Skip to main content

Provence Avignon - sykkeltur med reiseleder

Provence Avignon - En sanselig opplevelse

Fra kysten opp til Luberonfjellet (i buss) og videre på sykkel med utsikt over hav og fjell til selve kilden i Provence, romerske Orange, gjennom flere vinmarker og til pavelige Avignon. Byene og landsbyene er som en historiebok med en sjarmerende blanding av romertid, middelalder og nåtid. Det er noe helt eget, noe livsbegjærlig, frodig og tvers igjennom sunt som bor i Provence og gjør superlativer litt fattige. Faller du først for Provence, så er det oftest en livslang kjærlighet.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere Provenceturer: 

-Lunsjene var fantastiske og vi hadde en suveren kokk. Mange nye retter for oss og god vin.
-Frodig og flott. Lettkuppert - helt supert!
-Det er en egen kunst å legge gode, varierte og interessante sykkeltraseer - og det er blitt gjort
-Følte at jeg hadde tid til å nyte naturen og det sosiale. Ikke noe stress.

 

NB!

Hvis du ønsker å bestille tur med turleder, men får «bestilling på forespørsel», betyr dette at turen er full og du vil bli satt på venteliste. Vi kontakter deg om det blir en ledig plass. Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. 8 personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

 

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 14 950

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 3 100
Tillegg el-sykkel: kr 950
Ekstranetter: For priser, se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • Reiseleder
 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 5 pikniklunsjer
 • 4 middager (drikke ikke inkl.)
 • 8-girs sykkel m/styreveske
 • Bagasjetransport
 • Omvisninger
 • Buss dag 1, 2 og 8
 • Infomateriell

NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. ti personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

 
Dag 1 Norge - Nice - St. Raphaël
Ankomstdag. Fly til Nice og møte med resten av gruppen på flyplassen. Avgang med felles transferbuss til St. Raphaël ca. kl. 13.30. Kjøper du flyreisen på egen hånd og ankommer Nice for sent til å rekke vår buss, må du selv ta deg frem til hotellet i St. Raphaël. Hotellet ligger vakkert til ved Middelhavet og er det perfekte og avslappende stedet for å starte sykkeleventyret. Romerne grunnla St. Raphaël og det er fortsatt en fordums storhet i luften. Du må ta en rusletur under platantrærne på den koselige havnen. Her dupper alt fra millionklasseskip til vakre, mariablå fiskebåter i bølgene. Kl. 19 treffer du reiselederen og de andre spente syklistene til informasjonsmøte og den første provençalske middagen.
 
Dag 2 St. Raphaël - Luberon - Isle-sur-la-Sorgue ca. 39 km
Første sykkeldag. Etter en god frokost venter en 3-timers bussreise til Luberonåsen. Her oppe i høyden i en vakker sedertreskog venter syklene. Med provencevinden i håret og i dette helt spesielle lyset som har forført så mange før deg, ruller du inn i selve kilden til Provence. Landsbyen Bonnieux er pyramideformet og kirketårnet ruver i det furukledde landskapet. Neste landsby, Ménerbes, ble verdenskjent med Peter Mayles herlige fortelling om sitt år i Provence. Isle-sur-la-Sorgue er en antikvitetssamlers mekka og hver søndag omformes byen til et marked for gammelt, brukt, liksomgammelt og også for nytt design. Byen ligger idyllisk til ved elven Sorgue og ikke underlig har også denne byen fått kallenavnet «Lille Venezia». Hotellet ligger midt i sentrum og om kvelden blir det fellesmiddag.
 
Dag 3 Rundtur fra Isle-sur-la-Sorgue ca. 40 km
Dagens rundtur handler mye om tilgang på vann og lille Pernes-Les-Fontaines ved elven Sorgue er første stopp. Vi befinner oss i Vaucluse, et departement som er bortskjemt med mye vann. I Fontaine-de-Vaucluse finner vi selve gudegaven, en av verdens største underjordiske kilder som ser ut til å aldri tømmes. Romerne laget en akvedukt som førte kildevannet til Arles og på veien passerer vi ruiner etter det enorme byggverket. Vi skal nyte av det fruktbare Vaucluse. Ingenting er som en piknik i det grønne og spesielt her hvor alt er så solmodent og delikat. Du er ikke den eneste turisten i Fontaine-de-Vaucluse. Kilden er på mange måter selve symbolet på Provence og forfattere har gjennom alle tider bosatt seg her for å finne skriveglede og kreativitet.
Etter god tid til å besøke sjarmbomben av en by, sykler vi tilbake til Isle-sur-la-Sorgue. Middag på egen hånd.
 
Dag 4 Isle-sur-la-Sorgue - Orange ca. 48 km
I det herrens år 1309 valgte pave Klemens V å bosette seg i Avignon. Han valgte seg en landsby som sommerresidens og bygget et palass som var en pave verdig og dermed ble Châteauneuf-du-Pape (det nye slottet til paven) til. Vin var en gammel nyhet i området, den kom grekerne med. Vi sykler gjennom vinmarker og duftende frukthager til landsbyen Châteauneuf-du-Pape. Et besøk hos en sjarmerende vinbonde, som er født inn i faget, skal gi en innføring i hvordan de lager vin på den tradisjonelle måten. Vinsmaking i selveste Châteauneuf-du-Pape er en smakfull nytelse. Neste stopp er den romerske byen Orange hvor vi skal overnatte i to netter. Orange ligger på via Agrippa og var et viktig sentrum for romerne. Den fantastiske antikke byporten står litt ensomt i en rundkjøring, men amfiteatret som engang rommet 9000 mennesker er fortsatt i bruk til konserter. Gamlebyen kan, som mange andre byer i Provence, virke litt søvnig. Når solen skinner lukkes vindusskodder og livet begynner på nytt ved solnedgang. Har du tanker om å la deg verve i fremmedlegionen så er det praktisk å gjøre det på legionens kontor i Orange. Fellesmiddag.
 
Dag 5 Rundtur fra Orange ca. 31 km
Dagen starter med et tilbakeblikk i antikken. Den gangen da 9000 mennesker var samlet på amfiteatret for å la seg fascinere av komedier og tragedier, tryllekunstnere, bjørnedressører, linedansere, sverdslukere, sjonglører, akrobater, miming, marionetter og hanekamp. Solkongen, Ludvig XIV, var klar i sin dom, sceneveggen i Orange var den vakreste i hans kongerike. Dagens sykkeletappe går gjennom lett landskap med druer og skog. Etter piknik i det grønne venter supersjarmerende og igjen, ganske søvnige, Sérignan-du-Comtat. Landsbyen, bygget i lokal stein, har krokete, trange gater og eføykledde fasader. Et perfekt sted å ta en kaffe eller noe mer lokalt. I kveld er det middag på egen hånd. Sett vekkeklokken til å ringe, i morgen, rett utenfor hotelldøren er det marked.
 
Dag 6 Orange - Avignon ca. 32 km
I dag er det siste sykkeldag. Å våkne til et provençalsk marked er en luksus av farger, dufter, skingrende stemmer som falbyr aprikoser og meloner, belter og duker.
Etter noen kilometer på sykkel skal vi på guidet omvisning i landsbyen, Roquemaure, som betyr svart klippe. I det fjortende århundre var landsbyen Rhonens viktigste havn på høyre bredd. Herifra ble vin skipet til store deler av Europa. Slottet, det viktigste i Languedoc, dominerte landsbyen fram til den franske revolusjonen. Da ble det en brå slutt på slottslivet, og siden har kun to majestetiske tårnruiner voktet over de omkringliggende vinmarkene og landsbyens 4600 innbyggere. Dagens høydepunkt nytes i det grønne på elvebredden. Ferden fortsetter langs Rhonens bredder og etter hvert vil du se silhuetten av den UNESCO-vernede pavelige byen, Avignon. Nesten surrealistisk i all sin prakt og litt som en filmkulisse. Vi har hotell midt i sentrum, sier farvel til syklene for denne gang. Middag er på egen hånd.
 
Dag 7 Avignon
Dagen starter med omvisning i det gamle pavepalasset. Tykke murer omringet pavens by. Clement I flyttet inn i 1309, og i hans kjølvann kom alle som ønsket å være nær makten. Kirkens menn, aristokrater, kjøpmenn og kunstnere. Den pavelige perioden som varte til 1377, har risset dype historiske spor i byen. Etter besøket er dagen på egen hånd for å utforske Avignon. Og hvilken by! Vidunderlige brosteinsgater, et blomstervell og massevis av butikker, en halvferdig bro og museer i mange kategorier.
Om kvelden er avskjedsmiddagen en hyllest til oss, til vinguden Bacchus og ikke minst til Provence.
 
Dag 8 Avignon - Nice - Norge
Hjemreisedag. Bussen tar ca. fire timer til flyplassen i Nice og vi ankommer ca. kl.11.
 

Et fransk ordtak sier «Partir c'est mourir un peu». Å reise sin vei er å dø litt. Trøsten er at hit er det enkelt å komme tilbake.

 
 
Tilleggsnetter mulig i Nice, St. Raphaël og Avignon i forbindelse med turen (se "Overnatting/måltider")

Reisen til og fra

Oppmøte:
På flyplassen i Nice for felles transfer med resten av gruppen ca. kl 13.30 (inkludert i prisen) eller direkte på hotellet i St. Raphaël. Gi oss beskjed om hva du velger. 

Retur med felles buss fra hotellet i Avignon etter frokost på hjemreisedagen. Ankomst på flyplassen i Nice ca kl 11.00. Bussen går direkte uten stopp underveis. 

Fly:
Nice Côte d'Azur (NCE) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til Nice (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen:
Felles busstransfer med resten av gruppen eller buss/tog på egen hånd til Saint-Raphaël.

Buss på egen hånd:
Nice flyplass Terminal 1/ Terminal 2 - Saint-Raphaël   1t 15min
Busstider og priser: 
Buss 3003

Buss/tog på egen hånd:
Buss: Nice flyplass Terminal 1/ Terminal 2 - Nice Ville ca. 15 min
deretter
Tog: Nice Ville - Saint-Raphaël Valescure    ca. 1t

Buss-/togtider og priser:
Buss 99
Sncf.com eller Bahn.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter).

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C. Det er basseng på hotellene i St. Raphaël, Isle-sur-la-Sorgue og Avignon. Hotellisten mottar du senest ti dager før avreise.

Måltider
Pikniklunsj inkludert dag 2, 3, 4, 5 og 6
Middag inkludert dag 1, 2, 4, og 7
 

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

St.Raphaël Hotel la Marina**** (kun mulig i forkant/etterkant av turen)
Lavsesong/høysesong 01.07-31.08
Enkeltrom kr  1080/ 1250 kr 
Dobbeltrom kr  660/790 kr 

Avignon*** 
På forespørsel

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår. 

Reiseledere

Reiselederen vil alltid være tilgjengelig for deg på turen, og er den som frakter bagasjen mellom hotellene, deltar på omvisningene og sørger for de herlige pikniklunsjene underveis. Du sykler i eget tempo etter kart og veibeskrivelse som har blitt utdelt, og møter de andre som er med på turen til felles piknik-lunsj og eventuelle omvisninger. Reiselederen vil være i nærheten av sykkelløypa, og kan på relativt kort varsel komme dersom det er behov for det.

 

 HARRIET LEBRUN Avignonturen 23.06.19: - Jeg har jobbet som reiseleder for Merlot Reiser i tretten år. I bunn og grunn er jeg utdannet som syerske, men oppdaget fort at jeg liker best å jobbe med mennesker. Det er over 40 år siden jeg flyttet fra Sverige. Jeg bodde lenge i Frankrike og er nå bosatt i Belgia. Frankrike har etter så lang tid blitt mitt andre hjemland og et land jeg er blitt veldig glad i. Reiselederjobben for Merlot passer meg perfekt. Det er gøy å fortelle og dele historier med syklistene, og så blir de så glade for pikniklunsjen. Den legger jeg sjelen min i.

 MAGGIE FLYBRING Avignonturene 15. og 22. september 2019: - Jeg er er svensk og har vært reiseleder for Merlot Reiser siden 2002. Det begynner etter hvert å bli noen år, men er fortsatt like gøy. Jeg flyttet til Frankrike i 1990, og er bosatt i landsbyen Le Rouret i Provence sammen med familien min (barna har flyttet ut). Jeg er glad i mennesker og liker godt å vise syklister, vandrere og andre mitt nye hjemland. Som en veldig matglad person er det alltid gøy å lage i stand piknik i det grønne til skrubbsultne syklister. Også å dele min kunnskap om Frankrike er en fornøyelse. Mange av Merlots kunder kommer tilbake år etter år og det er selvsagt veldig koselig å bli godt kjent. I år skal jeg lede sykkelturer i La Rochelle & Bordeaux og Provence Avignon, samt fottur Provence og Rivieraen både i mars og oktober.
Vi sees!

Video

Sykkelen

 • 8-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske m/plastlomme til veibeskrivelser
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske
 • Sykkellås

 

Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Sykkelcomputer
 • Klikkpedaler

 Damesykkel         Herresykkel        El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng og flere muligheter for å korte ned eller stå over etapper. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv
 • Reiseskildring


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Deltagerliste
 • Hotelliste

Ved ankomst:

 • Veibeskrivelser
 • Kart
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten


 

 

Reiseskildring

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo