Skip to main content

Sykkeltur Porto & Minho

På sykkeltur fra fjell til hav i Nord-Portugal

Bli med dit portugiserne selv reiser når de skal på tur i sitt eget land, nemlig lengst nord, opp mot grensen til Spania. På denne turen får du mange fine sykkelopplevelser langs elvene Minho og Lima, kombinert med kystsykling langs Atlanterhavet. Underveis passerer du landsbyer og småbyer hvor lokalbefolkningen gjerne heier deg fram.
Turen starter lengst i nord i et fjellandskap. Derfra sykler du nedover langs Minho, som er en grenseelv til Spania, helt ut til Atlanterhavet. Underveis passerer du småbyer med en stolt maritim historie. Gamle borger holdt Spania i sjakk på den andre siden av Minho i gamle dager, men nå skal det bare noen pedaltråkk til for å krysse elven og ta en titt på den spanske siden.
Maten de første dagene i høylandet avløses av en kystkultur som også gjenspeiler seg i mat og drikke. Først spekeskinke og bacalao, deretter fersk sjømat i lange baner. Da passer det godt med et glass av de lokale hvitvinene, basert på druen alvarinho.   
Denne turen kombinerer overnatting på hoteller i sentrum av småbyene med sjarmerende vingårder. Syklende turister får lett kontakt med lokalbefolkningen, og i Portugal snakker mange engelsk, selv om det er færre utenlandske turister i dette området.

Avganger hver søndag fra 1. mars til 22. november.
Grupper på 4 personer eller flere kan også starte på andre ukedager.

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly:  kr 10 100*

Tillegg høysesong**: kr 800
Tillegg enkeltrom: kr 2 800
Tillegg enkeltrom høysesong**: kr 3 650
Tillegg el-sykkel: kr 1 150
Tillegg lunsjpakker: kr 950
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Er dere 6 eller flere som reiser sammen, tilkommer en rabatt på kr 1000 per person (rabatt kr 900 i høysesong**). Kryss av i bestillingsskjemaet, rabatten vil først bli synlig på bestillingsbekreftelsen.
**Høysesong: avganger 01. mai - 30. september.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 27-girs hybridsykkel m/styre- og sideveske
 • Bagasjetransport
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Infomateriell
 • 1 GPS-enhet per bestilling
 • Transfer dag 1 fra Porto flyplass til Castro Laboreiro
 • Transfer dag 8 fra Porto sentrum til Porto flyplass


Ikke inkludert:

 • Lokale skatter og avgifter
 • Landtransport


Vinsmakingspakke (3 vinbesøk) : kr 300 per person

 • Dag 2 og dag 4 - Vinho Verde vinbesøk med vinsmaking på vingård i Moncão og Ponte de Lima
 • Dag 7 - Portvin besøk med vinsmaking på en historisk Portvinkjeller i Porto


Middag og vinpakke (2 middager) : kr 1 200 per person

 • Dag 5 - middag på hotellets restaurant med 2-retters middag og vin, dessert og et glass Portvin (Barcelos)
 • Dag 7 - gourmet middag i Porto med 4-retters og 3 viner

Dag for dag

Dag 1 Norge - Porto - Castro Laboreiro
Ankomstdag. Fly til Porto og transfer fra flyplassen kl. 15. Du blir kjørt nordover til landsbyen Castro Laboreiro, som ligger ca 150 km og 2 timer unna på gode bilveier. Underveis får du et overblikk over landskapet du skal se i detalj fra sykkelsetet. Landsbyen Castro Laboreiro ligger på over 900 moh. i nasjonalparken Peneda Gêres, som grenser til Spania, og har et rikt dyreliv med både ulv, ørn og villsvin. I landsbyen finnes det en kirke, et landhandleri og 7-800 fastboende. Her starter dine opplevelser i Nord-Portugal.

Dag 2 Castro Laboreiro – Monçao     46 – 57 km
Dette er første sykkeldag. Sykkelen din tilpasses, og du kan starte med en liten prøvetur gjennom landsbyen. I dag kan du velge mellom to mulige sykkelruter, på henholdsvis 46 eller 57 km. Fra et fjellandskap med lite trær og mye granitt sykler du først nordover langs grensa til Spania. Deretter får du mange nedoverbakker langs elvene Trancoso og Minho. Ikke bli forbauset om du ser en hjort eller et vinnsvin på veien. Selv om veiene virker fredelige, finnes det folk her og der i landsbyene du passerer. Du kan se landsbyenes bakerovner, som fremdeles er samlingspunkt for brødbaking, og tradisjonelle «espigueiros», en lokal variant av stabbur i granitt. På ferden videre nedover langs Minho er de mange festningene minnesmerker som forklarer hvorfor Spania aldri klarte å erobre Portugal. Overnatting på en vingård med en introduksjon til vinen og vinsmaking.

Dag 3  Monçao – Caminha     48 km
Du fortsetter videre langs elven Minho mot Atlanterhavet, forbi festningsbyene Valença og Vila Nova de Cerveira. Flere steder finnes det broer som gir deg mulighet til korte avstikkere over til den spanske siden av elven. Du sykler nå gjennom distriktets hjerte for produksjon av hvitvin. Stikk gjerne innom det elegante Brejoeira Palace, og få med deg en flaske Vinho Verde. Slottet har vært bebodd av samme familie gjennom hundrevis av år, og de byr gjerne på smaksprøver og en omvisning. Dagens etappe avsluttes ved hotellet, som ligger sentralt i byen Caminha ved munningen av Minho. Det er en elegant liten by med historie helt tilbake til middelalderen og pre-historisk tid. 

Dag 4   Caminha – Ponte de Lima     53 km
Du tar farvel med Minho og fortsetter langs Atlanterhavet. Med vind i håret sykler du langs strender med bølger og fuktige vindkast. Stopp gjerne for en dukkert og se på de mange fiskelandsbyene. Ved lunsjtider kommer du fram til Viana do Castelo ved utløpet av Lima-elven. Denne byen har en rik sjøfartshistorie, og herfra seilte mange skip ut på oppdagelser til fremmede kontinenter i det 16. og 17. århundre. I havna ligger det flere museumsbåter som minner om Portugals stolte sjøfartshistorie. Ruta går deretter innover i landet igjen og opp langs elven Lima. Ponte de Lima regnes som den eldste landsbyen i Portugal, og fra romersk tid har pilegrimer passert elven her, på vei til Santiago de Compostela. Broen over Lima har 24 buer og regnes som landsbyens viktigste kjennemerke. Du overnatter på en sjarmerende gammel gård i utkanten av landsbyen, der det produseres vin, honning og kylling. Etter ankomst er det tid for å smake på gårdens vin.

Dag 5  Ponte de Lima – Barcelos     33 km
I dag får du den spesielle opplevelsen det er å sykle langs pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Uansett om du er religiøs eller ikke, er det utrolig å tenke på alle pilegrimene som har gått denne veien i over tusen år. Turen går forbi maisåkre og vinmarker, og takket være litt færre kilometere i dag, mestrer du det lett kuperte terrenget fram til byen Barcelos. Byen har vært viktig for Portugals keramikkindustri, og det er et viktig religiøst sentrum, med en kirke fra det 13. århundre. Ta gjerne en rusletur i sentrum og gatene rundt hotellet, for her ringer kirkeklokkene fremdeles.

Dag 6  Barcelos – Vila do Conde     36 – 42 km
Dagens to mulige etapper bringer deg tilbake til Atlanterhavet og de bølgende brenninger. Ta gjerne en lang lunsj ved stranden og nyt det portugisiske kjøkkenets fortreffelige sjømat. Da vil du forstå hvorfor de har gode grunner til å være stolte av sine råvarer. På ettermiddagen kommer du fram til Vila do Conde, kjent for sin lange historie innen skipsbygning og skipsfart. Her ble mange rike av å sende seilskip til fjerne havner i det 15. og 16. århundre, og det synes fremdeles. I kveld kan du nyte en middag med sjømat eller skalldyr i fiskehavna, og rusle langs brygga før du kryper til køys.

Dag 7  Vila do Conde – Porto     35 – 48 km
Dette er siste sykkeldag. Dagen byr på fredelige sykkelveier langs kysten, og du kan velge mellom to sykkelruter gjennom sjøfuglreservater , langs sanddyner og gjennom fiskelandsbyer. Du nærmer deg Porto, og ved slutten av dagen når du munningen av elven Douro. Porto er kjent for sin vin - portvinen. Byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste og har 1500 historiske minnesmerker. Trekk pusten, lukk øynene og tenk på alt du har opplevd på denne sykkelturen, fra høyfjellet ved grensen til Spania og fram til den gamle byen Porto. Du besøker en historisk portvinkjeller med vinsmaking inkludert. I kveld kan du unne deg en fiin gammel portvin for alle kilometerne du har tråkket.   

Dag 8  Porto – Norge
Hjemreisedag. Porto har mye å oppleve, så bestill gjerne en eller to ekstranetter her. Ved avreise er det transfer fra hotellet til flyplassen.

Reisen til og fra

OBS! Husk å stille klokken 1 time tilbake i Portugal.

Oppmøte:
Porto flyplass kl. 15.

Fly:
Porto flyplass (OPO) - Nettside
Lisboa flyplass (LIS) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Porto (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Norwegian.no
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til avgang for transfer på Porto flyplass kl. 15. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.
Tillegg for transfer på et annet tidspunkt eller en annen dag: kr 700 per person for 2-3 personer.

Fra/til flyplassen:
Buss, taxi eller transfer. Se link til flyplassen for mer informasjon.

Taxi: Porto flyplass - Porto sentrum ca. 20 min.
Metro: Porto flyplass - Porto sentrum ca. 35-45 min.

Transfer:
Ønsker du transfer, kan dette forhåndsbestilles gjennom oss.
Fra flyplassen til Porto sentrum: kr 500.

Hjemreise:
Transfer inkludert fra Porto sentrum til flyplassen i Porto på avreisedagen.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 og 4 stjerner. 2 netter bor du på vingårder. Alle rom har eget bad.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster er inkludert.

Det er mulig å bestille lunsjpakke (6 stk.), dette gjøres ved bestilling av selve turen. Kr 950 / person.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Sykkelen

Inkludert:
 • 27-girs hybridsykkel med to håndbremser
 • Styreveske m/plastlomme til veibeskrivelser (1 per rom)
 • Sideveske
 • Sykkellås (1 per rom)
 • Hjelm
 • Reparasjonssett (1 per bestilling)
 • Garmin GPS-enhet med innlagte løyper til låns (1 per bestilling)

Ikke inkludert:
 • Klikkpedaler (kan medbringes og festes på selv, oppgi dette ved bestilling av turen)

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3.

Ruteprofil: Middels nivå, noen bakker men relativt flat og lettsyklet løype. Man bør være vant til å bevege seg.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 •     Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 •     Hotelliste
 •     Ev. flybilletter


Ved ankomst på det første hotellet:

 •     Kart
 •     Veibeskrivelser på engelsk
 •     GPS-enhet
 •     Bagasjelapper til bagasjetransporten

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo