Våre reiseledere

Anders Lund Eide Reiseleder Mont Blanc rundt - Jeg ble forelsket i de franske alpene da jeg som tenåring besøkte min "franske" tante for første gang. Senere har det blitt mange besøk av større og lengre varighet og jeg har vært bosatt i Frankrike i tre-fire år. Spesielt har jeg blitt glad i det franske fjellandskapet. Og jeg er stadig fasinert av kulturen som har påvirket og er til stede i dette landskapet. Det gir fjellene her en helt spesiell atmosfære og bidrar til å gi fjellopplevelsene  en helt annen dimensjon enn hjemme i Norge. Gjennom Merlot får jeg muligheten til å introdusere Alpene til nye mennesker, og det er en fantastisk følelse å få dele det jeg er glad i med andre. Resten av året jobber jeg som medisinsk fysiker i Tromsø.
Bente Haraldstad Delmas Reiseleder Alsace og Provence Arles - Dette blir mitt fjerde år som reiseleder i vakre Alsace. En bit av Frankrike jeg har blitt veldig glad i. Jeg er utdannet journalist og jobber frilans som tekstforfatter og skribent når jeg ikke er på tur med Merlot. Jeg har en broket bakgrunn fra mange verdensdeler, og tør påstå at jeg har bodd der peppern gror, nemlig på Nord-Borneo. Finkulturen i Frankrike var en stor overgang fra regnskogen, og jeg ble boende i Lyon i over ti år. Nå er jeg bosatt i Oslo, og har noen turer for Merlot Reiser hvert år. Jeg er skikkelig glad i god mat og skjemmer syklistene bort etter noter.
Ester Poli Reiseleder Katalonia med Costa Brava - Jeg gleder meg alltid til en ny tur og er spent på hvem jeg skal tilbringe en hel ukesammen med! Jeg har alltid hatt veldig hyggelige turister på mine turer. Det er også interessant og fint å se hvordan dynamikken i gruppen utvikler seg i løpet av de første dagene. Det synes jeg er ganske morsomt! Jeg liker å jobbe for  Merlot fordi tempoet er perfekt. Det er tid til å nyte stedene vi besøker. Dessuten elsker jeg Girona og Costa Brava:-)
Gianluca Torelli Reiseleder Gardasjø - Jeg kommer fra og bor i Roma, men har flere ganger bodd i Oslo. Jeg har også bodd på Svalbard hvor jeg jobbet på luftskipmuseet. En interessant erfaring. Jeg elsker å være ute i naturen og har guidet både sykkel -og fotturgrupper i Italia. Jeg er glad i mat og vin og er faktisk utdannet sommelier. Det har blitt noen år med Merlot og det er gøy å jobbe med mennesker, snakke norsk og dekke på med Bella Italias godbiter.
Harriet Lebrun Reiseleder Bordeaux & Cognac og Provence  - Jeg har jobbet som reiseleder for Merlot Reiser i elleve år. I bunn og grunn er jeg utdannet som syerske, men oppdaget fort at jeg liker best å jobbe med mennesker. Det er over 40 år siden jeg flyttet fra Sverige. Jeg bodde lenge i Frankrike og er nå bosatt i Belgia. Frankrike har etter så lang tid blitt mitt andre hjemland og et land jeg er blitt veldig glad i. Reiselederjobben for Merlot passer meg perfekt. Det er gøy å fortelle og dele historier med syklistene, og så blir de så glade for pikniklunsjen. Den legger jeg sjelen min i.
Hilde Leirvik Reiseleder Aragon & Valencia - Jeg er veldig glad i Spania, snakker språket og reiser dit flere ganger i året. Jeg kjenner aller best til Valencia-regionen, og har også bodd et halvt år i Altea. Jeg har selv syklet turen Aragón-Valencia og synes den er fantastisk! Derfor er jeg glad for å kunne være reiseleder på en så fin og variert tur, og det er alltid hyggelig å møte en ny gjeng med syklister.  Jeg trives veldig godt som reiseleder for Merlot og gjør mitt aller beste for at dere skal få en fin tur!
Maggie Flybring Reiseleder i Alsace og Provence - Jeg er er svensk og har vært reiseleder for Merlot Reiser siden 2002. Det begynner etter hvert å bli noen år, men det er fortsatt like gøy. Jeg flyttet til Frankrike i 1990 og er bosatt i landsbyen Le Rouret i Provence sammen med familien min (barna har nå flyttet ut). Jeg er glad i mennesker og liker godt å vise syklister, vandrere og andre mitt nye hjemland. Som en veldig matglad person er det alltid gøy å lage i stand piknik i det grønne til skrubbsultne syklister. Også å dele min kunnskap om Frankrike er en fornøyelse. Mange av Merlots kunder kommer tilbake år etter år og det er selvsagt veldig koselig å bli godt kjent. I år skal jeg lede sykkelturer i Alsace, Provence Arles og Provence Avignon, samt fottur Provence og Rivieraen.
Vi sees!
Paola Savinelli Reiseleder Dolomittene med Madonna de Campiglio  -Tekst kommer:)
Reidun Hansen Mediavilla  Reiseleder Bordeaux & Cognac og Provence Arles - Jeg kommer fra Bergen og flyttet til Frankrike i 1975. Det er lenge siden, men jeg er fortsatt en skikkelig bergenser. Jeg er utdannet språklærer i fransk, tysk og engelsk, er gift med en franskmann og har tre voksne barn. Jeg har jobbet for Merlot i ti år og trives kjempegodt med oppgavene og menneskene. Håper å se dere snart i Bordeauxdistriktet eller Provence.