Merlot Reiser Om oss

HISTORIE

Starten på eventyret

Erik Anderson startet selskapet i 1995 etter å ha vært medgründer og daglig leder i selskapet Erik & Reidar i 3 år. Første sykkeltur endte opp i Bordeaux i Vest-Frankrike, og navnet ble hentet fra vinmarkene her. På midten av nittitallet var det å sykle i utlandet uvanlig og spennende. Mange var skeptiske til biltrafikken i Frankrike, men det var nok av eventyrlystne som lot seg lokke med.

I vekst

1996 fikk vi den første vandreturen  i de franske Alpene, samtidig som flere sykkelturer kom til. Linda Meskestad og senere Marthe Bøhn tilkom som Eriks kollegaer. Selskapet vokste i takt med at  flere og flere fornøyde deltakere kom hjem fra sykling og vandring i Frankrike. Alle sykkelturene ble organisert av oss, og sykler ble leid på stedet.

I 1997 hadde vi nok kunder til å kunne kjøpe våre egne sykler til lagring i Frankrike. I tillegg måtte de vedlikeholdes, vaskes og kontrolleres mellom hver bruker. Da engasjerte vi Marc Garnier, en av Eriks gamle venner.

Flere deltakere lot seg lokke med og mange syntes at denne måten å besøke Frankrike på ga en helt annen nærkontakt med lokale opplevelser enn å sitte i en bil eller buss. I 2002 tok vi steget over til Italia. Laura Azzarelli ble ansatt til å lage vår første sykkeltur ved Gardasjøen, og den rullet også i mange år.

Fra gruppeturer til reiser på egen hånd

Hittil hadde de fleste deltakerne på våre turer vært på en gruppetur med turleder, men etter hvert ble det flere og flere som fikk smaken på våre turer på egen hånd. Med hjelp av bestilte hoteller, sykler leid på stedet, veibeskrivelse og bagasjetransport forsto flere og flere at det gir ekstra frihet å kunne bestemme avgangsdato selv og ha mer frihet underveis.
Vi fikk flere og flere land på destinasjonslista, og med noen få unntak, har vi stort sett holdt oss i Europa. Omsetningen økte i rykk og napp, og i 2019 passerte vi 36 millioner med 10 ansatte.

Veien videre

Pandemien ga oss en pause i virksomheten, men for 2022 er vi tilbake igjen. Erik Anderson burde ha vært pensjonist, men han klarer ikke å la dette dø ut med et virus. Med på laget har han tre erfarne ansatte; Marte Frostad, Siri Skjønhaug og Laura Kolling, som alle er klare for å fortsette reisen.

SLIK FUNGERER DET

Den langsomme reisen for alle

Vi i Merlot Reiser har over 25 års erfaring med å organisere sykkel- og fotturer. Våre turer går på stier og landeveier, i høyden og i lavlandet, langs kyst eller i fjell i de vakreste delene av Europa. Et bredt utvalg destinasjoner og ulike vanskelighetsgrader gjør det enkelt å finne en tur som er egnet for nettopp deg. Du reiser på egen hånd, velger selv din egen ankomstdato, ditt eventuelle turfølge og går eller sykler i ditt eget tempo – men du er allikevel ikke alene.

Vi hjelper deg

På en Merlot-tur er overnattingene bestilt og bagasjen din venter på deg etter endt dagsetappe. Kart, gode veibeskrivelser, GPS-spor og lokale merkinger hjelper deg med å finne veien. Du trenger bare å nyte landskapet, i trygg forvissning om at vi sørger for alt det praktiske. Ved eventuelle uforutsette hendelser har du alltid et telefonnummer du kan ringe.

VÅRE TURER

Trykk her for å få en oversikt over alle turene vi har på programmet.

Kontaktinformasjon

Merlot Reiser

Tlf.: +47 22404747

E-post: info@merlot.no

 

Postadresse: Pilestredet Park 15, 0176 Oslo
Besøksadresse: Grenseveien 97, Helsfyr, 0663 Oslo

 

Facebook: https://www.facebook.com/merlotreiser

Instagram: https://www.instagram.com/merlotreiser/

  TRENGER DU HJELP?

  For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


  Takk

   Su misura
   per gruppi

   Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


   Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Nyhetsbrev

    Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
    Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

    Takk