Skip to main content

Pilegrimsveien Santiago de Compostela del 6

Pilegrimsvandring fra Aire-sur-l'Adour til St. Jean-Pied-de-Port i Frankrike

Fra Béarns høyder fører pilegrimsveien deg videre gjennom Baskerland til foten av Pyrenéene. Underveis kan du besøke blant annet den vakre pilegrimskirken Saint-Jacques-Le-Majeur i Sauvelade. Etappens mål, Saint Jean-Pied-de-Port, er en livlig by, og siste stopp før grensen til Spania.

Avganger hver dag fra 15. april til 31. oktober.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uper person: kr 11 600
Tillegg enkeltrom: kr 2 900
 

Inkludert:

 • 9 netter på hoteller m/frokost
 • 9 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)

Dag for dag

Dag 1 Norge - Toulouse/Bordeaux- Aire sur l'Adour
Ankomstdag. Tidlig morgenfly til Toulouse eller Bordeaux. Deretter følger du vår beskrivelse for tog/buss til Aire sur l'Adour.

Dag 2 Aire sur l'Adour - Miramont Sensacq (220 moh.) 20 km  5-6 t
Dette er første vandredag. Dagen starter med en bratt kneik ut av byen, men resten av etappen er ganske lett. Du har kommet inn i et landskap med flate bygder med mye åkermark og skog. 

Dag 3 Miramont Sensacq (220 moh.) - Larreule (Casteide Candau 130 moh.) 27 km  7-8 t
I landsbyen Pimbo kan du se inn i den vakre lille kirken Saint Barthélemy eller stikke innom baren. Landsbyens borg ble grunnlagt i 1268 og den står der ennå. I klarvær ser du nå Pyreneene i det fjerne og de kommer nærmere og nærmere for hvert skritt. Når du ankommer Larreule ringer du til hotellet ditt slik at hotelleieren kan komme og hente deg for overnatting i Casteide Candau.

Dag 4 Casteide Candau (130 moh.) - Maslacq (80 moh.) 23 km  5-6 t
Du passerer flere landsbyer med interessante kirker som kan besøkes, men det er først i Arthez-de-Béarn at det er noen barer og butikker.

Dag 5 Maslacq (80 moh.) - Navarrenx (116 moh.)  20 km  5-6 t
Dagens etappe starter i flatlandet, men etter en times vandring går det oppover over en åskam. Ta gjerne rasten i landsbyen Sauvelade og titt inn i den vakre pilegrimskirken Saint-Jacques-Le-Majeur som i gamle dager var en del av et kloster. Mange anser Navarrenx for å være et av høydepunktene på turen, med sin bymur og trange gater i den indre bydelen.  

Dag 6 Navarrenx (116 moh.) - Lichos (115 moh.) /Aroue (150 moh.)  14/18 km   4-5 t
Fra den befestede byen Navarenx tar du retning Castelnau-Camblong. Vel ute av landsbyen kan man se Montgaston og Joantho slott. Overnatting med felles dusj og WC i natt.

Dag 7 Lichos (115 moh.) /Aroue (150 moh.) - St. Palais (50 moh.)  23/21 km  5-6 t
I dette landskapet finnes det to folkegrupper, baskere og béarnesere. Baskerne har sitt eget språk og deres opprinnelige land deles mellom Spania og Frankrike. Béarneserne er kulturelt franske. Man kan se på byggestilen i hver landsby om landsbyen er baskisk eller béarnesisk. Begge folkegruppene lever i dag side om side i respekt og fordragelighet. Alle snakker fransk og noen av baskerne snakker også baskisk, men språket er mer levende på den spanske siden av grensen.

Dag 8 St. Palais (50 moh.) - Larceveau (160 moh.)  17 km  4-5 t
Før du forlater St. Palais, sørg for å besøke byens museum, Le musée de la Basse-Navarre. Her finnes det meste om byens historie og dessuten mye om pilegrimsveien til Santiago de Compostela. I dag får du oppleve et åpent landskap med mange små landsbyer underveis. Den mest interessante av dem er Ostabat-Asme som har bevart sin middelalderske stil og flere gamle hospits hvor pilegrimer kunne hvile på veien.

Dag 9 Larceveau (160 moh.) - St. Jean-Pied-de-Port (180 moh.)  18 km  4-5 t
Dette er siste vandredag. Den siste etappen i Frankrike følger en dal omkranset av høye fjell. Veien går via flere baskiske landsbyer og derimellom ligger velholdte gårder. I St. Jean-Le-Vieux finnes det en vakker kirke og rester av romerske bad. Når du går inn i St. Jean-Pied-de-Port, må du passe på å komme inn byporten fra øst slik pilegrimer har gjort i over tusen år. I denne byen finnes det en aktiv forening for pilegrimer på vei til Santiago de Compostela som har som hovedoppgave å hjelpe pilegrimene med praktiske råd og hjelp.

Dag 10 St. Jean-Pied-de-Port - Bordeaux/Biarritz - Norge
Hjemreisedag. Hvis du ikke skal fortsette inn i Spania, tar du buss eller tog fra St. Jean-Pied-de-Port til Bordeaux eller Toulouse. Herfra flyr du hjem til Norge.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Aire sur l'Adour.

Fly:
Toulouse-Blagnac flyplass (TLS) - Nettside
Bordeaux-Mérignac flyplass (BOD) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til Toulouse eller Bordeaux og fra Bordeaux (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Minimum reisetid Toulouse flyplass - Aire ca. 5 t

Fra flyplassen til togstasjonen: 30 min.
Buss, tog eller taxi (ca. 30min). Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog og buss:
Toulouse
-Matabiau - Aire-sur-Adour  4-5 t
Bordeaux St Jean - Aire-sur-Adour  ca. 3 t


Hjemreise - minimum reisetid St. Jean - Bordeaux flyplass ca. 4 t

Tog St-Jean-Pied-de-Port - Bordeaux St. Jean  ca. 3,5 t

Tog- og busstider:
SNCF.com
Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 2 og 3 stjerner. Noen av overnattingsstedene er familiedrevne herberger. De aller fleste rom har eget bad, men ikke alle har airconditioning. I Lichos er det felles toalett og dusj.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
8 frokoster er inkludert.
Lunsjpakke er ikke inkludert, men kan bestilles på hotellet dagen i forveien.
Det er mulig å bestille pilegrimsmiddager mot et tillegg i pris.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Quality Hôtel Bordeaux Centre***
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: 770 kr 
Enkeltrom: 1 390 kr 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 5.

Tur som gir litt høyere puls, men de fleste som er i vanlig god form klarer dette.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt i posten senest ti dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Reiseskildring
 • Bagasjelapp til bagasjetransporten

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo