Å vite

Hvorfor hit?

Skiløypene tar deg fra Sexten/Sesto i den østligste delen av Dolomittfjellene til langrennssentrumet i Toblach, høyborgen for italiensk langrenn. Når du forflytter deg gjennom vinterlandskapet på landsbygda, passerer du «Lake Toblach» og fortsetter videre langs den nedlagte jernbanelinjen inn mot Höhlesteindalen ved foten av «Drei Zinnen», Tre topper, 2999 moh. Et annet høydepunkt er Plätzwiese-platået med panoramautsikt utover den vakre langrennsdalen Gsies.

Hva venter deg?

Sør-Tyrol i Dolomittene kan friste med over 200 km preparerte langrennsløyper, hvorav 150 km er forbundet med hverandre. Det er i dette området de to velkjente skirennene Marcialonga og Toblach-Cortina arrangeres årlig. Hver dag vil du kunne velge blant flere løyper, mens bagasjen din fraktes fra hotell til hotell. Turene er valgt med tanke på at alle, både erfarne og mindre erfarne skigåere, skal ha glede av dem. Ofte kan du korte ned eller forlenge dagsetappen i forhold til egen form og eget ønske. I sesong blir løypene vedlikeholdt daglig, og det er muligheter både for deg som går klassisk og for deg som skøyter. Langs flere av løypene ligger det koselige gjestestuer som serverer varm lunsj og noe å drikke.

Overnatting

På denne turen overnatter du på 3- og 4*-hoteller. De fleste har sauna og/eller innendørsbasseng.

Avganger og priser

Avganger:

Hver onsdag, lørdag og søndag | 8. januar - 5. mars 2023

Er dere fem personer eller flere, kan det være mulig å starte på andre ukedager. Kontakt oss.

 

Pris pr. person:

Sesong styres av ankomstdato.

 

Sesong 1
8. - 31. januar | 1. - 5. mars

 • 10 700 kr i dobbeltrom | 12 950 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

Sesong 2

1. - 28. februar

 • 11 900 kr i dobbeltrom | 14 150 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

Tillegg

 • Leie av ski, staver og sko 750 kr
 • Leie av ski og staver 650 kr
 • Skikurs, pris og tilgjengelighet på forespørsel
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 7 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: Standard

 

 • 7  frokoster
 • 7 middager, drikke er ikke inkludert. 

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell. Det er kun tillatt med 1 kolli på maks 20 kilo per person.

Før du reiser, vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene og tidspunkt for henting/levering.

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Sør-Tyrol»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • hotelliste 

 

På første hotell:

 • bagasjelapper
 • løypebeskrivelser på engelsk
 • kart
 • oppdatert hotelliste

Vår samarbeidspartner er på stedet og er tilgjengelig hele døgnet for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise.

 • Transfer til Prato Piazza / Plätzwiese 
 • Transfer til Valle di Casies
 • Velkomstmøte med presentasjon av turen
 • Billetter til bruk av langrennsløypene
 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

 • Turistskatt: Det dreier seg om noen få euro person for hele oppholdet.
  Avgiften varierer etter hotellkategori, sesong og lengde på oppholdet, og må betales direkte til hotellet.
 • Tips: I Italia forventes det at man gir tips til servicepersonell som servitører, sjåfører, hotellpersonale, lokale guider, osv.
 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter.

  Det er mulig å bestille ekstranetter i Villabassa (Niederdorf) og/eller Dobbiaco (Toblach) før og/eller etter turen.

 • Skikurs. Kontakt oss. 

 

Dag for dag
Ankomst Villabassa/Dobbiaco i Alta Pusteria.
Velkommen til Sør-Tyrol! Villabassa og Dobbiaco, eller Niederdorf og Toblach, som de tysktalende kaller dem, er to landsbyer som ligger tett på hverandre i en åpen dal omkranset av majestetiske fjell. Du får overnatting i en av disse landsbyene. mer

Velkommen til Sør-Tyrol! Villabassa og Dobbiaco, eller Niederdorf og Toblach, som de tysktalende kaller dem, er to landsbyer som ligger tett på hverandre i en åpen dal omkranset av majestetiske fjell. Du får overnatting i en av disse landsbyene.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider middag
Villabassa/Dobbiaco – Sesto
Spenn på deg skiene og nyt de godt preparerte løypene gjennom dalen Pustertals enger, åkre og hvitkledde skoger via Innichen, eller San Candido på italiensk, til fjellandsbyen Sexten/Sesto. Dersom forholdene tillater det, kan de sprekeste av dere kan ta en vakker omvei innom Sillian i Østerrike. Dalens største by… mer

Spenn på deg skiene og nyt de godt preparerte løypene gjennom dalen Pustertals enger, åkre og hvitkledde skoger via Innichen, eller San Candido på italiensk, til fjellandsbyen Sexten/Sesto. Dersom forholdene tillater det, kan de sprekeste av dere kan ta en vakker omvei innom Sillian i Østerrike. Dalens største by ligger rett under foten av alpineldoradoet Thurntaler, som ruver 2440 meter over de gjestfrie landsbygatene. Uansett variant vil du være omringet av Sexten-Dolomittenes majestetiske fjelltopper gjennom hele dagen. Middag og overnatting i Sexten/Sesto.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag
Rundtur Sesto – Val Fiscalina
Flere muligheter til en rundtur fra hotellet i Sexten i dag, avhengig av snøforhold og dagsform. Du kan velge om du vil ta skiheisen opp til en panoramatur på solsiden eller ta en lettere tur opp i Fischlein-dalen, som regnes som en av de vakreste i Dolomittene. På veien… mer

Flere muligheter til en rundtur fra hotellet i Sexten i dag, avhengig av snøforhold og dagsform. Du kan velge om du vil ta skiheisen opp til en panoramatur på solsiden eller ta en lettere tur opp i Fischlein-dalen, som regnes som en av de vakreste i Dolomittene. På veien kommer du forbi flere serveringssteder som byr på forfriskninger og lokale spesialiteter.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag
Sesto – Prato Piazza
Fra Sexten/Sesto følger du elva i flotte skispor gjennom granskogen tilbake til Innichen/San Candido, Hochpustertals kulturelle sentrum ved foten av Haunold-fjellet. Herfra tar løypene deg mot vest, gjennom Pustertal. I Toblach/Dobbiaco kan du besøke den lille dyreparken eller Gustav Mahler-huset før du starter skituren til Niederdorf, eller Villabassa som… mer

Fra Sexten/Sesto følger du elva i flotte skispor gjennom granskogen tilbake til Innichen/San Candido, Hochpustertals kulturelle sentrum ved foten av Haunold-fjellet. Herfra tar løypene deg mot vest, gjennom Pustertal. I Toblach/Dobbiaco kan du besøke den lille dyreparken eller Gustav Mahler-huset før du starter skituren til Niederdorf, eller Villabassa som den heter på italiensk. Her forlater du Pustertal og går inn i Pragsdalen. Avslutningsvis kan du forenkle turen et hakk med buss opp til høyfjellssetra Plätzwiese, som ligger på 1997 moh. Det er her du skal tilbringe natten.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag
Prato Piazza
I dag våkner du opp på 1997 moh., på et behagelig og tradisjonelt hotell som kan minne om gamle, norske høyfjellshoteller. Under den solide frokosten kan du kjenne litt på formen og fundere over hvor mange runder du vil gå i dag. Dagens runde går gjennom vill og vakker… mer

I dag våkner du opp på 1997 moh., på et behagelig og tradisjonelt hotell som kan minne om gamle, norske høyfjellshoteller. Under den solide frokosten kan du kjenne litt på formen og fundere over hvor mange runder du vil gå i dag. Dagens runde går gjennom vill og vakker natur på Plätzwiese-platået, ved foten av Croda Rossa og Picco Vallandro. Ønsker du en lengre tur, eller å unngå å gå samme runde flere ganger, kan du ta turen ned fra fjellet. Det er også mulig å låne truger på hotellet og gå opp til Strudelkopf/Monte Specie, hvor du får en fantastisk utsikt over «Drei Zinnen». Den markante fjellformasjonen med tre topper er meget karakteristisk for området, og fjellets bratte nordvegg er sannsynligvis et av Alpenes mest kjente landskaper. Foretrekker du å kun gå en liten runde eller to i dag, kan ettermiddagen med fordel tilbringes i hotellets svømmebasseng, badstue eller dampbad, før det er tid for middag.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag
Gsieserdalen/Casies – Toblach/Dobbiaco eller Niederdorf/Villabassa
Etter frokost vil en transfer ta deg fra Plätzwiese til Monguelfo/Val Casies. Herfra leder de fine skiløypene deg gjennom en åpen, solfylt dal, forbi små gårder og over åpne jorder i et vakkert vinterlandskap. Små, typiske gjestehus tilbyr lokal mat og forfriskninger. Når du synes du nærmer deg å… mer

Etter frokost vil en transfer ta deg fra Plätzwiese til Monguelfo/Val Casies. Herfra leder de fine skiløypene deg gjennom en åpen, solfylt dal, forbi små gårder og over åpne jorder i et vakkert vinterlandskap. Små, typiske gjestehus tilbyr lokal mat og forfriskninger. Når du synes du nærmer deg å ha gått langt nok, kan du enten gli avgårde tilbake til Monguelfo og derfra videre inn til Villabassa/Dobbacio, eller eventuelt ta bussen tilbake til hotellet.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag
Villabassa/Dobbiaco – Valle di Landro/Cortina d’Ampezzo
Fra langrennssenteret i Toblach, hvor den internasjonale langrennseliten hver vinter kjemper om viktige verdenscuppoeng, kan du følge sporene til den gamle jernbanelinjen gjennom Höhlensteindalen. Et kaffe- og apfelstrüdelstopp ved Toblachsjøen er nærmest obligatorisk, før du eventuelt fortsetter videre til det flotte utsiktspunktet over «Drei Zinnen». Du kan også velge… mer

Fra langrennssenteret i Toblach, hvor den internasjonale langrennseliten hver vinter kjemper om viktige verdenscuppoeng, kan du følge sporene til den gamle jernbanelinjen gjennom Höhlensteindalen. Et kaffe- og apfelstrüdelstopp ved Toblachsjøen er nærmest obligatorisk, før du eventuelt fortsetter videre til det flotte utsiktspunktet over «Drei Zinnen». Du kan også velge å forlenge turen gjennom flere tunneler og over en gammel jernbanebro til «Dronningen av Dolomittene», Cortina d‘Ampezzo, og herfra ta deg tilbake til Toblach med kollektivtransport.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag
Turslutt Toblach
Avreisedag. Du kan bestille transfer til buss- eller togstasjon til ønsket avreisetidspunkt fra hotellet. Der er også muligheter for å booke ekstranetter, dersom du ønsker deg enda flere dager i dette flotte området. mer

Avreisedag. Du kan bestille transfer til buss- eller togstasjon til ønsket avreisetidspunkt fra hotellet. Der er også muligheter for å booke ekstranetter, dersom du ønsker deg enda flere dager i dette flotte området.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: enkel
 • Etappelengde: 6 – 40 km. Turen passer for både turgåere og mer sporty skiløpere, da det er flere løypevalg hver dag.

Individuell ankomst til startstedet Dobbiaco (Toblach) eller Villabassa (Niederdorf).

 

Med fly

Innsbrück (INN) er nærmeste flyplass. Det er også mulig å fly til Verona (VRN), München (MUC) og Venezia (VCE).

 

Fra Innsbrück flyplass:

 • Bussrute F til Innsbrück Hauptbahnhof, 20 min. Tog videre herfra til Dobbiaco (Toblach) stasjon, ca. 2 t. 40 min

 

Fra Verona flyplass:

 • Flybuss nr. 199 fra selskapet Airlink til Verona Porta Nuova stasjon, 15 min, og herfra tog videre med min. ett bytte til Dobbiaco (Toblach) stasjon, min. 3 t 30 min

 

Fra München flyplass:

 • Tog med to bytter til Dobbiaco (Toblach) stasjon, ca. 5 t. 30 min
 • Buss fra Terminal 1- Munchen flyplass til Bruneck/Brunico (må forhåndsbestilles), ca. 4 t 10 min, og taxi videre Dobiacco, ca. 30 min. 

 

Fra Venezia flyplass:

 • Buss fra selskapet Cortina Express til Cortina d’Ampezzo, 2 t 10 min. Lokalbuss videre herfra til Dobbiaco, ca. 20 min.
 • Taxi, flybuss ATVO linje 25 Mestre Express eller lokalbuss ACTV linje 15 til Mestre togstasjon, ca. 20-25 min. Herfra tog med min. ett bytte til Dobbiaco (Toblach) stasjon, min. 4 t 50 min.

 

 

Hvordan komme seg hjem

Dobbiaco (Toblach) er langrennsturens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly

Innsbrück (INN) er nærmeste flyplass. Det er også mulig å fly fra Verona (VRN), München (MUC) og Venezia (VCE).

 

Til Innsbrück flyplass:

 • Tog fra Dobbiaco/Toblach stasjon til Innsbrück Hauptbahnhof, ca. 2 t 40 min. Bussrute F  videre herfra flyplassen, 20 min.

 

Til Verona flyplass:

 • Tog med min. ett bytte fra Dobbiaco/Toblach stasjon til Verona Porta Nuova stasjon, min. 3 t 30 min. Flybuss videre til flyplassen, 15 min.

 

Til München flyplass:

 • Tog med to bytter fra Dobbiaco/Toblach eller stasjon, ca. 5 t. 30 min

 

Til Venezia flyplass:

 • Lokalbuss fra Dobbiaco til Cortina d’Ampezzo, ca. 20 min. Buss fra selskapet Cortina Express videre til flyplassen, 2 t 10 min.
 • Tog med min. ett bytte fra Dobbiaco/Toblach stasjon til Mestre togstasjon, min. 4 t 50 min. Herfra taxi, flybuss ATVO linje 25 Mestre Express eller lokalbuss ACTV linje 15 til flyplassen, ca. 20-25 min.

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk