Sykkeltur i Toscana på egen hånd

Sykkelferie på egen hånd i vakre Toscana

Denne turen bringer deg til hjertet av Toscana med de klassiske byene Siena og Firenze og vindistriktet Chianti. Det finnes ikke noen bedre måte å bli kjent med det evig bølgende toskanske landskapet, med fredelige og vakre landsbyer enn å sykle. Lunsjen tar du på en enkel restaurant i en landsby eller som piknik i det grønne. Landskapet er kupert med oppstigninger på 600-700 meter enkelte dager. Kanskje må du trille sykkelen i noen oppoverbakker, men belønningen kommer i form av vakker utsikt og nedoverbakker med vind i håret. Noen av dagene kan etappen kortes ned.

Avreise hver lørdag fra 7. april til 6. oktober.
Er dere minimum 5 personer, kan det være mulig å starte andre ukedager.

Dag 5 finnes det to alternativer, du kan bli en ekstra natt i Firenze eller sykle videre til byen Tavarnelle. Ved bestilling, vennligst oppgi hvilket alternativ du ønsker.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).
Pris fra:
NOK 9 500
Dager:8
7 netter på hoteller m/frokost, 27-girs sykkel m/styre- og sideveske, bagasjetransport, servicetelefon, kart og veibeskrivelse på engelsk. Lokale turistskatter må betales direkte på hotellene (totalt maks. ca. 28 euro).
Bestill reise

Priser

Pris uten fly: kr 9 500

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 950
Tillegg halvpensjon: kr 1 750
Tillegg el-sykkel: kr 1 050
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Bagasjetransport
 • Servicetelefon
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Infomøte dag 2

Dag for dag

Dag 1 Norge – Siena
Ankomstdag. Fly til Firenze eller Pisa. Kort togreise til Siena, hvor du møter opp på hotellet. Gi oss beskjed om du ankommer hotellet etter kl 18. Byen ligger på tre fjelltopper og en vandring til gamlebyen med Piazza del Campo anbefales hvis du får tid til det.
 
Dag 2 Siena – Radda in Chianti (ca. 45 km)
Dette er første sykkeldag. Bagasjen plasseres i resepsjonen ca. kl. 09 og ankommer neste hotell senest kl.17 (dette gjelder alle dager med bagasjetransport). Sykkelen utleveres om morgenen og beskrivelsen bringer deg raskt ut av byen. Dagens etappe går via Pianella til San Regolo hvor borgen midt i landsbyen er verdt et besøk for å beundre den vakre utsikten. Deretter fortsetter du til Radda in Chianti for overnatting i utkanten av landsbyen.
 
Dag 3 Radda in Chianti – Greve (ca. 40 km)
Dagens rute bringer deg gjennom hjertet av landskapet hvor det produseres Chianti-vin. Det er mange muligheter for smaksprøver langs dagens løype. Landsbyene Panzano og Mercatale er vel verdt et nærmere besøk.
 
Dag 4  Greve – Firenze  (ca. 40 km)
Dagen starter med en klatreetappe opp i åsen over Greve og deretter passerer du landsbyene Strada og Grassina før du sykler inn på Firenzes sykkelveier i de sørlige forsteder.
 
Dag 5 Firenze – fridag
Fridag til å utforske Firenze, renessansens vugge. Byen hvor både Michelangelo, Leonardo da Vinci, Giotto og Dante har satt sine spor. Med denne ekstra dagen får du bedre tid til byens mange severdigheter, som Ponte Vecchio, Uffizi-galleriet og katedralen.
NB! Dag 5 byr på to alternativer, du kan bli en ekstra natt i Firenze eller sykle videre til byen Tavernelle. Ved bestilling, vennligst kryss av i bestillingsskjemaet dersom du ønsker varianten med kun én natt i Firenze!
 
Dag 6 Firenze – Certaldo - Colle Val D’Elsa  (40 km med tog og ca. 25 km på sykkel)
Hvis du har hatt en hviledag i Firenze tar du med sykkelen på lokaltoget til Certaldo. Før du starter på dagens etappe, kan du trå helt opp til den øvre delen av landsbyen, hvor du finner det gamle slottet og huset til Giovanni Boccaccio, en forfatter fra 1300-tallet som regnes som en av grunnleggerne av det italienske språket. Deretter videre oppstigning til landsbyen San Gimignano, som er kjent for sine bymurer, middelalderstemning og gamle tårn. Dagens opplevelser avsluttes med videre sykling til Colle Val D’Elsa for overnatting.
 
Dag 7  Colle Val D’Elsa – Siena (ca. 40 km)
Dette er siste sykkeldag. Første delen av etappen bringer deg langs elven Elsa og landsbyen Gracciano. Deretter skal du over et øde fjellandskap før du nærmer deg siste delen av syklingen inn til Siena.
 
Dag 8 Siena – Norge
Hjemreisedag. Hvis du ikke har bestilt ekstranetter, tar du toget til flyplassen for hjemreise til Norge etter frokost.

ALTERNATIV:
Dag 5 Sykle videre Firenze - Tavernelle  (ca. 40 km)
Landsbyen Tavernelle Val di Pesa har romerske røtter, navnet stammer fra de gamle tavernaene som tilbød losji langs ruten mellom Firenze og Siena og videre til Roma.
 
Dag 6 Tavernelle - Colle Val d'Elsa  (ca. 45 km)
Colle Val d'Elsa ligger i hjertet av Toscana, i et strategisk sett velplassert område mellom Siena og Firenze. På vei hit passerer du Certaldo, hvor den øvre delen er bevart fra middelalderen. Videre kommer du til San Gimignano, som på toppen av en ås dominerer Elsadalen med sine tårn.
NB: Husk å krysse av i bestillingsskjemaet dersom du ønsker denne varianten med kun én natt i Firenze! 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Siena

Fly:
Firenze Amerigo Vespucci flyplass (FLR) Nettside
Pisa Galileo Galilei flyplass (PSA) Nettside
Roma Fiumicino flyplass (FCO) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Firenze (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen:
Buss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog:
Firenze
S. M. Novella - Siena   ca. 2t
Pisa Centrale - Siena    ca. 2t
Roma Termini - Siena   ca. 3t 30 min

Togtider og priser:
Trenitalia.com eller Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Ved ankomst på første hotell får du den siste og oppdaterte listen, og kun i ytterst få tilfeller vil det ha forekommet endringer.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Måltider
Velger du halvpensjon får du, i tillegg til frokost, 6 middager. Middag ikke inkludert i Firenze.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Siena 
Enkeltrom kr 970
Dobbeltrom kr 670

Firenze (kun mulig i forkant/etterkant av turen)
Enkeltrom kr 1 400
Dobbeltrom kr 820

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår. 

Sykkelen

Inkludert:

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås

Ikke inkludert:

 • Hjelm

Unisex-sykkel

Herresykkel

 El-sykkel

 

 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2,5 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 2,5 på grunn av bratte stigninger og kupert terreng enkelte strekninger. Den gjennomsnittlige daglige avstanden er rundt 40 km. Selv om ikke dette er så langt, så anbefaler vi at man er vant til å sykle før man legger ut på denne turen.

Kart


View Toscana in a larger map

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv
   

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste
   

Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Guidebok
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
8/9ToscanaPå forespørselNOK 9 500Bestill på forespørsel
15/9ToscanaPå forespørselNOK 9 500Bestill på forespørsel
22/9ToscanaPå forespørselNOK 9 500Bestill på forespørsel
29/9ToscanaPå forespørselNOK 9 500Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
6/10ToscanaPå forespørselNOK 9 500Bestill på forespørsel