Skip to main content

Rivieraens bakland - fra Grasse til Menton

Vandring mellom himmel og hav i Sør-Frankrike

Oppdag dette spektakulære området i de Maritime Alper, nord-øst for Nice.
Turen starter i byen Grasse, hele verdens parfymehovedstad. Herifra vandrer du opp i fjellene, og mellom de godt bevarte fjellandsbyene kan du takket være det gode klimaet oppleve olivenlunder, appelsintrær og duftende mimosa. Men de gode stiene tar deg også med over åpne fjellplatåer og gjennom frodig skog. Kontrasten mellom fjell og hav er fabelaktig, og landsbyer som Bar-sur-Loup og La Turbie har noen av Rivieraens vakreste utsiktspunkter. Landsbyene ligger på omkring 300-600 moh., og i mange av dem ser det ut som tiden har stått stille siden middelalderen. Men du får deg likevel et godt måltid, og kanskje smaker du på den tradisjonelle, lokale appelsinvinen. Nedstigningen mot Vence går gjennom det terrasserte landskapet som er så typisk for middelhavsregionen. Fra Sainte-Agnès bærer det ned til kystbyen Menton, hvor du kan kaste deg i bølgene etter en opplevelsesrik uke.

Avgang hver dag, bortsette fra søndager, fra 9. mars til 20. juni, og fra 2. september til 28. oktober.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 10 900

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 550
Tillegg enkeltrom høysesong (september): kr 3 300
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 6 netter på hotell, 1 natt på gjestehus 
 • 7 frokoster
 • 4 middager (drikke ikke inkl.)
 • Bagasjetransport
 • 2 transferer
 • Infomateriell
 • Merlot Reiser GPS-app

Variant: (ikke mulig i juli og august)
Du kan velge å forlenge denne turen med fotturen "Kystvandringen Menton- Nice". På dag 8 fortsetter du da å vandre fra Menton til Monaco og tar toget siste strekket til Beaulieu-sur-Mer, dag 9 går du fra Beaulieu til Nice, og dag 10 er det utsjekk fra Nice.

Tilleggspris i dobbeltrom: kr 3 500
Tilleggspris i enkeltrom: kr 4 850

Inkludert i dette tillegget er:

 • 2 netter på hotell*** m/frokost
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på norsk)

Dag for dag

Dag 1 Nice – Grasse
Ankomstdag. Fra flyplassen i Nice tar du buss til Grasse (60 min.). Grasse er en hyggelig by med ca. 50 000 innbyggere. Byen er hele verdens parfymehovedstad, og vi anbefaler et besøk på et av byens parfymehus, f.eks. Fragonard, der man helt gratis kan bli guidet gjennom alle trinnene i parfymeproduksjon, fra innsamling av blomster til duften endelig havner på flasker.
Overnatting litt utenfor sentrum på 4- stjerners hotell med basseng.

Dag 2 Grasse – Pont du Loup + 480 m/ - 640 m 6,5t 19 km
Dette er første vandredag. På dagens vandring får du en flott utsikt over Cannes-bukten. Du passerer middelalderlandsbyen Bar-sur-Loup som er verdt et besøk, og smak gjerne på den tradisjonsrike appelsinvinen de lager her. Nyt den flotte utsikten utover det provencalske landskapet med oliventrær, vinranker, appelsintrær og jasminblomster. Vandringen går for det meste langs GR 51 på godt merkede grusveier. Overnatting på hotell i Pont du Loup.

Dag 3 Pont du Loup – Courmes + 790 m/ - 440 m 4t 30 min 12 km
Første del av dagens etappe er særdeles spektakulær; du går langs juvet Gorges du Loup, og langs elven Loup. Du passerer fossefallene Courmes og Saut du Loup. Dagens løype bringer deg fram til Courmes, en fredelig, liten landsby, og på det sjarmerende gjestehuset venter bagasje, middag og seng.

Dag 4 Courmes – Vence + 440 m / - 750 m 5t 30 min 17 km
Dagens etappe krysser platået Saint Bernabé; en variert tur med flott utsikt. Du passerer landsbyen Saint Bernabé, og får etterhvert utsikt over Vence og Nice-bukten. Nedstigningen mot Vence går gjennom det terrasserte landskapet som er så typisk for middelhavsregionen. En gang var terrassene alle dyrket med blant annet oliventrær og vinranker, og de eldste er fra det 16. århundre. Vence er en av de best bevarte middelalderbyene i Provence - en arkitektonisk perle, med intakte bymurer og vindelbroer. Likevel er gamle Vence ikke et museum, den er et sted hvor folk bor og jobber. Overnatting på hotell like ved gamlebyen.

Dag 5 Vence - St. Jeannet + 590 m / - 750 m 6t 16 km
Veien videre går over kalksteinsplatået Plan des Noves. Stien går langs kløften La Cagne, og man følger elven med samme navn. Senere passerer du et gammelt festningsverk fra det 14. århundre som kan være vel verdt et besøk. Mot slutten av dagen kan du, om du vil, gå opp på fjelltoppen Baou de St-Jeannet (802 moh.). På toppen får du en fantastisk utsikt over Nice og Var-området, og orienteringstavlen gir deg god oversikt. Overnatting på hotell i St. Jeannet.

Dag 6 St. Jeannet – La Turbie – Sainte-Agnès + 770 m / - 580 m 6t 16 km
Dagen starter med en transfer til middelalderlandsbyen La Turbie. Derifra går man på en «balkong» med utsikt over Monaco, landsbyen Cap Martin og Menton. Flott utsikt får du også fra passet Mont Gros (686 moh.), og du passerer den gamle landsbyen Gorbio før oppstigningen til Sainte-Agnès. Sainte-Agnès kaller seg Europas mest høytliggende kystlandsby og her skal du tilbringe natten.

Dag 7 Saintes-Agnés – Menton + 250 m / - 920 m 5t 14 km
Dette er siste vandredag. Første stopp på dagens etappe er landsbyen Castellar. Deretter går det jevnt nedover til rivieraen og byen Menton, hvor du kan kaste deg i bølgene. Byen har ca. 30 000 innbyggere. Hotell i sentrum av byen, og det er nok å velge mellom av restauranter i den hyggelige gamlebyen i Menton.

Dag 8 Menton – Nice – Norge
Avreisedag. Flybuss (1t 15min ) bringer deg fra jernbanestasjonen i Menton til flyplassen i Nice.


Tilleggsnetter mulig i Grasse og Menton.


Variant Menton - Nice:

Du kan forlenge turen med to dager fra Menton til Nice (ikke mulig i juli og august):

Dag 8  Menton-Beaulieu-sur-Mer     3t 30 min     12 km 
Den godt merkede kyststien tar deg fra Menton rundt Cap Martin, og mange steder er det trapper og stier ned til vannet som gir fine muligheter for bad og piknik. Turen går videre vestover, og du ankommer Monaco med sine luksusbåter, fyrstepalass og Casino. Du tar toget fra Monaco til hyggelige Beaulieu-sur-Mer, hvor du tilbringer natten.

Dag 9  Beaulieu-sur-Mer – Nice     5t 40 min     18 km
Dagen byr på vandring langs bratte klipper på den flotte kyststripen, og rundt Cap Ferrat kan du skimte kjendisenes fasjonable sommerhus. Du kan besøke den flotte villaen og hagene til Béatrice Ephrussi de Rotchild, og gamlebyen i Villefranche-sur-Mer sjarmerer deg med sine pittoreske gater og mange småbutikker. Fra Mont Alban får du en spektakulær utsikt utover bukten og Cap Ferrat, før du tar fatt på siste etappe inn til storbyen Nice.

Dag 10  Avreise
Du bør få med deg den koselige gamlebyen i Nice og en rusletur på La Promenade des Anglais før du vender nesen hjemover til Norge. Eller kanskje du vil tilbringe noen ekstra netter i denne fine byen? Her er det mulighet for bad, shopping, kultur og velsmakende middelhavsmat.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Grasse.

Fly:
Nice Côte d'Azur airport (NCE) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Nice (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner.net

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00.

Fra flyplassen til hotellet i Grasse med buss (60 min.): 
Busstider buss 500: Busstider

Togtider og priser:
Oui.sncf.com eller Bahn.com

(OBS! Det er ikke nødvendig å bestille togbilletter på forhånd)

Retur:
Fra Menton til flyplassen i Nice med buss (1 t 15 min.).

Busstider buss 110: Rutetider

 

 

 

 

 

 

 

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 2/3 stjerner. En natt på gjestehus (med badebasseng). Alle rom har eget bad, noen har A/C.
Hotellisten mottar du i infopakken som blir sendt i post senest 10 dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng. Twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Halvpensjon
Du får 4 middager inkludert, i tillegg til frokost. Middag ikke inkludert i Grasse, Vence og Menton. Drikke til middag er ikke inkludert.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Hôtel **, Grasse:
Pris per person per natt, inkl. frokost:
Dobbeltrom: kr
Enkeltrom: kr

Hôtel de Mediterranee***, Menton:
Dobbeltrom: kr 995
Enkeltrom: kr 1 550

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 3 av 5

Du bør ha god kondosjon, og være vant til å bevege deg.

Infomateriell

Tilsendt i posten etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på e-post


Tilsendt i posten senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Kart
 • Veibeskrivelse på norsk


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo