Fottur i Provence og på Rivieraen

Vandring i gruppe i Provence og på den franske riviera

Den franske riviera fører tankene hen på ferie, varm sol og strender. Utenfor turistsesongen tilbyr vi nå en ukes gruppetur med relativt lette vandringer som de aller fleste kan klare. Lille, fasjonable Menton ligger lengst øst på rivieraen, kloss inntil grensen til Italia, og vi bor behagelig på Hôtel de la Méditerrannée under hele uken. Vi legger ut på vandringer langs det asurblå havet og stifter bekjentskap med kjente navn som Monaco og Villefranche-sur-Mer. Andre dager går vi mellom hyggelige landsbyer i baklandet oppe i høyden, i de trange gatene møter du middelalderstemning, fargerikt blomsterflor og duften av lavendel. 

 

Pris fra:
NOK 6 650
Dager:8
7 netter m/frokost på Hotel Méditerranée*** i Menton, 2 middager, 1 restaurantlunsj, 3 pikniklunsjer, turleder og 6 transfers på vandringsdagene. Drikke ikke inkludert.
Bestill reise

Priser

Pris uten fly: kr 6 650 

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 800 (2017) / 1850 (2018)
Ekstranetter: For priser, se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • Turleder
 • 7 netter på hotell m/frokost
 • 2 pikniklunsjer
 • 1 restaurantlunsj
 • 2 middager (drikke ikke inkl.)
 • Buss på vandringsdagene
 • Infomateriell

Dag for dag

Dag 1   Norge - Nice – Menton    
Ankomst Nice. Det går flybuss direkte fra flyplassen i Nice til Menton. Hotellet ligger fint til et par hundre meter fra stranden og har terrassebar med flott utsikt. Felles middag i hotellets restaurant.
 
Dag 2 Menton – Monaco    12 km      3,5 t  
Vi følger kyststien rundt Cap Martin til Monaco. Ankomst ved lunsjtider og tid til egne oppdagelser i fyrstedømmet. Retur til Menton med tog eller buss, enten sammen med turlederen eller på egen hånd.
  
Dag 3  Monti – Castellar – Menton   12 km   3 t 
Buss til Monti (20 min.) i fjellene bak byen. Derfra går vi opp til landsbyen Castellar og beundrer utsikten over Menton og Middelhavet. Så nedover på lette stier tilbake til Menton.
 
Dag 4    Beaulieu – Villefranche – (Nice)    10 km    3 t (ev. 18 km    5,5 t)
Tog til Beaulieu-sur-Mer. Dagen byr på en lett vandring på en turvei langs klipper på den flotte kyststripen. Rundt Cap Ferrat kan du skimte kjendisenes fasjonable sommerhus. Gamlebyen i Villefranche-sur-Mer sjarmerer deg med sine pittoreske gater og mange småbutikker. Vi nyter vår pikniklunsj på stranden. Resten av dagen kan du tilbringe i koselige Villefranche eller velge å gå 8 km videre til Nice på egen hånd etter veibesrivelse. Eller ta toget til innholdsrike Nice. Retur med tog eller buss til Menton. 

Dag 5  Gorbio – St. Agnès - Monti 10 km    3,5 t
Buss til landsbyen Gorbio (45 min.). Herfra går vi en lett sti oppover til landsbyen Ste. Agnès. Landsbyen har fin utsikt over Middelhavet og kaller seg «Europas høyest beliggende kystlandsby». Herfra vandrer vi videre nedover til Monti, som ligger langs hovedveien mellom Sospel og Menton. Lunsj på restaurant underveis. Retur til Menton med buss. 

Dag 6   Piène Haute - Olivetta – Sospel    9 km   2,5 t
Buss til Piène Haute. Derfra lett vandring ned til landsbyen Olivetta i Italia. Landsbyen har en liten butikk, en bar og mange sjarmerende, gamle hus. Deretter følger vi en botanisk sti langs elven Bevéra tilbake til Frankrike og den lille byen Sospel. Pikniklunsj før Sospel. Buss tilbake til Menton. 

Dag 7   Hviledag i Menton         
Hviledag i Menton. Kanskje tar du toget inn til Nice for litt ekstra sightseeing, et museumbesøk eller shopping? Avslutningsmiddag i Menton. 

Dag 8 Menton – Nice
Retur til Nice flyplass med buss eller tog. Turleder gir råd. 

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
På Hôtel de la Méditerranée i Menton.

Fly:
Nice Côte d'Azur (NCE) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til Nice (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen:

Buss:
Nice flyplass Terminal 1/ Terminal 2 - Menton   1t 15min
Busstider og priser: 
Buss 110 eller Buss 110

Overnatting/måltider

Hotellet
Hôtel de la Méditerranée er et hyggelig 3-stjerners hotell beliggende i sentrum av Menton, kun 50 meter fra stranden. Hotellet har en stor takterrasse med vakker utsikt mot fjellene og havet. Det er ikke svømmebasseng på hotellet. Alle rommene har A/C, TV, safe og ubegrenset tilgang til trådløst nettverk.  

Måltider
Frokostbuffet
2 pikniklunsjer
1 restaurantlunsj
2 middager (drikke ikke inkl.)
 

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Hôtel de Flore by Happyculture*** i Nice 2018:
Mellomsesong (01.10 - 31.10) / lavsesong (01.11 - 31.03)
Enkeltrom kr  1170 / 780
Dobbeltrom kr 640 / 450

Hôtel de la Méditerranée*** i Menton 2018 (kun mulig i forkant/etterkant av turen)
Enkeltrom kr 660
Dobbeltrom kr 400

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår. 

Kart

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 2 av 5

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 2 fordi den gir litt høyere puls, men de fleste klarer dette. 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv

 

Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Deltagerliste


Ved ankomst:

 • Kart

Bestilling

AvreiseReisemålLedige plasserPris
25/10Provence og Rivieraen1NOK 6 650Bestill
AvreiseReisemålLedige plasserPris
1/11Provence og RivieraenPå forespørselNOK 6 650Bestill på forespørsel