Skip to main content

Del 10 | León – Sarria

Pilegrimsvandring på egen hånd fra León til Sarria

Som pilegrim langs den franske pilegrimsleden til Santiago de Compostela, opplever du vakker natur og historiske plasser på denne vandringsturen i Nord-Spania.  Start i storbyen León, med alle sine vakre gamle bygninger. Veien går via ikoniske steder som Órbigo-brua, landsbyene Rabanal del Camino og O Cebreiro til Sarria i Galicia. Her opplever du vakre daler, krevende fjelloverganger og lange sletter. Underveis smaker du på tradisjonell spansk mat og gode viner fra den fruktbare Bierzo-dalen.

  • Opplev tradisjonelle pilegrimslandbyer som Rabanal del Camino og O Cebreiro
  • Kast en stein ved jernkorset Cruz de Ferro
  • «Lysets katedral» i León
Fulltekstsøk

Dagsprogram

  • DAG 1: Ankomst León

    Velkommen til en av Spanias viktigste byer i den nordvestre delen av landet. Grunnlagt av romere i år 70 e.kr, har León en interessant og broket historie og et tradisjonelt omland med rike jordbruksområder. Katedralen i gotisk stil har 125 middelalderske glassmalerier og flere kallenavn – «katedralen uten søyler» eller «lysets katedral». Bland deg inn i folkemengden, og kjenn på den vibrerende stemningen på alle byens åpne plasser og torg. Hvis du bare har vært i Middelhavs-delen av Spania, vil du oppleve dette som et annet land.

  • DAG 2: Gjennom Leóns forsteder til helligdommen Virgen del Camino og over slettelandskapet til Villar de Mazarife

    Det er en pilegrims plikt å begi seg i vei. Mens du tar en siste titt på Leóns majestetiske bygninger ut av byen, viser de gule pilene vei gjennom Leóns forsteder i lett oppoverbakke. Den siste forstaden heter La Virgen del Camino. Her forteller legender at jomfru Maria åpenbarte seg for en sauegjeter i 1505. Ved kirken i sentrum av landsbyen kan du se en 6 meter høy bronsestatue av de tolv apostlene og jomfru Maria. Du er på vei til apostelen sankt Jakobs grav i Santiago de Compostela, og i denne gjengen står han som nr. 5 fra venstre. På spansk er landskapet kjent under navnet páramo. Her vokser den lille vakre cistus-rosen, lavendel, gyvel og orkideer i mai/juni. Du passerer landsbyene Fresno del Camino og Oncina de la Valdoncina, som begge har en håndfull innbyggere og en liten kirke. Ta med deg en liten stein. Den får du bruk for om tre dager. Chozas de Abajo er en vakker liten landsby med en bar og godt brønnvann. Dagens mål er landsbyen Villar de Mazarife.

    León – Villar de Mazarife | 5 t | 21 km | +70 m /-0 m | Frokost

  • DAG 3: Over Órbigo-brua og gjennom skogen til Astorga

    ¡Buenos días! En ny dag på din pilegrimsvandring til Santiago de Compostela venter. De første kilometerne er lettgåtte over heier mot landsbyen Villavante og Puente de Órbigo, Órbigo-broa. Bygd på 1200-tallet er dette en av Spanias lengste, eldste og best bevarte gotiske broer. 204 meter lang er den et ikonisk landemerke på veien til Santiago. Over broa, i landsbyen Hospital de Órbigo, lå i sin tid hovedkvarteret til Johanitterordenen, som drev sykehus for pilegrimer. Landskapet blir mer variert, og du passerer Villares de Órbigo med sine store hvitløksavlinger og Santibáñez de Valdeiglesias med frukthager. Et par timer senere står du ved Sankt Toribokorset i granitt, med fin utsikt mot dagens mål, Astorga. Steinkorset ble reist av biskop Toribo i det 5. århundre. Første uke etter påske går innbyggerne i landsbyen San Justo de la Vega opp hit og legger ned en medbrakt stein med et ønske. Har du noen brennende ønsker, så husk å ta med deg en stein! Gule piler leder deg så inn i Astorga. På Plaza Mayor ligger byens rådhus med et litt artig klokketårn. Siden 1748 har to figurer kledd i Maragato-fjellfolkets folkedrakter, en mann og en kvinne, hver time kommet ut og markert klokkeslaget. Fortsett gjennom byen frem til katedralplassen, hvor du også finner biskopens palass, tegnet i jugendstil av Spanias mest kjente arkitekt Antoni Gaudí. En pilegrimsvandring i Spania gir mye glede og latter underveis, og god mat. I kveld bør du teste Cocido Maragato, en velsmakende kjøttrett servert i omvendt rekkefølge; først kjøtt, så grønnsaker og til slutt suppe. I morgen vandrer du inn i Maragatoenes område.

    Villar de Mazarife – Astorga | 7 t og 30 min | 31 km | +100 m /-150 m | Frokost

  • DAG 4: Oppover mot fjellene i Maragato-folkets land til Rabanal del Camino

    Astorga er kjent for sine gode kaker, så sørg for å få med deg noen på vei ut av byen! De kan vise seg å bli gode å ha når du starter oppstigningen mot fjellene. Den første delen går ganske slakt oppover mot Murias de Rechivaldo, en liten landby med 90 innbyggere. I de to neste dagene går pilegrimsleden gjennom et fjellområde som har vært bebodd av Maragatoene, et gåtefullt folkeslag av ukjent opprinnelse. Her er karrig jord og steinete landskap, så de har stort sett vært muldyrdrivere, med særpregede klær, mamelukker, et stort belte og sluskehatt. Landsbyene på denne strekningen har gamle bygninger i utskåret stein, tak av skifer og små vinduer for å holde varmen ute. Veien har ofte steingjerde som er tilpasset dyrehold. Du passerer de nesten forlatte landsbyene Santa Carolina de Somoza og El Ganzo, veien går stadig svakt oppover og vegetasjonen blir mer preget av eiketrær og barskog. Rabanal del Camino har hatt nær tilknytning til pilegrimsveien til Santiago de Compostela, både økonomisk og kulturelt, siden begynnelsen av middelalderen. Selv om dette er en liten landsby, inneholder den flere viktige historiske og religiøse bygninger. For å beskytte pilegrimer hadde tempelridderne en garnison her på 1100-tallet. Ved inngangen til landsbyen står eremitthytta Bendito Cristo de la Vera Cruz og ønsker deg velkommen. Den eldste bygningen er den romanske Santa María-kirken, som dateres tilbake til det tolvte århundre. Kirken har blitt restaurert, og her holdes det daglig kirkebønn, ledet av benediktinermunker, som i 2001 grunnla et kloster i landsbyen. I Rabanal del Camino tar du del i et livlig sosialt liv blant pilegrimer, som alle skal den samme veien. Du har mange serveringssteder og mye god tapas å velge mellom i kveld.

    Astorga – Rabanal del Camino | 6 t | 20 km | +300 m /-0 m | Frokost

  • DAG 5: Opp til Cruz de Ferro før en lang nedstigning til pilegrimsbro og Molinaseca venter

    I dag passerer du El Camino Francés’ høyeste punkt. Etappen starter med en krevende oppstigning mot landsbyen Foncebadón og jernkorset, Cruz de Ferro. Den er ikke så veldig bratt, men det går jevnt oppover og oppover i 6 km. Underveis har du god utsikt bakover over Río Turienzo-dalen og mot Monte El Teleno. Landsbyen Foncebadón var tidligere bortimot forlatt, men pilegrimsturismen har gitt den nytt liv, og nå finnes det flere serveringssteder her. På vei ut av landsbyen skimter du jernkorset i Foncebadón-passet over Monte Irago på 1504 moh. Selve korset har en uklar historie, men én av hensiktene er ganske sikkert å hjelpe pilegrimer med retningen under de heftige vinterstormene som kan herje her i høyden. Tok du vare på steinen du plukket opp den første vandringsdagen, eller tok du kanskje med deg en stein fra hjemstedet ditt? Her kommer den til nytte, for den skal nemlig kastes. Steinen symboliserer alle vanskeligheter, synder eller problemer du har møtt i livet, og hjelper deg med å legge de gamle problemene bak deg. Les gjerne alle de små lappene med bønner og ønsker som er festet til jernkorset. En bratt nedstigning fører deg så ned til den sjarmerende landsbyen El Acebo. Omgitt av kastanjetrær fortsetter du videre til pilegrimsbroa over Río Meruelo, hvor det også finnes en populær strand hvor pilegrimer ofte bader. Deretter vandrer du inn i Molinaseca, en virkelig oase langs pilegrimsveien. Landsbyen er full av liv med mange barer og restauranter, så her finner du lett nye pilegrimsvenner du kan dele skrøner om dagens vandring med.

    Rabanal del Camino – Molinaseca | 7 t | 24 km | +400 m /-860 m | Frokost

  • DAG 6: Tempelridderborgen Ponferrada, vingårder og den historiske byen Villafranca del Bierzo

    I dag går du inn i hjertet av regionen Bierzo, og etter å ha passert middelalderlandsbyen Campo, når du Ponferrada. Byen og omlandet var romertidens rikeste gruvedistrikt og gjenstand for utallige erobringer. Det ble i 1082 bygget en bro med jernrekkverk for pilegrimer, og broa ga byen dens navn, Ponferrada, jernbrua. Pilegrimsveien leder direkte til byens store Tempelridderslott som ble bygget her på 1200-tallet. Ta gjerne et besøk i den vakre renessansebasilikaen Encina og klokketårnet. Vel ute av Ponferrada venter en lang vei mellom åkre og vingårder, i en stadig mer frodig vegetasjon. Gunstige klimatiske forhold har skapt et godt grunnlag for en stor produksjon av gode viner i Bierzo-regionen. I landsbyen Cacabelos heter hovedgata Calle de los Peregrinos. Tenk, i over tusen år har pilegrimer gått gjennom denne landsbyen på pilegrimsvandring til Santiago de Compostela, så du er en del av en eldgammel tradisjon. Etter rundt 30 km vandrer du inn i Villafranca del Bierzo, en landsby med 3500 innbyggere. Landsbyens kirke heter Iglesia de Santiago, og den nordre port kalles «tilgivelsens port», Puerta del Pardon. Pilegrimer som var for syke til å orke å fortsette videre til Santiago de Compostela, kunne gå inn gjennom denne døren, ta nattverd og få syndenes forlatelse. Uansett hvilken tilstand du skulle være i etter å ha gått hele veien fra Molinaseca, bør du besøke denne kirken, få stempel i pilegrimspasset ditt og tenne et lys. Avslutt gjerne kvelden på Plaza Mayor, der restaurantene trenger seg sammen på et torg som har klart å beholde sin stemning fra middelalderen. Her møtes pilegrimene og samler krefter til neste dags vandring.

    Dagens gjennomførte vandring er lang, men mer lettgått enn foregående dag. Frykter du de mange kilometerne, er det fullt mulig å starte dagen med taxi fra Molinaseca til Ponferrada. Da sparer du 10 km gange og får trygghet til å gjennomføre resten av dagen med stil.

    Molinaseca – Villafranca del Bierzo | 8 t | 32 km | +50 m /-150 m | Frokost

  • DAG 7: Landsbyene i Valcarceldalen, de grønne dalene krysset av elvene og landsbyen Las Herrerías

    Dagens vandring bringer deg gjennom Valcarceldalen, som både er fjellendt og bratt. Ut av byen tar du broa over Río Burbia, og straks på den andre siden deler veien seg i to. Uansett om du velger den lettere varianten langs hovedveien eller den kuperte varianten med natur og utsikt, så ender du opp i landsbyen Trabadelo. Se deg litt omkring i landsbyen og nyt gjerne en god lunsj med dine pilegrimsvenner på restaurant El Puente Peregrino. Caminoen fortsetter gjennom dalen og neste landsby heter La Portela de Valcarcel, som ligger mellom to borger. Navnet kommer av at man i middelalderen her måtte betale en avgift for å passere inn i regionen Galicia. I dag er det heldigvis gratis! Landsbyen har en vakker barokk kirke, San Juan Bautista, som kan være verdt et besøk. Det blir overnatting i enten Ambasmestas eller Las Herrerías. Uansett hvilken av de to det blir, får du nærmest garantert en rolig natt i en liten landsby på pilegrimsleden til Santiago de Compostela.

    Villafranca del Bierzo – Las Herrerías | 5 t og 30 min | 21 km | +100 m /-0 m | Frokost

  • DAG 8: Opp til den mytiske byen O Cebreiro og helligdommen Santa María la Real

    Dagens etappe har en bratt og anstrengende oppstigning, men dagsetappen er kort og du kommer fram til den spennende landsbyen O Cebreiro med forhåpentligvis både tid og krefter for utforsking. Du passerer landsbyen La Faba, veien videre oppover er kantet med kastanjetrær, som forsvinner etter hvert som du kommer høyere opp. Laguna de Castilla er den siste landsbyen i regionen Castilla. Her finner du en kirke og en bar som også serverer mat. På etappens siste fasen venter en tøff oppstigning opp til mytiske O Cebreiro. Du befinner deg nå i Galicia, en region som har sterke keltiske tradisjoner. Her snakker de galisisk, et språk som har nært slektskap med portugisisk, og er et av Spanias fire offisielle språk. O Cebreiro ligger på 1.300 meters høyde og er virkelig et magisk sted å avslutte dagens vandring. Byen har mange rustikke hus i tradisjonell byggestil, og kirken Santa María la Real er en av de eldste kirkene som fortsatt står langs pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Utenfor kirken står det en byste av don Elias Valina Sampedro (1929 – 1989). Han var prest her i mange år, og det var hans idé å merke pilegrimsveien med gule piler for å hjelpe pilegrimene på rett vei. Landsbyen er preget av de typiske sirkulære stråtakshusene og huser det gamle steinreservatet Santa María Real do Cebreiro. Her går du inn i stillheten mellom de myke lysene som ønsker deg velkommen til et sted som kanskje er spesielt godt egnet for kontemplasjon.

    Las Herrerías – O Cebreiro | 3 t | 10 km | +660 m /-0 m | Frokost

  • DAG 9: Utsiktspunkter, blomstrende hagtorn, saftige bjørnebær og nedover mot livlige Triacastela

    Du befinner deg altså i Galicia, i samme region som Santiago de Compostela. Du er nå kun 156 km fra målet! I dag følger du don Elias’ gule piler ut av O Cebreiro og videre vestover i et frodig landskap preget av vinder fra Atlanterhavet og mange fine utsiktspunkter. Lett vandring, først i jevnt terreng med noen få kneiker, og mot slutten av dagen nedover mot dagens mål, Triacastela. Første landsby heter Linares som har sitt navn etter linplanten Lino, dyrket for å dekke behovet for lin til duker. Ved utsiktspunktet San Roque (1270 moh.) står det en bronsestatue av en pilegrim som kjemper mot vinden, som en påminnelse om at pilegrimer her har kjempet seg fram mot Santiago de Compostela i all slags vær. Deretter ankommer du Hospital da Condesa, hvis navn avslører at det på 800-tallet ble etablert et pilegrimsykehus her. Går du forbi her på våren, kan du nyte synet av blomstrende hagtorn. På høsten kan du smake på saftige bjørnebær som vokser langs pilegrimsleden. Neste naturlige stopp er ved Alto do Poio, som med sine 1337 moh er høyeste punkt på pilegrimsleden i regionen Galicia. Her bør du ta deg tid til å beundre utsikten og ta et stopp ved Pensión Santa María, som tilbyr hjemmelaget lokalmat og et godt utvalg av drikke, servert på terrassen, hvis været tillater det her oppe i høyden. Den videre vandringen tar deg nedover mot Triacastela på en vandringsvei stedvis beskyttet av eiker og kastanjetrær som danner grønne og skyggefulle tunneler. Triacastela betyr «tre slott», men alle tre slottene ble dessverre ødelagt i kriger mot vikingene på 900-tallet. I middelalderen hadde byen sykehus, og dessuten fengsel for voldelige pilegrimer, men i vår tid er det en fredelig landsby med et godt tilbud av barer og restauranter, og her tilbringer du natten.

    O Cebreiro – Triacastela | 5 t og 30 min | 21 km | +100 m /-680 m | Frokost

  • DAG 10: Benediktinerkloster og mozarabisk kapell i Samos eller fem små landsbyer

    Utenfor Triacastela ligger det noen viktige steinbrudd for kalkstein og kalsiumholdig stein som ble brukt til å bygge katedralen i Santiago de Compostela. Hadde du gått her i middelalderen, ville du blitt bedt om å bære med deg stein, for dette materialet ble foredlet til bindemiddel til bruk mellom steinplatene i katedralen. I dag behøver du heldigvis bare å tenke på din egen lille dagstursekk. Fra Triacastela kan du velge to forskjellige veier. Går du via Samos, kan du besøke et av Spanias største benediktinerklostre, hvor du kan være med på guidet omvisning eller delta på religiøse seremonier sammen med munkene. I tillegg til klosteret kan du besøke et vakkert lite kapell i mozarabisk stil fra 8-900-tallet med en like gammel sypress tett inntil. Veien via San Xil har en kraftig oppoverbakke i starten, vakre vandringsstier, fem små landsbyer, og er 6 km kortere. I Aguiada møtes de to variantene og veien fortsetter videre. Sarria ble grunnlagt mot slutten av det 12. århundre, og har alltid vært et viktig senter for handel og service for omlandets bønder. Det viktigste livet i denne byen ser du rundt hovedgata, Rúa Calva Sotelo, som går fra jernbanestasjonen og over elven med samme navn som byen. Du er velkommen rett inn i hverdagen til 13.700 mennesker som lever sine verdslige og åndelige liv her. Byen er ellers kjent for å ha en stor handel med antikviteter, så hvis det interesserer deg, bør du komme tidlig, eller ta en ekstranatt i etterkant av pilegrimsvandringen.

    Triacastela – Sarria | 5 t | 17 km | +250 m /-450 m | Frokost

  • DAG 11: Avslutning i Sarria

    Hvis du ikke skal fortsette til Santiago de Compostela denne gangen, er du velkommen tilbake for den siste delen av veien når det måtte passe deg. Ekstranetter er mulig ved forhåndsbestilling.

    | Frokost |

Kart

Podcast

Pilegrimsvandring langs Den franske veien i Spania

Camino francés er Spanias mest populære pilegrimsvei. Den er 750 km lang fra Roncesvalles i Pyreneene til katedralen i Santiago de Compostela. Hør Eivind Luthen, Irene Asphaug og Erik Anderson fortelle om gamle myter, hvordan du unngår gnagsår og praktiske tips langs en vandringsvei pilegrimer har gått i over 1000 år.

Lytt her

Avganger og priser 2024

Avganger:
Hver dag | Hele året


Pris pr. person: (min. 2 personer)
11 600 kr i dobbeltrom | 16 100 kr i enkeltrom | komfort: enkel

Inkludert:
10 overnattinger, 10 frokoster, bagasjetransport, informasjonsmateriale, servicetelefon.


Å betale på stedet: 
Alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
Pilegrimsmiddager (10 middager, drikke ikke inkl.) 3 300 kr

1 person som reiser alene 600 kr

Ekstranetter i León, pris per person m/ frokost: 
1 010 kr i dobbeltrom | 1 750 kr i enkeltrom

Ekstranetter i Sarria, pris per person m/ frokost: 
740 kr i dobbeltrom | 1 160 kr i enkeltrom

Ruteprofil

  • Vanskelighetsgrad: middels ●●●○○
  • Etappelengde: 10 – 32 km
  • Varighet: 4 – 8 timer
  • Høydemeter totalt: fra +50 m til +660 m, fra -50 m til -860 m
  • Terreng: nedtråkkede stier på landsbygda og i kuperte områder, fjellstier og asfalterte veier


Turen finner sted i en høyde mellom ca. 500 og 1500 moh.

Variert vandring på både flate strekninger og tøffe opp- og nedstigninger med alt av underlag. De høyeste punktene på opptil 1500 moh. har fine utsiktspunkter, men kan også være værutsatte. Her vil du merke at kropp og sjel vil bli utfordret av terrenget og mektige synsinntrykk med vakre religiøse monumenter underveis. Hvis du er usikker på om formen holder, så finnes det ofte alternativer med buss eller taxi.

Overnatting og måltider

Overnatting
Komfort: Enkel

Turen inkluderer overnatting i hoteller med 2 – 3* i byene og mest gjestehus i de mindre landsbyene. Autentiske overnattingssteder, ofte familiedrevne. Rommene har alltid eget bad.

Måltider
Frokost er alltid inkludert på denne turen.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner. Kan ikke garanteres. 

Det er mulig å bestille pilegrimsmiddager, som blir servert på overnattingsstedene eller i nærheten.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet León.
Madrid (MAD) er nærmeste flyplass.

Fra Madrid flyplass:
Alt. 1: Taxi fra flyplassen til Madrid Chamartín-Clara Ca. stasjon. Tog herfra videre til León, min. 2 t.
Alt. 2: Buss direkte fra flyplassen med selskapet Alsa, min. 4 t 15 min. Noen avganger går ikke fra flyplassen, men fra Madrid Moncloa eller Madrid Estación Sur. Til disse taxi (ca. 20 min) eller metro med bytte (min. 45 min) fra flyplassen.
Alt. 3: Transfer fra Madrid flyplass til León. Må forhåndsbestilles, kontakt oss.


Hjemreise
Sarria er fotturens siste by, individuell hjemreise herfra.
Madrid (MAD) er nærmeste flyplass.

Til Madrid flyplass:
Alt. 1: Tog til Madrid Chamartín-Clara Ca. stasjon, 5 t 20 min. Taxi videre til flyplassen, ca. 15 min.
Alt. 2: Buss med selskapet Monbus til Lugo, ca. 40 min. Buss videre direkte til flyplassen med selskapet Alsa, min. 7 t 5 min.

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Del 10 / León – Sarria»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise»
- hotelliste
- lenke til kart, veibeskrivelse og informasjon på engelsk
- GPS-spor
- reiseskildring

På første hotell:
- bagasjelapper
- pilegrimspass

Om ønskelig kan kart og skriftlige veibeskrivelser skrives ut hjemme før avreise.

Betaling

Vi har ikke forhåndsreserverte avganger eller oversikt over ledige plasser. 
Etter å ha mottatt din bestilling kontakter vi lokale samarbeidspartnere vedrørende kapasitet på valgte dato. Er det ledig plass, vil du få en endelig bestillingsbekreftelse med faktura på e-post fra oss. Dette kan ta fra noen timer til opptil 10 virkedager. 

Fakturaen inneholder to betalingsdatoer. Et depositum på kr 3 000 per person skal betales 5 dager etter at turen er bekreftet fra vår side, mens sluttbeløpet forfaller 35 dager før avreise. 

Ønsker du å betale med kort, kan du gå inn på «Min side» på www.merlot.no. Du logger deg på med e-postadressen du brukte under bestillingen, samt passordet som står øverst på fakturaen din. Herfra kan du betale med ønsket kredittkort (kun Visa/Mastercard).   

Reisekalender

Bestill reise

Velg først dato. Datoen du velger er ankomstdag, første etappe starter påfølgende dag.

Lignende reiser

Del 11 |  Sarria – Santiago de Compostela

Del 11 | Sarria – Santiago de Compostela

På denne vandringen mot Santiago de Compostela blir du godt kjent med regionen Galicia, og fra Sarria er det drøye 100 km å gå til katedralen i Santiago. Husk å stemple pilegrimspasset ditt underveis...
Del 12 |  Santiago de Compostela – Fisterra

Del 12 | Santiago de Compostela – Fisterra

Mange pilegrimer som ankommer Santiago de Compostela fortsetter videre helt ut til Fisterra, verdens ende, hvor Atlanterhavet tar over. Her skal du etter tradisjonen brenne dine pilegrimsklær; du er b...
Del 7 |  St. Jean-Pied-de-Port – Logroño

Del 7 | St. Jean-Pied-de-Port – Logroño

Pilegrimsvandring fra Saint-Jean-Pied-de-Port, siste by i Frankrike på pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Pyreneene forseres, og over i Spania fortsetter du gjennom jordbruksområdet Navarra ti...
Del 8 |  Logroño – Burgos

Del 8 | Logroño – Burgos

Pilegrimsvandring med start i Logroño, hovedstaden i det kjente vindistriktet Rioja. En kontrastfull vandring gjennom vinområder, vakre skoger og det åpne åkerlandskapet på mesetaen frem til den strål...
Del 9 |  Burgos – León

Del 9 | Burgos – León

Pilegrimsvandringen som forener de to kanskje viktigste byene på Den franske veien – Burgos og León. Mellom byene følger du den eldgamle pilegrimsleden over den langstrakte mesetaen, en stille, åpen h...
Snakk med en reiseekspert