Skip to main content

Segovia - sykkeltur på egen hånd

Segovia – 100% España

De fleste har vært i syden-Spania, men innlands-Spania føles nesten som et annet land. Her kan du oppleve det autentiske, i landsbyer hvor tiden har stått stille siden middelalderen. Turen starter i Segovia, en by med 50 000 innbyggere, oppført på UNESCOs verdensarvliste. Dagen etter ankomst får du sykkelen, og du er klar for å innta landeveiene, med passe avstander mellom landsbyene med middelaldersk sjarm. Pedraza har 500 innbyggere og et stort torg, med landsbyens kirke og nok restauranter til å nyte et ekte spansk måltid. Sepulveda er litt større, med trange gater, pulserende liv og flott utsikt fra borgen på toppen av byen. Landsbyens innbyggere treffer du gjerne på Plaza Mayor. Mange av hotellene på denne turen oppleves nesten som et museum, med masser av god gammeldags sjarm. Lett adkomst fra Madrid.

Avgang hver dag fra 1. april til 31. oktober.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 9 650

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 6 000 t/r
Tillegg enkeltrom**: kr 3 150
Tillegg halvpensjon: kr 1 500
Tillegg el-sykkel: kr 1 000
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Reiser du alene kommer dette tillegget på kr 3 500.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 24-girs sykkel m/sideveske og kartholder
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Servicetelefon
 • Merlot Reisers GPS-app


Ikke inkludert:

 • Landtransport

Dag for dag

Dag 1 Norge – Segovia 
Ankomstdag. Du flyr til Madrid og tar tog én time videre til Segovia. Byen har en av de best bevarte akveduktene fra romertiden, og en bymur fra det 8. århundre. Kom gjerne tidlig hit, for her er det mye å se på.

Dag 2  Segovia - Collado Hermoso   42 km
Dette er første sykkeldag. Syklene deles ut og eventyret starter. Det første målet er det kongelige slottet La Granja de San Ildefonso: et slott i spansk barokkstil fra 1724, også kalt Spanias Versailles. Det finnes mange lunsjrestauranter her eller i neste by, Torrecaballeros. Resten av dagen har du god tid til å ta deg frem til Collado Hermoso, hvor du skal sove i to netter.

Dag 3  Rundtur Collado Hermoso - Turégano   36 km
Etter frokost tråkker du i vei nordover på fredelige landsens veier via landsbyen Caballar. Dagens mål er den lille byen Turégano, med litt over 1 000 innbyggere. Byen fremstår som riktig spansk, middelaldersk, med et slott på en høyde, hvor du får god utsikt over herlighetene. Midt i byen ligger Plaza de España, sentralt i byens sosiale liv. Plassen gjøres om til tyrefektingsarena under byens årlige fiesta i begynnelsen av september. Returen til Collado Hermoso går via landsbyen Torreiglesias.

Dag 4  Collado Hermoso – Pedraza  32 km
Du får enda en dag med fredelige landeveier og landsbyer ved hver femte kilometer. Folkelivet møter du i El Guijar og La Velilla, som begge har populære barer. Pass på å få med litt piknikmat, for midt på dagen passerer du et godt egnet sted langs en elv. Landsbyen Pedraza ligger oppe på en liten høyde. Dette var en svært viktig landsby i Spanias gullalder på 1500-tallet og 1600-tallet. Dette var hovedsetet for familien Velasco, som arvet tittelen som guvernør i Castilla, og hadde mye makt i datidens føydalsamfunn. Plaza Mayor har en autentisk atmosfære fra 1600-tallet med sine arkader og brostein. Ved sørenden av torget finner du kirken San Juan Baptista i romansk stil. Hele landsbyen er et storslagent monument over falmet og forgangen storhet.

Dag 5  Rundtur Pedraza – Arcones  29 km
Dagens rundtur gir deg tid til en lang frokost i Pedraza, før du sykler videre gjennom et landskap preget av skog og små, glemte landsbyer. Arcones ligger ved en hovedvei. Der finner du det du behøver av butikker for dagen, og en restaurant som har en svært populær "menú del día" på ukedager og en mer avansert meny i helgene. Lokalbefolkningen treffer du her. Du er tilbake i Pedraza i god tid til en siste oppdagelsestur i denne byen.

Dag 6  Pedraza – Sepúlveda  32 km
I dag sykler du nordover, forbi enger av solsikker og hvete, på nye småveier hvor tiden har stått stille i mange hundre år. Dagens mål er byen Sepúlveda, en autentisk kastiljansk by som er et populært mål for helgeturer for folk fra Madrid. Byen har fått status som et autentisk sted for å oppleve rike, monumentale bygninger fra 1100-tallet og 1200-tallet i en særpreget lokal stil. 

Dag 7  Rundtur Sepúlveda - Duratón Naturreservat  37 km
Dette er siste sykkeldag. I dag sykler du gjennom naturreservatet Duratón, som befinner seg langs elven med samme navn. Den renner i en trang dal, en canyon, og her finnes det et rikt fugleliv. Tar du med en kikkert, kan du se ulike typer gribber og ørner som hekker i de bratte dalsidene og flyr over elven på jakt etter føde.  

Dag 8  Sepulveda – Madrid – Norge
Hjemreisedag. Retur til Madrid enten med buss eller tog via Segovia, eller direktebuss fra en nærliggende landsby. Muligheter for ekstranetter i Segovia eller Madrid før hjemreise til Norge.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Segovia.

Fly:
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas (MAD) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Madrid (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Total effektiv reisetid Madrid flyplass - Segovia ca. 40 min

Flytog til Madrid 11 min (se flyplassens nettsider for info)  
Tog Madrid - Segovia 30 min

Hjemreise - total effektiv reisetid Sepúlveda - Madrid flyplass ca. 1,5 t

Buss Sepulveda - Segovia ca. 1 t (man-fre)
Tog Segovia - Madrid flyplass ca. 30 min

Togtider og -priser:
Renfe.com

Busstider og -priser:
Alsa.es

(Buss- og togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke buss- eller togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene
Overnattingsstedene er mellomklassehotell. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster er inkludert.
Velger du halvpensjon får du 7 middager i tillegg til frokost.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.
Det er mulig med ekstranetter i Segovia og Madrid. Pris på forespørsel.

Sykkelen

Inkludert:

 • 24-girs sykkel med to håndbremser
 • Kartholder til styret
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)


Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Klikkpedaler

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 3.

Ruteprofil: For det meste asfalterte småveier, med noen bakker innimellom. 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo