Skip to main content

Poros & Hydra

Individuell fottur på øyene Poros og Hydra i Hellas

Hellas er kjent for sine mange ulike øyer, og du får nå muligheten til å utforske to av de mest kjente i Saroniabukten, nemlig Poros og Hydra. De to øyene i seg selv byr også på ulike opplevelser: Poros er dekket av frodig skog av pinjetrær og olivenlunder, mens Hydra er steinete og har flotte turmuligheter med fantastiske utsiktspunkter. Dessuten er det ingen biltrafikk på Hydra - her er det esler og båter som gjelder. Turen starter med en overnatting i den historiske metropolisen Athen, hvor du har mulighet til å følge en anbefalt vandrerute forbi mange av de kjente monumentene og gjennom populære strøk.

Avgang hver dag, året rundt.
NB! Det kan være veldig varmt å gå i juli og august.
NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).
   

 

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 10 100

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg høysesong**: kr  950 kr
Tillegg enkeltrom: kr 4 650
Tillegg enkeltrom høysesong**: kr 5 600
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Høysesong: 16. juni - 12. september.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • Transfer til Piraeus havn dag 2 
 • Fergebillett Piraeus-Poros dag 2
 • Bagasjetransport til/fra hotellet på Poros
 • Billetter til høyhastighetsferge Poros-Hydra dag 4 og Hydra-Piraeus dag 8
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Servicetlf.

 

Ikke inkludert:

 • Lokale skatter og avgifter
 • Vanntaxi dag 5 og dag 7
 • Landtransport

Dag for dag

Dag 1   Norge – Athen
Ankomstdag. Fly til Athen, deretter offentlig transport til sentrum og overnatting i den greske hovedstaden. Innta den helt spesielle atmosfæren i denne historiske byen gjennom en liten byvandring. Det er flust av hyggelige serveringssteder og interessante monumenter å besøke på veien.

Dag 2   Athen – Poros, rundtur Poros by        5,3 km    2 timer      +100 / -100 m
Dette er første vandredag. Om morgenen blir du hentet på hotellet og kjørt til Piraeus havn. Herfra tar du fergen (ev. en høyhastighetsferge) til Poros. På ettermiddagen har du mulighet til å utforske Poros-halvøya. Ruten går først gjennom byens indre, forbi fargerike hus og opp til ruinene av en gammel vindmølle. Herfra er det en fantastisk utsikt over Galatas-kanalen og fjelltoppene på Pelopponeshalvøya. Du fortsetter langs høyderyggen på en delvis asfaltert vei, en såkalt kalderimi, frem til kirken Ag. Anargyroi. Her får du panoramautsikt, og det er et spesielt vakkert syn ved solnedgang. Du følger en ny sti ned til Poros by, der du har mange kafeer og spisesteder å velge imellom. Overnatting på Poros.

Dag 3   Rundttur via Poseidontempelet           11 km     4 timer  +500 / -500 m
Dagens vandring starter langs kysten og fører deg så oppover gjennom skog og små olivenlunder mot Poseidontempelet. De arkeologiske ruinene er verdt et besøk, og er strategisk plassert 200 meter over havet. Tempelet ble benyttet til å tilbe Poseidon, men det er bevist at det allerede fantes bosetninger der i forhistorisk tid. Utgravingene pågår fortsatt. Etter ruinene fører ruten deg videre oppover en såkalt brannbane, som overraskende nok er et fint parti. Du følger en skogsvei opp mot dagens høyeste punkt. Derfra går veiene i sikksakk nedover frem til en asfaltert bilvei som du følger et kort stykke før du fortsetter nedover en sti gjennom et åpent skogsområde. Du kommer til slutt frem til kysten og området Perlia, hvor hotellet ditt ligger. Overnatting på Poros.

Dag 4   Poros – Hydra, rundtur Hydra by        4,9 km       2 timer  +200 / -200 m
I dag tar du en høyhastighetsferge fra Poros til Hydra (flere daglige avganger). Du vil oppdage den slående forskjellen mellom øyene Poros og Hydra idet båten nærmer seg Hydra. Mens Poros er dekket av pinjetreskog, består Hydra hovedsakelig av steinete fjell og en flott kystlinje. Hovedstaden og havnen er blant de vakreste i Hellas, med godt bevarte neoklassiske herregårder og hvitvaskede byhus langs smale, brosteinsbelagte gater som kryper oppover fra den hesteskoformede havnen. Hele byen regnes faktisk som en vernet nasjonalskatt. På ettermiddagen kan du spasere rundt i byens sentrum og det sparsomt befolkede innlandet på øya. Overnatting på Hydra.

Dag 5   Vandretur fra Hydra by til Bisti Beach  12,8 km   4 timer  +350 / -350 m el. 17,5 km   6 timer  +550 / -550 m
Den første av de to vandreturene på Hydra starter i Hydra by og ender på vestsiden av øya, ved Bisti Beach og den lille kirken Ag. Georgos. Denne siden av øya er dekket av rik vegetasjon, og pinjeskogen rekker helt ned til stranden. Du får dermed et veldig annerledes inntrykk enn det som vanligvis forbindes med Hydra, som er en ren steinformasjon. Veien starter langs nordkysten, gjennom landsbyene Kamini, Vlychos, Plakes og forbi Palamidasbukten og det lille skipsverftet der. Herfra kan du velge å gå tilbake til Hydra by langs en annen sti, eller å gå videre innover i landet og opp til landsbyen Episkopi Ruten fortsetter i sørvestlig retning, mot kysten. Du får imponerende utstiktspunkter og går hovedsakelig gjennom frodig vegetasjon. Dagsetappen avsluttes ved den pittoreske Bisti-bukten og Agios Georgos. I høysesongsperioden kan man leie solsenger. Du tar vanntaxi tilbake til Hydra by (ikke inkludert i prisen). Overnatting på Hydra.

Dag 6   Rundtur via Mount Eros      14,4 km   6 timer    +700 / -700 m
Dagens rundtur tar deg opp til toppen av Mount Eros, 588 meter over havet. En bred “kalderimi” slynger seg oppover fra Hydra by til klosteret Profitis Elias, som befinner seg kun hundre meter under fjelltoppen. Derfra går det en sti opp til toppen, med fantastisk utsikt over Hydra, de nærliggende øyene og Peloppones. Du kan også velge å hoppe over denne lille avstikkeren til toppen og heller følge stien videre mot Hydra by. Du og kommer etter hvert ned til tettstedet Episkopi og til slutt til Hydra by. Overnatting på Hydra.

Dag 7  Vandretur fra Ledeza Bay til Hydra by 11,8 km 3,5 timer +400 / -400 m el. 19,5 km 6,5 timer +650 / -650 m
Dette er siste vandredag. Du tar en vanntaxi fra Hydra til Ledeza Bay (bestilles gjerne kvelden før). Vel fremme kan du besøke klosteret Zourvas, som ligger i et øde steinområde. Du kan velge å gå direkte tilbake til Hydra by langs en lettgått gangsti. Ruten går gjennom skogsområder med seder- og eiketrær, og forbi klostrene Aghia Matrona and Aghia Triada. En grusvei fører til klosteret Aghios Nikolaos, og derfra går veien nedover mot Hydra by.
Om du vil ha en lengre vandretur, kan du gå østover til fyrtårnet Zourvas, via kirken Agios Ioannikios. Denne kirken ser ut som om den henger ytterst på klippene, hundre meter over sjøen, og er et spektakulært syn. De eneste du trolig vil møte på, er ville geiter som beiter i området. Du går så tilbake til klosteret Zourvas og følger ruten via Aghia Matrona, Aghia Triada and Aghios Nikolaos frem til Chora, langs en høyrygg med vindmøller.
Juksetips: Om du ønsker å legge turen innom den eneste sandstranden på øya, Mandraki Beach, kan du enkelt følge veien ned fra fra Aghios Nikolaos til Mandraki-bukten (ca. 3,5 km). Her ligger det en strandresort med restaurant, utleie av solsenger, stranddusj og toaletter. Du følger en lettgått kystvei tilbake til Hydra by (ca. 2,4 km).  Overnatting på Hydra, eller i Athen om du har et tidlig fly dagen etter.

Dag 8   Hydra – Athen – Norge 
Hjemreisedag. Du tar med deg bagasjen til havnen og tar en høyhastighetsferge tilbake til Piraeus havn i Athen. Herfra går det offentlig transport tilbake til flyplassen, eller kanskje du har bestilt ekstranetter i Athen?

Reisen til og fra

OBS! Husk å stille klokken 1 time frem når du ankommer Hellas.
 

Oppmøte:
Hotellet i Athen.

Fly:
Athen Eleftherios Venizelos airport (ATH) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Athen (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Alternativer fra flyplassen:

Metro: Athen flyplass - Evangelismos stasjon, Athen sentrum (blå linje, M3) ca. 25 min.
Flybuss: Athen flyplass - Byzantine and Christian Museum holdeplass, Athen sentrum (linje X95), ca. 1 t 15 min.
Transfer: Athen flyplass - hotellet i Athen, ca. 30 min., forhåndsbestilles, kr 720.

Hjemreise - Total effektiv reisetid Piraeus havn - Athen flyplass ca. 1 t 45 min.
Vi anbefaler at du kjøper flybilletter med retur etter kl. 12 på dag 8. Ev. kan du reise tilbake til Athen siste kvelden og få en hotellovernatting der.

Alternativer til flyplassen:

Metro: Piraeus metrostasjon (grønn linje) til Monastiraki stasjon, bytt metro (til blå linje) til Airport stasjon, 10 €, ca. 1 t 45 min.
Flybuss: Piraeus bussholdeplass - Athen flyplass ca. 1 t 30 min.
Transfer: Piraeus havn - Athen flyplass, ca. 50 min, forhåndsbestilles, kr 770.

Informasjon om offentlig transport i Athen:
Athenstransport.com

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 eller 4 stjerner. Alle rom har eget bad og air condition, og noen av hotellene har svømmebasseng.
Hotellisten mottar du i posten senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster er inkludert.
Halvpensjon er ikke mulig å bestille på denne turen.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Athen

Lavsesong (01.11-31.03)
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: 710 kr
Enkeltrom: 1 255 kr

Høysesong (01.04-31.10)
Pris pr. person pr. natt m/frokost:
Dobbeltrom: 810 kr
Enkeltrom: 1 450 kr

Hydra
På forespørsel.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3 av 5.

Ruteprofil: Terrenget er noe kupert, og du bør ha normalt god kondisjon og gode knær. Det kan være nyttig å ta med staver.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv

Tilsendt i posten senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Oversiktskart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper
 • Ev. flybilletter


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Fergebilletter
 • Kart over Hydra

Kart

Bestilling

Side 1 av 4

AvreiseReisemålLedige plasserPris

November 2020

14/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
15/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
16/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
17/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
18/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
19/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
20/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
21/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
22/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
23/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
24/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
25/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
26/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
27/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
28/11Poros & HydraPå forespørsel10 100,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo