Provence Arles sykkeltur Frankrike

Kunsten å leve i Provence

Fra starten på Luberonfjellet ruller det nedover mot selve hjerte av Provence med landsbyer, vinmarker og olivenlunder. Terrenget er lett og går som en lek under den livgivende sola - og nettopp her i duften fra lavendel og rosmarin – er det godt å ha vinden i håret og vissheten om at snart venter en deilig piknik eller middag. Landsdelens rykte for å være selve krybben til livsnytere, svikter ikke. Har du først forelsket deg i sangen fra sikadene, lyset som er så inderlig provençalsk og vil oppleve det fra sykkelsetet, ja, da er du på rett sted. Vi skal på små veier fra Luberon, via St. Rémy-de-Provence, melonbyen Cavaillon og ender ved Rhônens munning i romerske Arles. Sykkelturen passer for alle livsnytere, med korte etapper og herlige pauser. 

Noen tilbakemeldinger fra tidligere Provence Arles turer:
- Provence må være et av de vakreste landskap du kan sykle i
- Jeg kjente Provence fra før og bare elsker dette landskapet
- Fantastisk!
- Denne turen er den flotteste jeg har vært på
- Starten fra Luberonåsen med utsikt over landskapet var bare fantastisk
- Lunsjene var så bra at de var verdt reisen i seg selv
- Lunsjene var turens høydepunkt.
- At så mye matkunnskap og energi ble lagt i piknikene var en stor glede for oss.

Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 14 650

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 500
Tillegg el-sykkel: kr 950
Ekstranetter: For priser, se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • Reiseleder
 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 4 pikniklunsjer
 • 1 restaurantlunsj
 • 4 middager (drikke ikke inkl.)
 • 8-girs sykkel m/styreveske
 • Bagasjetransport
 • Buss dag 1, 2 og 8
 • Kart og veibeskrivelse

NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. ti personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

Dag 1   Norge - Nice - St. Raphaël
Ankomstdag. Fly fra Norge til Nice. Transferbussen til St. Raphaël går senest kl. 13.30. Hotellet ligger vakkert til ved Middelhavet og er det perfekte og avslappende stedet for å starte sykkeleventyret. St. Raphaël bærer preg av fordums storhet og du må ta en rusletur på den koselige havnen, dekorert med en skjønn blanding av alt fra millionklasseskip til vakre, mariablå fiskebåter. Byen har fine strender og et forfriskende bad i Middelhavet appellerer til de fleste.  Kl. 19 treffer du reiselederen og de andre spente syklistene til informasjonsmøte og den første provençalske middagen.

Dag 2   St. Raphaël - Luberon - Cavaillon   37 km
Dette er første sykkeldag. Bussen fra St. Raphaël opp til Luberonåsen, hvor syklene deles ut, tar cirka 3 timer. En myk start i nedoverbakke mot de sjarmerende landsbyene Bonnieux og Menerbes, og til den første pikniken. Gled deg! Solmodne tomater, vidunderlige pølser, ost, pateer og sprø baguetter går under kategorien kvalitetskalorier. Vi gjør alltid vårt best for å finne de vakreste sykkelrutene, og resten av dagen er intet unntak. Du sykler gjennom små nusselige landsbyer og landskapet er som et kunstverk. Dagens endepunkt er søvnige Cavaillon, hvor det blir overnatting på det hyggelige Hôtel du Parc. Nyt et godt glass Baume de Venice og se på livet fra en fortauskafé.  

Dag 3   Rundtur Cavaillon   32 eller 46 km
Det er markedsdag i Cavaillon og et provençalsk marked er en estetisk opplevelse med bugnende, kortreiste spesialiteter. Byen er Frankrikes melonby nummer en. De er så gode at forfatteren Alxandre Dumas gav hele biblioteket sitt til byen i bytte mot tolv meloner i året. Byen er døsig og kulespillet «boule» er den store, men avslappede aktiviteten, og med en aldri så liten pastis vokser treffsikkerheten fort hos de sporty utøverne. Etter markedet hopper vi på syklene og setter kursen mot Cabrières d'Avignon. Dagens pikniksted er i skyggen i en sedertreskog. Deretter har du valget mellom å sykle oppover til landsbyen Gordes, som klamrer seg fast langt der oppe, eller en lett tur tilbake til Cavaillon.
Gordes er på den celebre listen over Frankrikes vakreste landsbyer og ble grunnlagt i romertiden. Byens grå steinhus, patinert av tidens tann, ser ut som om de er vokst ut av fjellet de klamrer seg fast til. Landsbygatene er labyrintiske og det sies at innbyggerne, etter et utall invasjoner, har det tryggest sammen med sine egne. Tilbake i Cavaillon er det middag på egen hånd.

Dag 4   Cavaillon - St. Rémy-de-Provence   27 eller 38 km
Vi starter på små veier gjennom et flatt landskap dominert av vinmarker. I landsbyene Orgon og Eygalières ser tiden ut til å ha stanset for mange hundre år siden, og en rusletur i de trange gatene er nesten et must på ruten.
Provence er vin, vind og lys og neste stopp er på vingården Domaine des Terres Blanches, hvor det blir en omvisning i kunsten å lage edle dråper av druer. Det er snart 3000 år siden de første druestokkene ble plantet i landsdelens karrige jord, så det mangler ikke på erfaring. Etter å ha smakt på vinen, venter dagens beste stund, nemlig et bugnende piknikbord. Vi sykler videre på fredelige småveier inn til St. Rémy-de-Provence. Byen ligger langs romernes Via Domitia, veien som forbandt Italia med Spania.  St. Rémy de Provence er selve essensen av en provencalsk landsby, velduftende av timian og rosmarin, små plasser omkranset av platantrær, solfylte caféer, klukkende fontener, nydelige landsbygater og smilende mennesker. Felles middag om kvelden.

Dag 5   Rundtur St. Rémy-de-Provence   19 km
I dag er ikke turen så lang, men det er en stigning på 250 meter for å komme opp til åskammen som huser landsbyen Les Baux. Folk herfra er kjent for å overdrive litt for å få en god historie, og ifølge provençalsk folklore ble selveste Jesus født i Baux. Middelalderbyen troner over landskapet og smelter sammen med omgivelsene. Vi vandrer gjennom gatene til Saint Vincente-plassen, og utsikten herfra er verdt ømme muskler. Vi spiser lunsj på en restaurant i landsbyen. I dag bor det kun 30 fastboende i Baux, men i storhetsperioden bodde det 60 000 mennesker i og rundt byen. Fra 950 til 1450 var Les Baux og omegn faktisk en selvstendig stat og kontrollerte de store handelsveiene. Kong Ludvig 11 likte ikke de selvrådige provenceherrene, og i 1481 ble slottet ødelagt og bare ruinene etter storheten står igjen. Like ved vi skal inn i selve fjellet, i et enormt,  gammelt steinbrudd og oppleve et spektakulært lys- og lydshow.
Retur til St. Rémy, og middag på egen hånd.

Dag 6   St. Rémy-de-Provence - Arles   39 eller 46 km
Dette er siste sykkeldag. Ukens lengste etappe går på lette småveier i et flatt terreng med alle ingredienser som gjør Provence til noe helt eget.  Oliventrær, marker med røde valmuer, solsikker, pinjer og vinranker, alltid akkompagnert av overivrige sikader. Vi skal besøke en olivenoljeprodusent. Provence er en kakofoni av ulike kulturer, grekerne kom med olivenen, romerne med vinranken og stoffene kom fra India. Hos vår produsent vil vi lære hvordan de gylne og helsebringende dråpene blir til.  Etter piknik fortsetter vi til Fontvieille. Forfatteren Alphonse Daudet har gjort Fontvieille udødelig med sine fortellinger i boken "Lettres de mon moulin" – Brev fra min mølle. Han var fascinert av det enkle og gode livet og skrev fargerikt om menneskene og livet i Provence. Du kan besøke mølla til Daudet, den ligger bare noen pedaltråkk opp fra landsbyen. Utsikten over Alpillene, slottet i Beaucaire, Tarascon, Rhônedalen og klosteret ved Montmajour, gav forfatteren gedigen inspirasjonen, og hvem vet om det er smittsomt?  
I landsbyen Fontvieille leves livet som en lang og stille elv.
De siste kilometerne inn til Arles er vi tydelig på romersk grunn, med storstilt ingeniørkunst som rester av en gedigen akvedukt og en vannmølle med hydraulisk system. Arles ble grunnlagt av de gamle grekerne og noen tusen år senere utviklet den ulykkelige prestesønnen Vincent van Gogh den fargerike kunstretningen, kalt ekspresjonismen.   Middag på egen hånd i Arles.

Dag 7   Arles
Arles er som et utendørs museum, rik på tradisjoner som tyrefekting i den gamle romerske arenaen, en helt egenartet klesstil som er inspirert av det nærliggende cowboy, våtlandskapet Camargue, og ikke minst alle kunstnerne som har latt seg inspirere av lys, farger og arkitektur. Vi skal på byrundtur med en lokalguide. Turen går til den enestående romerske arenaen som troner stolt i sentrum, amfiteateret og van Goghs Arles. Det er god tid til å vandre rundt i smågatene og ta et glass og hengi seg til landsdelens spesialitet, l’Art de Vivre. Om kvelden er det felles avslutningsmiddag.

Dag 8   Arles - Nice - Norge
Hjemreisedag. Transfer med buss (4 t) etter en tidlig frokost. Ankomst flyplassen i Nice ca. kl. 11.

Tilleggsnetter mulig i Nice, St. Raphäel og Arles.

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
På flyplassen i Nice for felles transfer med resten av gruppen senest kl 13.30 (inkludert i prisen) eller direkte på hotellet i St. Raphaël. Gi oss beskjed om hva du velger. 

Fly:
Nice Côte d'Azur (NCE) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til Nice (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Du må være påpasselig med at tidspunktet for flyreisen passer med din sykkeltur, at du rekker å komme helt frem til flyplassen til fastsatt klokkeslett om du skal være med felles busstransfer. Om du møter opp direkte på hotellet, gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00. Hvis flyreisen blir lang eller upraktisk kan det lønne seg å se på flyreise dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen:
Felles busstransfer med resten av gruppen (senest kl. 13.30) eller buss/tog på egen hånd til Saint-Raphaël.

Buss på egen hånd:
Nice flyplass Terminal 1/ Terminal 2 - Saint-Raphaël   1t 15min

Busstider og priser:
Buss 3003

Tog på egen hånd:
Nice flyplass 
Saint Augustin - Saint-Raphaël Valescure    ca 1t
Nice Ville - Saint-Raphaël Valescure    ca 1t

Togtider og priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner. Alle rom har eget bad og A/C. Det er basseng på hotellene i St. Raphaël og St. Rémy. Hotellisten mottar du senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

NB: På avreisen 23.06 ble vi nødt til å fordele gruppen på to forskjellige hoteller i St. Rémy. Begge er veldig hyggelige! 

Måltider
Pikniklunsj inkludert dag 2, 3, 4, 5.
Restaurantlunsj dag 6.
Middag inkludert dag 1, 2, 4 og 7.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.
Mulig i Nice, St. Raphaël og Arles i forbindelse med turen.

Pris pr. person pr. natt m/frokost Hôtel de Flore by Happyculture*** i Nice:

Enkeltrom kr  1 610
Dobbeltrom kr 860

Pris pr. person pr. natt m/frokost Hôtel Best Western la Marina**** i St. Raphaël:
Lavsesong /Høysesong (01.07 - 31.08)

Enkeltrom kr 1070 / 1240
Dobbeltrom kr 650 / 780

Pris pr. person pr. natt m/frokost Arles***
Lavsesong (juni + sept)/Høysesong (juli)

Enkeltrom kr  930/ 1000
Dobbeltrom 590 / 630

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår.

Reiseledere

Reiselederen vil alltid være tilgjengelig for deg på turen, og er den som frakter bagasjen mellom hotellene, deltar på omvisningene og sørger for de herlige pikniklunsjene underveis. Du sykler i eget tempo etter kart og veibeskrivelse som har blitt utdelt, og møter de andre som er med på turen til felles piknik-lunsj og eventuelle omvisninger. Reiselederbilen vil være i nærheten av sykkelløypa, og kan på kort varsel komme dersom det er behov for det.

 

 MAGGIE FLYBRING - Jeg er er svensk og har vært reiseleder for Merlot Reiser siden 2002. Det begynner etter hvert å bli noen år, men det er fortsatt like gøy. Jeg flyttet til Frankrike i 1990 og er bosatt i landsbyen Le Rouret i Provence sammen med familien min (barna har flyttet ut). Jeg er glad i mennesker og liker godt å vise syklister, vandrere og andre mitt nye hjemland. Som en veldig matglad person er det alltid gøy å lage i stand piknik i det grønne til skrubbsultne syklister. Også å dele min kunnskap om Frankrike er en fornøyelse. Mange av Merlots kunder kommer tilbake år etter år og det er selvsagt veldig koselig å bli godt kjent. I år skal jeg lede sykkelturer i La Rochelle & Bordeaux og Provence Arles. I Provence kan du bli med meg 23.06 og 22.09. 
Vi sees!

 

 

Sykkelen

Inkludert

 • 8-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske m/plastlomme til veibeskrivelser
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske
 • Sykkellås

 

Ikke inkludert:

 • Hjelm

 

Damesykkel  

 

Herresykkel  

El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3

 

 

Kart

Kart2

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv
 • Reiseskildring


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Deltagerliste
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter

Ved ankomst:

 • Veibeskrivelser på norsk
 • Kart
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Infomøte med reiseleder

 

Reiseskildring Provence Arles