Å vite

Hvorfor hit?

Puglia er en naturskjønn region i det sørøstlige Italia. Den inkluderer hælen på støvelen, Salento, og grenser til både Adriaterhavet og Det joniske hav. Regionen ennå ganske uberørt av masseturisme, og karakteriseres av unike byer, vinranker, endeløse olivenlunder og hveteåkre, og krystallklart hav. Her har man også klart å bevare arven fra en rik og antikk kultur: Turen starter og ender i barokkbyen Lecce, og du besøker også de flotte kystbyene Santa Maria di Leuca og Otranto.

 

Høydepunkter

 • En region med en rik gastronomi og utmerkede viner
 • Sykling på flotte kyststrekninger i Salento
 • Den overraskende vakre barokkbyen Lecce

 

Hva venter deg?

Løypene går for det meste på asfalterte veier i lavlandet, med noen få kuperte strekker. Det er lite trafikk (utenfor høysesong), men vær obs på at det kan være noe mer trafikk inn og ut av byene.
Turen byr på fantastiske sykkelstrekninger langs kysten.

Overnatting

På denne sykkelferien vil du bo på komfortable og nøye utvalgte hotell med gjennomsnittlig 3*. Hotellene ligger lett tilgjengelig fra sykkelløypen og i nærheten av de viktigste severdighetene byen du ankommer har å by på. Alle rommene har eget bad og klimaanlegg. Frokost er alltid inkludert, slik at du får en god start på dagen.

Avganger og priser

Avganger:

Mandag | 4. april - 25. juli 2022 | 5. sept. - 24. okt. 2022

 

Pris pr. person:

Sesong styres av ankomstdato.

 

Sesong 1
4. april - 24. april | 10. okt. - 24. okt.

 • 7 500 kr i dobbeltrom | 9 300 kr i enkeltrom | komfort: pluss

 

Sesong 2

25. april - 26. juni | 12. sept. - 9. okt.

 • 8 250 kr i dobbeltrom |  10 050 kr i enkeltrom | komfort: pluss

 

Sesong 3

27. juni - 25. juli | 5. sept. - 11. sept.

 • 8 700 kr/ i dobbeltrom | 10 500 kr i enkeltrom | komfort: pluss

 

 

Tillegg:

 

Sykler og tilbehør

 • El-sykkel 1 200 kr

 

Ekstranetter inkl. frokost, pr. person

 • Ekstranetter i Lecce, på forespørsel
 • Lecce: 720 kr i dobbeltrom | 1 080 kr i enkeltrom
Inkludertvis alt
vis altskjul alt
 • 5 overnattinger i dobbeltrom
 • Tilgjengelig komfort: pluss
 • 5 frokoster

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner

Bagasjen din blir fraktet fra hotell til hotell.

Det er tillatt med 1 kolli pr. person, maks. 20 kg.

Før du reiser vil du motta detaljert informasjon om tillatt bagasje, hvordan du fyller ut bagasjelappene, og tidspunkt for henting/levering.

 • 27-girs unisex-/herresykkel 

Etter bestilling på e-post:

 • bestillingsbekreftelse
 • informasjonsskriv «Puglia kort»

 

Før avreise på e-post:

 • informasjonsskriv «Før avreise»
 • hotelliste og -vouchere
 • link for å laste ned app med kart, veibeskrivelse, severdigheter og GPS-spor (appen kan brukes offline)

 

På første hotell:

 • bagasjelapper

Vår samarbeidspartner er på stedet og kan være tilgjengelig for assistanse dersom uhellet skulle være ute. Du vil motta et telefonnummer før avreise. Denne telefonen er betjent hver dag fra 08:00 til 20:00.

 • Avbestilling av reisen

Du kan avbestille reisen og eventuelle ekstranetter etter følgende regler:
Ved avbestilling 60 dager eller mer før avreise betaler du et administrasjonsgebyr på kr 500 per person.
Ved avbestilling mellom 59 og 35 dager før avreise beholder Merlot Reiser (heretter MR) det innbetalte depositum.
Ved avbestilling mellom 34 og 15 dager før avreise beholder MR 50 % av reisens pris. 
Ved avbestilling 14 dager eller mindre før avreise, eller hvis du ikke møter ved avgang eller ikke har de nødvendige papirer (pass, flybillett, ev. helseattester e.l.), beholder MR hele reisens pris.

 

 • Endring av reisen

Dersom du etter at en reise er bekreftet fra MR ønsker å endre din bestilling (reisedag, reisemål, hotell etc.), vil du bli belastet med et endringsgebyr på kr 200 per person, dersom MR har mulighet til å etterkomme de nye ønsker. Dette gjelder ikke tilleggsbestillinger av ekstranetter.

 

 • Omgjøring til enkeltrom

Har du bestilt en reise i delt dobbelt-/twinrom sammen med et reisefølge og sistnevnte avbestiller slik at du må over i enkeltrom, gjelder følgende regler:
Hvis reisefølget avbestiller 35 dager eller mer før avreise, må du betale gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller mellom 34 og 15 dager før avreise, deler du og MR gjeldende enkeltromstillegg.
Hvis reisefølget avbestiller 14 dager eller mindre før avreise, vil MR ikke belaste deg for gjeldende enkeltromstillegg.

 

 • Retten til å overdra reisen

Du har rett til å overdra reisen til en person som oppfyller alle nødvendige betingelser for å delta, dersom du underretter MR om dette innen rimelig tid før avreise.

Reisen til og fra turens start- og sluttpunkt er ikke inkludert. Se PRAKTISK INFO for tips til utreise og hjemreise.

 • Turistskatt: ca. 8-10 € pr. person for hele oppholdet.
  Avgiften varierer etter hotellkategori, sesong og lengde på oppholdet, og må betales direkte til hotellet.

Det er mulig å leie spesialsykler, f.eks. el-sykkel, og annet sykkeltilbehør på denne turen. Se SYKLER for øvrige valgmuligheter.

 • Overnatting i enkeltrom
 • Ekstranetter

Det er mulig å bestille ekstranetter i Lecce før og/eller etter turen.

Sykkel må returneres før ekstranetter i etterkant av turen.

 • Transfer

Det er mulig å bestille privat transfer til og fra flyplassen i Bari. Kontakt oss.

Dag for dag
1. Ankomst Lecce
Velkommen til sykkeltur på Italias hæl, og Salentos overraskende vakre hovedstad Lecce. I denne barokkbyen, som har fått tilnavnet «det sørlige Firenze», kan du beundre barokk arkitektur, den overdådig vakre Santa Croce basilikaen og mektige skulpturer fra 1700-tallet. Rester av den gamle bymuren omkranser fortsatt gamlebyen. mer

Velkommen til sykkeltur på Italias hæl, og Salentos overraskende vakre hovedstad Lecce. I denne barokkbyen, som har fått tilnavnet «det sørlige Firenze», kan du beundre barokk arkitektur, den overdådig vakre Santa Croce basilikaen og mektige skulpturer fra 1700-tallet. Rester av den gamle bymuren omkranser fortsatt gamlebyen.

 lukk
Overnatting hotell
2. Velkommen til solens, sjøens og vindens Salento!
Buongiorno! Sykkelen din er klar, er du? Pakk med deg noe deilig puccia-brød i snippsekken, og trill avgårde. Etter et par kilometer gjennom byen, som du heldigvis får besøke igjen om noen få dager, sykler du videre på salentiske landeveier, gjennom et nærmest flatt terreng. I Copertino kan du… mer

Buongiorno! Sykkelen din er klar, er du? Pakk med deg noe deilig puccia-brød i snippsekken, og trill avgårde. Etter et par kilometer gjennom byen, som du heldigvis får besøke igjen om noen få dager, sykler du videre på salentiske landeveier, gjennom et nærmest flatt terreng. I Copertino kan du ta en pause og besøke slottet, mens det etter Nardò ligger 12 vakre kilometer med kystlinje foran deg. Her er det flust av plasser du kan parkere sykkelen for et pust i bakken og en første svømmetur i Det joniske hav! Dagens mål er Gallipoli, en skikkelig perle av en kystby. Her anbefaler vi en spasertur i gamlebyen og et besøk til den underjordiske oljefabrikken.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 50 km
3. Sør-italiensk sjarm langs Middelhavet til Santa Maria di Leuca
Denne dagen dedikerer vi til det knallblå Middelhavet, med sykling langs en myriade av bukter, strender og viker, hvor det dufter av furu, myrt og einebær. Etter noen få kilometer anbefaler vi å ta en omvei ut til den smått paradisiske bukten Punta della Suina, og å ta en… mer

Denne dagen dedikerer vi til det knallblå Middelhavet, med sykling langs en myriade av bukter, strender og viker, hvor det dufter av furu, myrt og einebær. Etter noen få kilometer anbefaler vi å ta en omvei ut til den smått paradisiske bukten Punta della Suina, og å ta en spasertur langs kysten til den nærliggende stranden Lido Pizzo, hvor det er servering. Det er heller ikke dumt å ta et stopp ved odden Punta Ristola, hvor det er tindrende klart vann og spennende grotter hvor det er funnet gjenstander fra yngre steinalder. Den smellvakre kysten følges så videre til Puglias sørligste punkt og vårt endepunkt for dagen, Santa Maria di Leuca. Navnet fikk byen av greske sjømenn som kalte stedet for «leukos», som betyr hvit. Et lite glass på torget foran Santuario-basilikaen ved solnedgang er et must!

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 50 km
4. På sykkel langs Adriaterhavskysten, gjennom uforglemmelige landskap til Otranto
I dag skal du følge en av verdens vakreste og mest kontrastfylte veier, nordover i lett kupert landskap mellom små hvitkalkede fiskerlandsbyer, klipper som stuper ned i det asurblå Adriaterhavet, langs viker og bukter flankert av grønne og velduftende vekster. I hulene Romanelli og Zinzulusa er det funnet fisk… mer

I dag skal du følge en av verdens vakreste og mest kontrastfylte veier, nordover i lett kupert landskap mellom små hvitkalkede fiskerlandsbyer, klipper som stuper ned i det asurblå Adriaterhavet, langs viker og bukter flankert av grønne og velduftende vekster. I hulene Romanelli og Zinzulusa er det funnet fisk som anses å være levende fossiler. Du passerer kurbyen Santa Cesarea og deretter den naturlige havnen Porto Badisco med krystallklart, stille vann. Her er det bare å finne fram badebuksa! På ettermiddagen når du Otranto, Italias østligste by og dagens mål. Her kan du rusle rundt i gamlebyens smale, steinlagte gater, samt ta en titt på katedralen og det berømte Aragon-slottet.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 50 km
5. Siste dag på sykkel langs havet tilbake til Salentos barokke hovedstad Lecce
På turens siste sykkeldag sykler du mellom Alimini-innsjøene og Middelhavets unike vegetasjon, og gjennom Le Cecine, en naturpark hvor tusenvis av trekkfugler hviler mellom flyvningene. Etter å ha trillet gjennom små kystbyer og beundret vakre strender med finkornet sand går turen innover i landet igjen, hvor du kan besøke… mer

På turens siste sykkeldag sykler du mellom Alimini-innsjøene og Middelhavets unike vegetasjon, og gjennom Le Cecine, en naturpark hvor tusenvis av trekkfugler hviler mellom flyvningene. Etter å ha trillet gjennom små kystbyer og beundret vakre strender med finkornet sand går turen innover i landet igjen, hvor du kan besøke den befestede middelalderbyen Acaya. Snart triller du inn i Lecce igjen, ringen er sluttet og når du parkerer sykkelen for natten, så er det for godt.

 lukk
Overnatting hotell / Måltider frokost / Sykkeltur 55 km
6. Turslutt i Lecce
Turen er slutt etter frokost. Skal du tilbake til flyplassen i Bari, er det mulig å bestille en privat transport eller ta toget. Det er også mulig å ta tog til Roma. Har du anledning, anbefaler vi absolutt å ta noen ekstra dager i Lecce. mer

Turen er slutt etter frokost. Skal du tilbake til flyplassen i Bari, er det mulig å bestille en privat transport eller ta toget. Det er også mulig å ta tog til Roma. Har du anledning, anbefaler vi absolutt å ta noen ekstra dager i Lecce.

 lukk
Måltider frokost
Praktisk info
 • Vanskelighetsgrad: ganske enkel
 • Totalt antall kilometer: 205 km
 • Total høydeforskjell:  690 m
 • Terreng: 99% asfaltert, 1% grus og annet underlag
 • Togforbindelser mellom overnattingsstedene: nei
 • Mulighet for å forkorte etappene med tog: nei

Induviduell ankomst til startstedet Lecce.

 

Med fly

Bari (BRI) er den nærmeste flyplassen. Det er også mulig å fly til Roma (FCO).

 

Fra Bari flyplass:

 • Shuttlebuss Tempesta (30 min) eller tog (20 min) fra flyplassen Bari Karol Wojtyła til togstasjonen Bari Centrale.
  Tog videre herfra til Lecce, ca.1 t 40 min.

Fra Roma flyplass (FCO):

 • Tog Leonardo Express fra togstasjonen Fiumicino Aeroporto til togstasjonen Roma Termini, 32 min. Avganger hvert 30. minutt.
  Tog videre herfra til togstasjonen i Lecce, ca. 5 t 30 min.

Transfer

Det er mulig å bestille en transfer fra Bari flyplass til Lecce, kontakt oss.

Hvordan komme seg hjem

Lecce er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra.

 

Med fly

Bari (BRI) er den nærmeste flyplassen. Det er også mulig å fly fra Roma (FCO).

 

Til Bari flyplass:

 • Tog fra Lecce til togtsasjonen Bari Centrale, ca.1 t 40 min.
  Shuttlebuss Tempesta (30 min) eller tog (20 min) fra Bari Centrale til flyplassen Bari Karol Wojtyła.

Til Roma flyplass:

 • Tog fra Lecce til togstasjonen Roma Termini, ca. 5 t 30 min.
  Tog videre herfra med Leonardo Express til togstasjonen Fiumicino Aeroporto på flyplassen i Roma, 32 min. Avganger hvert 30. minutt.

Transfer

Det er mulig å bestille en transfer fra Lecce til Bari flyplass, kontakt oss.

Klær

 • behagelige og lette å ta av og på, avhengig av sesong
 • noe litt tykkere til kveldsbruk og til bruk i rom med klimaanlegg
 • regntøy (jakke, bukse, evt. poncho, skoovertrekk)
 • sykkelshorts/-bukse
 • sykkelhansker
 • badetøy
 • sandaler
 • skjerf eller buff
 • hodeplagg

 

Reiseapotek

 • generelle legemidler (smertestillende, betennelsesdempende, febernedsettende)
 • personlige medisiner
 • insektsmiddel
 • solkrem og leppepomade med solfaktor
 • sjampo og dusjsåpe
 • ørepropper
 • førstehjelpssett

 

Tilbehør

 • solbriller, også nyttig mot insekter
 • kamera
 • telefonlader
 • strømadapter
 • vannflaske
 • sykkelfeste til mobiltelefon

Reis med respekt for miljøet, stedene og menneskene som ønsker oss velkommen:

 • lær deg litt om skikker og tradisjoner i landet du besøker
 • vær oppmerksom på at noen uttrykk og bevegelser kan ha en mer støtende betydning i andre land
 • spør alltid om tillatelse før du tar bilder av andre mennesker
 • pass på å dekke skuldrene i kirker og andre religiøse steder
 • ikke legg igjen spor etter deg: pass på å ta med deg det du har av søppel
 • ikke ta med “souvenirer” fra beskyttede naturmiljøer og arkeologiske steder
 • i beskyttede områder, prøv alltid å følge stiene : ikke forstyrr dyrene og ikke skad plantene
 • ikke sløs med vann og energi, dette er dyrebare ressurser for hele planeten
 • respekter reglene fastsatt av eierne på overnattingsstedene

  Bestill

  Fyll ut skjemaet, så undersøker vi tilgjengelighet og bekrefter bestillingen så snart som mulig. Dette kan ta fra noen timer til flere virkedager.  Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


  Jeg vil gjerne motta nyhetsbrevet med reisetips og inspirasjon


  Takk

   TRENGER DU HJELP?

   For spørsmål om turene våre, legg igjen kontaktinformasjonen din så vil vi svare deg så raskt som mulig.   Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser


   Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


   Takk

    Su misura
    per gruppi

    Sei un capogruppo alla ricerca di nuove mete e esperienze interessanti, compila il form per ricevere un preventivo personalizzato.


    Ho letto l'informativa sulla privacy di Girolibero srl


    Jeg vil gjerne motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon


    Takk

     Nyhetsbrev

     Motta nyhetsbrev med reisetips og inspirasjon.
     Jeg har lest personvernerklæringen til Merlot Reiser

     Takk