New track

langrenn
Cortina d'Ampezzo - Lienz

Å vite

Hvorfor hit?

Denne turen kan friste med to land, et unikt vinterparadis og perfekt preparerte løyper. Turen går fra det glamorøse vintersportsstedet Cortina d’Ampezzo til langrennsparadiset rundt Dobbiaco/Toblach og til slutt over den øst-tyrolske grensen til middelalderbyen Lienz i Østerrike. I tillegg til sportslige og naturskjønne høydepunkter, vet regionen også å friste med sine kulinariske herligheter.

 

 

Hva venter deg?

Sør-Tyrol i Dolomittene kan friste med over 200 km preparerte langrennsløyper, hvorav 150 km er forbundet med hverandre. Det er i dette området de to velkjente skirennene Marcialonga og Toblach-Cortina arrangeres årlig. Flere av dagene vil du kunne velge blant flere løyper, mens bagasjen din fraktes fra hotell til hotell. Turene er valgt med tanke på at alle, både erfarne og mindre erfarne skigåere, skal ha glede av dem. Ofte kan du korte ned eller forlenge dagsetappen i forhold til egen form og eget ønske. I sesong blir løypene vedlikeholdt daglig, og det er muligheter både for deg som går klassisk og for deg som skøyter. Langs flere av løypene ligger det koselige gjestestuer som serverer varm lunsj og noe å drikke.

Overnatting

På denne turen overnatter du på behagelige 3- og 4*-hoteller. De fleste har badstue og/eller innendørs basseng.

Avganger og priser

Avganger:

Hver søndag | 22. januar - 19. februar 2023

Er dere fem personer eller flere kan det være mulig å starte på andre ukedager. Kontakt oss.

 

Pris pr. person:

 • 9 500 kr i dobbeltrom | 10 750 kr i enkeltrom | komfort: standard
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 6 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: Standard

 

 • 6 frokoster
 • 6 middager, drikke er ikke inkludert. 

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell. Det er kun tillatt med 1 kolli på maks 20 kilo per person.

Før du reiser, vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene og tidspunkt for henting/levering.

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Cortina d’Ampezzo – Lienz»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • hotelliste 

 

På første hotell:

 • bagasjelapper
 • løypebeskrivelser på engelsk
 • kart
 • oppdatert hotelliste

Vår samarbeidspartner er på stedet og er tilgjengelig hele døgnet for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise.

Transfers ifølge programmet

 • Velkomstmøte med presentasjon av turen?
 • Dolomiti Nordic Ski Pass
 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

 • Turistskatt: Det dreier seg om noen få euro person for hele oppholdet.
  Avgiften varierer etter hotellkategori, sesong og lengde på oppholdet, og må betales direkte til hotellet.
 • Tips: I Italia forventes det at man gir tips til servicepersonell som servitører, sjåfører, hotellpersonale, lokale guider, osv.
 • Overnatting i enkeltrom.
 • Ekstranetter.

Det er mulig å bestille ekstranetter i Villabassa (Niederdorf) og/eller Dobbiaco (Toblach) samt Lienz før og etter turen.

 • Skikurs. Kontakt oss. 
 • Leie av ski, staver og sko. Kontakt oss. 
Dag for dag
Ankomst Alta Pusteria
Villabassa og Dobbiaco, eller Niederdorf og Toblach på tysk, er to landsbyer som ligger tett på hverandre i en åpen dal omkranset av majestetiske fjell. Du får overnatting i en av disse landsbyene. mer

Villabassa og Dobbiaco, eller Niederdorf og Toblach på tysk, er to landsbyer som ligger tett på hverandre i en åpen dal omkranset av majestetiske fjell. Du får overnatting i en av disse landsbyene.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider middag
Cortina d’Ampezzo – Alta Pusteria
Dagen begynner med en busstur til Cortina d’Ampezzo, dronningen av Dolomittene og vert for de olympiske vinterlekene i 1956. Nøyaktig 70 år senere vil de olympiske ringene komme tilbake hit. På ruten langs den tidligere Dolomittene-jernbanen vil du oppleve de tre verdensberømte «Tre Cime» nydelig innrammet av et storslagent… mer

Dagen begynner med en busstur til Cortina d’Ampezzo, dronningen av Dolomittene og vert for de olympiske vinterlekene i 1956. Nøyaktig 70 år senere vil de olympiske ringene komme tilbake hit. På ruten langs den tidligere Dolomittene-jernbanen vil du oppleve de tre verdensberømte «Tre Cime» nydelig innrammet av et storslagent panorama over Dolomittene, mens du går tilbake til Nordic Arena i Toblach, der verdens beste langrennsløpere kjemper om VM-poeng hvert år.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Transfer buss
Rundtur Braies og Val Casies
I dag får du muligheten til å velge mellom flere forskjellige løyper i Alta Pusteria. Løypene tar deg inn i Braies-dalen. Mellom de robuste fjelltoppene i Dolomittene ligger Braies-innsjøen, en juvel blant fjellvannene. Ivrige langrennsløpere kan til og med fortsette via Monguelfo inn i den solfylte Val Casies-dalen. Langs… mer

I dag får du muligheten til å velge mellom flere forskjellige løyper i Alta Pusteria. Løypene tar deg inn i Braies-dalen. Mellom de robuste fjelltoppene i Dolomittene ligger Braies-innsjøen, en juvel blant fjellvannene. Ivrige langrennsløpere kan til og med fortsette via Monguelfo inn i den solfylte Val Casies-dalen. Langs løypene ligger sjarmerende gårder og landsbyer og mange restauranter som frister til å stoppe for en forfriskning.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag
Alta Pusteria – Sesto – Sillian
Denne formiddagen fører de alltid velpreparerte løypene deg til San Candido, det kulturelle sentrum i Alta Pusteria. Derfra kan du velge å gå på ski langs Sesto-elven gjennom den idylliske vinterskogen med en lett stigning helt til Sesto. Eventuelt følger du grenselandstien direkte over fra Sør-Tyrol til den østerrikske… mer

Denne formiddagen fører de alltid velpreparerte løypene deg til San Candido, det kulturelle sentrum i Alta Pusteria. Derfra kan du velge å gå på ski langs Sesto-elven gjennom den idylliske vinterskogen med en lett stigning helt til Sesto. Eventuelt følger du grenselandstien direkte over fra Sør-Tyrol til den østerrikske Øst-Tyrol. Det er bare en kort stigning før landegrensen, så går ruten i litt kupert terreng gjennom et delvis skogkledd område til Sillian.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag
Rundtur Obertilliach eller Villgraten-dalen
Skibussen tar deg i dag til Obertilliach i Lesach-dalen. Mens de profesjonelle forbereder seg på sine kommende konkurranser i langrenns- og skiskytingssenteret, kan du nyte de gode snøforholdene og langrennsløypene på de omkringliggende engene og i skogene. Du velger selv en passende runde fra det omfattende nettverket med langrennsløyper.… mer

Skibussen tar deg i dag til Obertilliach i Lesach-dalen. Mens de profesjonelle forbereder seg på sine kommende konkurranser i langrenns- og skiskytingssenteret, kan du nyte de gode snøforholdene og langrennsløypene på de omkringliggende engene og i skogene. Du velger selv en passende runde fra det omfattende nettverket med langrennsløyper.
Alternativt er det også mulighet for langrennstur i det nærliggende Villgratental-dalen. Her kan du nyte naturen, freden og stillheten.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag
Sillian – Lienz
Den siste delen leder deg stort sett nedover fra Sillian, langs Drava-elven til Lienz. Byen har i mange år vært vertskap for de tradisjonelle Dolomitenløpene. Hvis snøforholdene er spesielt gode, blir også andre sløyfer preparert gjennom landsbyene på dalbunnen rundt Lienz. Etter en kort spasertur gjennom solskinnsbyen kan du… mer

Den siste delen leder deg stort sett nedover fra Sillian, langs Drava-elven til Lienz. Byen har i mange år vært vertskap for de tradisjonelle Dolomitenløpene. Hvis snøforholdene er spesielt gode, blir også andre sløyfer preparert gjennom landsbyene på dalbunnen rundt Lienz. Etter en kort spasertur gjennom solskinnsbyen kan du avslutte denne langrennsturen på en øst-tyrolsk kro med tradisjonelle kulinariske herligheter.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag
Turslutt i Lienz
Tog tilbake til München, eller kanskje ekstranetter i Lienz for å slappe av og utforske byen? mer

Tog tilbake til München, eller kanskje ekstranetter i Lienz for å slappe av og utforske byen?

 lukk
Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: ganske enkel
 • Etappelengde: 15 – 65 km. Turen passer for både turgåere og mer sporty skiløpere, da det er flere løypevalg hver dag. 

 

Individuell ankomst til startstedet Dobbiaco (Toblach) eller Villabassa (Niederdorf).

 

Med fly

Innsbrück (INN) er nærmeste flyplass. Det er også mulig å fly til Verona (VRN), München (MUC) og Venezia (VCE).

 

Fra Innsbrück flyplass:

 • Bussrute F til Innsbrück Hauptbahnhof, 20 min. Tog videre herfra til Dobbiaco (Toblach) stasjon, ca. 2 t. 40 min

 

Fra Verona flyplass:

 • Flybuss nr. 199 fra selskapet Airlink til Verona Porta Nuova stasjon, 15 min, og herfra tog videre med min. ett bytte til Dobbiaco (Toblach) stasjon, min. 3 t 30 min

 

Fra München flyplass:

 • Tog med to bytter til Dobbiaco (Toblach) stasjon, ca. 5 t. 30 min
 • Buss fra Terminal 1- Munchen flyplass til Bruneck/Brunico (må forhåndsbestilles), ca. 4 t 10 min, og taxi videre Dobiacco, ca. 30 min. 

 

Fra Venezia flyplass:

 • Buss fra selskapet Cortina Express til Cortina d’Ampezzo, 2 t 10 min. Lokalbuss videre herfra til Dobbiaco, ca. 20 min.
 • Taxi, flybuss ATVO linje 25 Mestre Express eller lokalbuss ACTV linje 15 til Mestre togstasjon, ca. 20-25 min. Herfra tog med min. ett bytte til Dobbiaco (Toblach) stasjon, min. 4 t 50 min.

 

 

Hvordan komme seg hjem

Lienz er langrennsturens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly

Innsbrück (INN) er nærmeste flyplass. Det er også mulig å fly fra Verona (VRN), München (MUC) og Venezia (VCE).

 

Til Innsbrück flyplass:

Tog fra Lienz in Osttirol stasjon til Innsbrück Hauptbahnhof, ca. 2 t 40 min. Bussrute F  videre herfra flyplassen, 20 min.

 

Til Verona flyplass:

Tog med min. ett bytte fra Lienz in Osttirol stasjon til Verona Porta Nuova stasjon, min. 3 t 30 min. Flybuss videre til flyplassen, 15 min.

 

Til München flyplass:

Tog med to bytter fra Lienz in Osttirol, ca. 5 t. 30 min 

 

Til Venezia flyplass:

Lokalbuss fra Dobbiaco til Cortina d’Ampezzo, ca. 20 min. Buss fra selskapet Cortina Express videre til flyplassen, 2 t 10 min.

 

Tog med min. ett bytte fra Lienz in Osttirol stasjon til Mestre togstasjon, min. 4 t 50 min. Herfra taxi, flybuss ATVO linje 25 Mestre Express eller lokalbuss ACTV linje 15 til flyplassen, ca. 20-25 min. 

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk