Å vite

Hvorfor hit?

Opplev den provençalske livsgleden på en variert og aktiv ferie med båt og sykkel i Sør-Frankrike. Du sover om bord på båten, og på dagtid sykler du på fredelige landeveier gjennom det velduftende provençalske landskapet. I Avignon, Arles, St. Rémy- og Les-Baux-de-Provence møter du en herlig blanding av romertid, middelalder og nåtid. Sjarmøretappen går gjennom naturparken Camargue – et våtmarksområde med saltleier, rosa flamingoer, beitende okser, hester og en og annen kjekk cowboy.

 

Høydepunkter

 • Det fredelige provençalske landskapet og den ville naturen i Camargue
 • Vakre og velholdte byggverk fra både romertid og middelalder
 • Helpensjon med god mat og drikke, og avslapning om bord etter hver etappe

Hva venter deg?

Du kan velge å sykle på egen hånd med kart og veibeskrivelse eller å bli med reiseleder og sykle i gruppen.
Dette er en sykkeltur som også er egnet for mindre erfarne syklister, med etapper på stort sett flate småveier langs elver og kanaler, og med lite trafikk. Nord for Arles er det noe mer kupert. Den eneste virkelig krevende strekningen er opp til fjellandsbyen Les-Baux-de-Provence, men her blir du også belønnet med en usedvanlig flott utsikt. I Camargue sykler du i helt flatt terreng.

Overnatting

Du vil tilbringe 7 netter om bord på en elvebåt, et flytende hotell som følger turen og ønsker deg velkommen tilbake om bord på ettermiddagen i en ny havn. Alle lugarer har egne bad og klimaanlegg. Du blir godt tatt vare på av kokken og mannskapet om bord, som tryller frem de mest velsmakende middager og ellers ikke vet hva godt de kan gjøre for deg. På en båt med begrenset antall passasjerer blir du lett kjent med de andre deltakerne, som ofte er fra engelskspråklige land.

Avganger og priser

Avganger:

Lørdag | 26. mars - 22. okt. 2022

 

Båt:
Komfort: standard | Caprice | L'Estello

 

Pris pr. person:

Sesong styres av ankomstdato.

 

Sesong 1

26. mars - 2. april | 9. juli - 13. aug.

 

 • 13 150 kr i twinlugar
 • 16 850 kr i enkeltlugar

 

Sesong 2

9. april - 30. april | 15. okt - 22. okt.

 

 • 17 500 kr i twinlugar
 • 21 200 kr i enkeltlugar

 

Sesong 3

7. mai - 2. juli

 

 • 18 100 kr i twinlugar
 • 21 800 kr i enkeltlugar

 

Sesong 4

20. aug. - 8. okt.

 

 • 18 700 kr i twinlugar
 • 22 400 kr i enkeltlugar

 

 

Tillegg:

 

Sykler og tilbehør

 • El-sykkel 1 450 kr

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Avignon og/eller Aigues Mortes, på forespørsel
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 7 overnattinger i dobbeltlugar
 • Tilgjengelig komfort: standard
 • Sengetøy og håndklær, velkomstsett
 • Enkel daglig rengjøring av lugar
 • Full rengjøring av lugar midt i uken med bytte av håndklær
 • 7 frokoster
 • 6 matpakker
 • 7 middager, drikke ikke inkludert
 • Fri tilgang til kaffe, te og varme drikker

 

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

 •  27-girs unisex-sykkel
 • Engelsktalende turleder i en internasjonal gruppe 

 

Deltakerne på turen kommer fra hele verden, og turleder snakker engelsk og italiensk (og kan ofte også andre språk). Turlederen leder an langs ruten, koordinerer deltakerne og griper inn ved uforutsette hendelser – de er godt forberedt med tanke på reiseprogrammet. Du velger selv om du ønsker å sykle på egen hånd etter GPS, kart og veibeskrivelse, eller om du ønsker å følge gruppen.

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Provence & Camargue»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • link for å laste ned app med kart, veibeskrivelse, severdigheter og GPS-spor (appen kan brukes offline)

 

Om bord:

 • Velkomstmøte
 • Hvis du velger å sykle på egen hånd, er turlederen fremdeles  til din disposisjon og vil holde en orientering om dagens etappe og svare på eventuelle spørsmål.

 

Vår samarbeidspartner er på stedet og kan være tilgjengelig for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise. Denne telefonen er betjent hver dag fra 08:00 til 20:00.

 • Omvisning i Arles
 • Ved avbestilling

90 dager eller mer før avreise: beholder Merlot Reiser (heretter MR) 10 % av reisens pris
89-60 dager før avreise: beholder MR 40 % av reisens pris
59-30 dager før avreise: beholder MR 60 % av reisens pris
29-7 dager før avreise: beholder MR 85 % av reisens pris
6 dager eller mindre før avreise, eller «no show»: beholder MR 100 % av reisens pris

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

 • Tips: Det er vanlig å gi tips til mannskapet om bord etter endt tur. Anbefalt beløp er ca. 50 € pr. reisende.

Det er mulig å leie spesialsykler, f.eks. el-sykkel, og annet sykkeltilbehør på denne turen. Se SYKLER for øvrige valgmuligheter.

 • Overnatting i enkeltlugar
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Avignon og/eller Aigues Mortes før og/eller etter turen. Sykkel må returneres før ekstranetter i etterkant av turen.

Dag for dag
fra Avignon til Aigues-Mortes

fra Aigues-Mortes til Avignon

1. Ankomst Avignon og ombordstigning
Den livlige, befestede universitetsbyen Avignon var på 1300-tallet pavens residens, og det gamle pavepalasset troner fortsatt over byens vidunderlige brosteinsgater og blomsterprydede torg. På den mektige Rhônen, like ved «Le pont d’Avignon», den berømte uferdige broen som man, ifølge sangen, i sin tid danset på, ligger ditt flytende hotell… mer

Den livlige, befestede universitetsbyen Avignon var på 1300-tallet pavens residens, og det gamle pavepalasset troner fortsatt over byens vidunderlige brosteinsgater og blomsterprydede torg. På den mektige Rhônen, like ved «Le pont d’Avignon», den berømte uferdige broen som man, ifølge sangen, i sin tid danset på, ligger ditt flytende hotell til kai. Fra og med kl. 18 blir du ønsket bienvenue og velkommen om bord av kapteinen og mannskapet før du spent treffer dine medsyklister til et glass og velkomstmiddag kl. 19.

 lukk
Overnatting båt / Måltider middag
2. Rundtur Avignon: På sykkel langs den livgivende Rhônen
God morgen, kjære nordbo, klyp deg i armen – du er på sykkeltur i Provence! Er du morgenfugl, anbefaler vi et besøk i Avignons store underjordiske matmarked, Les Halles d’Avignon på Place Pie. Allerede klokken seks om morgenen bugner det her av ferske, kortreiste delikatesser av alle slag fra… mer

God morgen, kjære nordbo, klyp deg i armen – du er på sykkeltur i Provence! Er du morgenfugl, anbefaler vi et besøk i Avignons store underjordiske matmarked, Les Halles d’Avignon på Place Pie. Allerede klokken seks om morgenen bugner det her av ferske, kortreiste delikatesser av alle slag fra over 40 salgsboder. Kanskje tar du med en baguette, noe skinke, oliven og en velduftende tomat i snippsekken, som et ekstra energipåfyll til dagens etappe?
Nå skal vi endelig ut og sykle i det provencalske landskapet. Vi krysser Rhônens to grener via den fluviale øya Île de la Barthelasse – en tynt bebodd, flat og fredelig øy som skapt for sykling. Her triller du avgårde på sykkelveier gjennom et typisk krattlandskap, mellom vinmarker og blomstrende frukthager. Det var dette du hadde gledet deg til! Vel over på elvas vestlige bredde tar vi en sving innom Villeneuve-lès-Avignon, byen hvor kardinalene bodde på den tiden paven residerte i Avignon, før vi igjen krysser den frodige elveøya og tar tilbake til båten. På ettermiddagen kan du rusle rundt i Avignons historiske sentrum. Kanskje blir det en liten aperitiff en terrasse med dine nyvunnede sykkelvenner på livlige Place de l’Horloge? Santé! – og vel gjennomført første etappe.

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 30 km
3. Den spektakulære akvedukten Pont du Gard og utsyn mot Mont Ventoux
Om morgenen seiler båten til landsbyen Aramon, hvor syklingen starter. Dagens etappe tar deg gjennom et umiskjennelig provençalsk landskap med vinmarker og yndige landsbyer til den best bevarte romerske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Dette er en imponerende toetasjes bro og vannkanal over elven… mer

Om morgenen seiler båten til landsbyen Aramon, hvor syklingen starter. Dagens etappe tar deg gjennom et umiskjennelig provençalsk landskap med vinmarker og yndige landsbyer til den best bevarte romerske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Dette er en imponerende toetasjes bro og vannkanal over elven Gardon, ferdigstilt rundt år 50 e.Kr. Tilbake på båtens soldekk kan du hvile trøtte sykkelbein, synke dypt ned i en stol, og nyte utsikten mot det nærmere 2 000 meter høye fjellet Mont Ventoux. «Giganten i Provence» er en fryktet klatreetappe i Tour de France, som du må huske å glede deg litt over at du slipper å ta fatt på i denne omgang.

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 40 km
4. Oppskrift på en perfekt sykkeldag: Tilsett en klype Herbes de Provence
Dagen starter med seiling til Vallabrègues, en vakker og søvnig provençalsk landsby ved Rhônens bredder, hvor damene tradisjonelt har flettet kurver og de eldre herrene fortsatt spiller pétanque i skyggen under de store trærne. Sykler blir utdelt, og du følger elva motstrøms til byen Barbentane, som ligger på en… mer

Dagen starter med seiling til Vallabrègues, en vakker og søvnig provençalsk landsby ved Rhônens bredder, hvor damene tradisjonelt har flettet kurver og de eldre herrene fortsatt spiller pétanque i skyggen under de store trærne. Sykler blir utdelt, og du følger elva motstrøms til byen Barbentane, som ligger på en åsside med et slott som nærmest overvåker samløpet til vår bredskuldrede følgesvenn Rhônen og den noe mer spinkle Durance, som renner inn fra øst. Noen kilometer videre skimter du spirene til den storslåtte klosterkirken, i det vi nærmer oss klosteret St. Michel de Frigolet. Ved foten av Montagnette-åsen ligger landsbyen Boulbon, omgitt av et landskap fylt med velduftende timian, rosmarin, fennikel og sar. Etter litt for mye skulking ble nobelprisvinner i litteratur Frederic Mistral i sin spede ungdom sendt på kostskole hit, og kanskje var det nettopp disse duftene og utsynet fra disse åsene som gjorde ham så oppslukt av Provence og det provançalske språket? Overnatting i Vallabrègues.

 

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 35 km
5. Via Saint-Rémy- og Les-Baux-de-Provence til Arles
Denne etappen bringer deg til nydelige Saint-Rémy-de-Provence, Nostradamus’ fødeby. Byens asyl huset også maleren Van Gogh i et års tid, og både oppholdet og det helt spesielle provençalske lyset må ha gitt ham både inspirasjon og arbeidslyst, for flere av hans mest kjente verker har motiv herfra. På slutten… mer

Denne etappen bringer deg til nydelige Saint-Rémy-de-Provence, Nostradamus’ fødeby. Byens asyl huset også maleren Van Gogh i et års tid, og både oppholdet og det helt spesielle provençalske lyset må ha gitt ham både inspirasjon og arbeidslyst, for flere av hans mest kjente verker har motiv herfra. På slutten av dagen forflytter du deg over den lave fjellkjeden Alpillene, hvor den vakre perlen Les-Baux-de-Provence formelig vokser ut av fjellsiden. Du må tråkke litt ekstra for å komme opp til denne landsbyen, klassifisert som en av Frankrikes vakreste, men utenfor de gamle slottsruinene blir du også belønnet med en fantastisk utsikt over landskapet. Det som går opp må også gå ned, og etter besøket suser du nedover bakkene med lun fønvind i håret, flankert av kalksteinsklipper og olivenlunder. I Arles, gallernes gamle hovedstad med imponerende romerske ruiner, venter båten på deg trygt fortøyd i en vakker havn. Og hvilken by! Sett deg godt til rette på dekk og nyt utsikten ved solnedgang.

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 55 km
6. Omvisning i romerske Arles og kanalsykling til våtmarksområdet Camargue
I dag er hele formiddagen satt av til at du kan utforske Arles. En guide vil vise deg byens høydepunkter, blant annet den romerske arenaen. Dagens gladiatorer er heldigvis nokså harmløse, men her foregår det faktisk fortsatt tyrefekting, vel og merke i en mer human versjon hvor oksene blir… mer

I dag er hele formiddagen satt av til at du kan utforske Arles. En guide vil vise deg byens høydepunkter, blant annet den romerske arenaen. Dagens gladiatorer er heldigvis nokså harmløse, men her foregår det faktisk fortsatt tyrefekting, vel og merke i en mer human versjon hvor oksene blir hyllet, ikke skadet.
Like nord for Arles deler Rhônen seg i to grener. Etter lunsj setter vi ut på dagens sykkelløype, som er kort og flat og følger moderelvens slanke utbryter, Petit Rhône, helt ned til slusen Saint Gilles. Her laster vi om bord både sykler og svette syklister før båten slippes sakte inn i den smale kanalen som selveste solkongen Ludvig 14. i sin tid fikk konstruert, og som bukter seg hele veien videre ned til Sète og Middelhavet. Nyt det bedagelige livet om bord mens båten seiler videre gjennom Vest-Europas største elvedelta, naturparken Camargue, til den befestede middelalderbyen Aigues-Mortes som stiger opp nærmest som en luftspeiling i en ørken av rosa saltlaguner. Innenfor de tykke bymurene finner du trange brosteinsgater med små håndverksbutikker og hyggelige uteserveringer.

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 25 km / Besøk 1 time
7. Gjennom naturparken Camargue til Middelhavets blå bølger
På turens siste sykkeldag sykler vi på småveier og stier i Camargue langs smale kanaler, innsjøer og enorme saltvannslaguner som glitrer i solen, gjennom fuktig sumpland med et skvaldrende fugleliv, og små landsbyer hvor dagliglivet går sin skjeve gang. Kanskje får vi øye på de berømte sorte oksene og… mer

På turens siste sykkeldag sykler vi på småveier og stier i Camargue langs smale kanaler, innsjøer og enorme saltvannslaguner som glitrer i solen, gjennom fuktig sumpland med et skvaldrende fugleliv, og små landsbyer hvor dagliglivet går sin skjeve gang. Kanskje får vi øye på de berømte sorte oksene og de hvite hestene som er så karakteristiske for dette området, og for ikke å glemme – de rosa flamingoene? I løpet av ettermiddagen når vi fram til Middelhavet og den sjarmerende fiskerlandsbyen Le Grau-du-Roi. Her kan du ta deg et forfriskende bad på stranda og svi av siste rest av feriebudsjettet i byens elegante butikker.

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 55 km
8. Turslutt i Aigues-Mortes
Avreisedag. Etter frokost er turen over, og det er tid for hjemreise. Au revoir! mer

Avreisedag. Etter frokost er turen over, og det er tid for hjemreise. Au revoir!

 lukk
Måltider frokost

fra Aigues-Mortes til Avignon

fra Aigues-Mortes til Avignon

fra Avignon til Aigues-Mortes

1. Ankomst Aigues-Mortes og ombordstigning
Velkommen til naturparken Camargue og den befestede middelalderbyen Aigues-Mortes, som stiger opp nærmest som en luftspeiling i en ørken av rosa saltlaguner. Innenfor de tykke bymurene finner du trange brosteinsgater med små håndverksbutikker og hyggelige uteserveringer. Båten ligger til kai, og fra og med kl. 18 blir du ønsket… mer

Velkommen til naturparken Camargue og den befestede middelalderbyen Aigues-Mortes, som stiger opp nærmest som en luftspeiling i en ørken av rosa saltlaguner. Innenfor de tykke bymurene finner du trange brosteinsgater med små håndverksbutikker og hyggelige uteserveringer. Båten ligger til kai, og fra og med kl. 18 blir du ønsket bienvenue og velkommen om bord av kapteinen og mannskapet, før du spent treffer dine medsyklister til et glass og velkomstmiddag kl. 19.

 lukk
Overnatting båt / Måltider middag
2. Rundtur gjennom våtmarksområdet Camargue
God morgen, kjære nordbo, klyp deg i armen – du er på sykkeltur i Provence! Vi tar sykkelen fatt og triller av gårde på småveier og stier gjennom Vest-Europas største elvedelta, naturparken Camargue – langs smale kanaler, innsjøer og enorme saltvannslaguner som glitrer i solen, gjennom fuktig sumpland med… mer

God morgen, kjære nordbo, klyp deg i armen – du er på sykkeltur i Provence! Vi tar sykkelen fatt og triller av gårde på småveier og stier gjennom Vest-Europas største elvedelta, naturparken Camargue – langs smale kanaler, innsjøer og enorme saltvannslaguner som glitrer i solen, gjennom fuktig sumpland med et skvaldrende fugleliv, og små landsbyer hvor dagliglivet går sin skjeve gang. Kanskje får du øye på de berømte sorte oksene og de hvite hestene som er så karakteristiske for dette området, og for ikke å glemme – de rosa flamingoene? I løpet av ettermiddagen når vi fram til Middelhavet og den sjarmerende fiskerlandsbyen Le Grau-du-Roi. Her kan du ta deg et forfriskende bad på stranda og svi av litt av feriebudsjettet i byens elegante butikker, før vi returnerer til Aigues-Mortes for overnatting.

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 55 km
3. Kanalsykling i Camargue og omvisning i romerske Arles
I dag starter vi med en båtetappe. Nyt det bedagelige livet om bord mens båten seiler motstrøms oppover den smale kanalen som selveste solkongen Ludvig 14. i sin tid fikk konstruert. Vi stanser ved slusen Saint Gilles og laster av sykler før båten sakte slippes inn i Rhonens slanke… mer

I dag starter vi med en båtetappe. Nyt det bedagelige livet om bord mens båten seiler motstrøms oppover den smale kanalen som selveste solkongen Ludvig 14. i sin tid fikk konstruert. Vi stanser ved slusen Saint Gilles og laster av sykler før båten sakte slippes inn i Rhonens slanke utbryter Petit Rhône, som vi følger nordover i retning moderelven. Dagens sykkeletappe er kort og flat og leder deg helt inn til Arles, gallernes gamle hovedstad med imponerende romerske ruiner. Og hvilken by!

En guide vil vise deg byens høydepunkter, blant annet arenaen, hvor dagens gladiatorer er nokså harmløse, men hvor det faktisk fortsatt foregår tyrefekting, vel og merke i en mer human versjon hvor oksene blir hyllet, ikke skadet. Etter omvisningen finner du igjen båten godt fortøyd i en vakker havn. Sett deg godt til rette på dekk og nyt utsikten ved solnedgang.

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 25 km / Besøk 1 time
4. Over Alpillene til Les-Baux- og Saint-Rémy-de-Provence
I dag skal du stifte bekjentskap med den lave fjellkjeden Alpillene, hvor den vakre perlen Les-Baux-de-Provence formelig vokser ut av fjellsiden. Du må tråkke litt ekstra for å komme opp til denne landsbyen, klassifisert som en av Frankrikes vakreste, men utenfor de gamle slottsruinene blir du også belønnet med… mer

I dag skal du stifte bekjentskap med den lave fjellkjeden Alpillene, hvor den vakre perlen Les-Baux-de-Provence formelig vokser ut av fjellsiden. Du må tråkke litt ekstra for å komme opp til denne landsbyen, klassifisert som en av Frankrikes vakreste, men utenfor de gamle slottsruinene blir du også belønnet med en fantastisk utsikt over landskapet. Det som går opp må også gå ned, og etter besøket suser du nedover bakkene med lun fønvind i håret, flankert av kalksteinsklipper og olivenlunder. Neste anbefalte stopp er Nostradamus’ fødeby, Saint-Rémy-de-Provence. Den berømte spåmannen er ikke byens eneste kjendis. Asylet her huset også maleren Van Gogh i et års tid. Både oppholdet og det helt spesielle provençalske lyset må ha gitt ham både inspirasjon og arbeidslyst, for flere av hans mest kjente verker har motiv herfra.

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 55 km
5. Oppskrift på en perfekt sykkeldag: Tilsett en klype Herbes de Provence
Dagen starter med seiling til Vallabrègues, en vakker og søvnig provençalsk landsby ved Rhônens bredder, hvor damene tradisjonelt har flettet kurver og de eldre herrene fortsatt spiller pétanque i skyggen under de store trærne. Sykler blir utdelt, og du følger elva motstrøms til byen Barbentane, som ligger på en… mer

Dagen starter med seiling til Vallabrègues, en vakker og søvnig provençalsk landsby ved Rhônens bredder, hvor damene tradisjonelt har flettet kurver og de eldre herrene fortsatt spiller pétanque i skyggen under de store trærne. Sykler blir utdelt, og du følger elva motstrøms til byen Barbentane, som ligger på en åsside med et slott som nærmest overvåker samløpet til vår bredskuldrede følgesvenn Rhônen og den noe mer spinkle Durance, som renner inn fra øst. Noen kilometer videre skimter du spirene til den storslåtte klosterkirken idet vi nærmer oss klosteret St. Michel de Frigolet. Ved foten av Montagnette-åsen ligger landsbyen Boulbon omgitt av et landskap fylt med velduftende timian, rosmarin, fennikel og sar. Etter litt for mye skulking ble nobelprisvinner i litteratur Frederic Mistral i sin spede ungdom sendt på kostskole hit, og kanskje var det nettopp disse duftene og utsynet fra disse åsene som gjorde ham så oppslukt av Provence og det provançalske språket? Overnatting i Vallabrègues.

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 35 km
6. Den spektakulære akvedukten Pont du Gard og pavens gamle by; Avignon
Om morgenen seiler båten til landsbyen Aramon, hvor syklingen starter. Dagens etappe tar deg gjennom et umiskjennelig provençalsk landskap med vinmarker og yndige landsbyer til den best bevarte romerske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Dette er en imponerende toetasjes bro og vannkanal over elven… mer

Om morgenen seiler båten til landsbyen Aramon, hvor syklingen starter. Dagens etappe tar deg gjennom et umiskjennelig provençalsk landskap med vinmarker og yndige landsbyer til den best bevarte romerske akvedukten i Europa – det spektakulære byggverket Pont du Gard. Dette er en imponerende toetasjes bro og vannkanal over elven Gardon, ferdigstilt rundt år 50 e.Kr.

Den livlige, befestede universitetsbyen Avignon var på 1300-tallet pavens residens, og det gamle pavepalasset troner fortsatt over byens vidunderlige brosteinsgater og blomsterprydede torg. På den mektige Rhônen, like ved «Le pont d’Avignon», den berømte uferdige broen som man, ifølge sangen, i sin tid danset på, ligger ditt flytende hotell til kai.

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 40 km
7. Rundtur Avignon: På sykkel langs den livgivende Rhônen
Er du morgenfugl, anbefaler vi et besøk i Avignons store underjordiske matmarked, Les Halles d’Avignon på Place Pie. Allerede klokken seks om morgenen bugner det her av ferske, kortreiste delikatesser av alle slag fra over 40 salgsboder. Kanskje tar du med en baguette, noe skinke, oliven og en velduftende… mer

Er du morgenfugl, anbefaler vi et besøk i Avignons store underjordiske matmarked, Les Halles d’Avignon på Place Pie. Allerede klokken seks om morgenen bugner det her av ferske, kortreiste delikatesser av alle slag fra over 40 salgsboder. Kanskje tar du med en baguette, noe skinke, oliven og en velduftende tomat i snippsekken, som et ekstra energipåfyll til denne siste sykkeletappen?
Vi krysser Rhônens to grener via den fluviale øya Île de la Barthelasse – en tynt bebodd, flat og fredelig øy som skapt for sykling. Her triller du av gårde på sykkelveier gjennom et typisk krattlandskap, mellom vinmarker og blomstrende frukthager. Vel over på elvas vestlige bredde tar vi en sving innom Villeneuve-lès-Avignon, byen hvor kardinalene bodde på den tiden paven residerte i Avignon, før vi igjen krysser den frodige elveøya og tar tilbake til båten. På ettermiddagen kan du rusle rundt i Avignons historiske sentrum. Kanskje blir det en liten aperitiff en terrasse med dine nyvunnede sykkelvenner på livlige Place de l’Horloge? Santé! – og vel gjennomført sykkeltur.

 lukk
Overnatting båt / Sykkeltur 30 km
8. Turslutt i Avignon
Avreisedag. Etter frokost er turen over, og det er tid for hjemreise. Au revoir! mer

Avreisedag. Etter frokost er turen over, og det er tid for hjemreise. Au revoir!

 lukk
Måltider frokost

fra Avignon til Aigues-Mortes

Praktisk info
 • Nivå: enkel
 • Totalt antall kilometer: 240 km
 • Total høydeforskjell: 620 m
 • Terreng: 95% asfaltert, 5% grus eller annet underlag. 

Ombordstigning fra kl. 18:00 i Aigues Mortes eller Avignon, avhengig av valgt reiserute. Her møter du turlederen og de andre deltakerne. Du får beskjed noen dager før avreise om hvor du skal møte.

Båt og sykkel fra Aigues Mortes til Avignon.

Individuell ankomst til startstedet Aigues Mortes.

Noen dager før avreise vil du få beskjed om sted for ombordstigning.

 

Med fly
Marseille (MRS) og Lyon (LYS) er de nærmeste flyplassene. 

 

Fra Marseille flyplass:

 • Skyttelbuss fra flyplassen til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», 5 min.
  Tog videre til Lunel, min. 1 t 25 min. Taxi videre til Aigues Mortes, ca. 25 min. 

NB: Det finnes noen svært få togavganger med bytter fra Marseille helt til Aigues Mortes stasjon, ca. 3 t.

 

 

Fra Lyon flyplass:

 • Alt. 1: Tog fra flyplassens jernbanestasjon med min. ett bytte til Lunel, min. 1 t 30 min. Taxi videre til Aigues Mortes, ca. 25 min.
 • Alt. 2:  Rhônexpress flytog til Lyon Part-Dieu jernbanestasjon, 30 min. Herfra tog med ett eller to bytter til Lunel jernbanestasjon, min. 1 t 50 min. Taxi videre til Aigues Mortes, ca. 25 min. 

NB: Det finnes noen svært få togavganger med bytter fra Lyon helt til Aigues Mortes stasjon, ca. 4 t.

 

Nice (NCE) har mange direkteavganger fra Norge, men her må du beregne svært god tid med tog. 

 

 


Båt og sykkel fra Avignon til Aigues Mortes.

Individuell ankomst til startstedet Avignon.

Noen dager før avreise vil du få beskjed om tidspunkt for ombordstigning.

 

Med fly

Marseille (MRS) og Lyon (LYS) er de nærmeste flyplassene. Nice (NCE) har mange direkteavganger fra Norge, men her må du beregne svært god tid med tog. 

 

Fra Marseille flyplass:

 • Skyttelbuss fra flyplassen til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», 5 min.
  Tog videre til Avignon Centre, min. 50 min.

 

Fra Lyon flyplass:

 • Alt. 1: TGV hurtigtog direkte eller med ett bytte til Avignon Centre, min. 1 t 20 min. 
 • Alt. 2: Rhônexpress flytog til Lyon Part-Dieu stasjon, 30 min. Tog videre herfra direkte eller med ett stopp, til Avignon Centre, min. 1 t 30 min.

Nice (NCE) har mange direkteavganger fra Norge, men her må du beregne svært god tid med tog. 

Hvordan komme seg hjem

Båt og sykkel fra Aigues-Mortes til Avignon.

Avignon er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra. 

 

Med fly
Marseille (MRS) og Lyon (LYS) er de nærmeste flyplassene. 

 

Til Marseille flyplass:

 • Tog fra Avignon Centre til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», 50 min. Skyttelbuss videre til flyplassen, 5 min.

 

Til Lyon flyplass:

 • Alt. 1: TGV hurtigtog direkte eller med ett bytte fra Avignon Centre, min. 1 t 20 min. 
 • Alt. 2: Tog direkte eller med ett stopp fra Avignon Centre til Lyon Part-Dieu stasjon, min. 1 t 30 min.  Rhônexpress flytog videre herfra, 30 min

Nice (NCE) har mange direkteavganger til Norge, men her må du beregne svært god tid med tog. 


Båt og sykkel fra Avignon til Aigues-Mortes.

Aigues-Mortes er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra. 

 

Med fly

Marseille (MRS) og Lyon (LYS) er de nærmeste flyplassene. Nice (NCE) har mange direkteavganger til Norge, men her må du beregne svært god tid med tog. 

 

Til Marseille flyplass:

 • Taxi til Lunel stasjon, ca. 25 min. Tog videre herfra til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», min. 1 t 25 min. Skyttelbuss herfra til flyplassen, 5 min.

NB: Det finnes noen svært få avganger med tog med bytter fra Aigues-Mortes til Marseille, ca. 3 t.

 

Til Lyon flyplass:

 • Alt. 1: Taxi til Lunel stasjon, ca. 25 min. Tog videre herfra med min. ett bytte til flyplassens jernbanestasjon Lyon Saint-Exupéry TGV, min. 1 t 30 min. 
 • Alt. 2:  Taxi til Lunel stasjon, ca. 25 min. Tog videre herfra med min. ett bytte til til Lyon Part-Dieu jernbanestasjon. Rhônexpress flytog videre til flyplassen, 30 min. 

NB: Det finnes noen svært få avganger med tog med bytter fra Aigues-Mortes til Lyon, ca. 4 t.

 

Nice (NCE) har mange direkteavganger til Norge, men her må du beregne svært god tid med tog. 

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • sykkelshorts/-bukse
 • sykkelhansker
 • badetøy
 • sandaler
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske
 • sykkelfeste til mobiltelefon

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg – pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med «souvenirer» fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene – ikke forstyrr dyrene, og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk