Skip to main content

Sør-Fyn & Ærø

Individuell sykkeltur i Sør-Fyn og Ærø

Sør-Fyn er en svært populær sommerdestinasjon for de som liker aktive ferier. Uansett om du elsker å sykle til vakre strender, over betagende bakker med fantastiske utsikter, eller gjennom sjarmerende landsbyer med hyggelige kaféer, er Sør-Fyn noe for deg.
Sjølivet er viktig i dette området, og fergeturen til Ærø gir deg et spennende innblikk i livet på de små øyene, som er sparsomt befolket. Ærø er i seg selv et høydepunkt med sitt imponerende landskap. Små gårder ligger idyllisk til mellom bølgende åser og små maritime byer. Du bor på hoteller som ligger på stranden litt utenfor Svendbord og Fåborg, og kan derfor nyte å være tett på naturen og en deilig sandstrand.
Det er også mulig å legge til et besøk i Odense før eller etter turen. Dette er Fyns ”hovedstad”, og hjembyen til den verdenskjente poeten og forfatteren H.C Andersen. Byen har sjarmerende gater, fascinerende museer og gallerier, grønne parker og koselige kaféer, og er kjent for å være en særdeles sykkelvennlig by. Den beste måten å utforske denne moderne, livlige og autentiske by på, er faktisk å sykle i den!

Avgang hver søndag fra 23. mai til 5. september 2021.
For grupper med 8+ pers. kan på forespørsel også andre avreisedatoer være mulig.


Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris per person: kr 10 150

Tillegg enkeltrom: kr 3 300
Tillegg el-sykkel: kr 2 250
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

Inkludert:

 • 6 netter på hoteller m/frokost
 • Bagasjetransport
 • 24-girs sykkel med sideveske
 • Fergebillett fra Svendborg til Ærø og fra Ærø til Faaborg
 • Infomateriell (NB! Det finnes ingen veibeskrivelser for denne turen, man følger hovedsakelig GPX-filer på GPS-enhet og ev. app på mobil på dansk/engelsk/tysk)
 • 1 GPS-enhet per rom
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Servicetelefon


Ikke inkludert:

 • Landtransport

Dag for dag

Dag 1 Norge – Svendborg
Ankomstdag. Svendborg er en livlig og spennende by med en historisk bykjerne. Byens butikker og restauranter tilbyr sunn og velsmakende mat basert på lokale råvarer, som Sør-Fyn er kjent for under mottoet ”Smaken av Fyn”. I Svendborg kan du også se imponerende treskip i havnen eller besøke Naturama, Svendborgs museum for moderne naturhistorie. Fra hotellet er det lett adkomst til sykkelvennlige veier, og syklene leveres på hotellet om ettermiddagen.

Dag 2 Svendborg og omegn           ca. 35/53 km
Dette er første sykkeldag. I dag kan du utforske vakre Svendborg og omegn. Kryss broen over til Thurø, hvor du kan besøke Maritimt Center Danmark. Herfra kan du nyte en båttur med veteranskipet M/S Helge, som bringer deg til Tåsinge, hvor Valdemars Slot ligger. Ruten fra fergen til Valdemars Slot går forbi hyggelige bindingsverkshus, små gårdsbutikker og Ambrosius-eiken – et 400 år gammelt eiketre. Mens du sykler på fredfylte veier kommer du forbi vakker natur og flotte utsikter. Stopp gjerne ved den hyggelige Skovballe Havn og nyt den friske havluften. Besøk også Svendborg Bryghus, hvor du kan kjøpe godt øl, lokal vin og utsøkt sjokolade.
Du kan også besøke Egeskov Slot nord for Svendborg. Slottet byr på opplevelser for hele familien. Det har blant annet en av de flotteste parkene i Europa, med en stor labyrint og lekeplass, en stor samling av veteranbiler og motorsykler, et jakt- og trofémuseum med jakttrofeer som har blitt samlet opp gjennom tidene og mye mer. Overnatting i Svendborg. 

Dag 3 Svendborg - Ærø      ca. 29 km
Ta fergen fra Svendborg til Ærøskøbing på Ærø (avgang om formiddagen, turen tar litt over 1 time). På Ærø vil de smale brostensgatene og bindingsverkshusene med stokkroser få deg til å føle at du har reist tilbake i tid til det 19. århundre. Overalt på øya finner du gårdsbutikker som selger bl.a. grønnsaker, frukt og honning. Ærø har sitt eget bryggeri, og øya er også kjent for å produsere sin egen is og sjokolade. Du er aldri langt fra stranden, og øyas tre hovedbyer har alle sin særegne sjarm. Bussen på Ærø er forresten gratis. Overnatting på Ærø.

Dag 4 Ærø - Fåborg            ca. 36 km
Du sykler langs kysten til Voderup Klint og Vitsø Mølle. Du har også mulighet til å besøke herregården Søbygård, som har en interessant kunstutstilling, og nyte en kaffe på den lille sykkelkaféen sør for Søby. Om ettermiddagen tar du fergen videre fra Søby til Fåborg (turen tar ca. 1 time). Overnatting i Fåborg.

Dag 5 Fåborg og omegn      ca. 41 km
Nyt en dag i Svanninge Bakker, et av de flotteste naturområdene på Fyn, som ble skapt under istiden. Du kan også sykle til den lille landsbyen Diernæs. Langs ruten kommer du forbi skogsområder og koier og Holstenshuus Slot. Du sykler videre til Falsled, hvor du finner en av Danmarks beste restauranter, og herfra tilbake til Fåborg. Alternativt kan du velge en mer avslappet sykkelrute til strendene på halvøya Horneland, vest for Fåborg. Overnatting i Fåborg.

Dag 6 Fåborg - Svendborg             ca. 44 km
Dette er siste sykkeldag. Du sykler til Svendborg langs den utrolig idylliske kystlinjen. Ta deg en pause og nyt en piknik i et av de flotte piknikområdene langs ruten. Ønsker du å forlenge dagsetappen, kan du sykle gjennom De fynske alper, forbi innsjøer og grønne enger med beitende kveg, før du følger kysten tilbake til Svendborg. Overnatting i Svendborg.

Dag 7 Svenborg - Norge
Hjemreisedag. Det anbefales å legge til en ekstranatt eller to i Odense. Du kan besøke H.C. Andersen-utstillingen og friluftsmuseet Den Fynske Landsby, eller rett og slett nyte den avslappede atmosfæren i byens sentrum.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Svendborg.

Fly:
København
Kastrup (CPH) Nettside
Billund (BLL) Nettside

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis reisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Total effektiv reisetid København/Billund - Svendborg ca. 2,5 t

Tog:
København
lufthavn - Svendborg stasjon  (1-2 togbytter) ca. 2,5 t
Billund lufthavn - Svendborg stasjon (2 togbytter) ca. 2,5 t

Hjemreise - samme som over.

Togtider og -priser:
DSB.dk

Alternativ transport:
Det er også mulig å ta tog/buss/bil/ferge til første hotell. (Eksempelvis tar det ca. 8 timer å ta tog/buss/bil fra Oslo til København).

Nyttige sider:
Rejseplanen.dk
Nettbuss.no
Flixbuss.no
Bahn.com
Colorline.no/larvik-hirtshals

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har 3 og 4 stjerner. Alle rom har eget bad og A/C. 
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
6 frokoster er inkludert.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Mulig i Odense, på forespørsel.

Sykkelen

Inkludert:

 • 24-girs hybridsykkel med to håndbremser
 • Sideveske festet på bagasjebrettet
 • Sykkellås 
 • Flaskeholder
 • GPS-enhet (én per rom)
 • Reparasjonssett (ett per rom)


Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Klikkpedaler


Unisex hybridsykkel (kan avvike fra bildet)


El-sykkel (kan avvike fra bildet)

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3. 

Ruteprofil: Relativt flatt terreng. Turer som kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv

 

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste

 

Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok på dansk/engelsk/tysk (én per rom)
 • GPS-enhet (1 per rom), inkl. bruksanvising (NB! Det finnes ingen veibeskrivelser, kun GPS-filer som leses på GPS-enheten og ev. mobiltelefon. Hvis du vil benytte deg av GPS-appen, husk nødlader!)
 • Fergebilletter
 • Bagasjelapp til bagasjetransporten

Kart

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris

Mai 2021

23/5Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
30/5Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel

Juni 2021

6/6Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
13/6Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
20/6Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
27/6Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel

Juli 2021

4/7Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
11/7Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
18/7Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
25/7Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel

August 2021

1/8Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
8/8Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
15/8Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
22/8Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
29/8Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel

September 2021

5/9Sør-Fyn & ÆrøPå forespørsel10 150,-Bestill på forespørsel
 • NRF Logo
 • RGF Logo