Skip to main content

Segovia - sykkeltur på egen hånd

Segovia – 100% España

De fleste har vært i syden-Spania, men innlands-Spania føles nesten som et annet land. Her kan du oppleve det autentiske, og landsbyer hvor tiden har stått stille siden middelalderen. Turen starter i Segovia, en by med
50 000 innbyggere, oppført på UNESCOs verdensarvliste.  Dagen etter ankomst får du sykkelen,  og du er klar for å innta landeveiene, med passe avstander mellom landsbyene med middelaldersk sjarm. Pedraza har 500 innbyggere og et stort torg med landsbyens kirke og nok restauranter til et ekte spansk måltid. Sepulveda er litt større. Her finner du trange gater, pulserende liv og flott utsikt fra en borg på toppen. Landsbyens innbyggere treffer du gjerne på Plaza Mayor. Mange av hotellene på denne turen oppleves nesten som et museum, med masser av god gammeldags sjarm. Lett adkomst fra Madrid.

Avganger hver dag fra 1. april til 31. oktober.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 9 050

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 6 000 t/r
Tillegg enkeltrom**: kr 2 950
Tillegg halvpensjon: kr 1 500
Tillegg el-sykkel: kr 1 000
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
**Reiser du alene kommer dette tillegget på kr 3 500.

Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 24-girs sykkel m/sideveske og kartholder
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Servicetelefon


Ikke inkludert:

 • Landtransport

Dag for dag

Dag 1 Norge – Segovia 
Ankomstdag. Du flyr til Madrid og tar tog 1 time videre til Segovia. Byen har en av de best bevarte akvedukter fra romertiden og bymur fra det 8. århundre. Kom gjerne tidlig hit, for her er det mye å se på.

Dag 2  Segovia - Collado Hermoso   42 km
Dette er første sykkeldag. Syklene deles ut og eventyret starter. Det første målet er det kongelige slottet La Granja de San Ildefonso. Et slott i spansk barokkstil fra 1724, også kalt Spanias Versailles. Mange lunsjrestauranter her eller i neste by, Torrecaballeros. Resten av dagen har du god tid til å ta deg til kveldens overnatting i Collado Hermoso, hvor du skal sove i to netter.

Dag 3  Rundtur Collado Hermoso - Turégano   36 km
Etter frokost tråkker du i vei nordover på fredelige landsens veier via landsbyen Caballar. Dagens mål er den lille byen Turegano, med litt over 1000 innbyggere. Byen fremstår som riktig spansk, middelaldersk, med et slott på en topp hvor du har god utsikt over herlighetene. I sentrum av byen ligger Plaza de Espana, sentralt i byens sosiale liv. Plassen gjøres om til tyrefektingsarena under byens årlige fiesta i begynnelsen av september. Retur til Collado Hermoso via landsbyen Torreiglesias.

Dag 4  Collado Hermoso – Pedraza  32 km
Enda en dag med fredelige landeveier og landsbyer ved hver femte kilometer. Folkelivet møter du i El Guijar og La Velilla, som begge har populære barer. Pass på å få med litt piknikmat, for midt på dagen passerer du et godt egnet sted langs en elv. Landsbyen Pedraza ligger oppe på en liten høyde. Dette var en svært viktig landsby i Spanias gullalder på 15- og 1600-tallet. Dette var hovedsete for familien Velasco, som arvet tittelen som guvernør i Castilla og hadde mye makt i datidens føydalsamfunn. Plaza Mayor har en autentisk atmosfære fra 1600-tallet med sine arkader og brostein. Ved sørenden av torget finner du kirken San Juan Baptista i romansk stil. Hele landsbyen er et storslagent monument over falmet og forgangen storhet.

Dag 5  Rundtur Pedraza – Arcones  29 km
Dagens rundtur gir deg tid til en lang frokost i Pedraza, før du sykler videre gjennom et landskap preget av skog og små, glemte landsbyer. Arcones ligger ved en hovedvei. Der finner du det du behøver av butikker for dagen og en restaurant som har en svært populær "menu del dia" på ukedager og en mer avansert meny i helgen. Lokalbefolkningen treffer du her. Du er tilbake i Pedraza i god tid til en siste oppdagelsestur i denne byen.

Dag 6  Pedraza – Sepúlveda  32 km
I dag skal vi nordover forbi enger av solsikker og hvete på nye småveier hvor tiden har stått stille i mange hundre år. Dagens mål er byen Sepulveda, en autentisk castillansk by som er et populært mål for helgeturer for folk fra Madrid. Byen har fått status som et autentisk sted for å oppleve rike, monumentale bygninger fra 11- og 1200-tallet i en særpreget lokal stil. 

Dag 7  Rundtur Sepulveda - Duratón Naturreservat  37 km
Dette er siste sykkeldag. I dag sykler du gjennom Duratón Naturreservat, som befinner seg langs elven med samme navn. Den renner i en trang dal, en canyon, og her finnes det et rikt fugleliv. Tar du med en kikkert, kan du se ulike typer gribber og ørner som hekker i de bratte dalsidene og flyr over elven på jakt etter føde.  

Dag 8  Sepulveda – Madrid – Norge
Hjemreisedag. Retur til Madrid enten med buss eller tog via Segovia eller direkte buss fra en nærliggende landsby. Muligheter for ekstranetter i Segovia eller Madrid før hjemreise til Norge.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Segovia.

Fly:
Madrid Adolfo Suárez Madrid-Barajas (MAD) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Madrid (fra kr 6 000 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Flytog til Madrid 11 min (se flyplassens nettsider for info) - total effektiv reisetid Madrid flyplass - Segovia ca. 40 min
Tog Madrid - Segovia 30 min

Hjemreise - total effektiv reisetid Sepulveda - Madrid flyplass ca. 1,5 t
Buss Sepulveda - Segovia ca. 1 t (man-fre)
Tog Segovia - Madrid flyplass ca. 30 min

Togtider og priser:
Renfe.com

Busstider og priser:
Movelia.es
Alsa.es

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene er mellomklasse. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
7 frokoster er inkludert.
Velger du halvpensjon får du 7 middager i tillegg til frokost (1 500kr).

Ekstranetter

Det er mulig med ekstranetter i Segovia og Madrid. Pris på forespørsel.
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Sykkelen

 • 24-girs sykkel med to håndbremser
 • Kartholder til styret
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

For det meste asfalterte småveier, med noen bakker innimellom. 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Tilsendt på e-post senest 10 dager før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk

Kart

Bestilling

Side 1 av 15

AvreiseReisemålLedige plasserPris
1/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
2/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
3/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
4/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
5/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
6/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
7/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
8/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
9/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
10/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
11/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
12/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
13/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
14/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
15/4SegoviaPå forespørsel9 050,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo