Skip to main content

Seilbåt & sykkel Toscana

Sykling og seiling ved Toscanas kyst

For mange nordmenn er Toscana selve drømmen om det søte liv - La Dolce vita - i Italia. Toscana er sypresser, vinmarker, oliventrær og myke, grønne åser, urtenes aromatiske dufter, asurblått hav, episk arkitektur og sjarmerende middelalderlandsbyer. Og naturligvis god mat og vin. Mens det italienske språket lyder som musikk i bakgrunnen. Føyer du til sykling på vakre veier og bekymringsfri seiling fra sted til sted på en komfortabel seilbåt, skal det vel mye til for å toppe en slik ferietur.

Avgang lørdager fra 15. august til 26. september.
Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at avgangen allerede er fulltegnet.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 18 750

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltlugar: kr 5 300
Tillegg el-sykkel: kr 1 100

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 7 netter i dobbellugar m/frokost på Atlantis
 • 7 måltider (drikke ikke inkl.)
 • 21-girs sykkel med sideveske
 • Syklende engelsktalende turleder
 • Informasjonsmateriell (på engelsk)

 

Ikke inkludert:

 • Driks til båtens guider og mannskap (frivillig)
 • Drikke til måltider
 • Lokale avgifter


NB: Spesielle avbestillingsbetingelser gjelder for Seilbåt & sykkel Toscana
For flyreisen gjelder våre generelle betingelser
Ved avbestilling mer enn 59 dager før avreise betaler kunden et administrasjonsgebyr på kr 1 000 per person.
59-31 dager før avreise: 40 % av reisens totalpris.
30-21 dager før avreise: 70 % av reisens totalpris.
20-11 dager før avreise: 80 % av reisens totalpris.
10-1 dag(er) før avreise: 90 % av reisens totalpris.
Ved avbestilling på avreisedag beholder Merlot Reiser hele reisens pris.

Dag for dag

Dag 1   Porto Santo Stefano  
Ankomstdag. Du må selv ta deg fram til Porto Santo Stefano, en livlig liten havneby på nordsiden av Monte Argentario-halvøya. Her kan du sjekke inn på båten fra kl. 18.00. Kommer du tidligere, er det mulig å sette fra seg bagasjen om bord fra kl. 14.00. Du skal ikke gå langt gjennom om denne pastellfargede middelalderbyen før feriestemningen siger innover deg. Vi vil også anbefale en rusletur opp til festningen Fortezza Spagnola, som ble bygget på høyden over gamlebyen på 1600-tallet for å beskytte byen. Turens første middag om bord er en fin anledning til å bli kjent med dine medreisende, turledere og mannskap. Båten ligger til kai over natten.

Dag 2   Monte Argentario – Talamone   33 km   + 350 m
Dette er første sykkeldag. Den første sykkelturen leder deg fra Porto Santo Stefano gjennom gamle togtuneller. Ved å krysse en steinkai når du den historiske byen Obetello. Senere på ettermiddagen kommer du fram til Porto Ercole med sine to spanske festninger. Vi parkerer syklene ved en nærliggende bar og du kan kaste deg ut i de blå bølgene. Etter denne forfriskende pausen går ferden tilbake til Porto Santo Stefano, hvor båten venter for så å seile over til Talmone.

Dag 3   Talamone – Castiglione della Pescaia   43 km   + 430 m
Etter en deilig frokost starter en tur gjennom Toscanas karakteristiske, bølgende landskap med vinmarker og olivenlunder. Etter å ha passert innsjøen Poggio Perotto kommer du fram til middelalderbyen Magliano. Byens ikon er et 2000 år gammelt oliventre, det eldste oliventreet i Toscana. Denne maleriske byen med to vakre byporter inviterer til å dvele her en stund. På vei tilbake kan du nok en gang nyte Toscanas vakre landskap fra sykkelsetet. Hvis været (sjøen) er rolig vil «Atlantis» sette seil for den velkjente badebyen Castiglione della Pescala, hvor den ankrer opp for natten.

Dag 4   Catiglione – Elba, Cavo  55 km   + 500 m
Dagens sykling leder deg fra Castiglione della Pescala på stille landveier til Toscanas innland, hvor du er omgitt av fantastiske vinmarker så langt øyet kan se. En lett stigning fører videre til den gamle etruskiske landsbyen Vetulonia. Her skal du og dine medreisende ta en pause og nyte hjemmelaget pasta og andre lokale spesialiteter i en rustikk familiedrevet restaurant. Gode og mette sykler alle tilbake mot Toscanas kystnære sletter med endeløse vinmarker. Vel om bord på Atlantis utpå ettermiddagen settes seil for Cavo på den nordøstlige spissen av øya Elba.

Dag 5   Elba, Cavo – Porto Azzuro   21 km   + 300  m
Elba, Italias tredje største øy etter Sicilia og Sardinia, er en sjarmerende øy rik på både natur og historie. På din første sykkeldag på øya har du god tid til å nyte mangfoldet, ta en kaffestopp og en svømmetur i det blå havet. Dagens mål er den tidligere fiskerlandsbyen Porto Azzuro, hvor seilbåten allerede ligger til anker i bukta. Kvelden kan brukes til å utforske landsbyen eller slappe av med en forfriskende drink om bord.

Dag 6   Elba, Porto Azzuro – øya Giglio   20 km   + 200 m
Dagens sykling går opp til landsbyen Capoliveri som ligger på en liten høyde. I byens historiske sentrum, med sine sjarmerende, trange gater og fredelige atmosfære, smaker det godt med et cappuccino-stopp.  For så å nyte turen ned igjen mot havet, og kanskje en forfriskende svømmetur, før du finner igjen båten i Porto Azzuro. Hvis vinden er god, kan du glede deg til en lengre seiltur fra Elba til øya Giglio. En deilig middag på dekk mens du seiler inn i en vakker solnedgang vil være den perfekte avslutningen på en minnerik dag.

Dag 7   Giglio – Porto Santo Stefano   20 km   + 620 m
Dette er siste sykkeldag. Øya Giglio ligger lengst sør i den toskanske skjærgården og er en ekte juvel: fjell, skog, urørt natur og krystallklart vann. Dette er turens «klatreetappe» med en stigning på 620 høydemeter, men belønningen er rikelig når du sykler fra Giglio Porto opp til den vakre byen Giglio Castello, som er omgitt av en imponerende bymur fra middelalderen. En rask utforkjøring tar deg ned til landsbyen Giglio Campese på den andre siden av øya. Her inviterer lange sandstrender til en deilig dukkert. Buktende veier leder deg tilbake til Giglio Porto. Nyt turens siste cruise når Atlantis setter seil for Porto Santo Stefano. Et festmåltid i selskap med dine medreisende, mannskap og turledere sørger for god atmosfære mens dere deler gode opplevelser og minner fra en innholdsrik uke.

Dag 8   Porto Santo Stefano
Hjemreisedag. Etter en god frokost må du sjekke ut av båten kl. 09.00 , enten for å tilbringe noen ekstranetter i Toscana eller starte på hjemreisen.

*Mulig reiseplanen må endres
Det tas forbehold om endringer i ovennevnte reiseplan, dersom vind- og værforhold eller andre organisatoriske krav skulle gjøre dette nødvendig.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Innsjekk på båten i Porto Santo Stefano havn kl. 18:00 på ankomstdagen.

Fly:
Roma Fiumicino (FCO) Nettisde
Pisa Galilei di Pisa flyplass (PSA) Nettside
Firenze Amerigo Vespucci flyplass (FLR) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Firenze (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra Roma: Buss fra flyplassen Roma Fiumicino, via Orbetello til Porto Santo Stefano, ca. 2 t. 50 min. 
Fra Roma: Tog fra flyplassen Roma Fiumicino, via Roma sentralstasjon og Orbetello til Porto Santo Stefano, ca. 4 t.

Fra Pisa: Tog fra Pisa Centrale til Orbetello, buss fra Orbetello til Porto Santo Stefano, ca. 2t. 30 min.  
Fra Firenze: Buss fra Firenze til Porto Santo Stefano, ca. 5 t. 15 min. 

Togtider og -priser:
Trenitalia.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Måltider

 • 7 frokoster ombord
 • 7 måltider (drikke ikke inkludert)

NB! På grunn av variasjon i dagsprogrammet har noen dager ingen varme måltider inkludert.

 

Seilskipet ATLANTIS

Med en lengde på 57 m, en bredde på 7,5 m og 14 høyt ragende majestetiske seil, er Atlantis et virkelig blikkfang i hver havn. Atlantis ble bygget i 1905, men ble på 1970-tallet restaurert til et elegant passasjercruiseskip. Skipet rommer en stilig salong med cocktailbar, samt 17 komfortable lugarer, hver og en utrustet med egen aircondition og dusj/WC. Atlantis’ unike sjarm skinner gjennom i detaljene om bord, i inventaret og ikke minst gjennom mannskapet, som velvillig stiller opp for sine gjester. Allikevel nøler de ikke med å be om hjelp når seilene skal heises på dette flotte seilskipet. Skip o’hoi!

NB! Skipet er for stort for å legge til kai i små havner og ligger derfor mesteparten av nettene på anker. Det er derfor nødvendig med en overfart for å komme til land. Merk også at vind-, vær- og tidevannsforskjeller vil ha stor påvirkning på turen og kan føre til at dagsetapper kan endres på kort varsel.  

    

Sykkelen

Inkludert:

 • 21-girs sykkel med to håndbremser
 • Sideveske som festes til bagasjebrettet


Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Klikkpedaler

 

 Damesykkel 

  Herresykkel

El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2,5 av 3. 
Ruteprofil: Kupert terreng med dagsetapper mellom 20 og 55 km.
Turlederen sykler med gruppen, og det anbefales å leie el-sykkel.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Om bord:

 • Daglig briefing om dagsetappen og ruteprofil 
 • Oversiktskart


En turleder sykler alltid med gruppen.

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo