Veneto sykkeltur vest for Venezia

Sykkeltur i vakre Veneto vest for Venezia

Venezia har du sikkert hørt om, men gled deg til å oppdage alle de mindre byene i Venezias omland. Den gamle universitetsbyen Padova, Treviso med sin vollgrav, grappaens hjemby Bassano og Venezias alter ego og lillesøster Chioggia. Byene vi passerer på denne turen har en klassisk sjarm som du vil huske lenge. De fleste ble kultivert og befestet av romerne, forgylt av venetianerne i deres storhetstid i middelalderen, og i dag står de som klassiske monumenter over historisk rikdom. Naturligvis vil du komme innom fantastiske Venezia på din ferd. Terrenget er lett med mange sykkelveier og småveier.

Avganger: Hver lørdag og søndag fra Vicenza, hver tirsdag og onsdag fra Mestre, fra 25. mars til 21. oktober.
Er dere minimum 5 personer, kan det være mulig å starte andre ukedager. Kontakt oss. 

NB! 16., 17., 23. og 24.september er det start i Treviso, 19.september i Padova og 20.september i Vicenza.

 

NB!

 • En "bestilling på forespørsel" går automatisk videre som en bestilling. Hvis du ikke har bestemt deg for å bestille, vennligst send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Etter at du har benyttet bestillingsskjemaet må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta fra et par timer til 3-4 virkedager.
Pris fra:
NOK 8 350
Dager:8
7 netter på 3/4-stjerners hoteller m/frokost, 27-girs sykkel m/styre- og sideveske, bagasjetransport, kart og veibeskrivelser på engelsk, servicetelefon, infomøte dag 2 og inngang til Palladios Villa Valmarana ai Nani.
Bestill reise

Priser

Prisen uten fly: kr 8 350
Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 500 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 700
Tillegg halvpensjon: kr 1 700
Tillegg el-sykkel: kr 950

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.

Inkludert:

 • 7 netter på 3/4-stjerners hoteller m/frokost
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske
 • Bagasjetransport
 • Servicetelefon
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Infomøte dag 2
 • Inngang til Palladios Villa Valmarana ai Nani

NB: På lørdager og søndager har denne turen start i Vicenza, på tirsdager og onsdager begynner den i Mestre.

Dag for dag

På helgeavgangene er det start i Vicenza.

Dag 1   Norge – Venezia – Vicenza
Ankomstdag. Rutefly fra Norge til Venezia eller Milano og deretter tog til Vicenza. Byens gamle sentrum er bilfritt. Her kan du beundre bygninger fra romertiden og middelalderen og lete opp sporene etter byens store arkitekt Andrea Palladio og se hans palasser med monumentale søyler. Vicenza huser ikke mindre enn 23 bygninger tegnet av Palladio.

Dag 2   Vicenza – Bassano del Grappa  (ca. 40 km)
Dette er første sykkeldag. Landskapet nord for Vicenza er et flatt jordbrukslandskap med søvnige landsbyer. Første stopp er Sandrigo, kjent for sin «baccala’ alla vicentina», en typisk rett som består av klippfisk og polenta. Dagens etappe slutter i Bassano del Grappa som ligger i fjellskråningen. Byen har ca. 40 000 innbyggere, og er kjent for sin gamle trebro og brennevinet grappa.

Dag 3   Bassano del Grappa – Treviso  (ca. 65/40 km)
Turens eneste tøffe bakke tar deg til den sjarmerende landsbyen Asolo, hvor gamle hus minner om en mektig storhetstid i middelalderen. Videre skal du forbi Prosecco-vinmarker. Byen Treviso er omgitt av vollgraver og elveløp, og du kan ta en runde i byens gamle vinstuer. Tettona-fontenen midt i byen viser en kvinne med store bryster som i gamle dager sprutet både rød og hvit vin. Du kan forkorte etappen med 25 km ved å ta toget fra Montebelluna til Treviso.

Dag 4   Treviso – Mestre (Venezia)  (ca. 45 km)
I dag er det flatt og frodig landskap langs elven Sile, som tidligere var en viktig handelsvei med kanalbåter. Kommer du tidlig til Mestre, kan du ta lokaltoget den korte strekningen videre til Venezia som ligger like ved Mestre.

Dag 5   Mestre – Chioggia (ca. 35 km)
Dagen starter med sykkeltur på den 4 km lange broen inn til Venezia, deretter en fergetur fra havnen i Venezia til øya Lido. Her skal vi sykle på de smale øyene som danner Venezias lagune. Øya Lido har både bademuligheter og spor av gammel storhet. Det er også her Venezias filmfestival foregår. Neste øy heter Pellestrina, som også sykles på langs. Dagens siste ferge bringer oss tilbake til fastlandet og Chioggia, som er en livlig venetiansk fiskerlandsby med ca. 50 000 innbyggere.

Dag 6   Chioggia – Padova (ca. 60 km)
Dagens sykkeletappe går langs de to elvene Bacchiglione og Brenta som tideligere ble brukt til å frakte varer inn og ut av Venezia. Ikke glem å stoppe opp ved Villa Pisani, den mest imponerende villaen langs Brenta. Padova har ca. 210 000 innbyggere, og er en gammel universitetsby hvor katedralen Basilica del Santo, tre sentrale torg og et astronomisk ur er verdt et besøk. Padova hevder selv å være den eldste byen i Italia, og det kan jo også nevnes at det meste av handlingen i Shakespears komedie "Troll kan temmes" er lagt til Padova.

Dag 7   Padova – Vicenza (ca. 50 km)
Dette er siste sykkeldag. Du følger Bacchiglioneelven videre mot landsbyen Costozza. Du passerer flere imponerende gamle villaer og kan besøke hagen til Villa da Schio. Galileo benyttet seg av denne klare utsikten da han utviklet sin kikkert. Før ankomst til Vicenza passerer sykkelveien rett foran Villa Rotonda, som er den mest berømte av alle palladianske villaer.

Dag 8   Vicenza – Norge
Hjemreisedag. Etter frokost er det retur til Norge, hvis du ikke har bestilt ekstranetter i Vicenza. Tilleggsnetter: Mulig i Vicenza i forbindelse med turen.

 

På tirsdag- og onsdagsavgangene er det start i Mestre.

Dag 1 Norge – Venezia/Mestre
Ankomstdag. Rutefly fra Norge til Venezia flyplass og deretter bus eller taxi til Mestre. Alternativt rutefly fra Norge til Milano og deretter tog til Mestre. Venezia ligger bare en 20 minutters buss- eller togtur fra Mestre.

Dag 2   Mestre – Chioggia (ca. 35 km)
Dette er første sykkeldag. Dagen starter med sykkeltur på den 4 km lange broen inn til Venezia, deretter en fergetur fra havnen i Venezia til øya Lido. Her skal vi sykle på de smale øyene som danner Venezias lagune. Øya Lido har både bademuligheter og spor av gammel storhet. Det er også her Venezias filmfestival foregår. Neste øy heter Pellestrina, som også sykles på langs. Dagens siste ferge bringer oss tilbake til fastlandet og Chioggia, som er en livlig venetiansk fiskerlandsby med ca. 50 000 innbyggere.

Dag 3   Chioggia – Padova (ca. 60 km)
Dagens sykkeletappe går langs de to elvene Bacchiglione og Brenta som tideligere ble brukt til å frakte varer inn og ut av Venezia. Ikke glem å stoppe opp ved Villa Pisani, den mest imponerende villaen langs Brenta. Padova har ca. 210 000 innbyggere, og er en gammel universitetsby hvor katedralen Basilica del Santo, tre sentrale torg og et astronomisk ur er verdt et besøk. Padova hevder selv å være den eldste byen i Italia, og det kan jo også nevnes at det meste av handlingen i Shakespears komedie "Troll kan temmes" er lagt til Padova.

Dag 4   Padova – Vicenza (ca. 50 km)
Du følger Bacchiglioneelven videre mot landsbyen Costozza. Du passerer flere imponerende gamle villaer og kan besøke hagen til Villa da Schio. Galileo benyttet seg av denne klare utsikten da han utviklet sin kikkert. Før ankomst til Vicenza passerer sykkelveien rett foran Villa Rotonda, som er den mest berømte av alle palladianske villaer.

Dag 5 Vicenza – Bassano del Grappa (ca. 40 km)
Landskapet nord for Vicenza er et flatt jordbrukslandskap med søvnige landsbyer. Første stopp er Sandrigo, kjent for sin «baccala’ alla vicentina», en typisk rett som består av klippfisk og polenta. Dagens etappe slutter i Bassano del Grappa som ligger i fjellskråningen. Byen har ca. 40 000 innbyggere, og er kjent for sin gamle trebro og brennevinet grappa.

Dag 6   Bassano del Grappa – Treviso  (ca. 65/40 km)
Dagens eneste tøffe bakke tar deg til den sjarmerende landsbyen Asolo, hvor gamle hus minner om en mektig storhetstid i middelalderen. Videre skal du forbi Prosecco-vinmarker. Byen Treviso er omgitt av vollgraver og elveløp, og du kan ta en runde i byens gamle vinstuer. Tettona-fontenen midt i byen viser en kvinne med store bryster som i gamle dager sprutet både rød og hvit vin. Du kan forkorte etappen med 25 km ved å ta toget fra Montebelluna til Treviso.

Dag 7   Treviso – Mestre (Venezia)  (ca. 38 km)
Dette er siste sykkeldag. I dag er det flatt og frodig landskap langs elven Sile, som tidligere var en viktig handelsvei med kanalbåter. Kommer du tidlig til Mestre, kan du ta lokaltoget den korte strekningen videre til Venezia som ligger like ved Mestre.

Dag 8 Mestre – Norge
Hjemreisedag. Etter frokost er det retur til Norge, hvis du ikke har bestilt ekstranetter i Mestre.
Tilleggsnetter: Mulig i Mestre i forbindelse med turen.

Reisen til og fra

Oppmøte
Hotellet i Vicenza eller Mestre eller Treviso.

Fly
Venezia Mestre Marco Polo flyplass (VCE) Nettside
Milano Malpensa flyplass (MXP) Nettside
Milano Linate (LIN) Nettside
Bergamo Orio al Serio (BGY) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Venezia-Mestre (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no

Obs! Du må være påpasselig med at tidspunktet for flyreisen passer med din sykkeltur, at du rekker å komme helt frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00. Hvis flyreisen blir lang eller upraktisk kan det lønne seg å se på flyreise dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til togstasjonen
Buss, tog eller taxi. Se link til flyplassene for mer informasjon.

Tog
Venezia Mestre - Vicenza/Treviso Centrale   ca. 30 min
Milano CentraleVenezia Mestre ca. 2,5 t
Milano Centrale - Vicenza   ca. 2 t
Milano Centrale - Treviso Centrale    ca. 3t
Bergamo - Venezia Mestre/Vicenza/Treviso Centrale   ca. 3-4t

Togtider og priser: Trenitalia.com

(OBS! Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter)

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3-4 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Ved ankomst på første hotell får du den siste og oppdaterte listen, og kun i ytterst få tilfeller vil det ha forekommet endringer.

Halvpensjon
Velger du halvpensjon får du, i tillegg til frokost, 6 middager. Starter turen i Vicenza, er det ikke inkludert middag i Mestre. Starter turen i Mestre, er det ikke inkludert middag siste kvelden i Mestre.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Pris pr. person pr. natt m/frokost:

Vicenza
Enkeltrom kr 900
Dobbeltrom kr 610

Mestre
Enkeltrom kr 900
Dobbeltrom kr 710

Venezia
Enkeltrom fra kr 1 550
Dobbeltrom fra kr 950

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden av hjemmesiden vår.

Sykkelen

Inkludert:

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås

Ikke inkludert:

 • Hjelm

Damesykkel

Herresykkel

El-sykkel

Syklene kan avvike noe fra bildene.

El-sykkel: 

Det tilbys el-sykkel på denne turen (kr 890,-)

Reiseskildring

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 / 3

Ruteprofil:
Den første delen av turen går kun i lavlandet, bortsett fra en rundtur i Asolo. Man sykler på mindre veier med lite trafikk eller på sykkelstier. Det finnes togforbindelse mellom alle de større byene, så skulle det bli dårlig vær, eller du vil ta det litt roligere en dag, så kan du komme deg til neste by med tog.

Kart


Vis Veneto i et større kart

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv på norsk


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste
 • Reiseskildring


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Guidebok
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste

Bestilling

side 1 av 2

AvreiseReisemålLedige plasserPris
9/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
10/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
12/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
13/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
16/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
17/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
19/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
20/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
23/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
24/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
26/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
27/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
30/9VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
AvreiseReisemålLedige plasserPris
1/10VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel
3/10VenetoPå forespørselNOK 8 350Bestill på forespørsel