Skip to main content

Salzkammergut Plus

Opplev Salzkammergut på sitt beste med overnatting på de mest sjarmerende hoteller med den ypperste beliggenhet.
Midt i Sentral-Europa, med innsjøer og fjell, ligger dette fredelige området som alltid har tiltrukket seg besøkende fra fjern og nær. Her er landsbyer som speiler seg i de mange innsjøene man passerer, med blomstrende hus og sjarmerende smågater, frodige enger og gressende kyr. Sykkelturen gjennom Salzkammergut og Trumer Seen er eventyrlig. Det milde, kuperte landskapet har en helt egen sjarm og selv om området har mange fjell, er syklingen fra landsby til landsby mindre kupert enn man skulle tro. Du vil sykle gjennom en hel verden av klisjéer forvandlet til virkelighet. Bli med på en aktiv rekreasjon som starter og ender i Salzburg.

Avganger fredager, lørdager og søndager fra 11. april til 10. oktober

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 13 350
Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r

Tillegg enkeltrom: kr 3 950
Tillegg mellomsesong**: kr 1 050
Tillegg høysesong***: kr 2 100

Tillegg halvpensjon: kr 2250
Tillegg el-sykkel: kr 1 250

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Mellomsesong: Avganger 8. mai - 18. juni / 4. september - 24. september
***Høysesong: Avganger 19. juni - 3. september


Inkludert:

 • 7 netter på 4-stjerners hoteller m/frokost
 • 7-/21-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Velkomstmøte på engelsk/tysk
 • Bagasjetransport
 • Kart og veibeskrivelser på engelsk
 • Infomateriell
 • Båttur på Lake Attersee dag 4 for de med ankomst mellom 01.07. og 31.08
 • Sykkeltransport dag 7
 • 1 x Zaunerstollen og kaffe på Café Zauner dag 5
 • Servicetlf.
 • Merlot Reisers GPS-app

 

Ikke inkludert: 

 • Ev. lokale turistskatter

Dag for dag

Dag 1 Ankomst Salzburg
Du kommer enklest til Salzburg ved å fly til München og ta toget videre, ca 2 timer. Alternativt kan du fly til Salzburg, men da må du ha minst én mellomlanding. Byen som ligger ved elven Salzsach, omkranset av fjell, var hjembyen til Wolfgang Amadeus Mozart. Kom gjerne tidlig hit så du kan oppleve den autentiske bykjernen med historisk sus.

Dag 2  Salzburg – Mondsee    ca. 40 km 
Dette er første sykkeldag. Du forlater Salzburg på sykkelveien langs elva Salzach, deretter langs den nedlagte jernbanelinjen Ischler. Første stopp er landsbyen Eugendorf. Du vil sykle over frodige enger og sykkelveien tar deg til Thalgau langs foten av fjellmassivet Drachenwald som strekker seg hele veien mot Mondsee. Langs innsjøen sykler du på sykkelvei til byen med samme navn. Mondsee erlandt annet kjent fra filmen «The Sound of Music» og her skal du overnatte.

Dag 3  Mondsee – Attersee – Traunkirchen     50/70 km
Start dagen med å sykle langs Mondsee til du når Attersee. I juli og august kan du ta sykkelen om bord på en båt som bringer deg over Attersee til Weyregg. Utenom denne perioden går ikke båten og du må sykle 20 km ekstra. Attersee er den største innsjøen Salzkammergut og er ikke bare kjent for sin vakre dypgrønne farge, men også for de mange berømtheter som har slått seg ned på storslagne eiendommer i området. Veien videre går gjennom dalen Aurachtal til Traunsee og landsbyen Gmunden. Denne landsbyen er kjent for sitt palass og sine vakre kjeramiske klokker i tårnet på rådhuset. Byen var også tidligere et viktig knutepunkt for transport av salt. Neste stopp er slottet Ort, fredelig og vakkert plassert på en odde i innsjøen, før du ankommer neste overnattingssted i landsbyen Traunkirchen. 

Dag 4 Traunkirchen – Hallstatt   ca. 45 km
Sykkelveien går langs Traunsee til du kommer til saltbyen Ebensee. Herfra sykler du langs elven Traun til du ankommer Bad Ischl med sin keiselige fortid. Her kan du besøke Der Kaiservilla, sommerresidensen til keiser Frans Josef, hvor keiserinne Elisabeths (også kjent som "Sissi") tehus tiltrekker seg mange besøkende. 
Nå du har krysset over til Bad Goisern, er du ved bredden av Hallstättersee og veien er kort inn til landsbyen Hallstatt. Landsbyen, som ofte er avbildet speilende i innsjøen og omkranset av høye fjell, står på UNESCOs verdensarvliste og regnes som en av de vakreste i regionen. Her får du tid til å se deg omkring og kanskje besøke en av landsbyens severdigheter, Ishulen eller Mammuthulen. Du har også mulighet til å ta en taubane opp på fjellet for å se på den fantastiske utsikten. Overnatting på hotell i sentrum av Hallstatt.

Dag 5 Hallstatt – St. Wolfang    ca. 40 km
Dagen starter med å sykle tilbake langs elven Traun til du igjen ankommer Bad Ischl. Her bør du ta turen innom Café Zauner og smake på en av deres søte spesialiteter (inkludert i prisen). Keiser Frans Josef og Sissi har begge nytt sin Gugelhumpfkake her. Tilbake på sykkelsetet, full av energi, fortsetter du videre mot neste innsjø, Wolfgangsee. Nede ved vannkanten i St. Wolfgang finner du det kjente hotellet Im Weissen Rössl, hvor du skal tilbringe natten.

Dag 6  Hviledag ved Wolfgangsee 
Du har mange muligheter for en aktiv dag ved Østerrikes mest kjente innsjø. Vi kan anbefale en tur med fjellbanen (tannstangbanen) til toppen av Schafberg (1782 moh.),  en båttur eller en deilig svømmetur i det krystallklare vannet i Wolfgangsee.

Dag 7  St. Wolfgang – Salzburg   ca. 50 km + vandring
Dette er siste sykkeldag. Dagen sterter på sykkelstier langs innsjøen og dagens første mål er St. Gilgen, hvor Mozart ofte tilbrakte sine sommerferier. Her forlater du sykkelen og tar en times vandretur oppover Tiefbrunnau. Sykkelen din blir transportert opp uten ekstra kostnad. Dette gir deg ekstra høydemeter og fine nedoverbakker til innsjøen Hintersee. Derfra bærer det videre gjennom den trange Strubklamm-kløfta og inn i Wiesertaldalen. Turen gjennom den imponerende Glasenbachklamm-kløfta bringer deg inn i Salzachdalen og følger sykkelveien langs elva inn til Salzburg. Før du kommer til Salsburg er det mulig å ta en omvei via slottet Helbrunn.

Dag 8  Hjem fra Salzburg 
Hjemreisedag. Ekstranetter i Salzburg anbefales. Her kan du følge i Mozarts fotspor eller ta en omvisning med buss som bringer deg til stedene hvor filmen «Sound of Music» ble spilt inn. 
Anbefalt hjemreise til Norge er med tog via München eller fly direkte fra Salzburg flyplass med mellomlandinger. 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Salzburg

Fly:
Salzburg (SZG) - Nettside
Wien (VIE) - Nettside
München Franz Josef Strauß (MUC) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg t/r Wien eller München (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

OBS! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Tog:
Wien 
Flughafen - Salzburg 0 -1 bytte, ca. 3t
München Flughafen - Salzburg 1 bytte, ca. 2,5t


Hjemreise:
Samme vei tilbake


Togtider og priser:
Bahn.com

Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.

Overnatting/måltider

Hotellene
Her bor du på svært sjarmerende 4-stjerners hoteller med flott beliggenhet. Alle rom har eget bad.

Dobbeltrom: dobbeltseng
Twinrom: to separate senger
Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster er inkludert i turen.  Lunsj og middag ordner du selv.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser pr. person pr. natt m/frokost:

Salzburg
Pris på forespørsel.

Sykkelen

Informasjon kommer

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2,5 av 3

Ruteprofil: Kupert terreng, man bør være i god fysisk form. Terrenget langs innsjøene er helt flatt, men mellom innsjøene er det en god del bakker. I hovedsak ferdes man på sykkelveier og småveier med lite trafikk. På noen korte strekninger må man inn på mer trafikkerte veier hvor det ikke finnes andre alternativer.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post senest ti dager før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Detaljerte reisedokumenter
 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Turistinfo

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo