Å vite

Hvorfor hit?

Bildene fra Sør-Tyrol kan du ikke ha unngått å se. De majestetiske fjellene, den friske luften, de vennlige menneskene og den gode maten er alle gode grunner til å legge din neste fjelltur hit. Denne italienske grenseregionen bærer sin kulturelle tosidighet med stolthet. Her snakker de tysk og italiensk om hverandre med den største selvfølgelighet. Regionen er langrennselitens favoritt for treningsleir, så bli ikke overrasket om du ser bilder av våre norske helter på hotellets vegger.

 

Høydepunkter

 • Die Drei Zinnen, Nord-Italias mest spektakulære fjell
 • OL-byen Cortina d’Ampezzo
 • Prager Wildsee, den trolske innsjøen

Hva venter deg?

Godt tilrettelagte stier og vandringsveier gjennom storslått landskap. Hver dag vil du ha valget mellom minst to alternative vandringer, noe som gir fleksibilitet i forhold til dagsform og værforhold. Hvis du ønsker å oppleve en fottur i Sør-Tyrol en gang, så er dette turen hvor du får med deg flest høydepunkter.

Overnatting

Hotellene på denne turen er tradisjonelle, velfungerende og godt forankret i Sør-Tyrols gjestfrie kultur. De har alle 3*-4*, er lett tilgjengelige, og ligger i nærheten av sentrum i de små byene. På setra Plätzwiese får du overnatting på noe som ligner et godt, gammeldags høyfjellshotell. Frokost er alltid inkludert, slik at du får en god start på dagen.

Avganger og priser

Avganger:

Mandag, onsdag, fredag, lørdag, søndag | 11. juni - 2. aug. | 20. aug. - 18. sept. 2022

 

Pris pr. person:

Sesong styres av ankomstdato.

 

Sesong 1
11. juni - 12. juli | 11. sept. - 18. sept.

 • 8 950 kr i dobbeltrom | 10 800 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

Sesong 2

13. juli - 2. aug. | 20. aug. - 10. sept.

 • 9 700 kr i dobbeltrom | 11 550 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

Tillegg:

 

Måltider

 • Halvpensjon 1 050 kr (4 middager)

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Niederdorf/Villabassa eller Toblach/Dobbiaco, på forespørsel
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 6 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: standard
 • 6 frokoster

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner. Kan ikke garanteres. 

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell.
Det er tillatt med 1 kolli pr. person, maks. 20 kg.

Før du reiser vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene, og tidspunkt for henting/levering.

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Naturparker i Dolomittene»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • GPS-spor
 • hotelliste

 

På første hotell:

 • bagasjelapper
 • veibeskrivelse på engelsk
 • kart

Vår samarbeidspartner er på stedet og kan være tilgjengelig for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise. Denne telefonen er betjent hver dag fra 08:00 til 19:00.

 • Billetter til offentlig transport og taubaner (dag 2-6)
 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

 • Turistskatt: ca. 10-15 € pr. person for hele oppholdet.
  Avgiften varierer etter hotellkategori, sesong og lengde på oppholdet, og må betales direkte til hotellet.
 • Ev. buss fra Rifugio Auronzo til Niederdorf/Villabassa – Toblach/Dobbiaco (dag 6)
 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Niederdorf/Villabassa – Toblach/Dobbiaco før og/eller etter turen.

 

 • Halvpensjon

Det er mulig å bestille halvpensjon på denne turen. Du får da i så fall 4 treretters middager (ingen middag i Cortina), drikke ikke inkl. 

Dag for dag
1. Ankomst Niederdorf/Villabassa eller Toblach/Dobbiaco
Velkommen til Sør-Tyrol! Villabassa og Dobbiaco, eller Niederdorf og Toblach, som de tysktalende kaller dem, er to landsbyer som ligger tett på hverandre i en grønn og åpen dal. Omkranset av majestetiske fjell setter de deg i forventningsfullt turmodus allerede fra du går av toget. mer

Velkommen til Sør-Tyrol! Villabassa og Dobbiaco, eller Niederdorf og Toblach, som de tysktalende kaller dem, er to landsbyer som ligger tett på hverandre i en grønn og åpen dal. Omkranset av majestetiske fjell setter de deg i forventningsfullt turmodus allerede fra du går av toget.

 lukk
Overnatting hotell
2. To vandringsalternativer fra Pragser Tal til Plätzwiese på høyfjellet
Denne første dagen på din vandring i Nord-Italia kan du velge mellom to alternativer. Begge variantene starter med rutebuss. For det tøffe alternativet tar du bussen til Pragser Wildsee, en trolsk innsjø med turkist vann omkranset av bratte fjell. Derfra er det bratt oppstigning til et åpent fjellområde rundt… mer

Denne første dagen på din vandring i Nord-Italia kan du velge mellom to alternativer. Begge variantene starter med rutebuss. For det tøffe alternativet tar du bussen til Pragser Wildsee, en trolsk innsjø med turkist vann omkranset av bratte fjell. Derfra er det bratt oppstigning til et åpent fjellområde rundt toppen Kühglattenpingl. Videre går du via Kleiner Jaufen og seteren Rossalm. Neste stopp blir fjellhytta Stolla Alm, og derfra er det kort vei igjen til Plätzwiese. For den korte varianten går du av bussen i Ferrara, litt før Pragser Wildsee. Derfra følger du en behagelig sti oppover langs elven Stolla. Uansett hvilke rute du velger, ankommer du Plätzwiese, et høyfjellsplatå med vid utsikt mot Die Drei Zinnen og andre majestetiske fjell i Dolomittene. Plätzwiese er en gammel seter med vakker beliggenhet foran fjellet Hohe Gaisl.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 4 timer / Km 11 / Høydemeter + 460 - 564 / Transfer offentlig transport 25 minutter
3. Rundtur i høyfjellet fra Plätzwiese til Strudelkopf eller Dürrenstein
Høyfjellssetra Plätzwiese ligger 2000 moh., og du våkner opp omgitt av frisk luft på et behagelig og tradisjonelt hotell som kan minne om gamle, norske høyfjellshoteller. Etter en solid frokost må du bestemme deg for hvilken rundtur du skal ta i dag. Du kan velge den letteste varianten mot… mer

Høyfjellssetra Plätzwiese ligger 2000 moh., og du våkner opp omgitt av frisk luft på et behagelig og tradisjonelt hotell som kan minne om gamle, norske høyfjellshoteller. Etter en solid frokost må du bestemme deg for hvilken rundtur du skal ta i dag. Du kan velge den letteste varianten mot Strudelkopf eller gå for den litt tyngre varianten mot Dürrenstein. Turen til Strudelkopf er lettest i høydemeter, men gir allikevel flott utsikt til regionens tre kjente fjelltopper, Die Drei Zinnen. Toppturen til Dürrenstein gir deg vakker utsikt mot Hohe Gaisl og nordover. Nyt hvert skritt over blomsterengene, for i dag er du i naturparken Fanes-Sennes-Prags, den største naturparken i Dolomittene.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 5 timer / Km 9 / Høydemeter + 350 - 350
4. Fra fjellsetra Plätzwiese med fleksibel turlengde ned til Cortina d’Ampezzo
I dag forlater du høyfjellsplatået og tar deg nedover mot sør, ut av regionen Sør-Tyrol. Du entrer «det ekte Italia», og herfra blir alle stedsnavnene bare italienske. Det er 25 km å gå hele veien til Cortina, men underveis finnes det tre forskjellige punkter hvor buss eller taxi kan… mer

I dag forlater du høyfjellsplatået og tar deg nedover mot sør, ut av regionen Sør-Tyrol. Du entrer «det ekte Italia», og herfra blir alle stedsnavnene bare italienske. Det er 25 km å gå hele veien til Cortina, men underveis finnes det tre forskjellige punkter hvor buss eller taxi kan gi deg mulighet til å avslutte vandringen og bringe deg inn til Cortina d’Ampezzo. Obligatorisk for alle variantene er at du starter dagen med å følge en fin sti gjennom en vill dal ned mot Gemärk. Hvis du vil komme raskt til vintersportsbyen Cortina, kan du ta en buss herfra, og du har gjennomført dagens korteste variant. Fortsetter du videre mot serveringsstedet Ra Stua, får du dagens eneste oppstigning, langs en bred sti på sørsiden av fjellet Hohe Gaisl. Tar du lunsjen her, velger du mellom pasta, salater og annet godt. Herfra finnes det transportmulighet med taxi til en fast pris per person ned til Cortina. Fortsetter du videre til fots, følger du stien nedover langs en dal mot sør, og 4 km før Cortina finnes den siste muligheten for lokalbuss. Uansett om du har gått kort eller langt, velkommen til Cortina, som nå forbereder seg til vinter-OL i 2026. Byen har knapt 6000 fastboende, men virker større, for her er det mange besøkende og mange elegante butikker.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 8 timer / Km 25 / Høydemeter + 600 - 1425
5. Rundtur i majestetiske fjell nord for Cortina d’Ampezzo
Dagens vandring er som en dramatisk forestilling hvor hovedrollene spilles av Monte Cristallo, Tofano og Fanesfjellene. Dette er fjellene som omkranser Cortina d’Ampezzo, og du velger mellom to alternative vandringer i dag. Den korteste er en runde nord for Cortina, med fire serveringssteder underveis. Den lengste starter med en… mer

Dagens vandring er som en dramatisk forestilling hvor hovedrollene spilles av Monte Cristallo, Tofano og Fanesfjellene. Dette er fjellene som omkranser Cortina d’Ampezzo, og du velger mellom to alternative vandringer i dag. Den korteste er en runde nord for Cortina, med fire serveringssteder underveis. Den lengste starter med en tur med taubanen til Faloria,og du kommer raskt opp på 2123 moh. Turen bringer deg videre oppover på høyfjellet og til Croci-passet, med fin utsikt over Cortina og omegn. Du kommer etter hvert ned fra høyfjellet, og veibeskrivelsen leder deg via flere bondegårder omgjort til serveringssteder, i en sirkel rundt åsen nord for Cortina.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 4 timer / Km 11 / Høydemeter + 75 - 975 / Transfer taubane
6. Fra Cortina d’Ampezzo til landemerket Drei Zinnen og tilbake til Toblach/Niederdorf
Dagen starter med en transfer til fjellhytta Rifugio Auronzo. Derfra går du en godt tilrettelagt sti rundt Sør-Tyrols mest berømte fjelltopper. Die Drei Zinnen (tysk) eller Tre Cime (italiensk) – tre fjelltopper som står tett inntil hverandre, og den bratte nordveggen utgjør et landemerke i denne regionen. Den midterste… mer

Dagen starter med en transfer til fjellhytta Rifugio Auronzo. Derfra går du en godt tilrettelagt sti rundt Sør-Tyrols mest berømte fjelltopper. Die Drei Zinnen (tysk) eller Tre Cime (italiensk) – tre fjelltopper som står tett inntil hverandre, og den bratte nordveggen utgjør et landemerke i denne regionen. Den midterste toppen er høyest, 2999 moh.  Den lange turen går på vestsiden av Die Drei Zinnen, du passerer seteren Lange Alm og tar deg videre nedover en dal mot Dreizinnenblick, hvor du tar buss tilbake til Toblach eller Niederdorf. For den lette varianten går du en rundtur fra Rifugio Auronzo hvor du får se fjelltoppene fra alle vinkler før du tar buss (ikke inkl.) tilbake til turens utgangspunkt, Toblach eller Niederdorf, eller Dobbiaco eller Villabassa om du vil.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 4 timer / Km 8 / Høydemeter + 350 - 350 / Transfer offentlig transport 45 minutter
7. Turslutt i Niederdorf eller Toblach
Vandringen i Dolomittene og Italia er slutt for denne gang. Det er mulig å fylle på med noen ekstra dager her dersom du trenger mer tid til å utforske dette spektakulært vakre området. Eventuelt tar du med deg gode minner og ganske sikkert noen fine bilder og forlater Sør-Tyrol… mer

Vandringen i Dolomittene og Italia er slutt for denne gang. Det er mulig å fylle på med noen ekstra dager her dersom du trenger mer tid til å utforske dette spektakulært vakre området. Eventuelt tar du med deg gode minner og ganske sikkert noen fine bilder og forlater Sør-Tyrol for denne gang.

 lukk
Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: ganske enkel/middels (kommer an på hvilke varianter du velger)
 • Etappelengde: 5 – 25 km
 • Varighet: 2 – 8 timer
 • Høydemeter totalt: fra +0 m til +1000 m, fra -350 m til -1425 m
 • Terreng: godt merkede løyper. Store forskjeller fra dag til dag i terreng og hver dag har valgmuligheter for etappelengde. Det finnes muligheter til å stå over dagsetapper, hvis man ønsker det ut fra værforhold eller helsemessige forhold. 

 

Individuell ankomst til startstedet Dobbiaco (Toblach) eller Villabassa (Niederdorf).

 

Med fly

Innsbrück (INN) er nærmeste flyplass. Det er også mulig å fly til Verona (VRN), München (MUC) og Venezia (VCE).

 

Fra Innsbrück flyplass:

 • Bussrute F til Innsbrück Hauptbahnhof, 20 min. Tog videre herfra til Dobbiaco (Toblach) stasjon, ca. 2 t. 40 min

 

Fra Verona flyplass:

 • Flybuss nr. 199 fra selskapet Airlink til Verona Porta Nuova stasjon, 15 min, og herfra tog videre med min. ett bytte til Dobbiaco (Toblach) stasjon, min. 3 t 30 min

 

Fra München flyplass:

 • Tog med to bytter til Dobbiaco (Toblach) stasjon, ca. 5 t. 30 min

 

Fra Venezia flyplass:

 • Buss fra selskapet Cortina Express til Cortina d’Ampezzo, 2 t 10 min. Lokalbuss videre herfra til Dobbiaco, ca. 20 min.
 • Taxi, flybuss ATVO linje 25 Mestre Express eller lokalbuss ACTV linje 15 til Mestre togstasjon, ca. 20-25 min. Herfra tog med min. ett bytte til Dobbiaco (Toblach) stasjon, min. 4 t 50 min.

 

 

Hvordan komme seg hjem

Dobbiaco (Toblach) eller Villabassa (Niederdorf) er fotturens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly

Innsbrück (INN) er nærmeste flyplass. Det er også mulig å fly fra Verona (VRN), München (MUC) og Venezia (VCE).

 

Til Innsbrück flyplass:

 • Tog fra Dobbiaco/Toblach eller Villabassa Braies/Niederdorf Prags stasjon til Innsbrück Hauptbahnhof, ca. 2 t 40 min. Bussrute F  videre herfra flyplassen, 20 min.

 

Til Verona flyplass:

 • Tog med min. ett bytte fra Dobbiaco/Toblach eller Villabassa Braies/Niederdorf Prags stasjon til Verona Porta Nuova stasjon, min. 3 t 30 min. Flybuss videre til flyplassen, 15 min.

 

Til München flyplass:

 • Tog med to bytter fra Dobbiaco/Toblach eller Villabassa Braies/Niederdorf Prags stasjon, ca. 5 t. 30 min

 

Til Venezia flyplass:

 • Lokalbuss fra Dobbiaco til Cortina d’Ampezzo, ca. 20 min. Buss fra selskapet Cortina Express videre til flyplassen, 2 t 10 min.
 • Tog med min. ett bytte fra Dobbiaco/Toblach eller Villabassa Braies/Niederdorf Prags stasjon til Mestre togstasjon, min. 4 t 50 min. Herfra taxi, flybuss ATVO linje 25 Mestre Express eller lokalbuss ACTV linje 15 til flyplassen, ca. 20-25 min.

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg
 • badetøy
 • sandaler

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg – pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med  «souvenirer» fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene – ikke forstyrr dyrene, og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk