumont Aubrac  ca. 6 t
Aumont Aubrac - Nasbinals (taxi)  25 min


Hjemreise - minimum reisetid Conques - Toulouse ca. 4 t

Conques - St. Christophe Vallon (taxi)  ca. 25 min
St Christophe Vallon - Toulouse-Matabiau  ca. 3,5 t

Tog- og busstider:
Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 2 og 3 stjerner. Noen av overnattingsstedene er familidrevne herberger. De aller fleste rom har eget bad, men ikke alle har airconditioning.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
På denne turen er alle frokoster og middager inkludert. Lunsjpakke er ikke inkludert, men kan bestilles på hotellet dagen i forveien.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pris på forespørsel.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 5.

Tur som gir litt høyere puls, men de fleste som er i vanlig god form klarer dette.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt i posten senest ti dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Reiseskildring
 • Bagasjelapp til bagasjetransporten

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo