Skip to main content

Toscana – fra Pisa til Firenze

Sykkeltur på egen hånd i Toscana, fra Pisa til Firenze

Det toskanske landskapet er ett av de vakreste og mest stemningsfulle i Europa, med bølgende åser kledd i grønne vinranker og med sypresser langs veiene. På vår sykkeltur i Toscana tråkker du deg fra én fantastisk utsikt til en annen, og får muligheten til å beundre renessansekunst og arkitektur mens du blir kjent med områdene til fortidens kunstnere, som Leonardo da Vinci og komponisten Giacomo Puccini. Pisa og Firenze trenger ingen nærmere presentasjon, men på denne sykkelferien vil du også oppdage pittoreske landsbyer og bli fristet til å prøve det utmerkede toskanske kjøkkenet.

 • Store og små kunstbyer
 • Den romantiske og avslappede atmosfæren i det toskanske landskapet
 • Firenze, renessansens vugge
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Pisa

  Pisa er verdenskjent for sin magiske Piazza dei Miracoli med det karakteristiske skjeve tårnet, klokketårnet til byens katedral, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1987. Den livlige universitetsbyen som ligger vakkert til langs elven Arno kan ellers by på både et stort antall monumenter og en herlig, toskansk småbyatmosfære. Et lite glass på en av byens mange små piazzaer er et must i kveld!

 • Dag 2: Fra det skjeve tårn i Pisa i grønne omgivelser langs elven Serchio til Lucca

  Buongiorno og arrivederci, Pisa, nå starter sykkelturen! Denne første etappen er lett og du triller nordover i frodig landskap langs elven Serchio. Ønsker du en litt lengre tur kan du velge en omvei via den vakre Massaciuccoli-innsjøen; her er det mulighet for å ta et pust i bakken og litt lunsj mens du nyter utsikten over innsjøen. Dagens mål er befestede og populære Lucca, en av de rikeste og best bevarte byene i Nord-Italia, og Giacomo Puccinis fødested. Her kan du utforske den vakre arkitekturen og de velstelte hagene. I skyggen av de gamle eiketrærne på takterrassehagen til Guinigi-tårnet kan du nyte utsikten over byen fra 45 meter over bakken! Ikke gå glipp av domkirken med det vakre klokketårnet og det imponerende Piazza amfiteatret. Og visste du at du faktisk kan sykle rundt oppå bymurene?

  30/45 km | Frokost

 • Dag 3: Lucca, Pinocchio og kurbyen Montecatini

  Du vinker Lucca farvel, og begynner dagens etappe på sykkelstien langs Serchio-elven. Videre går turen innover det fredelige, typiske toscanske landskapet preget av åser, vinmarker og olivenlunder, forbi de gamle aristokratenes overdådige villaer og ditto hager. På vei mot landsbyen Collodi og byen Pescia er det bare å ha kameraet klart. Her får du den toskanske panoramautsikten du lenge har drømt om! I Collodi, hvor forfatteren av Pinocchio tilbrakte sin barndom, kan du besøke den berømte Pinocchio-parken (anlagt i 1962) og den aristokratiske Villa Garzoni. I Pescia kan du nyte en rusletur blant kirker, palasser, renessansebygninger, besøke det lokale gatemarkedet og ikke minst den flotte botaniske hagen med over 200 velduftende varianter av sitrusfrukter fra hele verden. På ettermiddagen, full av inntrykk, triller du inn i den lille art nouveau– og kurbyen Montecatini Terme, hvor du sjekker inn for to netter.

  45 km | Frokost

 • Dag 4: Rundtur blant åsene med besøk i landsbyen Vinci eller avslappende fridag i Montecatini

  I dag har du to muligheter. Du kan velge en avslappende dag i en av de mest berømte kurbyene i Europa. Kanskje får du lagt inn en velgjørende spabehandling i Terme Redi? Vi anbefaler å ta en spasertur langs de smale gatene i gamlebyen, Montecatini alto, som befinner seg på en høyde og som kan nås enten til fots eller ved hjelp av en gammel og ærverdig kabelbane. Ønsker du heller å nyte dagen fra sykkelsetet følger du vår sykkelløype blant Medici-familiens mange villaer, olivenlunder, vingårder og vakre, gamle gårder. I løpet av dagen passerer du Vinci, Leonardos fødested, og her er det mulighet for et besøk på museet.

  60 km | Frokost

 • Dag 5: Mot Firenze: Valgfri klatretur over Monsummano og vakre Pistoia

  I dag velger du om du vil sykle fra Montecatini eller om du vil forkorte turen og dermed unngå noen bratte partier ved å først ta toget til Pistoia. Velger du klatreetappen over Monsummano, blir du imidlertid belønnet med panoramautsikt gjennom oliventrærne opp til middelalderlandsbyen Montevettolini. Vel nede ved Ombrone-elven er veien kort inn til Pistoia, en by full av monumenter og kirker fra både romertid og renessanse. Her finner du også en av de mest stemningsfulle piazzaene i Italia, katedralplassen Piazza del Duomo. Etter noe leskende i skyggen på en av gamlebyens mange utekaféer sykler du videre på rolige landeveier til du ankommer elven Arno, som blir din følgesvenn helt inn til hjertet av Firenze og den berømte Ponte Vecchio-broen. Her skal du også bli i to netter. Vi kan dessverre ikke love deg A room with a view over elven, men du har uansett ikke tid til å bli på hotellet, for her er det mye å oppleve!

  50/65 km | Frokost

 • Dag 6: Rundtur eller fridag i Firenze

  Du har dagen til egen disposisjon i en av verdens vakreste byer! Dersom du ønsker det, kan du sette deg på sykkelen og nyte den fantastiske utsikten over byen og åsene rundt, på en rundtur blant renessansevillaer, romanske kirker, sypresser og mange hundre år gamle oliventrær: Toscana i et nøtteskall! Foretrekker du heller å oppdage byen til fots, er valgene mange: Katedralen og erkebispesetet “Il Duomo” med baptisteriet og Giottos klokketårn, Santa Croce basilikaen, den elegante Piazza della Signoria med Palazzo Vecchio, Michelangelos David og den enestående kunsten i Uffizi-museet. Døgnet har altfor få timer i en by som Firenze.

  12 km | Frokost

 • Dag 7: Siste dag på sykkel fra Firenze via Empoli til Pisa

  Tiden går så altfor fort på sykkeltur i Italia gjennom et blendende vakkert, kulturrikt og gastronomisk overveldende landskap, og du er rett og slett kommet til siste sykkeldag. I dag kan du velge mellom å sykle fra Firenze og ankomme Pisa med toget fra Empoli, eller å ta toget til Empoli og sykle videre til turens utgangspunkt Pisa, langs elven Arno. Velger du det første alternativet venter en stigning på noen få kilometer. Men det som går opp må som kjent også gå ned, og etter noen lange, deilige nedoverbakker med vind i håret til Montelupo Fiorentino møter du igjen elven som du følger til den yndige byen Empoli. Selv om den er mindre kjent enn de nærliggende berømthetene Pisa og Firenze, kan den skilte med både arkitektoniske mesterverk og elegante butikker.

  Etter en kort togtur parkeres din følgesvenn sykkelen for godt og du har igjen Pisa for dine føtter!

  40/65 km | Frokost

 • Dag 8: Hjemreise fra Pisa

  Turen er slutt etter frokost, dersom du ikke har bestilt ekstranatter i Pisa. Pass på å ikke forlate byen før du har besøkt den fantastiske Piazza dei Cavalieri og tatt en titt på de flotte bygningene i Lungarno Mediceo, og et av amerikanske Keith Herings siste veggmalerier “Tuttomondo”.

  Takk for turen og vel hjem!

Kart

Avganger og priser 2023

Avganger: 
Lørdag | 8. april - 7. okt. 2023

Avganger andre ukedager kan være mulig ved 6 personer eller flere.

NB! Ingen avgang 10. juni pga. stor messe i Firenze. 


Pris pr. person:
Sesong styres av ankomstdato.

Sesong 1
15. april - 21. april | 30. sept. - 7. okt.
12 900 kr i dobbeltrom | 16 700 kr i enkeltrom | komfort: pluss

Sesong 2
8. april - 14. april | 22. april - 12. mai | 9. sept. - 29. sept.
14 490 kr i dobbeltrom | 18 290 kr i enkeltrom | komfort: pluss

Sesong 3
13. mai - 8. sept.
15 260 kr i dobbeltrom | 19 060 kr i enkeltrom | komfort: pluss

Inkludert: 
7 overnattinger, 7 frokoster, bagasjetransport, sykkelleie, informasjonsmateriale, servicetelefon.


Å betale på stedet:
Turistskatt: ca. 10-15 € pr. person for hele oppholdet.
Ellers alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
El-sykkel 1 950 kr

Ekstranetter i Pisa, pris på forespørsel

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: enkel ●○○○○
 • Totalt antall kilometer: 225/280 km
 • Total høydeforskjell: +950 m/-1190 m
 • Terreng: 88% asfalt, 12% grus eller annet underlag
 • Togforbindelser mellom byene på turen: hver dag
 • Mulighet for å forkorte etappene med tog: dag 2, 3, 5 og 7


Toscana er kjent for å være noe kupert, men på denne sykkelturen har vi funnet løyper i relativt flatt terreng mellom åsene, slik at også du som ikke helt har prikket inn toppformen enda kan få en behagelig opplevelse av din sykkeltur i Toscana. Du vil selvsagt møte noen bakker, men denne sykkelturen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.  Noen dager kan du velge å ikke sykle, eller du kan forkorte dagsetappen med en togtur. Turens vanskelighetsgrad vil derfor avhenge av hvilke valg du tar, fra enkel til middels. Den gjennomsnittlige daglige avstanden er fra 37-47 km.

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Pluss

På denne sykkelferien vil du bo på komfortable og nøye utvalgte 4*-hoteller, noen få av hotellene har 3*. Hotellene ligger lett tilgjengelig fra sykkelløypa og i nærheten av de viktigste severdighetene byen du ankommer har å by på.

Måltider
Frokost er alltid inkludert på denne turen.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Pisa.
Pisa (PSA) og Firenze (FLR) er de nærmeste flyplassene. Det er også mulig å fly til Roma (FCO).

Fra Pisa flyplass:
Alt. 1: Shuttletoget People Mover fra flyplassen i Pisa Galileo Galilei til togstasjonen Pisa Centrale, ca. 5 min. Hyppige avganger.
Alt. 2: Taxi fra flyplassen i Pisa til hotellet i Pisa, ca. 10 min.

Fra Firenze flyplass:
Alt. 1: Flybuss Volainbus fra flyplassen i Firenze til  togstasjonen Firenze Santa Maria Novella, ca. 20 min. Avganger hvert 30.minutt.
Tog videre med Trenitalia fra togstasjonen Firenze Santa Maria Novella til togstasjonen Pisa Centrale,
50 min-1 t 30 min.
Alt. 2: Taxi fra flyplassen i Firenze til hotellet i Pisa, ca. 1 t.

Fra Roma flyplass:
Tog fra flyplassen Fiumicino Leonardo da Vinci International Airport i Roma til togstasjonen Pisa Centrale,
3-4 t.


Hjemreise
Pisa er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra.
Pisa (PSA) og Firenze (FLR) er de nærmeste flyplassene. Det er også mulig å fly fra Roma (FCO).

Til Pisa flyplass:
Taxi eller shuttletoget People Mover fra togstasjonen Pisa Centrale til flyplassen Galileo Galilei, ca. 5 min. Hyppige avganger.

Til Firenze flyplass:
Tog fra togstasjonen Pisa Centrale til togstasjonen Firenze Santa Maria Novella, 50 min-1 t 30 min.
Flybuss Volainbus fra togstasjonen Firenze Santa Maria Novella til flyplassen i Firenze, ca. 20 min.
Avganger hvert 30.minutt.

Til Roma flyplass:
Tog fra togstasjonen Pisa Centrale til flyplassen Fiumicino Leonardo da Vinci International Airport i Roma,
3-4 t.

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Toscana – fra Pisa til Firenze»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise», inkl. link for å laste ned app med kart, veibeskrivelse, severdigheter og GPS-spor (appen kan brukes offline)
- hotelliste og -vouchere
- dokumenter med kart og veibeskrivelser

På første hotell:
- bagasjelapper

Sykler


Unisex-sykkel - 27 gir

 


Herresykkel - 27 gir

 


El-sykkel

Snakk med en reiseekspert