Skip to main content

Tulipansykling, 7 netter på seilbåt

Sykkeltur og seilbåt i Nederland med tulipanblomstring

Bli med oss og opplev det blomstrende Nederland på sitt beste, i den lune brisen fra et sykkelsete. Hundretusener av tulipaner og andre fargerike arter i full blomst. Du kan besøke den verdensberømte blomsterparken Keukenhof, det tradisjonelle utendørsmuseet Zaanse Schans og ikke minst Europas minste metropol, Amsterdam, med sine nå UNESCO-bevarte kanaler. Under hele oppholdet bor du komfortabelt ombord på ditt flytende hotell; en av de flotte seilbåtene Leafde fan Fryslân, Mare fan Fryslân eller Wapen fan Fryslân.

Avganger: Fra 4. april til 25. april 2020

Mare fan Fryslân: 04.04., 11.04., 18.04. og 25.04.

Wapen fan Fryslân: 11.04., 18.04. og 25.04.

Dersom du ikke får opp ønsket dato på bestillingslisten under, skyldes dette at turen allerede er fulltegnet.  

 

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

2020

Pris uten fly: kr 12 500

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 000 t/r
Tillegg enkellugar: kr 5 300
Trippelrabatt: på forespørsel

Mare fan Fryslân
Tillegg junior suite: kr 1 950 pr. pers.

Tillegg el-sykkel: kr 1 150
Tillegg diett (gluten/laktose): 50 € betales kontant ombord (må forhåndsbestilles)

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 7 netter i dobbeltlugar m/frokost
 • Lunsjpakke
 • 1 x 3-retters lunsj (drikke ikke inkl.)
 • 6 x 3-retters middag (drikke ikke inkl.)
 • Kaffe og te ombord til kl. 16.00
 • Velkomstdrink
 • 7-girs unisex sykkel m/ sideveske
 • Guidede sykkelturer
 • Guidede vandringer
 • Informasjonsmateriell på engelsk (1 sett per lugar)
 • GPX-filer

 

Ikke inkludert:

 • Sykkelhjelm
 • Inngangsbilletter Keukenhof og andre ekskursjoner
 • Fergebilletter
 • Landtransport

 

NB: Spesielle avbestillingsbetingelser gjelder for båt & sykkel 
For flyreisen gjelder våre generelle betingelser
Ved avbestilling mer enn 84 dager før avreise betaler kunden et administrasjonsgebyr på kr. 500.
83-42 dager før avreise: 30 % av reisens pris.
41-28 dager før avreise: 60 % av reisens pris.
27-1 dag(er) før avreise: 90 % av reisens pris.
Avbestilling på ankomstdagen: 100 % av reisens pris.

Dag for dag på Mare / Wapen

Dag 1 Wormerveer - Zaanse Schans

Innsjekking på seilbåten mellom kl. 13.30 og 14.00, hvor mannskapet vil ønske deg velkommen med kaffe og te. Når alle pasasjerer er på plass seiler dere mot Zaanse Schans. Under seilingen vil turlederen fortelle om syklene, sikkerhetsrutinene og hva du har i vente den kommende uken. Zaanse Schans, en unik grend hvor folk lever og arbeider side om side med opprinnelige hus og vindmøller som ble bygget ved elven Zaan. Den lille landsbyen er dominert av vindmøller i full drift, den eldste av dem ble bygget i 1673. Her ble det malt sennepsfrø, krydder og malingskomponenter, utvunnet planteoljer og forvandlet tømmer til plank. Når du går gjennom landsbyen kan du besøke et klokkemuseum, en gammeldags landhandel, et hus med periodemøbler, en treskomaker og en ostegård. På ettermiddagen får du anledning til å ta en liten testtur på sykkelen før det blir servert en deilig middag ombord.

 

Dag 2 Zaane Schans – Alkmaar 47 km

Etter frokost sykler du til Limmen og Egmond-Binnen, og du sykler igjen gjennom fargerike tulipanåkrer. Du kan også besøke hagemuseet Hortus Bulborum skapt for å bevare sjeldne og historiske løkplanter. Mer enn 4000 forskjellige tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre spesielle blomster er plantet her. Derfra fortsetter syklingen forbi nye tulipanåkrer til Egmond ved Nordsjøen. Båten venter på deg like ved det historiske sentrum i Alkmaar. Byen, som ligger like bak sanddynene, er kjent som en nederlandsk osteby. La deg overraske og begeistre av gamlebyen i Alkmaar, dens godt bevarte bygninger og smale, svingete kanaler.

 

Dag 3   Alkmaar – Den Helder   33/50 km

I dag tar du en sykkeltur nord for Alkmar hvor du vil se flotte tulipanåkrer på vei til kysten. Ta av deg skoene når du er vel framme ved Nordsjøen, for her finnes Nederlands herligste sandstrendene å gå på. Føl vinden i håret og nyt utsikten. En tur innom kunstnerlandsbyen Bergen bør du også unne deg, den ligger like ved. Deretter sykler du gjennom sanddynene til Den Helder. Dette stykket land som ligger klemt inn mellom Nordsjøen og Ijsselmeer kan skryte av å ha verdens største felt med rader av blomstrende løkplanter. Beskrevet med ett ord: spektakulært!

 

Dag 4   Den Helder – Oudeschild    15-65 km

Mens du spiser frokost, seiler båten til øya Texel, den største av de vest-frisiske øyer. I dag kan du velge om du vil sykle en kort etappe eller en lengre tur rundt øya. Du vil sykle gjennom herlige naturparker, og på Texel sykler du mellom blomstrende, fargesprakende åkrer. Skiltingen leder deg til maleriske landsbyer og landskaper, og til Ecomare, et slags akvarium hvor seler blir stelt og tatt godt vare på. På slutten av dagen kan du besøke det lille bryggeriet i nærheten av Oudeschild, og nyte en velfortjent smak på det lokale brygget.

 

Dag 5   Oudeschild – Enkhuizen   Seiledag
I dag settes det seil for Enkhuizen. Du kan hjelpe til med navigering og heising av seil, det er ikke nødvendig med seilererfaring. Eller hvis du foretrekker det, kan du bare slappe av og nyte seilturen og landskapet rundt innsjøen Ijsselmeer. Under seilturen vil du også innta en omfattende lunsj. På ettermiddagen ankommer vi Enkhuisen, en gammel by med mange hundre års maritim tradisjon. Bruk gjerne litt tid på å utforske byen, «Sildebyen» kan skryte av en vakker gammel havn og en gamleby full av historie. Middag er ikke inkludert i kveld, så finn et sjarmerende spisested eller lag en deilig piknik.

Dag 6   Enkhuisen – Hoorn – Volendam   28 km

Du starter dagen om bord med å seile på Ijsselmeer til Hoorn. På 1600-tallet var Hoorn en av verdens viktigste havner, takket være Det nederlandske ostindiske kompani. Ettermiddagens sykling bringer deg til Volendam, en liten, pittoresk fiskerhavn ved bredden av IJesselmeer. På vei dit passerer du Edam, byen som er kjent for sin edamerost. Tidligere var det også skipsverft og havn her, og skipsfarten bidro til at osten herfra ble en av verdens mest populære oster på 1600-tallet. Sjømennene tok med seg de store runde ostene, godt forseglet som de er i rød eller gul voks har de lang holdbarhet, og byttet ostene med krydder og andre kostelige varer fra Østen.

 

Dag 7   Volendam – Keukenhof – Amsterdam   Heldags bussutflukt

Bussturen tar deg gjennom de eldste tulipanåkrene i Nederland og til den berømte Keukenhof, en av verdens vakreste vårhager. Det er her våren springer ut i all sin fargeprakt og skjønnhet! Sju millioner tulipanløker blomster i både moderne og tradisjonell hagearkitektur. I tillegg til vakre hyasinter, påskeliljer og andre løkblomster. På ettermiddagen bringer bussen deg tilbake til ditt flytende hotell i Amsterdam.

 

Dag 8   Amsterdam

Etter frokost er turen over, du kan sjekke ut av båten fram til kl. 09.30.

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
På båten i Wormerveer mellom kl 13.00 og 14.00

Fly:
Amsterdam Schiphol (AMS) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Amsterdam (fra kr 4 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

OBS! Pass på at du rekker å komme frem til båten innen kl 14.00 på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til Wormerveer sentrum: 

 • Tog Schiphol Airport – Wormerveer, tar ca 35 min, pris ca. 5,80 € Du må beregne ett togbytte.
  Fra togstasjonen Wormerveer til kaia Noordeinde er det ca. 750 meter. Ca. 10 min å gå eller du kan ta en taxi.

Retur fra Amsterdam til flyplassen:
Tog eller taxi. Se link til flyplassen for mer informasjon.

 • Tog: Amsterdam Centraal - Amsterdam Schiphol   ca. 20 min

Togtider og priser:
NS.nl eller 9292.nl

OBS! Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.

Overnatting/måltider

Måltider
Helpensjon er inkludert på denne turen: 
- 7 x frokostbuffet
- Mulighet til å smøre lunsjpakke
- 1 x 3-retters lunsj
- 6 x 3-retters middag

Gratis kaffe og te før kl. 16.00. Drikke utover dette kjøpes i baren. 
Tillegg for dietter (gluten/laktose): 50 € betales kontant ombord
Vegetarmåltider: ingen tillegg i pris

NB! Alle dietter og vegetarmåltider må forhåndsbestilles.

 

Båtene

Leafde fan Fryslân
Leafde fan Fryslân seiler på følgende datoer i 2020: 04.04., 11.04. og 18.04.

Nedre dekk:
12 twinlugarer (ca. 10 m²) med to enkeltsenger som kan settes sammen.
1 enkellugar (ca. 8 m²) 
Noen av lugarene kan bestilles som trippellugar (twinlugar med køyeseng)
Alle lugarer har ventilasjon og varme, koøye, lufteluke og eget bad med WC/dusj.

Øvre dekk:
Her finner du en restaurant i maritim stil hvor alle måltidene om bord serveres. I styrhuset er det en hyggelig lounge med store panoramavinduer, TV og en velutstyrt bar. Wi-Fi er tilgjengelig.

    

   

 

 

Mare fan Fryslân
Mare fan Fryslân seiler på følgende datoer i 2020: 04.04., 11.04., 18.04. og 25.04.


Nedre dekk: 
12 twinlugarer (ca. 9 m²) med to enkeltsenger som kan settes sammen.
1 junior-suite (ca. 11 m²) med to enkeltsenger som kan settes sammen, en liten sittegruppe og TV.
1 enkellugar (ca. 6 m²) 
Noen av lugarene kan bestilles som trippellugar (twinlugar med køyeseng)
Alle lugarer har ventilasjon og varme, koøye, lufteluke, eget bad med WC/dusj, hårføner og minisafe.

Øvre dekk:
En hyggelig lounge/restaurant med trepaneler og en lun atmosfære. Herfra kan man gå videre opp i styrhuset hvor det er et større sitteområde med en velutstyr bar, TV, musikk- og videoutstyr.
Store panoramavinduer gir en fin utsikt ut over vannet.
Utendørs finnes noen sittegrupper, sykkelparkering, utendørs bar, grill og en jacuzzi hvor man kan slappe av i finvær.

   

   


 

Wapen fan Fryslân
Wapen fan Fryslân seiler på følgende datoer i 2020: 11.04., 18.04. og 25.04.

 
Nedre dekk: 
12 twinlugarer (ca. 8,5 m²) med to enkeltsenger som kan settes sammen.
1 enkellugar (ca. 6 m²) 
Noen av lugarene kan bestilles som trippellugar (twinlugar med køyeseng)
Alle lugarer har ventilasjon og varme, koøye, lufteluke, eget bad med WC/dusj og minisafe.
 

Øvre dekk:
En hyggelig lounge/restaurant med TV. Herfra kan man gå videre opp i styrhuset hvor det er en hyggelig bar og en lounge. Store panoramavinduer gir en fin utsikt ut over vannet. Wi-fi er tilgjengelig.
Utendørs finnes noen sittegrupper, sykkelparkering, utendørs bar, grill og en jacuzzi hvor man kan slappe av i finvær.

   

   

 

Sykkelen

 • 7-girs unisex sykkel m/ pedalbrems og/eller håndbrems
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Hjelm


Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett

Tandemsykkel og barnesykkel kan skaffes i begrenset antall, må i tilfelle forhåndsbestilles.

El-sykkel:
Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 550)

 
Unisex sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1 av 3
Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1 på grunn av flatt terreng og flere muligheter for å korte ned eller stå over etapper. Denne turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Ved ankomst på båten:

 • Kart og veibeskrivelser på engelsk

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo