Skip to main content

Pilegrimstur i Italia

Natur, kultur, historie og åndelighet møtes

I begynnelsen av forrige millennium krysset et stort antall pilegrimer Europa i søken etter åndelighet. De reiste til tre hoveddestinasjoner: Roma, Sankt Peters og Paulus’ by - grunnleggerne av den kristne kirke, Jerusalem med Golgata hvor pilegrimene fant frem til stedene for pasjonshistorien og Santiago de Compostela, stedet apostelen Jakob valgte som sitt siste hvilested.

Veien til Roma, Via Francigena (eller Via Romea), som førte til den evige stad fra Alpene og Rhinland, ble brukt i 700 år av keisere, plebeiere og geistlige, og var sannsynligvis en av datidens viktigste veier. Via Francigena ledet helt fra Canterbury og var en hovedvei for hundretusenvis av pilegrimer på deres vei til Roma. På den tiden var reisen en gjerning av fromhet, og pilegrimene stoppet langs veien ved hellige steder. I dag har man kunnet rekonstruere ruten ved hjelp av et dokument som stammer fra erkebiskopen Sigeric av Canterbury, som, etter sin retur fra Roma til sitt bispedømme i 994, nedskrev navnene på stedene han hadde vært innom på vei hjem. Via Francigena vitner om at det allerede da eksisterte et ønske om enhet i Europa.

Ruten gikk gjennom Alpene i Valle d’Aosta og fortsatte sørover gjennom Piemonte, Lombardia og over Posletten, videre gjennom Apenninene i nærheten av Berceto, inn i Toscana og Lazio. Denne «veien til Roma» er et viktig og formende element i Europas historie og fragmenter og påminnelser om dens eksistens finnes fremdeles spredt over området.

Avganger
Lucca - Siena og Siena - Montefiascone: Hver dag fra 1. april til 31. oktober
Montefiascone - Roma: Hver dag fra 1. mars til 31. oktober 

 

NB!

  • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
  • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Pilegrimsvandring del 1 fra Lucca til Siena

På pilegrimsvandring til Roma med start i Lucca. Denne etappen går til Sienna. Pilegrimsvandring fra Lucca til Siena - Turen starter i Lucca hvor du kan tilbringe hele dagen med besøk i sjarmerende parker og villaer, eller i noen av de nesten hundre kirkene som preger denne vakre byen. L...

Pilegrimsvandring del 2 fra Siena til Montefiascone

En etappe av pilegrimsveien til Roma går fra Siena til Montefiascone, gjennom Toscanas mile, bølgete landskap.. Siena – Montefiascone - Den italienske juvelen Sienna er et godt utganspunkt for en innholdsrik pilegrimsvandring. Her står arkitektonsike skatter i kø. Når du så er i gang med...

Pilegrimsvandring del 3 fra Montefiascone til Roma

Den italienske pilegrimsveien Via Francigena har den evige stad Roma som mål, med Peterskirken og Vatikanet. Pilegrimsvandring fra Montefiascone til Roma - På denne siste delen av pilegrimsveien til Roma vandrer du i fascinerende landskap med blant annet innsjøen Bolsena, sletter og dype...

  • NRF Logo
  • RGF Logo