Skip to main content

Salzkammergut

Midt i Sentral-Europa, med innsjøer og fjell, ligger dette fredelige området som alltid har tiltrukket seg besøkende fra fjern og nær. Her er landsbyer som speiler seg i de mange innsjøene man passerer, med blomstrende hus og sjarmerende smågater, frodige enger og gressende kyr. Sykkelturen gjennom Salzkammergut og Trumer Seen er eventyrlig. Det milde, kuperte landskapet har en helt egen sjarm og selv om området har mange fjell, er syklingen fra landsby til landsby mindre kupert enn man skulle tro. Du vil sykle gjennom en hel verden av klisjéer forvandlet til virkelighet. Bli med på en aktiv rekreasjon som starter og ender i Salzburg. 

Avganger hver dag fra 11. april til 10. oktober.

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 11 000
Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r

Tillegg enkeltrom: kr 2 350
Tillegg mellomsesong**: kr 450
Tillegg høysesong***: kr 1 350

Tillegg halvpensjon: kr 2 250
Tillegg el-sykkel: kr 1 250

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Mellomsesong: Avganger 9.mai - 19. juni / 5. september - 25. september
***Høysesong: Avganger 20. juni - 4. september

 

Inkludert:

 • 7 netter på 4-stjerners hoteller m/frokost
 • 7-/21-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Velkomstmøte på engelsk/tysk
 • Bagasjetransport
 • Kart og veibeskrivelser på engelsk
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Infomateriell
 • Båttur på Lake Attersee dag 4 for de med ankomst mellom 01.07. og 31.08
 • Togbillett inkl. sykkel dag 5
 • Sykkeltransport dag 7
 • Servicetlf.
 • GPS-data på forespørsel

 

Ikke inkludert: 

 • Ev. lokale turistskatter

Dag for dag

Dag 1 Ankomst til Salzburg
Du kommer enklest til Salzburg ved å fly til München og ta toget videre, ca. 2 timer. Alternativt kan du fly til Salzburg, men da må du ha minst én mellomlanding. Byen som ligger ved elven Salzsach, omkranset av fjell, var hjembyen til Wolfgang Amadeus Mozart. Kom gjerne tidlig hit så du kan oppleve den autentiske bykjernen med historisk sus.

Dag 2  Salzburg – Trumer Seen/Wallersee    ca. 45/55 km 
Dette er første sykkeldag. Du forlater Salzburg på sykkelveien langs elva Salzach. Første stopp er landsbyen Oberndorf. Her bodde Franz Gruber, som komponerte julesangen «Stille Nacht», bedre kjent på norsk som «Glade Jul».  Teksten ble skrevet av presten Josef Mohr og sangen ble først fremført i landsbyens kirke 25. desember 1818. Du kan besøke både kirken og et eget museum i nabobyen Arnsdorf som forteller historien om dette.  Neste attraksjon er Michaelbeuern, et benediktinerkloster som driver både skole, landbruk, biogassproduksjon og bryggeri. Dagens sykling har både et langt og et kort alternativ.   

Dag 3 Trumer Seen/Wallersee – Mondsee    ca. 50 km
Dagen bringer deg forbi innsjøene Egel og til Schleedorf-området, med kuer og stor meierproduksjon.  Sykkelruta går forbi grønne beiteområder forbi Wallersee og langs Zellersee til ditt hotell i Mondsee. 

Dag 4  Mondsee – Traunsee      50 – 80 km
Start dagen med å sykle langs Mondsee til Utteracht ved Attersee. I juli og august kan du ta sykkelen om bord på en båt som bringer deg over Attersee til Weyregg. Utenom denne perioden går ikke båten, og du må sykle 20 km ekstra. Veien videre går gjennom dalen Aurachtal til Traunsee og landsbyen Gmunden. Denne landsbyen er kjent for sin vakre keramikk og var tidligere et viktig knutepunkt i transport av salt. Neste stopp er slottet Ort, fredelig og vakkert plassert på en odde i innsjøen, før du ankommer neste overnattingssted - landsbyene Traunkirchen eller Ebersee. 

Dag 5 Traunsee – Bad Goisern/Bad Ischl   20 – 35 km
Ta sykkelen med på toget og du får noen ekstra høydemeter gratis opp til Obertraun. Du er nå ved bredden av Hallstattersee og veien er kort på sykkelen inn til landsbyen Hallstatt. Landsbyen som ofte er avbildet speilende i innsjøen og omkranset av høye fjell, står på UNESCOs verdensarvliste og regnes som en av de vakreste i regionen. Her får du tid til å se deg omkring og kanskje besøke en av landsbyens severdigheter, Ishulen eller Mammuthulen. Du sykler tilbake til Obertraun og derfra videre på en sykkelsti langs østsiden av Hallstättersee til St. Agatha. I høysesongen er det mulig å ta en båt fra Obertraun til St. Agatha. Dagsetappen avsluttes med en kort etappe til Bad Goisern eller Bad Ischl for overnatting. 

Dag 6  Bad Goisern/Bad Ischl - Wolfgansee    ca. 35 km
Start dagen med å se deg om i Bad Ischl. Her kan du besøke Der Kaiservilla, sommerresidensen til keiser Frans Josef, hvor keiserinne Elisabeths (også kjent som "Sissi") tehus tiltrekker seg mange besøkende. Du har også mulighet til å ta en taubane opp på fjellet for å se på utsikten. Deretter skal du videre mot neste innsjø, Wolfgangsee. Omkranset av fjell er dette innsjøen med det varmeste vannet. Hopp i sjøen om du føler for det!  En kort sykkeltur senere ankommer du ditt hotell.    

Dag 7   Wolfgangsee – Salzburg   ca. 50 km + vandring
Dette er siste sykkeldag. Dagens første mål et St. Gilgen, hvor Mozart ofte tilbrakte sine sommerferier. Her forlater du sykkelen og tar en liten vandretur oppover Tiefbrunnau. Sykkelen din blir transportert opp uten ekstra kostnad. Dette gir deg ekstra høydemeter og fine nedoverbakker til innsjøen Hintersee. Derfra bærer det videre gjennom den trange Strubklammdalen. Du ankommer Salzachdalen og følger sykkelveien langs elva inn til Salzburg. 

Dag 8  Hjem fra Salzburg 
Ekstranetter i Salzburg anbefales. Her kan du følge i Mozarts fotspor eller ta en omvisning med buss som bringer deg til stedene hvor filmen «The Sound of Music» ble spilt inn. 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Salzburg

Fly:
Salzburg (SZG) - Nettside
Wien (VIE) - Nettside
München Franz Josef Strauß (MUC) - Nettside
 

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg t/r Wien eller München (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

OBS! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Tog:
Wien 
Flughafen - Salzburg 0 -1 bytte, ca. 3t
München Flughafen - Salzburg 1 bytte, ca. 2,5t


Hjemreise:
Samme vei tilbake


Togtider og priser:
Bahn.com

Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 og 4 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.

Dobbeltrom: dobbeltseng
Twinrom: to separate senger
Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster er inkludert i turen.  Lunsj og middag ordner du selv.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter i Salzburg før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.
Pris på forespørsel.

Sykkelen

Info kommer.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2,5 av 3

Ruteprofil: Kupert terreng, man bør være i god fysisk form. Terrenget langs innsjøene er helt flatt, men mellom innsjøene er det en god del bakker. I hovedsak ferdes man på sykkelveier og småveier med lite trafikk. På noen korte strekninger må man inn på mer trafikkerte veier hvor det ikke finnes andre alternativer.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post senest ti dager før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Detaljerte reisedokumenter
 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Turistinfo

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo