Å vite

Hvorfor hit?

Kystvandring med start i Frankrike og avslutning i Spania. Her møtes Pyreneene og Middelhavet, og det skaper en spesiell kyst. Den heter Côte Vermeille, den forgylte kysten, på fransk side, og Costa Brava, den barske kysten, på spansk side. Her opplever du et kystlandskap hvor Catalonias kultur lever på begge sider av grensen som ble skapt i 1659. Med på kjøpet får du gode bademuligheter, spennende landsbyer og et stolt folk som er litt franske eller litt spanske, men først og fremst katalanske.

 

Høydepunkter

 • Kunstnerlandsbyen Collioure og den hvite landsbyen Cadaqués
 • Stier langs vinmarker med utsikt over Middelhavet
 • Salvador Dalís ekstravagante hus i Portlligat

Hva venter deg?

Vandringsveiene gir deg varierte fysiske utfordringer med muligheter til å forkorte eller forlenge dagsetappene underveis. Her får du kunsthistorie med Matisse og Dalí, vin i Collioure og Banyuls, gode fiskemåltider i Port de Llança og El Port de la Selva, i tillegg til duftende busker, vind i håret, frisk sjøsprøyt fra Middelhavet og fristende bademuligheter. Hver dag kan du kjøpe med piknikmat for å spise underveis, og noen få dager har du mulighet for lunsj på restaurant. Vi anbefaler å ta turen på våren eller høsten, da det kan være veldig varmt og noe trangt her midt på sommeren.

Overnatting

Komfortable  2*-4*-hoteller beliggende nær en strand og sentralt i småbyene der du overnatter. Du får alltid rom med private fasiliteter, men klimaanlegg er ikke garantert på alle hotellene. Frokost er alltid inkludert, slik at du får en god start på dagen. På denne turen får du også tre middager, og de dagene middag ikke er inkludert, har du et godt utvalg av restauranter i umiddelbar nærhet til hotellet.

Avganger og priser

Avganger:

Hver dag | 3. jan. - 15. des. 2022

NB: Ikke mulig med start 3.-5. september.

 

Pris pr. person:

Sesong styres av ankomstdato.

 

Sesong 1

3. jan. - 8. apr. | 18. apr. - 18. juni | 14. sep. - 15. des

 

 • 9 100 kr i dobbeltrom | 12 050 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

Sesong 2

9. april - 17. april | 19. juni - 13. sep.

 

 • 10 550 kr i dobbeltrom | 14 150 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

 

Tillegg:

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Collioure og Cadaqués, på forespørsel
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 6 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: standard
 • 6 frokoster
 • 3 middager, drikke er ikke inkludert. Middagene er vanligvis 3-retters med en fast meny (noen ganger kan man velge mellom en eller to varianter).

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell.
Det er tillatt med 1 kolli pr. person, pass på at det ikke blir for tungt for transportøren. Før du reiser vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene, og tidspunkt for henting/levering.

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Kyst og fjell i Catalonia»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • GPS-spor

 

Før avreise i posten: 

 • hotelliste/praktisk informasjon på engelsk
 • veibeskrivelse på norsk
 • kart med markerte løyper
 • to originalkart og bykart (ett sett kart per bestilling)
 • reiseskildring
 • bagasjelapper

Vår samarbeidspartner kan være tilgjengelig for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise. Denne telefonen er betjent på dagtid mandag-lørdag. Trenger du å komme i kontakt med dem utenom åpningstidene, kan du ringe og legge igjen en beskjed. De ringer deg da tilbake så fort de kan.

 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Collioure og/eller Cadaqués før og/eller etter turen.

Dag for dag
1. Ankomst Collioure
Individuell ankomst til Collioure, Frankrike – en gammel kystby på Côte Vermeille, «den forgylte kysten». Midt i byen ligger en borg fra 1700-tallet, bygd av Solkongen Ludvig 14.s arkitekt Vauban. Her finnes to bystrender, en på hver side av borgen. Bak strendene finner du smågater med et godt utvalg… mer

Individuell ankomst til Collioure, Frankrike – en gammel kystby på Côte Vermeille, «den forgylte kysten». Midt i byen ligger en borg fra 1700-tallet, bygd av Solkongen Ludvig 14.s arkitekt Vauban. Her finnes to bystrender, en på hver side av borgen. Bak strendene finner du smågater med et godt utvalg av småbutikker og restauranter. I denne byen samlet kunstnerne Henri Matisse, Georges Braque og andre seg på begynnelsen av 1900-tallet og skapte kunststilen «fauvismen».

 lukk
Overnatting hotell
2. Fra Collioure til Banyuls, panoramautsikten Cap Béar med sitt ensomme fyr
Velkommen til et morgenbad før frokost. Deretter tar du på deg vandringsskoene. Det er lett å finne stien oppover i åsen mot Fort Elmes, også bygd av Vauban på 1700-tallet. Oppe på åskammen bør du se deg bakover og få med deg den fine utsikten over Collioure og kysten… mer

Velkommen til et morgenbad før frokost. Deretter tar du på deg vandringsskoene. Det er lett å finne stien oppover i åsen mot Fort Elmes, også bygd av Vauban på 1700-tallet. Oppe på åskammen bør du se deg bakover og få med deg den fine utsikten over Collioure og kysten av Middelhavet og fremover, ned mot byen Port Vendres. Du følger en liten vei tett omkranset av vinmarker, og kommer ned til byens havneområde. Mens Collioure kan smykke seg med Vaubans borg og fauvismen, er Port Vendres en mer hverdagslig havn. Fyret på Cap Béar, bygd i 1905, er fremdeles viktig for skipsfarten her. Passerer du i dårlig vær, så hold på hatten, og gled deg over synet av dette slanke 50 meter høye tårnet som alltid står opp mot vær, vind og sjøsprøyt. Veien videre går på en lett kupert kyststi med god utsikt over Middelhavet. Ved lunsjtider kommer du fram til den brede stranda ved Paulines, og hvis du har husket badeklær, kast deg ut i bølgene. Veien videre går langs kysten, forbi vinmarker som ofte vokser helt ned til sjøen. Vinen heter banyuls, en hetvin som minner om portvin. I kveld må du huske å bestille en dessert med sjokolade, for her passer et glass banyuls-vin perfekt. Overnatting i Banyuls-sur-Mer.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 5 timer 30 minutter / Km 14 / Høydemeter + 500 - 500
3. Fra Banyuls til Cerbère langs marint naturreservat
Dagens vandring tar deg videre langs kysten opp og ned nye, små kneiker med god utsikt over havet. Kysten utenfor dagens etappe er Frankrikes første maritime naturreservat, opprettet for å bevare korallrev og sjeldne arter av planter og dyr. Du kommer fram til Cerbère, den siste franske byen før… mer

Dagens vandring tar deg videre langs kysten opp og ned nye, små kneiker med god utsikt over havet. Kysten utenfor dagens etappe er Frankrikes første maritime naturreservat, opprettet for å bevare korallrev og sjeldne arter av planter og dyr. Du kommer fram til Cerbère, den siste franske byen før grensa til Spania. En tett liten kystby, med en strand og en stor jernbanestasjon. Et dominerende bygg i jugendstil og formet som en båt ruver på en høyde over sentrum, og har status som fredet. Bygget heter La Belvedère du Rayon Vert og gir byen et preg av fordums storhet fra den gangen en togreise over en landegrense var noe kun viktige og rike mennesker foretok seg. Nede i sentrum finnes det godt med butikker og serveringssteder hvor du kan innta ditt siste franske måltid. I morgen forlater du Frankrike, men ikke Catalonia, for regionen befinner seg på begge sider av grensa.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 4 timer 30 minutter / Km 11 / Høydemeter + 420 - 420
4. Fra Cerbère til Port de Llança: Grensebyer, strender og havutsikt
Etter frokost begir du deg ut av byen i oppoverbakken mot åskammens høyeste punkt. Grensen til Spania har ligget fast her siden 1659 og har vært åsted for mye dramatikk og elendighet gjennom historien. Napoleon forsøkte å flytte på den, den spanske borgerkrigen førte hundretusener av katalanere på flukt… mer

Etter frokost begir du deg ut av byen i oppoverbakken mot åskammens høyeste punkt. Grensen til Spania har ligget fast her siden 1659 og har vært åsted for mye dramatikk og elendighet gjennom historien. Napoleon forsøkte å flytte på den, den spanske borgerkrigen førte hundretusener av katalanere på flukt ut av landet, og den tyske filosofen Walter Benjamin døde her i 1940 på flukt fra nazismen. Portbou har en lang strand, mange butikker og, i likhet med Cerbère, en stor jernbanestasjon. Du skal videre over en ås, og vel nede ved kysten igjen passerer du den lille byen med det kanskje ikke spesielt hyggelige navnet Colera. Litt mindre enn Portbou, men stor nok til at du kan velge mellom flere restauranter for lunsj. Resten av etappen er en lett kystvandring med mange bademuligheter. Dagens vandring kan forkortes ved å ta lokaltoget som har stopp både i Cerbère, Portbou, Colera og Llança. Port de Llança har fiskemottak og fortsatt mange aktive fiskere, og her tilbringer du natten.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 5 timer 30 minutter / Km 14 / Høydemeter + 450 - 450
5. Opp i høyden til middelalderklosteret Sant Pere de Rodes
Dagens vandring tar deg litt mer inn i landet og opp i høyden. Du starter i Port de Llança, og etter 2 km passerer du sentrum av innlandsbyen Llança. Deretter følger du munkenes gamle sti oppover i åsen mot klosteret Sant Pere de Rodes. Dette gamle benediktinerklosteret er et… mer

Dagens vandring tar deg litt mer inn i landet og opp i høyden. Du starter i Port de Llança, og etter 2 km passerer du sentrum av innlandsbyen Llança. Deretter følger du munkenes gamle sti oppover i åsen mot klosteret Sant Pere de Rodes. Dette gamle benediktinerklosteret er et av Catalonias viktigste religiøse minnesmerker – i dag et museum som står på UNESCOs kulturarvliste. Herfra følger du en svingete sti som raskt tar deg ned til landsbyen El Selva de Mar, hvor flere barer kan hjelpe deg å slukke tørsten. Så går du på lette småveier mot kysten. Benvinguts til El Port de la Selva. Du har gjennomført enda en vandringsetappe, og har du krefter til overs, bør du ta deg en titt rundt i denne stille og beskjedne havnebyen.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 5 timer / Km 14 / Høydemeter + 500 - 500
6. Gjennom naturvernområdet Cap de Creus til kunstnerbyen Cadaqués
I dag vandrer du gjennom Cap de Creus naturpark, et nesten ubebodd kystlandskap og et flott turterreng. Ta med badedrakten, for hvis været er med deg, så finnes det mange bademuligheter ved øde strender. Er været dårlig, så vil du forstå hvorfor dette heter Costa Brava, den barske kysten,… mer

I dag vandrer du gjennom Cap de Creus naturpark, et nesten ubebodd kystlandskap og et flott turterreng. Ta med badedrakten, for hvis været er med deg, så finnes det mange bademuligheter ved øde strender. Er været dårlig, så vil du forstå hvorfor dette heter Costa Brava, den barske kysten, for her kan det være mye vær og vind. Dagens vandring går heldigvis i et lett terreng, for går du helt ut til fyret på Cap de Creus, Spanias østligste punkt, er den ukas lengste. Har du ikke lyst å gå så langt, finnes det flere avstikkere underveis, som gir deg en kortere tur og en snarvei til Cadaqués. På slutten av dagen ankommer du Portlligat, hvor kunstneren Salvador Dali hadde sitt hjem og atelier inntil 1982. Huset ligger nede ved stranden og er i dag et museum som kan besøkes for omvisning. Kort tid etterpå ankommer du Cadaqués via brede trapper nedover mot bukta. Byen har trange og bratte gater, alle husene er hvite, og over byen rager Santa Maria-kirken, foreviget av mange kunstnere gjennom årene. Du har gått fra Frankrike til Spania, og nå befinner du deg i Cadaqués. Byen hadde i mange år ikke bilvei, noe som har gitt den en særegen karakter. Her er det mye å se og gode bademuligheter.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Vandring 7 timer / Km 22 / Høydemeter + 540 - 540
7. Turslutt i Cadaqués
Etter frokost er denne vandringsturen over, men du behøver ikke å reise hjem enda… Vi anbefaler en ekstranatt eller to i denne vakre, hvite kystbyen som opp gjennom årene forståelig nok har tiltrukket seg både kunstnere og andre besøkende. Kanskje får du lagt inn et besøk i Dalís helsprø… mer

Etter frokost er denne vandringsturen over, men du behøver ikke å reise hjem enda… Vi anbefaler en ekstranatt eller to i denne vakre, hvite kystbyen som opp gjennom årene forståelig nok har tiltrukket seg både kunstnere og andre besøkende. Kanskje får du lagt inn et besøk i Dalís helsprø hus og hage i nabolandsbyen Portlligat?

 lukk
Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: middels
 • Etappelengde: 12 – 22 km
 • Varighet: 3 t 30 min – 7 t 30 min
 • Høydemeter totalt: fra +450 m til +540 m, fra -450 m til -54 m
 • Terreng: stier, grusvei og asfaltvei. Noen ganger ujevnt underlag med berg; noen bratte partier, spesielt i de første etappene.

Turen finner sted i en høyde mellom 0 og 540 moh.
Mange av dagene har mulighet til å endre etappelengden ved snarveier, tog eller taxi.

Individuell ankomst til startstedet Collioure.

 

Med fly
Barcelona (BCN), Toulouse (TLS) og Montpellier (MPL) er mulige flyplasser. 

 

Fra Barcelona flyplass:

Flytog R2 Nord fra flyplassens terminal 2 til togstasjonen Barcelona Sants, ca. 20 min. Deretter

 • Alt. 1: Hurtigtog fra Barcelona Sants til Perpignan, ca. 1 t 20 min, og lokaltog, ev. taxi fra Perpignan til Collioure, ca. 20 min
 • Alt. 2: Regionaltog R 11 fra Barcelona Sants med ett togbytte til Collioure, ca 3 t 30 min

 

Fra Toulouse flyplass:

 • Flybuss fra selskapet Tisséo til togstasjonen Toulouse Matabiau, 20-45 min. Deretter tog med ett bytte til Collioure, ca. 2 t 30 min.

 

Fra Montpellier flyplass:

 • Flybuss linje 620 til stoppet Place de l’Europe, ca. 25 min. Herfra trikk linje 1 i retning «Mosson» til togstasjonen Montpellier Saint Roch, 10-15 min. Deretter direktetog til Collioure, ca. 2 t 20 min.

Hvordan komme seg hjem

Cadaqués er fotturens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly
Barcelona (BCN) er nærmeste flyplass med gode forbindelser til Norge.

 

Til Barcelona flyplass:

 • Alt 1: Direktebuss tidlig morgen fra selskapet Sarfa/Moventis fra Cadaqués busstasjon til Barcelona flyplass terminal 1 og 2, ca. 3 t 20 min
 • Alt. 2: Buss fra selskapet Sarfa/Moventis fra Cadaqués busstasjon til Figueres estació, ca. 1 t. Herfra tog til Barcelona Sants, ca. 1 t 50 min, og flytog videre til flyplassen, ca. 20 min.

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg
 • badetøy
 • sandaler

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg: pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med «souvenirer» fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene : ikke forstyrr dyrene og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk