Skip to main content

Gourmetsykling Parma - Bologna

Gourmet i historiske Emilia-Romagna

Parma og Bologna ligger i regionen Emilia-Romagna, oppkalt etter den romerske veien Via Emilia, som i oldtiden var hovedveien over Po-sletten i retning Milano. La denne regionen overraske deg med alt du forventer av Italia - en rik historie med fokus på god mat og vin.

Her produseres noen av Italias mest kjente gourmetprodukter, som parmesanen Parmiggiano Reggiano, Modenas autentiske balsamico, parmaskinke, pasta i småskala-produksjon, mortadella og ulike viner med kvalitetsbetegnelsen DOCG. Legg til en rik kulturarv som har fostret storheter som komponisten Giuseppe Verdi og operasangeren Luciano Pavarotti, og du har en komplett opplevelse på din italienske sykkeltur.
 
Turen byr på lett sykling på småveier og sykkelveier, med noen små bakker her og der, og mange gode smaker på veien.Avgang hver søndag fra 29. mars til 21. juni og fra 6. september til 8. november.NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 14 350

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 300 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 5 550
Rabatt trippelrom: kr 1 700 per rom
Tillegg el-sykkel: kr 1 200
Tillegg kokkekurs**: kr 2 500 for min. 2 personer, kr 1 400 for min. 4 personer
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.
** Privat kokkekurs med engelskspråklig kokk kl. 19-22 på dag 7. Man lager tre typiske retter: fylt pasta, tagliatelle og en dessert. Etter kurset spiser man det man har laget, og drikker utvalgte viner til maten.


Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 3 middager (drikke ikke inkl.)
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Bagasjetransport
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Velkomstmøte
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Servicetelefon

 

Ikke inkludert:

 • Landtransport
 • Lokale turistskatter

Dag for dag

Dag 1 Norge – Parma
Ankomstdag. Fly til Milano og tog til Parma. Utforsk denne koselige lille byen som er blitt kåret til Italias kulturhovedstad i 2020, med sine elegante parker og fine kunstmuseum, der du kan se skatter fra flere århundrer bakover i tid.

Dag 2 Rundtur Parma 55 km    
Dette er første sykkeldag. Så snart du har syklet ut av byen ankommer du landsbyen San Secondo. Her bør du stikke innom et av produksjonsanleggene for parmesan, offisielt kalt Parmigiano Reggiano. Strenge produksjonsregler gjør at parmesanosten overgår de fleste imitasjoner - dette er regionens populære produkt og stolthet. 16 kg melk og andre naturlige råvarer går med til å produsere 1 kg ost, så ikke gå glipp av de gode smaksprøvene! Dagsetappen fortsetter mot Fontanellato og borgen San Vitale, som er fra 14. århundre og huser et kunstmuseum. Kveldens middag er på et lokalt trattoria i nærheten av hotellet.

Dag 3   Parma – Reggio Emilia   60 km   
På dagens sykkeltur er det parmaskinken som står i fokus. Den delikate smaken, litt salt og med en velduftende aroma, er resultatet av de spesielle klimatiske forholdene som skinken modnes og tørkes i, samt de furutrærne og kastanjenøttene som preger dagens etappe. Du fortsetter på småveier forbi gårder og enger og ankommer den gamle festningen Montechiarugolo, som var en del av fyrstedømmet Matilda di Canossas forsvarsverker. Dagen avsluttes med en sykkeltur gjennom byen Reggio Emilia, hvor du kan beundre de vakre bygningene og kirkene i gamlebyen.

Dag 4 Reggio Emilia – Modena   55 km
I dag sykler du på Po-sletten, som byr på flere muligheter til besøk og smaksprøver. Først kommer du til den lille byen Correggio, der renessansekunstneren med samme navn kom fra. Byens gamle museum er vel verdt et besøk. Veien videre går forbi vinåkre for Lambrusco-vin mot byen Carpi, der den gamle familien Pio hersket. Du kan besøke den romanske kirken La Sagra og det historiske deportasjonsmuseet, som forteller historien om byens tapre motstand mot tysk okkupasjon under 2. verdenskrig. Piazza Martiri ligger midt i sentrum og er en av de største bytorgene i Italia. I Modena sentrum finner du monumentale skatter, som katedralen med klokketårnet Torre della Ghirlandina og Piazza Grande, begge på UNESCOs kulturarvsliste.  Middag på en trattoria, som serverer den lokale retten Gnocco e Tigelle.

Dag 5 Rundtur Modena 65 km   
Du sykler ut av Modena på en nedlagt jernbanelinje i retning Spilamberto. Her kan du besøke en produsent av tradisjonell balsamicoeddik fra Modena. Veien videre går via Vignola, kjent for sine kirsebær. På konditoriet Gollini må du ikke gå glipp av sjokoladekaken Torta Barozzi.  Oppskriften er hemmelig og bevoktes strengt, men kaken gir deg energi og styrke til å nå toppen av Vignola slott, hvor du blir belønnet med en fin utsikt over byen og landskapet. Neste stopp er landsbyen Castelvetro, der vinen Lambrusco Grasparossa kommer fra. Det er mulighet for å stoppe ved en vinprodusent og se/smake litt på varene. På vei tilbake til Modena passerer du huset til operasanger Luciano Pavarotti, som er omgjort til et museum du kan besøke.

Dag 6 Modena – Bologna   55 km
Sykkelveien fører ut av Modena langs elven Secchia, mellom enger og vingårder. Dagens første stopp blir i Nonantola, hvor du kan besøke klosteret, restaurert i romansk stil. Det ble grunnlagt av Sankt Anselmo i år 752 og ligger langs pilegrimsveien Via Romea Nonantolana, som i oldtiden ble brukt for å ta seg til Roma. Vel fremme i Bologna kan du besøke byens historiske senter med bemerkelsesverdige arkader, søyler og tårn. På kvelden er det middag på en tradisjonell trattoria. 

Dag 7 Rundtur Bologna 20 km
Dette er siste sykkeldag. I dag utforsker du Bolognas omgivelser på formiddagen og byens sentrum på ettermiddagen. Bologna er kjent for å ha verdens eldste universitet, Alma Mater Studiorum, som har aner tilbake til år 1088. Her kan du beundre et velbevart middelaldersk bysentrum, 40 km med arkader og et levende byliv. På de mange gode restaurantene kan du smake på spesialiteter fra hele regionen, eller du har bestilt et privat kokkekurs. 

Dag 8 Bologna – Norge
Hjemreisedag. Etter frokost er det tid for hjemreise eller ekstranetter.

Reisen til og fra

Oppmøte: 
Hotellet i Parma.

Fly:
Milano Malpensa flyplass (MXP) Nettside
Milano Linate (LIN) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Milano Malpensa/Linate (fra kr 5 300 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen
Buss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog
Milano Centrale - Parma ca. 45 min
Bologna - Milano Centrale ca. 1 t

Togtider og priser: Trenitalia.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre md. før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har hovedsakelig 4 stjerner, noen har 3 stjerner. Alle rom har eget bad.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Inkludert i turen er 7 frokoster (kontinental), og tre middager (drikke ikke inkludert).
Lunsj og de resterende middagene ordner du selv.

Ekstranetter
For ekstranetter før/etter turen, oppgi dette i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Parma
Pris per person per natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr 760
Enkeltrom: kr 1 310

Bologna
Pris per person per natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr 1 330
Enkeltrom: kr 2 260

Sykkelen

Inkludert:

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås


Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Klikkpedaler

Unisex-sykkel

Herresykkel

 El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3.

Ruteprofil: Generelt flatt terreng, med noen bakker og/eller litt lengre etapper.
Tur som kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv

 

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter

 

Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kart
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Hotellvouchere
 • Restaurantvouchere
 • Bagasjelapp til bagasjetransporten
 • Oppdatert hotelliste

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo