Skip to main content

Fottur i Provence og på Rivieraen

Vandring i gruppe i Provence og på den franske riviera

Den franske riviera fører tankene hen på ferie, varm sol og strender. Utenfor turistsesongen tilbyr vi en ukes gruppetur med relativt lette vandringer som de aller fleste kan klare. Lille, fasjonable Menton ligger lengst øst på rivieraen, kloss inntil grensen til Italia, og vi bor behagelig på Hôtel de la Méditerranée under hele uken. Vi legger ut på vandringer langs det asurblå havet og stifter bekjentskap med kjente navn som Monaco og Villefranche-sur-Mer. Andre dager går vi mellom hyggelige landsbyer i baklandet oppe i høyden, i de trange gatene møter du middelalderstemning, fargerikt blomsterflor og duften av lavendel. 

NB!

Hvis du ønsker å bestille tur med turleder, men får «bestilling på forespørsel», betyr dette at turen er full og du vil bli satt på venteliste. Vi kontakter deg om det blir en ledig plass. Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. 8 personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt. 

Søk reise

Priser

Pris uten fly: kr 7 150 (2019), kr 7 800 (2020)

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: fra kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 2 000
Ekstranetter: For priser, se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det alltid et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • Turleder
 • 7 netter på hotell m/frokost
 • 3 pikniklunsjer
 • 1 restaurantlunsj
 • 2 middager (drikke ikke inkl.)
 • Buss på vandredagene
 • Infomateriell

NB! Vi tar forbehold om at turen får nok deltakere, min. åtte personer. Så snart minimumsantall er nådd sender vi ut beskjed om dette til de som allerede er påmeldt.

Dag for dag

Dag 1   Norge - Nice – Menton    
Ankomstdag. Fly til Nice. Det går flybuss direkte fra flyplassen i Nice til Menton. Hotellet ligger fint til ca. 50 meter fra stranden og har terrassebar med flott utsikt. Felles middag i hotellets restaurant.
 
Dag 2 Menton – Monaco    12 km      3,5 t  
Dette er første vandredag. Vi følger kyststien rundt Cap Martin til Monaco. Ankomst ved lunsjtider og tid til egne oppdagelser i fyrstedømmet. Retur til Menton med tog eller buss, enten sammen med turlederen eller på egen hånd.
  
Dag 3  Monti – Castellar – Menton   7,7 km   2 t 40 min. 
Buss til Monti (20 min.) i fjellene bak byen. Derfra går vi opp til landsbyen Castellar og beundrer utsikten over Menton og Middelhavet. Så nedover på lette stier tilbake til Menton.
 
Dag 4    Beaulieu – Villefranche – (Nice)    10 km    3 t (ev. 18 km    5,5 t)
Tog til Beaulieu-sur-Mer. Dagen byr på en lett vandring på en turvei langs klipper på den flotte kyststripen. Rundt Cap Ferrat kan du skimte kjendisenes fasjonable sommerhus. Gamlebyen i Villefranche-sur-Mer sjarmerer deg med sine pittoreske gater og mange småbutikker. Vi nyter vår pikniklunsj på stranden. Resten av dagen kan du tilbringe i koselige Villefranche eller velge å gå 8 km videre til Nice på egen hånd etter veibeskrivelse. Eller ta toget til innholdsrike Nice. Retur med tog eller buss til Menton. 

Dag 5  Col de Castillon – St. Agnès - Monti 11 km    5 t
Buss til Col de Castillon (45 min.). Herfra går vi en lett sti oppover til landsbyen Ste. Agnès. Landsbyen har fin utsikt over Middelhavet og kaller seg «Europas høyest beliggende kystlandsby». Herfra vandrer vi videre nedover til Monti, som ligger langs hovedveien mellom Sospel og Menton. Lunsj på restaurant i Ste Agnès. Retur til Menton med buss. 

Dag 6   Piène Haute - Olivetta – Sospel    9 km   2,5 t
Dette er siste vandredag. Buss til Piène Haute. Derfra lett vandring ned til landsbyen Olivetta i Italia. Landsbyen har en liten butikk, en bar og mange sjarmerende, gamle hus. Deretter følger vi en botanisk sti langs elven Bevéra tilbake til Frankrike og den lille byen Sospel. Pikniklunsj før Sospel. Buss tilbake til Menton. 

Dag 7   Hviledag i Menton         
Hviledag i Menton. Kanskje tar du toget inn til Nice for litt ekstra sightseeing, et museumbesøk eller shopping? Avslutningsmiddag i Menton. 

Dag 8 Menton – Nice
Hjemreisedag. Retur til Nice flyplass med buss eller tog. Turleder gir råd. 

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
På Hôtel de la Méditerranée i Menton.

Fly:
Nice Côte d'Azur (NCE) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til Nice (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen:

Buss:

Nice flyplass Terminal 1/ Terminal 2 - Menton   1t 15min
Busstider og priser: 
Buss 110 eller Buss 110

Overnatting/måltider

Hotellet
Hôtel de la Méditerranée er et hyggelig 3-stjerners hotell beliggende i sentrum av Menton, kun 50 meter fra stranden. Hotellet har en stor takterrasse med vakker utsikt mot fjellene og havet. Det er ikke svømmebasseng på hotellet. Alle rommene har A/C, TV, safe og ubegrenset tilgang til trådløst nettverk.  

Måltider
Frokostbuffet
3 pikniklunsjer
1 restaurantlunsj
2 middager (drikke ikke inkl.)
 

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Hôtel de la Méditerranée*** i Menton (kun mulig i forkant/etterkant av turen): Pris på forespørsel.

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 5

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 2 fordi den gir litt høyere puls, men de fleste klarer dette. 

Reiseledere

I 2020 er det Maggie Flybring som er reiseleder på avgangene 15.10 og 29.10, mens det er Anne Østlyngen som har ansvaret for vårturen 12.03 og avgangen 22.10. 
(Med forbehold om sykdom). 

 

MAGGIE FLYBRING - Jeg er er svensk og har vært reiseleder for Merlot Reiser siden 2002. Det begynner etter hvert å bli noen år, men er fortsatt like gøy. Jeg flyttet til Frankrike i 1990, og er bosatt i landsbyen Le Rouret i Provence sammen med familien min (barna har flyttet ut). Jeg er glad i mennesker og liker godt å vise syklister, vandrere og andre mitt nye hjemland. Som en veldig matglad person er det alltid gøy å lage i stand piknik i det grønne til skrubbsultne syklister. Også å dele min kunnskap om Frankrike er en fornøyelse. Mange av Merlots kunder kommer tilbake år etter år og det er selvsagt veldig koselig å bli godt kjent. I år skal jeg lede sykkelturer i Loiredalen og La Rochelle & Bordeaux samt fottur Provence og Rivieraen. 
Vi sees!

ANNE ØSTLYNGEN - Jeg har jobbet som reiseleder for Merlot Reiser siden 2007. I mange år i de franske alper og i spanske katalonia. Nå leder jeg kun turen Provence og Rivieraen. Jeg setter stor pris på turer både i høye fjell og i lavlandet, er glad i mennesker og vil gjerne formidle gleden ved å bruke naturen. 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv

 

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Deltakerliste


Ved ankomst:

 • Kart

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo