Å vite

Hvorfor hit?

Merlot-sjefen selv, Erik Anderson, er ofte ute og sjekker at våre turer fungerer bra. Drømmer du om å gå fra Grasse til Menton, og ønsker noen å vandre med, er du herved invitert til å slå følge med Erik! I åsene over Rivieraen vandrer vi fra Grasse østover på gode stier med fjell, dype juv, elvedaler, fosser, velduftende vegetasjon, velbevarte fjellandsbyer og vidstrakt utsikt over Middelhavet. Fra høytliggende Sainte-Agnès bærer det ned til kystbyen Menton, hvor vi kaster oss i bølgene etter en opplevelsesrik uke.

 

Høydepunkter

 • Det franske kjøkken med provençalske delikatesser og gode viner
 • Côte d'Azur – dramatisk, variert landskap fra fjellene til Middelhavet
 • Parfymebyen Grasse og kystbyen Menton

Hva venter deg?

Vandring av middels vanskelighetsgrad på markerte stier i kupert terreng i fjellet. Du bør ha god kondisjon og være vant til å gå på tur. Den gjennomsnittlige daglige avstanden er rundt 16 km, og den gjennomsnittlige effektive gangtiden er på ca. 5,5 timer om dagen. Noen av dagene er det mulighet for å forkorte etappen med offentlig transport.

Overnatting

Hotellene på denne turen har 1–4 stjerner, det er også 1 natt på gjestehus m/basseng. Alle rom har eget bad, noen få har klimaanlegg.

Avganger og priser

Avganger:

31. mai 2022

 

Pris pr. person:

 

11 950 kr i dobbeltrom | 15 150 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

 

Tillegg: 

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Grasse og Menton, på forespørsel
 • Grasse: 990 kr i dobbeltrom | 1 570 kr i enkeltrom
 • Menton: 1 100 kr i dobbeltrom | 1 650 kr i enkeltrom
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 7 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: standard
 • Turistskatt

 

 • 1 velkomstdrink
 • 7 frokoster
 • 4 middager, drikke er ikke inkludert. Middagene er vanligvis 3-retters med en fast meny (noen ganger kan man velge mellom en eller to varianter) eller en buffé.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell.
Før du reiser vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene, og tidspunkt for henting/levering.

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Rivieraens bakland – fellesavgang»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • deltaker- og hotelliste
 • GPS-spor

 

1. vandredag:

 • veibeskrivelse på norsk
 • kart med markerte løyper
 • originalkart
 • bykart
 • bagasjelapper
 • oppdatert hotell- og transferliste
 • vouchere
 • busstider

Merlots representant Erik Anderson er din turleder og er behjelpelig underveis. 

 • Transfer fra Vence til Coste Bérarde (dag 5)
 • Transfer fra St. Jeannet til La Turbie (dag 6)
 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

NB: Dersom det 6 uker før avreise ikke har meldt seg på minimum tre deltakere på denne avgangen, vil vi gi deg beskjed om dette. Du kan da avbestille reisen uten gebyr, dersom du ønsker det. 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Grasse før turen og i Menton etter turen.

 

Dag for dag
1.Ankomst Grasse
Hvis det passer med flytidene dine, kan du møte Erik og de andre deltakerne på flyplassen i Nice kl. 13.45, og ta bussen (inkludert) samlet til Grasse. Alternativt møter du opp på Hotel Best Western Elixir i Grasse. Grasse er en historisk by som ligger i høyden over Côte… mer

Hvis det passer med flytidene dine, kan du møte Erik og de andre deltakerne på flyplassen i Nice kl. 13.45, og ta bussen (inkludert) samlet til Grasse. Alternativt møter du opp på Hotel Best Western Elixir i Grasse. Grasse er en historisk by som ligger i høyden over Côte d’Azur, med fantastisk utsikt over Antibes og Cannes. Allerede på 1700-tallet gikk hovedgeskjeften i byen over fra garving av lær til eksport av parfyme. Noen av byens kloke hoder, eller kanskje heller gode neser, skjønte nemlig at blomstene rundt dem hadde en særegen duft som viste seg å passe særlig godt til parfymeproduksjon. Dette er visst fordi de vokser i et spesielt heldig klima, i ly av fjellene som du snart skal vandre i, og med tilsig av frisk sjøluft fra havet under. Vi ankommer tidlig nok til å rekke en rusletur i gamlebyens trange gater, og legger inn et besøk hos et av byens rundt 30 parfymehus – tre av dem tilbyr gratis omvisninger! Overnatting litt utenfor sentrum på et 4-stjerners hotell med basseng. På kvelden møtes vi i baren på hotellet kl. 19 til en velkomstdrink. Middag er ikke inkludert, men Erik vil foreslå et sted vi kan gå sammen.

 lukk
Overnatting hotell / Transfer autobus 1 time
2. Vandring i Grasses bakland og middelalderlandsbyen Bar-sur-Loup
Dagens vandring går for det meste langs den nasjonale vandrestien GR 51, på godt merkede grusveier og med tidvis flott utsikt over Cannes-bukten. Her er det fin utsikt utover dalen, elva Loup og det provençalske landskapet med oliventrær, vinranker, appelsintrær og sjasminblomster. Underveis finner vi et pikniksted der du… mer

Dagens vandring går for det meste langs den nasjonale vandrestien GR 51, på godt merkede grusveier og med tidvis flott utsikt over Cannes-bukten. Her er det fin utsikt utover dalen, elva Loup og det provençalske landskapet med oliventrær, vinranker, appelsintrær og sjasminblomster. Underveis finner vi et pikniksted der du kan innta eventuelle godsaker du har kjøpt med deg i Grasse. Mot slutten av etappen passerer vi den tidligere befestede middelalderlandsbyen Bar-sur-Loup, som klorer seg fast oppe på en høyde. Middelalderkirken inneholder en vakker renessanse-altertavle og et dødsdans-maleri fra samme epoke, og er også verdt et besøk. Overnatting og middag på hotell i lille, søvnige Pont du Loup, som ligger langs munningen av juvet Gorges du Loup, med bropilarer fra en gammel jernbanebro og en forførende eim fra den lokale godterifabrikken.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 6 timer 30 minutter / Km 19 / Høydemeter + 480 - 639
3. Vandring langs juvet og fossefallene i Gorges du Loup
Første del av dagens etappe er særdeles spektakulær. Fra landsbyen tar vi oss opp langs juvet Gorges du Loup og de bratte skråningene som omgir elven Loup. Vi passerer de forfriskende fossefallene Courmes, som stuper 40 meter ned i et smaragdgrønt naturlig basseng, og deretter idylliske Saut du Loup,… mer

Første del av dagens etappe er særdeles spektakulær. Fra landsbyen tar vi oss opp langs juvet Gorges du Loup og de bratte skråningene som omgir elven Loup. Vi passerer de forfriskende fossefallene Courmes, som stuper 40 meter ned i et smaragdgrønt naturlig basseng, og deretter idylliske Saut du Loup, som består av mange små fosser omgitt av frodig vegetasjon. Dette er et særdeles Instagram-vennlig område hvor det også finnes en restaurant. Dagens etappe leder oss så frem til Courmes, en fredelig, liten fjellandsby som hviler ved foten av Puy de Tourrettes. På det sjarmerende gjestehuset venter bagasje, middag og en seng på oss.

 lukk
Overnatting Gjestehus / Måltider frokost og middag / Vandring 4 timer 30 minutter / Km 12 / Høydemeter + 790 - 440
4. Over Saint Bernabé-platået og ned gjennom det terrasserte landskapet til Vence
Dagens etappe er variert og har flott utsikt. Vi krysser platået Saint Bernabé – et geologisk interessant område som også er kjent for observasjoner av både UFOer og andre merkelige paranormale hendelser. Etter at vi har passert landsbyen Saint Bernabé – forhåpentligvis uten å ha blitt bortført av ondsinnede… mer

Dagens etappe er variert og har flott utsikt. Vi krysser platået Saint Bernabé – et geologisk interessant område som også er kjent for observasjoner av både UFOer og andre merkelige paranormale hendelser. Etter at vi har passert landsbyen Saint Bernabé – forhåpentligvis uten å ha blitt bortført av ondsinnede romvesener – får vi etter hvert en fabelaktig utsikt over Vence og Nice-bukten. Nedstigningen mot Vence går gjennom det terrasserte landskapet som er så typisk for middelhavsregionen. En gang var terrassene dyrket med blant annet oliventrær og vinranker, og de eldste er fra det 16. århundre. Vence er en av de best bevarte middelalderbyene i Provence – en arkitektonisk perle med intakte bymurer og vindebroer. Byen har huset svært mange kjente kunstnere opp gjennom tidene, blant annet Chagall og Matisse. Chagall har laget et mosaikkbilde i den bittelille katedralen, mens Matisse har blant annet dekorert et eget lite kapell til ære for sin favorittnonne! Selv om vi turister i en årrekke har valfartet til denne gamle byen, er den allikevel ikke blitt et museum, heldigvis. Vence er fortsatt et sted hvor folk både bor og jobber. Overnatting på hotell like ved gamlebyen. På kvelden blir vi enige om en passende felles restaurant.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 5 timer 30 minutter / Km 17 / Høydemeter + 440 - 750
5. Over kalksteinsplatå til den typisk provençalske landsbyen St. Jeannet
Dette er kanskje ukens vakreste etappe. Etter en kort transfer til Coste Bérarde går veien videre over kalksteinsplatået Plan des Noves. Stien går langs kløften La Cagne, og vi følger elven med samme navn. Senere passerer vi et gammelt festningsverk fra det 14. århundre som kan være vel verdt… mer

Dette er kanskje ukens vakreste etappe. Etter en kort transfer til Coste Bérarde går veien videre over kalksteinsplatået Plan des Noves. Stien går langs kløften La Cagne, og vi følger elven med samme navn. Senere passerer vi et gammelt festningsverk fra det 14. århundre som kan være vel verdt et besøk. Overnatting og middag på hotell i den typisk provençalske landsbyen St. Jeannet, med et svært hyggelig sentrum.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 5 timer / Km 16 / Høydemeter + 590 - 749 / Transfer taxi 15 minutter
6. Hvilken utsikt! Balkongvandring fra La Turbie til Sainte-Agnès
Dagen starter med en transfer østover til middelalderlandsbyen La Turbie. Derfra vandrer vi på en en av Côte d’Azurs mange såkalte «balkonger», med utsikt over Monaco, landsbyen Cap Martin og Menton. Flott utsikt får vi også fra passet Mont Gros (686 moh.). På torget i den gamle landsbyen Gorbio… mer

Dagen starter med en transfer østover til middelalderlandsbyen La Turbie. Derfra vandrer vi på en en av Côte d’Azurs mange såkalte «balkonger», med utsikt over Monaco, landsbyen Cap Martin og Menton. Flott utsikt får vi også fra passet Mont Gros (686 moh.). På torget i den gamle landsbyen Gorbio kan det passe å hente frem nistematen. Her er trange brosteinsgater og små torg, omgitt av bratte skråninger med olivenlunder, og med en fabelaktig utsikt over Middelhavet. Fra Gorbio begynner oppstigningen mot Sainte-Agnès, som med sine 800 moh. kaller seg Europas mest høytliggende kystlandsby. Landsbyen, som ligger på en høyde med vidtrekkende utsikt over både de omliggende dalene og havet, står på listen over Frankrikes vakreste landsbyer, og her i høyden spiser vi middag og tilbringer natten.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 6 timer / Km 16 / Høydemeter + 770 - 580 / Transfer taxi 30 minutter
7. Nedstigning til Menton og Middelhavets bølger
På denne turens siste vandredag er første stopp landsbyen Castellar, som ligger på et høydedrag med et hyggelig sentrum og flott utsikt fra begge kanter av byen. Deretter går det jevnt nedover i skiftende og velduftende vegetasjon, forbi den gamle kirkegården og ned gjennom Mentons gamleby til Rivieraen, hvor… mer

På denne turens siste vandredag er første stopp landsbyen Castellar, som ligger på et høydedrag med et hyggelig sentrum og flott utsikt fra begge kanter av byen. Deretter går det jevnt nedover i skiftende og velduftende vegetasjon, forbi den gamle kirkegården og ned gjennom Mentons gamleby til Rivieraen, hvor vi kan slenge av oss de slitne fjellstøvlene og kaste oss i bølgene. Menton ligger kun en kilometer fra den italienske grensen, har ca. 30 000 innbyggere, og er en vakker, stille og rolig by som består av to deler. Den bratte og pittoreske gamlebyen ligger oppe på en klippe og har smale, pastellfargede murhus som klynger seg sammen langs trange, brosteinslagte smug. Langs foten av klippen går en smal, livlig gågate ved navn Rue Longue, hvor det finnes en mengde butikker, kafeer, barer og uterestauranter. Hotellet vårt befinner seg i den vestre delen av byen, og sammen finner vi et hyggelig sted for å nyte denne siste kvelden i Sør-Frankrike. Bonne soirée!

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 5 timer / Km 14 / Høydemeter + 250 - 920
8. Turslutt i Menton
Etter frokost er turen slutt dersom du ikke har bestilt ekstranetter i hyggelige Menton. Kanskje får du med deg et av byens mange markeder før du drar? Skal du tilbake til flyplassen i Nice, tar den direkte flybussen deg dit på en drøy time. Au revoir! Erik takker for… mer

Etter frokost er turen slutt dersom du ikke har bestilt ekstranetter i hyggelige Menton. Kanskje får du med deg et av byens mange markeder før du drar? Skal du tilbake til flyplassen i Nice, tar den direkte flybussen deg dit på en drøy time. Au revoir! Erik takker for følget og ønsker vel hjem.

 lukk
Måltider frokost
Praktisk info

• Vanskelighetsgrad: middels 

• Etappelengde: 12–19 km

• Varighet: 4 t 30 min–6 t 30 min

• Totale høydeforskjeller: fra +250 m til +790 m og fra -440 m til -920 m 

• Terreng: grusveier, skogsstier, fjellstier, asfalt

Individuell ankomst til startstedet Grasse.

 

Med fly
Nice (NCE) er nærmeste flyplass.

 

Fra Nice flyplass:

 • Buss nr. 500 fra selskapet Zou! fra hovedveien ved flyplassen, busstoppet heter «Promenade des Anglais», til busstasjonen i Grasse «Gare Routière», ca. 1 t. Herfra buss nr. 600/610 fra selskapet Zou!, eller taxi, videre til busstoppet Les Abbatoirs like ved hotellet, ca. 10 min.

Hvordan komme seg hjem

Menton er fotturens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly

Nice (NCE) er nærmeste flyplass.

 

Til Nice flyplass:

 • Buss nr. 110 fra selskapet Zou! til flyplassens terminal 2, ca. 1 t 15 min

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg
 • badetøy
 • sandaler

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg – pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med «souvenirer» fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene – ikke forstyrr dyrene, og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk