Å vite

Hvorfor hit?

Provence er som et levende museum fra romernes storhetstid, men også middelalderen har satt sitt preg her gjennom sin rike arv av bygninger, slott og kirker. Vår sykkeltur i Provence følger sykkelstier og rolige landeveier mellom vinranker, olivenlunder og solsikkeåkre til blant annet pavens gamle by, Avignon, vinlandsbyen Châteauneuf-du-Pape, og andre mer ukjente, men akk så sjarmerende, søvnige provençalske landsbyer. Underveis blir det pikniklunsjer med deilig, lokal mat og besøk med smaksprøver av druens edle dråper.

 

Høydepunkter

 • Det fredelige, velduftende provençalske landskapet
 • Vakre og velholdte byggverk fra både romertid og middelalder
 • Piknik i det grønne hver sykkeldag

Hva venter deg?

På denne gruppeturen bor du fast på Hôtel Le Glacier i sentrum av byen Orange. Alle sykkeletappene går i sløyfe ut fra hotellet, og reiseleder Maggie Flybring vil finnes i nærheten med en følgebil. Hver dag tar hun en gjennomgang av dagens etappe før avreise og dekker opp til en bugnende piknik i det grønne på et avtalt sted under dagen. Turen er satt til «enkel» på grunn av lett terreng med lite stigning på sykkelveier og lite trafikkerte småveier. Etappene kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form. Ønsker du av en eller annen grunn å stå over syklingen en dag, er det selvsagt fritt fram, siden du på denne turen ikke trenger å forflytte deg til neste hotell.

Overnatting

Du bor fast på Hôtel Le Glacier***, et sjarmerende familiedrevet hotell i hjertet av Orange, ca. fem minutters gange fra det romerske amfiteatret. Alle rom er individuelt innredet og har eget bad og klimaanlegg. Det hyggelige vertskapet serverer svært god frokost, og hotellet har også egen restaurant med middagsservering, som vi skal besøke på turens første og siste kveld.

Avganger og priser

Avganger:

7. september (fulltegnet - venteliste)

5. oktober

 

Pris pr. person:

 

12 800 kr i dobbeltrom | 15 000 kr i enkeltrom | komfort: standard

 

Tillegg: 

 

Sykler og tilbehør

 • El-sykkel 600 kr (kun 5 el-sykler tilgjengelig – «førstemann til mølla»-prinsippet gjelder)

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Orange, på forespørsel
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 6 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: standard
 • Turistskatt

 

 • 6 frokoster
 • 5 pikniklunsjer, drikke er inkl. 
 • 3 middager, drikke er ikke inkl.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

 • 7-girs unisex-/herresykkel

Reiseleder er Maggie Flybring.

 

Maggie Flybring er svensk og har vært reiseleder for Merlot siden 2002. Hun flyttet til Frankrike i 1990 og er bosatt i landsbyen Le Rouret i Provence sammen med sin mann. Hun er glad i mennesker og liker godt å vise syklister, vandrere og andre sitt nye hjemland. Maggie er dessuten en matglad person og synes alltid det er gøy å servere piknik i det grønne til skrubbsultne syklister. 

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Provence Orange gruppetur»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • deltakerliste

 

1. sykkeldag: 

 • veibeskrivelse på norsk
 • kart med markerte løyper

 

 

Reiselederens jobb er å passe på at alt går ifølge programmet. Hun/han kjører følgebil, så langt som mulig samme løypa som dere sykler hver dag. Hvis du skulle få problemer underveis, er bilen aldri langt unna med vann, lappesaker, reservesykkel eller kanskje litt å spise på. Reiselederen oversetter dessuten alt som foregår på fransk til norsk/svensk og sørger for innkjøp til piknik hver dag.

 • Velkomstmøte med presentasjon av turen
 • Besøk på to vingårder med vinsmaking
 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

Det er mulig å leie spesialsykler, f.eks. el-sykkel, og annet sykkeltilbehør på denne turen. Se SYKLER for øvrige valgmuligheter.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Orange før og/eller etter turen.

Sykkel må returneres før ekstranetter i etterkant av turen.

 • Transfer

Det er mulig å bestille transfer fra eller til Marseille flyplass. Kontakt oss. 

 

Dag for dag
1. Ankomst Orange og velkomstmiddag i hotellets restaurant
Hotell Le Glacier drives av Natalie og Philippe og ligger fredelig til ved et torg og inngangen til gågatene i gamlebyen. Restaurantene og butikkene ligger tett i tett i smågatene omkring. Den typisk provençalske byen, som i dag har knappe 30 000 innbyggere, ligger på den romerske veien Via… mer

Hotell Le Glacier drives av Natalie og Philippe og ligger fredelig til ved et torg og inngangen til gågatene i gamlebyen. Restaurantene og butikkene ligger tett i tett i smågatene omkring. Den typisk provençalske byen, som i dag har knappe 30 000 innbyggere, ligger på den romerske veien Via Agrippa, og for dem var byen et viktig sentrum. Den flotte byporten står litt ensomt i en rundkjøring i utkanten av sentrum, men Frankrikes best bevarte romerske amfiteater, som en gang rommet 9000 mennesker, er fortsatt i bruk til operaoppsetninger og konserter. Hver sommer strømmer tusenvis av tilskuere til byen for å få en enestående kunstopplevelse blant de over 2 000 år gamle veggene. Både triumfbuen og amfiteateret står i dag samlet på UNESCOs verdensarvliste.
På kvelden møter du dine medsyklister og reiseleder Maggie til et lite velkomstmøte kl. 19 og middag på hotellets restaurant.  

 

 

 lukk
Overnatting hotell / Måltider velkomstdrink og middag
2. Provençalsk marked og sykkeltur med blomster og bier i skogen
Bonjour! I dag bør du komme deg opp når hanen galer, for på torget foran hotellet foregår det ukentlige lokale markedet, og det starter tidlig! Å våkne til et provençalsk marked er en luksus av farger, dufter og skingrende stemmer som tilbyr aprikoser og meloner, belter og duker, vin… mer

Bonjour! I dag bør du komme deg opp når hanen galer, for på torget foran hotellet foregår det ukentlige lokale markedet, og det starter tidlig! Å våkne til et provençalsk marked er en luksus av farger, dufter og skingrende stemmer som tilbyr aprikoser og meloner, belter og duker, vin og krydder – og bør absolutt oppleves. Siden står vår sykkelspesialist klar til å utlevere syklene. Etter litt tilpasninger skal vi endelig ut og sykle i det provençalske landskapet, og den første veibeskrivelsen leder oss opp i skogsområdene nord for Orange gjennom et åpent og lettsyklet terreng. Midt på dagen disker Maggie opp med et bugnende piknikbord i skogen. Senere passerer vi landsbyene Uchaux og Sérignan-du-Comtat. Sistnevnte, bygget i lokal stein, har krokete, trange gater og eføykledde fasader. Foran rådhuset står en statue av naturforskeren Jean-Henry Fabre (1823-1915). Han skrev flere populærvitenskapelige bøker om insektenes liv og atferd, og her i Sérignan er hans gamle hus omgjort til museum.
Tilbake i Orange blir det samling med reiseleder Maggie, som forteller om neste dags tur og kommer med restauranttips for kvelden.

 

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og lunsj / Sykkeltur 28 km
3. Bédarrides og pavens gamle vinleverandør Châteauneuf-du-Pape
Denne sykkelturen går på småveier i lett landskap. Vi triller gjennom landsbyene Jonquières og Bédarrides. Sistnevnte har flere butikker, barer og restauranter, og her blir det piknik ved den gamle romerske broen over elven Ouvèze. Etter et herlig energipåfyll i det grønne, og kanskje en liten espresso på neste… mer

Denne sykkelturen går på småveier i lett landskap. Vi triller gjennom landsbyene Jonquières og Bédarrides. Sistnevnte har flere butikker, barer og restauranter, og her blir det piknik ved den gamle romerske broen over elven Ouvèze. Etter et herlig energipåfyll i det grønne, og kanskje en liten espresso på neste bar, sykler vi videre gjennom vinmarker og duftende frukthager opp til landsbyen Châteauneuf-du-Pape, «pavens nye slott». Her lå pavens sommerresidens da han holdt til i Avignon på 1300-tallet, og det var også herfra han fikk sin særdeles kortreiste vin. Selv om slottet nå er i ruiner, kan vi fortsatt beundre den samme vidstrakte utsikten over vinmarkene som hans klerikale høyhet i sin tid gjorde. Fremdeles lages det utmerket vin her, og på slutten av dagen svinger vi innom en vingård for en omvisning med smaksprøver.
Vel tilbake i Orange blir det felles middag på en restaurant i gangavstand fra hotellet.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og lunsj / Sykkeltur 43 km / Besøk 1 time
4. Gjennom vinmarker til Camaret og marked i Sainte-Cécile-les-Vignes
Dagens løype er flat og variert, og etter noen kilometer leder den oss inn gjennom portalene til den sirkulære og befestede landsbyen Camaret-sur-Aigues. Innenfor de gamle festningsmurene finner vi hyggelige gater med små butikker og kaféer. Videre fortsetter syklingen gjennom de enorme vinmarkene som omgir landsbyen Sainte-Cécile-les-Vignes. I dag,… mer

Dagens løype er flat og variert, og etter noen kilometer leder den oss inn gjennom portalene til den sirkulære og befestede landsbyen Camaret-sur-Aigues. Innenfor de gamle festningsmurene finner vi hyggelige gater med små butikker og kaféer. Videre fortsetter syklingen gjennom de enorme vinmarkene som omgir landsbyen Sainte-Cécile-les-Vignes. I dag, lørdag, er dagen for det lokale markedet her, i en noe mer landlig versjon enn det vi opplevde i Orange i går. Siste landsby på dagens etappe heter Rochegude. I denne fredelige perlen langs Côte-du-Rhône-vinruten dufter det ofte av lavendel. Ta deg en tur til fots opp de trange gatene til det mektige slottet, nå et luksushotell, som troner på toppen av landsbyen. På plassen med de tre sypressene foran slottet får du en fantastisk utsikt over byens fargerike tak og vinområdene rundt.

På kvelden forteller Maggie om neste dags sykling og gir råd om hvor man kan spise godt på selveste lørdagskvelden i Orange.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider fullpensjon / Sykkeltur 46 km
5. Gjennom vindistriktene Beaumes-de-Venise og Vacqueyras
Denne rundturen går i et lettsyklet terreng gjennom vinområdene Beaumes-de-Venise og Vacqueyras. Vinmarkene ligger ved foten av den taggete fjellkjeden Dentelles de Montmirail, som fungerer som en naturlig vegg mot den kalde mistralvinden som kan blåse hardt her, spesielt på vinteren og våren. Like før landsbyen Beaumes-de-Venise ligger det… mer

Denne rundturen går i et lettsyklet terreng gjennom vinområdene Beaumes-de-Venise og Vacqueyras. Vinmarkene ligger ved foten av den taggete fjellkjeden Dentelles de Montmirail, som fungerer som en naturlig vegg mot den kalde mistralvinden som kan blåse hardt her, spesielt på vinteren og våren. Like før landsbyen Beaumes-de-Venise ligger det en vakker gammel kirke omgitt av oliventrær oppe på en høyde, og her passer det fint å ta et pust i bakken. De kaffetørste kan bestille un café, s’il vous plaît på den lokale kaféen en kilometer senere, og bak landsbyens postkontor spiller gubbene pétanque fast et par ettermiddager i uken. Reiseleder Maggie står nok en gang for dagens høydepunkt –  pikniken –  i dette typisk provençalske landskapet som dufter av timian og rosmarin.
Vacqueyras er en annen appellasjon i Côtes-du-Rhône-familien, og her produseres for det meste rødviner. Husene i landsbyen med samme navn sprer seg som årringer rundt den fine kirken, med gater flankert av platantrær. På det lokale vinkooperativet er det gratis smaksprøver for blant annet glade nordmenn på sykkeltur.
På kvelden holder Maggie et nytt infomøte om den siste sykkeletappen neste dag, og deretter er det middag på egen hånd.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost og lunsj / Sykkeltur 52 km
6. Til pavens gamle by Avignon og tog tilbake til Orange
Etter frokost starter ukas siste sykkeltur, og nå skal vi vestover. Etter noen kilometer på sykkelsetet ankommer vi Roquemaure, som betyr «svart klippe». I det fjortende århundre var landsbyen Rhônens viktigste havn på høyre bredd. Herfra ble vin skipet til store deler av Europa. Landsbyens slott var et viktig… mer

Etter frokost starter ukas siste sykkeltur, og nå skal vi vestover. Etter noen kilometer på sykkelsetet ankommer vi Roquemaure, som betyr «svart klippe». I det fjortende århundre var landsbyen Rhônens viktigste havn på høyre bredd. Herfra ble vin skipet til store deler av Europa. Landsbyens slott var et viktig maktsentrum i regionen Languedoc, men revolusjonens rasende horder gjorde brå slutt på slottslivet. Siden har kun to majestetiske tårnruiner voktet over de omkringliggende vinmarkene og landsbyens 5 500 innbyggere.
Ferden fortsetter langs Rhônens bredder, og vi tar en sving innom Villeneuve-lès-Avignon. Etter hvert ser vi silhuetten av den UNESCO-vernede byen Avignon på den andre siden av Rhônens to grener. Denne livlige, befestede universitetsbyen var på 1300-tallet pavens residens, og det gamle pavepalasset troner fortsatt over byens vidunderlige brosteinsgater og blomsterprydede torg. Over den mektige Rhônen ligger «Le pont d’Avignon», den berømte uferdige broen som man, ifølge sangen, i sin tid danset på. Avignons historiske sentrum bør absolutt utforskes.
Etter endt sykkeletappe må du si «au revoir» til din trofaste venn, sykkelen. Lokaltoget tar deg tilbake til Orange på 20 minutter, og her blir det felles avslutningsmiddag på hotellets restaurant sammen med dine nye sykkelvenner.

 

 lukk
Overnatting hotell / Måltider fullpensjon / Sykkeltur 31 km
7. Turslutt i Orange
Turen er slutt etter den siste, gode frokosten på Hôtel Le Glacier, hvor vertene Nathalie og Philippe vinker deg au revoir etter noen innholdsrike dager. Fra jernbanestasjonen i Orange går det direktetog til både Marseille, Lyon og Paris. mer

Turen er slutt etter den siste, gode frokosten på Hôtel Le Glacier, hvor vertene Nathalie og Philippe vinker deg au revoir etter noen innholdsrike dager. Fra jernbanestasjonen i Orange går det direktetog til både Marseille, Lyon og Paris.

 lukk
Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: enkel
 • Totalt antall kilometer: 200 km 
 • Terreng: 90% asfalt, 10% grus eller annet underlag

Løypa går i stort sett lett terreng i lavlandet bortsett fra noe stigning mot Châteauneuf-du-Pape (dag 4).

Individuell ankomst til startstedet Orange.

 

Med fly

Nærmeste flyplasser er Marseille (MRS) og Lyon (LYS). Det er også mulig å fly til Nice (NCE) og Paris (CDG).

 

Fra Marseille flyplass:

 • Alt. 1: Skyttelbuss fra flyplassen til togstasjonen «Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence», 5 min.
  Tog videre til Orange, ca. 1 t 10 min. Etter avtale kan du bli hentet av reiseleder på togstasjonen i Orange og kjørt til hotellet. 
 • Alt.2: Taxi (må forhåndsbestilles) til hotellet i Orange, ca. 1 t.

 

Fra Lyon flyplass:

 • TGV hurtigtog fra selskapet SNCF til Orange, min. 1 t 20 min. Etter avtale kan du bli hentet av reiseleder på togstasjonen i Orange og kjørt til hotellet. 

 

Fra Nice flyplass:

 • Trikk linje 2 til stoppet Jean Médecin, herfra linje 1 til togstasjonen Nice Ville/Gare Thiers, totalt ca. 30 min. Tog videre med ett bytte til Orange, ca. 4 t 30 min. Etter avtale kan du bli hentet av reiseleder på togstasjonen i Orange og kjørt til hotellet. 

 

Fra Paris flyplass:

 • Alt. 1: Taxi til Gare de Lyon, 30 – 50 min.
 • Alt. 2: RER linje B (forstadstog) med ett bytte til Gare de Lyon, totalt ca. 40 min.

 

Herfra TGV hurtigtog fra selskapet SNCF til Orange, min. 3 t 15 min. 15 min gange, ev. taxi fra togstasjonen til hotellet.

Hvordan komme seg hjem

Orange er sykkelturens eneste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly

Nærmeste flyplasser er Marseille (MRS) og Lyon (LYS). Det er også mulig å fly fra Nice (NCE) og Paris (CDG).

 

Til Marseille flyplass:

 • Alt. 1: 15 min gange, ev. taxi fra hotellet til togstasjonen. Tog videre til Vitrolles-Aéroport Marseille-Provence, ca. 1 t 10 min. Skyttelbuss videre til flyplassen, 5 min.
 • Alt.2: Taxi (må forhåndsbestilles) fra hotellet til flyplassen, ca. 1 t.

 

Til Lyon flyplass:

 • 15 min gange, ev. taxi fra hotellet til togstasjonen. TGV hurtigtog fra selskapet SNCF til Lyon Saint-Exupéry TGV, min. 1 t 20 min.

 

Til Nice flyplass:

 • 15 min gange, ev. taxi fra hotellet til togstasjonen. Tog med ett bytte til Nice Ville, ca. 4 t 30 min. Trikk linje 1 til stoppet Jean Médecin, herfra linje 2 til flyplassen, totalt ca. 30 min.

 

Til Paris flyplass:

15 min gange, ev. taxi fra hotellet til togstasjonen. Herfra TGV hurtigtog fra selskapet SNCF til Paris Gare de Lyon, min. 3 t 15 min. Deretter

 • Alt. 1: Taxi til flyplassen, 30 – 50 min.
 • Alt. 2: RER linje A (forstadstog) med bytte på Châtelet til linje B til flyplassen, totalt ca. 40 min.

 

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • sykkelshorts/-bukse
 • sykkelhansker
 • badetøy
 • sandaler
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske
 • sykkelfeste til mobiltelefon

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg – pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med «souvenirer» fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene – ikke forstyrr dyrene, og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk