Å vite

Hvorfor hit?

Denne etappen er for deg som søker stillhet i fredelige landskaper. Med start i Cahors får du kontakt med sterke franske tradisjoner fra middelalderen. Det småkuperte landskapet blir flatere og flatere etterhvert som du beveger seg vestover. Du passerer landsbyer med romanske kirker til lyden av galende haner. Her har tiden stått stille, lenge.

 

Høydepunkter

 • Middelalderbyen Cahors
 • Klosteret St. Pierre i Moissac
 • Smak de søte druene av typen Chasselas Doré

Hva venter deg?

I løpet av denne vandringen skifter den franske ruten fra Le Puy karakter. Du starter i den hyggelige middelalderbyen Cahors. Fram til Moissac er det småkupert landskap langs elven Lot med litt skog og gamle landsbyer. Etter Moissac passerer du elven Garonne, landskapet flater ut og blir mer åpent landbrukslandskap. Mange fredelige landsbyer med kirker i romansk stil, som ofte er åpne og tilgjengelige for besøk på dagtid.

Overnatting

Turen inkluderer overnatting i hoteller og gjestehus i de historiske sentrene, eller på landsbygda og nær pilegrimsveien: 2/3*-hoteller, pensjonater, landlige hus og utleiere. Dette er enkle, men autentiske overnattingssteder, ofte familiedrevne. De fleste rommene har eget bad, men det kan forekomme at noen overnattinger har toalett og/eller bad på gangen. Frokost og middag er inkludert.

Avganger og priser

Avganger:

Hver dag | 1. april - 31. okt. 2022

 

Pris pr. person:

 • 9 100 kr i dobbeltrom | 12 000 kr i enkeltrom | komfort: enkel

 

Tillegg:

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Cahors og Lectoure, på forespørsel
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 7 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: enkel
 • Turistskatt

 

 • 7 frokoster
 • 7 middager, drikke er ikke inkludert. 

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell.
Det er kun tillatt med 1 kolli pr. person, maks. 13 kg.

Før du reiser vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene, og tidspunkt for henting/levering.

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Del 4 / Cahors – Lectoure»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • GPS-spor

 

Før avreise i posten:

 • hotelliste
 • bok med veibeskrivelse på engelsk
 • kart
 • bagasjelapper
 • reiseskildring

Vår samarbeidspartner er på stedet og er tilgjengelig for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise.

 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Cahors og/eller Lectoure før og/eller etter turen.

 

Dag for dag
1. Middelalderstemning i Cahors
Ankomst Cahors. Før du setter av gårde på din pilegrimsvandring mot Santiago de Compostela, skal du nyte Cahors i fulle drag. Gå gatelangs og kjenn på stemningen av et byliv som knapt har endret seg på hundrevis av år. Katedralen er verdt et besøk, og i markedshallen tett inntil… mer

Ankomst Cahors. Før du setter av gårde på din pilegrimsvandring mot Santiago de Compostela, skal du nyte Cahors i fulle drag. Gå gatelangs og kjenn på stemningen av et byliv som knapt har endret seg på hundrevis av år. Katedralen er verdt et besøk, og i markedshallen tett inntil kan du smake tradisjonelle godsaker.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider middag
2. Fra Cahors vest over åsene mot Lascabanes
Første vandringsdag på denne etappen tar du veien over Pont Valentré. Bygd på 1300-tallet er det både en borg og en bro over elva Lot. Deretter får du en kraftig stigning som gir fin utsikt over Cahors. Du passerer landsbyen Labastide-Marnhac, grunnlagt av adelsmannen Guillaume de Lard på 1200-tallet.… mer

Første vandringsdag på denne etappen tar du veien over Pont Valentré. Bygd på 1300-tallet er det både en borg og en bro over elva Lot. Deretter får du en kraftig stigning som gir fin utsikt over Cahors. Du passerer landsbyen Labastide-Marnhac, grunnlagt av adelsmannen Guillaume de Lard på 1200-tallet. Resten av dagen er stort sett lettkupert i et variert landskap. Store deler av dagens etappe går på gamle kjerreveier langs åskammene, med fin utsikt over landskapet.

 lukk
Overnatting Gjestehus / Måltider frokost og middag / Vandring 6 timer / Km 25
3. Mellom landsbyene Lascabanes og Lauzerte, med besøk i Montcuq
Dagens første mål er landsbyen Montcuq, et fredelig sted beliggende på en liten fjelltopp med rester av et gammelt tårn. Her trives orkidéer, og i dette landskapet skal det finnes rundt 30 forskjellige varianter av dem. I dag kan du glede deg til synet av landsbyen Lauzerte, bygget på… mer

Dagens første mål er landsbyen Montcuq, et fredelig sted beliggende på en liten fjelltopp med rester av et gammelt tårn. Her trives orkidéer, og i dette landskapet skal det finnes rundt 30 forskjellige varianter av dem. I dag kan du glede deg til synet av landsbyen Lauzerte, bygget på grunnmuren av en borg fra det 12. århundre. Landsbyen ligger høyt i landskapet – du ser den lenge før du kommer dit. De fleste av husene er fra det 13. og 15. århundre, og det godt bevarte torget ved rådhuset setter den riktige middelalderstemningen. Dagens underlag består av velmerkede stier og kjerreveier. På slutten av dagen blir terrenget mer kupert.

 lukk
Overnatting Gjestehus / Måltider frokost og middag / Vandring 5 timer 30 minutter / Km 23
4. Fra Lauzerte via Durfort-Lacapelette til Moissac
Fra landsbyene langs åskammene er dagens mål Moissac, en by med 13.000 innbyggere langs elven Tarn. På veien dit passerer du landsbyen Durfort-Lacapelette, som har den merkelige egenskapen at den ikke har noe sentrum og heller ingen kirke. Ellers er området kjent for produksjon av spisedruer av varianten Chasselas… mer

Fra landsbyene langs åskammene er dagens mål Moissac, en by med 13.000 innbyggere langs elven Tarn. På veien dit passerer du landsbyen Durfort-Lacapelette, som har den merkelige egenskapen at den ikke har noe sentrum og heller ingen kirke. Ellers er området kjent for produksjon av spisedruer av varianten Chasselas Doré, som har sin egen opprinnelsesmerking. Byen Moissac har alltid vært et viktig stoppested for pilegrimer på vei til Santiago de Compostela. Katedralen er opprinnelig fra det 10. århundre, og i tilknytning til den ligger klosteret St. Pierre, som regnes som et av de best bevarte romanske kirkebygg i Frankrike. Klosteret er rikt utsmykket med kirkekunst fra middelalderen og har en fredelig klosterhage, med en stor eik i midten, omkranset av en søylegang med vakre skulpturer.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og middag / Vandring 5 timer 30 minutter / Km 27.5
5. Fra Moissac langs elva Garonne til Auvillar
Dagens etappe følger elva Garonne. I det sør-vestre Frankrike er dette en viktig elv som før hadde stor trafikk av elvebåter. I dag er det mest lystbåter man ser – idyllisk er det likevel. Landskapet er kjent for sin frukt, og druer og svisker er traktens spesialitet. Auvillar er… mer

Dagens etappe følger elva Garonne. I det sør-vestre Frankrike er dette en viktig elv som før hadde stor trafikk av elvebåter. I dag er det mest lystbåter man ser – idyllisk er det likevel. Landskapet er kjent for sin frukt, og druer og svisker er traktens spesialitet. Auvillar er en landsby med en åttekantet markedshall og et klokketårn som vel verdt et besøk på slutten av dagens etappe.

 lukk
Overnatting Gjestehus / Måltider frokost og middag / Vandring 5 timer / Km 21
6. Etter elven Garonne fortsetter du videre vestover mot landsbyen Miradoux
Etter at du passerer elva Garonne, flater landskapet ut. Fra Auvillar går pilegrimsveien straks utenom landsbyen Bardigues, men den fortjener de få skrittene som skal til, så gå gjerne innom. Straks før landsbyen St. Antoine passerer du grensen til fylket Gers, blant franskmenn kjent som et rikt landskap for… mer

Etter at du passerer elva Garonne, flater landskapet ut. Fra Auvillar går pilegrimsveien straks utenom landsbyen Bardigues, men den fortjener de få skrittene som skal til, så gå gjerne innom. Straks før landsbyen St. Antoine passerer du grensen til fylket Gers, blant franskmenn kjent som et rikt landskap for landbruk og spesielt produkter som oppdrett av ender, hvitvin, Armagnac og hvitløk.  Siste landsby du passerer heter Flamarens og slottet i landsbyen er svært representativt for herskapshusene som finnes i denne regionen. Du ankommer landsbyen Miradoux i fin stil og takknemlig for å ha gjennomført enda en dag på pilegrimsveien til Santiago de Compostela.

 lukk
Overnatting Gjestehus / Måltider frokost og middag / Vandring 4 timer / Km 18
7. Langs åskammer i vidt landskap mot småbyen Lectoure
Du våkner opp i landsbyen Miradoux grunnlagt i 1253 og beliggende på den tjukkeste landsbygda i Frankrike. Landskapet Gascogne er åpent, med vidt utsyn og mange blåner, men aldri monotont. En aktiv landbruksregion med mange gårder som produserer mais, korn, vin og meloner. Dyreholdet består stort sett av kuer,… mer

Du våkner opp i landsbyen Miradoux grunnlagt i 1253 og beliggende på den tjukkeste landsbygda i Frankrike. Landskapet Gascogne er åpent, med vidt utsyn og mange blåner, men aldri monotont. En aktiv landbruksregion med mange gårder som produserer mais, korn, vin og meloner. Dyreholdet består stort sett av kuer, griser og fjærkre i ulike varianter. Landsbyene kommer med 5-6 kilometers mellomrom med kirker, slott og gamle borger. På slutten av dagen kommer du frem til den lille byen Lectoure, som er tilhørigheten til litt under 4000 mennesker i denne delen av verden. Du har gjennomført enda en etappe på pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Du kan feire med et lite glass av den lokale brandyen Armagnac.

 lukk
Overnatting Gjestehus / Måltider frokost og middag / Vandring 4 timer / Km 15
8. Avslutning i Lectoure
Hvil deg litt i Lectoure. Herfra er det enten hjemreise eller fortsettelse videre vestover mot Santiago de Compostela. mer

Hvil deg litt i Lectoure. Herfra er det enten hjemreise eller fortsettelse videre vestover mot Santiago de Compostela.

 lukk
Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: middels
 • Etappelengde: 15 – 25 km
 • Varighet: 4 – 6 timer
 • Terreng: asfalterte partier, skogsstier, veier med hard grus og steiner, landlige veier til tider parallelt med travle veier.

 

Individuell ankomst til startstedet Cahors.

 

Med fly
Toulouse (TLS) er nærmeste flyplass.

 

Fra Toulouse flyplass:

 • Flybuss fra selskapet Tisséo til togstasjonen Toulouse Matabiau, 20-45 min. Tog videre herfra til Cahors, ca. 1 t 10 min.

 

 

 

 

Hvordan komme seg hjem

Lectoure er turens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly

Nærmeste flyplass er Toulouse (TLS). Det er også mulig å fly fra Paris (CDG).

 

Til Toulouse flyplass:

 • Buss fra selskapet SNCF til Agen og tog videre herfra til Toulouse Matabiau, totalt min. 2 t 35 min. Flybuss fra selskapet Tisséo videre herfra, 20-45 min.

 

Til Paris flyplass:

Buss fra selskapet SNCF til Agen og tog videre herfra til Paris Montparnasse, totalt min. 4 t 50 min. Heretter

 • Alt. 1: Taxi videre fra Gare de Montparnasse, ca. 30-50 min
 • Alt. 2: Metro linje 4 videre til Denfert-Rochereau, herfra videre med RER B (forstadstog) til flyplassen, totalt ca. 1 t

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg: pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med “souvenirer” fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene : ikke forstyrr dyrene og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk