Skip to main content

Nederland sør - Båt & sykkel

Sykkeltur og kanalbåtferie i Nederland

Flatt og kompakt, men likevel landlig og sjarmerende. Denne sykkelturen bringer deg i nærkontakt med de gamle historiske byene i Nederlands grønne hjerte. Her vil du oppleve vakre landskap, langstrakte kanaler, sjarmerende småbyer og travle metropoler. Du besøker Utrecht, universitetsbyen som er kjent for sin katedral, den moderne havnebyen Rotterdam, Delft med sitt berømte porselen, ostebyen Gouda, vindmøllene i Kinderdijk, sølvsmedbyen Schoonhoven og Haarlems gamleby. Du øyner sanddynene og strendene mot Nordsjøen før du avslutningsvis sykler tilbake til startpunktet, pulserende Amsterdam.

Du går ombord i kanalbåten De Amsterdam og sjekker inn på en av båtens 56 lugarer. Prinsippet er enkelt: Mens du nyter landskapet fra sykkelsetet forflytter båten seg slik at du aldri har behov for å pakke kofferten i løpet av uka. Er det en dag du ikke har lyst til å sykle, blir du igjen ombord og slapper av på soldekket. Flere av dagene kan man velge mellom kort eller lang sykkeltur. Hver kveld vil båtens reiseleder fortelle om neste dags program på engelsk og tysk. Man sykler på egen hånd, men reiselederen er med på sykkelturene og er tilgjengelig underveis, om man skulle trenge hjelp til å finne veien.


Avganger hver lørdag fra 4. april til 10. oktober.
Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.


NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser


Priser pr. person i delt dobbel lugar uten fly:

28.03

kr 7 950

04.04, 11.04 og 10.10

kr 8 950

18.04 og 3.10

kr 9 450

25.04 og 26.09

kr 9 950

02.05, 09.05, 19.09

kr 10 450

16.05, 23.05, 30.05 og 12.09

kr 10 850

Lørdager fra 06.06 til 05.09

kr 11 250


Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 4 500 t/r
Tillegg øvre dekk: kr 1 500
Tillegg suite: kr 3 500 
Tillegg enkellugar: kr 3 500
Tillegg trippellugar: på forespørsel
Tillegg el-sykkel kr 1 150
*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter i dobbeltlugar m/frokost
 • Mulighet til å smøre lunsjpakke
 • 7 tre-retters middager (drikke ikke inkl.)
 • 7-girs unisex sykkel m/ pedalbrems og/eller håndbrems og sideveske
 • Syklende engelsktalende turleder
 • Noen korte, guidede vandringer
 • Livemusikk om bord
 • Informasjonmateriell (1 sett per lugar)
 • Båtselskapets GPS-app

 

NB: Spesielle avbestillingsbetingelser gjelder for båt & sykkel 
For flyreisen gjelder våre generelle betingelser
Ved avbestilling mer enn 84 dager før avreise betaler kunden et administrasjonsgebyr på kr. 500.
83-42 dager før avreise: 30 % av reisens pris.
41-28 dager før avreise: 60 % av reisens pris.
27-1 dag(er) før avreise: 90 % av reisens pris.
Avbestilling på ankomstdagen: 100 % av reisens pris.

Dag for dag

Dag 1 Ankomst Amsterdam
Ankomstdag. Fra kl. 14 er du velkommen om bord i kanalbåten De Amsterdam i sentrum av Amsterdam. Bruk gjerne muligheten til å utforske byen denne dagen og ta deg en guidet båttur gjennom byens kanaler. Velkomstmøte, velkomstdrink, middag og informasjonsmøte første kvelden. 
 
Dag 2   Amsterdam - Breukelen – Utrecht - Rotterdam 25 eller 40 km
Dette er første sykkeldag. Mens du spiser frokost tar båten deg fra Amsterdam til Breukelen hvor syklingen starter. Du sykler mot Utrecht langs den lille elven Vecht. Langs elven vil du se flotte hus, hytter og små slott. Her bor folk tett, selv på landet. Fordi det er yrende båtliv på kanalene, må du regne med en del småstopp når broene over kanalene må heves og senkes. I universitetsbyen Utrecht kan du besøke byens kjente katedral. På ettermiddagen bringer båten deg videre til Rotterdam, hvor du har mulighet til å bli med på en liten byvandring.
 
Dag 3 Rotterdam – Schiedam – Delft – Rotterdam  28 eller 50 km
Dagens sykkeltur bringer deg til Schiedam, som har en stor produksjon av genever. Neste stopp er Delft, hvor du kan besøke porselensfabriken ”Royal Delft”. Begge byene er gamle, tette småbyer med kanaler, broer og trange, små gater. Vi kommer tilbake til De Amsterdam på ettermiddagen, og når alle er om bord forlater båten Rotterdam og setter kursen for Dordrecht, ankomst ca. kl 20. Middagen serveres underveis. Bli gjerne med på en gratis byvandring ved ankomst i Dordrecht.
 
Dag 4 Dordrecht - Kinderdijk – (Gouda) - Schoonhoven 30 eller 58 km
Dagen starter med seiling fra Dordrecht til Kinderdijk. Her står 19 vindmøller på rad, nok til å bli oppført på UNESCOs verdensarvliste. Dagens mål er sølvsmedbyen Schoonhoven ved elven Lek. Og den byen kan du nå ved å ta en kort løype gjennom Alblasserwaard eller en lengre tur hvor du kommer innom ostebyen Gouda. Middag mens båten ligger ved kai i Schoonhoven.
  
Dag 5 Schoonhoven – Oudewater – Utrecht - Beverwijk 50 km
Midt i dette kompakte landet finner vi Hollands grønne hjerte, som er et fredelig landskap med gårder og landsbyer. I Oudewater har de bevart en gammel vekt fra middelalderen, som ble brukt for å veie de kvinnene som man anså for å være hekser. Du kan prøve den hvis du vil, i vår tid slipper du å heldigvis å havne på bålet. Sent på ettermiddagen seiler båten til Beverwijk med levende musikk om bord. 
 
Dag 6 Beverwijk – Nordsjøkysten – Haarlem – Beverwijk - Zaandam  40-50 km
I dag har du valget mellom to forskjellige sykkelturer, som begge bringer deg til byen Haarlem. Den lange går via sanddynene i Bloemendaal og Zandvoort og langs Nordsjøkysten. Den korte går mer i innlandet. Vel tilbake i Beverwijk, blir det kveldsavgang til Zaandam med middag om bord.
 
Dag 7 Zaandam – Amsterdam 35 km eller 45 km
Dette er siste sykkeldag. Dagens første mål er ”Zaanse Schans”, som er et friluftsmuseum med trehus og vindmøller, osteproduksjon og treskomaker. Syklingen fortsetter gjennom rekreasjonsområdet Twiske på sykkelveier inn til Amsterdam og fram til kaia hvor vi treffer igjen De Amsterdam for turens siste middag og overnatting. Hvis du ikke benyttet den første dagen til en båttur på kanalene i Amsterdam, har du mulighet til det i dag. 
 
Dag 8 Amsterdam – Norge
Hjemreisedag. Etter frokost forlater du båten og reiser hjem, eller du tar noen ekstra dager i storbyen Amsterdam.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Innsjekk på båten i Amsterdam fra kl 14.00. Båten ligger til havn her første natten.

Fly:
Amsterdam Schiphol (AMS) Nettside.

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Amsterdam (fra kr 4 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen: 
Tog eller taxi. Se link til flyplassen for mer informasjon.

Tog:
Amsterdam Schiphol - Amsterdam Centraal   ca. 20 min

Togtider og priser:
NS.nl eller 9292.nl

(OBS! Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Måltider:

Helpensjon er inkludert på denne turen: 
- Frokostbuffet
- Mulighet til å smøre lunsjpakke
- 3-retters middag

Båten:

De Amsterdam

De Amsterdam kan ta imot 112 gjester, og har en besetning på 20 personer. Elvecuiseskipet ble bygget i 1991 og sist modernisert i 2017. 

  Nedre dekk:
- 30
 lugarer (ca. 10 m2) 10 twin og 20 superior twin lugarer. 
Forskjellen på twin og superior er beliggenheten i forhold til motorrom, trapper og salongen.

Øvre dekk:
- 18
 superior lugarer (ca. 10 m2) og 8 romslige suiter  
 

Alle lugarene har eget bad med dusj og toalett, enkeltsenger, air conditioning og vindu som kan åpnes. Det finnes noen få enkel- og trippellugarer. Suitene har i tillegg fransk balkong og minibar. 

Øvre dekk:
Salongen er romslig med store vinduer, restaurant, lounge med hyggelige sittemuligheter og en bar hvor du kan bruke Wifi (begrenset databruk, 100 MB per dag). På det store og delvis overdekte soldekket finnes det hyggelige sittegrupper med stoler og bord, og et separat område for sykler. Båten er veldig populær og egner seg svært godt til båt & sykkelturer. 

    
Upper deck suite                                                           Bad                          Bar og salong

Sykkelen

 • 7-girs unisex sykkel m/ pedalbrems og/eller håndbrems
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Reparasjonssett
 • Sykkelpumpe


Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Flaskeholder
 • Sykkelcomputer
 • Hjelm
   

El-sykkel:
Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 1 090).

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3.

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng og flere muligheter for å korte ned eller stå over etapper. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk inkl. passord til båtselskapets GPS-app


Ved ankomst på båten:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo