Skip to main content

Veneto kat. A (3-4*)

Sykkeltur i Veneto (Kategori A hoteller, 3-4*)
Sykkeltur på egen hånd i Venezias omland. Du besøker den gamle universitetsbyen Padova, Treviso med sin vollgrav, grappaens hjemby Bassano og Venezias alter ego og lillesøster Chioggia. Terrenget er lett med mange sykkelveier og småveier.
 

Reiseråd fra 10. mars i Italia ifb. med spredning av Coronaviruset:
Merlot Reiser følger tett med på situasjonen i de forskjellige områdene vi har turer, og vi forholder oss til Utenriksdepartementets reiseråd. UD fraråder per i dag reiser til Italia som ikke er strengt nødvendige.Avganger: Hver lørdag, søndag, tirsdag og onsdag fra 21. mars til 24. oktober.
På helgeavgangene er det start i Vicenza, tirsdag- og onsdagsavgangene har start i Mestre. 
Er dere minimum 5 personer, kan det være mulig å starte andre ukedager.

NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Dag for dag

På helgeavgangene er det start i VICENZA.

Dag 1 Norge – Venezia – Vicenza
Ankomstdag. Fly til Venezia, Verona eller Milano og deretter tog til Vicenza. Byens gamle sentrum er bilfritt. Her kan du beundre bygninger fra romertiden og middelalderen og lete opp sporene etter byens store arkitekt Andrea Palladio og se hans palasser med monumentale søyler. Vicenza huser ikke mindre enn 23 bygninger tegnet av Palladio.

Dag 2 Vicenza – Bassano del Grappa  (ca. 40 km)
Dette er første sykkeldag. Bagasjen plasseres i resepsjonen senest kl. 09:30 og ankommer neste hotell senest kl.17:30 (dette gjelder alle dager med bagasjetransport).  Landskapet nord for Vicenza er et flatt jordbrukslandskap med søvnige landsbyer. Første stopp er Sandrigo, kjent for sin «baccala’ alla vicentina», en typisk rett som består av klippfisk og polenta. Dagens etappe slutter i Bassano del Grappa som ligger i fjellskråningen. Byen har ca. 40 000 innbyggere, og er kjent for sin gamle trebro og brennevinet grappa.

Dag 3 Bassano del Grappa – Treviso  (ca. 60 km)
Dagens eneste tøffe bakke tar deg til den sjarmerende landsbyen Asolo, hvor gamle hus minner om en mektig storhetstid i middelalderen. Videre skal du forbi Prosecco-vinmarker. Byen Treviso er omgitt av vollgraver og elveløp, og du kan ta en runde i byens gamle vinstuer. Tettona-fontenen midt i byen viser en kvinne med store bryster som i gamle dager sprutet både rød og hvit vin.

Dag 4 Treviso – Mestre  (ca. 20/40 km)
I dag er det flatt og frodig landskap langs elven Sile, som tidligere var en viktig handelsvei med kanalbåter. Kommer du tidlig til Mestre, kan du ta lokaltoget den korte strekningen videre til Venezia som ligger like ved Mestre. (Det er ikke tillatt å sykle i Venezia).

Dag 5 Mestre – Chioggia (ca. 35 km)
Dagen starter med en fergetur fra havnen i Venezia til øya Lido. Dette er turens høydepunkt hvor du skal sykle på de smale øyene som danner Venezias lagune. Øya Lido har både bademuligheter og spor av gammel storhet. Det er også her Venezias filmfestival foregår. Neste øy heter Pellestrina, som også sykles på langs. Dagens siste ferge bringer oss tilbake til fastlandet og Chioggia, som er en livlig venetiansk fiskerlandsby med ca. 50 000 innbyggere.

Dag 6 Chioggia – Padova (ca. 55 km)
Dagens sykkeletappe går gjennom et flatt landskap av våtmarker og øde landsbyer langs elvene Bacchiglione og Brenta. Ikke glem å stoppe opp ved Villa Pisani, den mest imponerende villaen langs Brenta. Padova har ca. 210 000 innbyggere, og er en gammel universitetsby hvor katedralen Basilica del Santo, tre sentrale torg og et astronomisk ur er verdt et besøk. Padova hevder selv å være den eldste byen i Italia, og det kan jo også nevnes at det meste av handlingen i Shakespears komedie "Troll kan temmes" er lagt til Padova. Du bor i utkanten av Padova på et 4* spa-resort i europas største termalområde. 

Dag 7 Padova – Vicenza (ca. 60 km)
Dette er siste sykkeldag. Du følger Bacchiglioneelven videre mot landsbyen Costozza. Du passerer flere imponerende gamle villaer og kan besøke hagen til Villa da Schio. Galileo benyttet seg av denne klare utsikten da han utviklet sin kikkert. Før ankomst til Vicenza passerer sykkelveien rett foran Villa Rotonda, som er den mest berømte av alle palladianske villaer (Inngangen her er inkludert).

Dag 8 Vicenza – Norge
Hjemreisedag. Etter frokost er det retur til Norge, hvis du ikke har bestilt ekstranetter i Vicenza.
 

Julksemuligheter: Det er mulig å hoppe over hele sykkeldager på dag 2, 3, 4 og 5 ved å ta tog. Du kan korte ned etappene med tog på dag 4 og 7.

 

På tirsdags- og onsdagsavgangene er det start i MESTRE.

Dag 1 Norge – Venezia/Mestre
Ankomstdag. Fly til Venezia og deretter buss eller taxi til Mestre. Alternativt rutefly fra Norge til Milano eller Verona og deretter tog til Mestre. Venezia ligger bare en 20 minutters buss- eller togtur fra Mestre.

Dag 2 Mestre – Chioggia (ca. 35 km)
Dette er første sykkeldag. Bagasjen plasseres i resepsjonen ca. kl. 09:00 og ankommer neste hotell senest kl.17:00 (dette gjelder alle dager med bagasjetransport). Dagen starter med en fergetur fra havnen i Venezia til øya Lido. Her skal vi sykle på de smale øyene som danner Venezias lagune. Øya Lido har både bademuligheter og spor av gammel storhet. Det er også her Venezias filmfestival foregår. Neste øy heter Pellestrina, som også sykles på langs. Dagens siste ferge bringer oss tilbake til fastlandet og Chioggia, som er en livlig venetiansk fiskerlandsby med ca. 50 000 innbyggere.

Dag 3 Chioggia – Padova (ca. 60 km)
Dagens sykkeletappe går gjennom et flatt landskap av våtmarker og øde landsbyer langs elvene Bacchiglione og Brenta. Ikke glem å stoppe opp ved Villa Pisani, den mest imponerende villaen langs Brenta. Padova har ca. 210 000 innbyggere, og er en gammel universitetsby hvor katedralen Basilica del Santo, tre sentrale torg og et astronomisk ur er verdt et besøk. Padova hevder selv å være den eldste byen i Italia, og det kan jo også nevnes at det meste av handlingen i Shakespears komedie "Troll kan temmes" er lagt til Padova. Du bor i utkanten av Padova på et 4* spa-resort i europas største termalområde. 

Dag 4 Padova – Vicenza (ca. 50 km)
Du følger Bacchiglioneelven videre mot landsbyen Costozza. Du passerer flere imponerende gamle villaer og kan besøke hagen til Villa da Schio. Galileo benyttet seg av denne klare utsikten da han utviklet sin kikkert. Før ankomst til Vicenza passerer sykkelveien rett foran Villa Rotonda, som er den mest berømte av alle palladianske villaer (Inngangsbillett til Villa Rotonda følger med). 

Dag 5 Vicenza – Bassano del Grappa (ca. 40 km)
Landskapet nord for Vicenza er et flatt jordbrukslandskap med søvnige landsbyer. Første stopp er Sandrigo, kjent for sin «baccala’ alla vicentina», en typisk rett som består av klippfisk og polenta. Dagens etappe slutter i Bassano del Grappa som ligger i fjellskråningen. Byen har ca. 40 000 innbyggere, og er kjent for sin gamle trebro og brennevinet grappa.

Dag 6 Bassano del Grappa – Treviso (ca. 60 km)
Dagens eneste tøffe bakke tar deg til den sjarmerende landsbyen Asolo, hvor gamle hus minner om en mektig storhetstid i middelalderen. Videre skal du forbi Prosecco-vinmarker. Byen Treviso er omgitt av vollgraver og elveløp, og du kan ta en runde i byens gamle vinstuer. Tettona-fontenen midt i byen viser en kvinne med store bryster som i gamle dager sprutet både rød og hvit vin.

Dag 7 Treviso – Mestre (ca. 20/40 km)
Dette er siste sykkeldag. I dag er det flatt og frodig landskap langs elven Sile, som tidligere var en viktig handelsvei med kanalbåter. Kommer du tidlig til Mestre, kan du ta lokaltoget den korte strekningen videre til Venezia som ligger like ved Mestre.

Dag 8 Mestre – Norge
Hjemreisedag. Etter frokost er det retur til Norge, hvis du ikke har bestilt ekstranetter i Mestre.

Julksemuligheter: Det er mulig å hoppe over hele sykkeldager på dag 1, 5, 6 og 7 ved å ta tog. Du kan korte ned etappene med tog på dag 4 og 7.

Priser

Priser:
Pris uten fly fra: 8 650,-

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: 5 500,- t/r
Tillegg enkeltrom: 2 450,-
Tillegg mellomsesong**: 950,-
Tillegg høysessong***: 1650,-
Tillegg el-sykkel: 1 100,-

*Med Sør-Norge menes Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg.
**Mellomsesong: Avganger fra 25. april til 19. juni og 5. september til 2. oktober. 
*** Høysesong: Avganger fra 20. juni til 4. september.


Inkludert:

 • 7 netter på 3/4-stjerners hoteller m/frokost 
 • 27-girs sykkel m/styre- og sideveske 
 • Velkomstmøte på engelsk
 • Kart og veibeskrivelse på engelsk 
 • Merlot Reisers GPS-app
 • Bagasjetransport 
 • Inngang til Palladios Villa La Rotonda i Vicenza
 • Fergetransfer dag 5 (sykkel ikke inkl.)
 • Servicetelefon

NB:
På lørdager og søndager har denne turen start i Vicenza, på tirsdager og onsdager begynner den i Mestre.

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon, inkl. passord til GPS-app
 • Hotelliste
 • Ev. flybilletter


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Guidebok
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste

Sykkelen

Inkludert:

 • 27-girs sykkel med to håndbremser
 • Styreveske og kartholder (én av hver per rom)
 • 1 sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Vannflaskeholder
 • Vannflaske som kan beholdes etter turen
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (ett per rom)
 • Sykkellås
   

Ikke inkludert:

 • Hjelm

 

 

Unisex-sykkel

Herresykkel

El-sykkel (tillegg 1 100kr) 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Vicenza eller Mestre, Venezia.

Fly:
Venezia Marco Polo (VCE) Nettside
Verona Verona Villafranca Airport (VRN) Nettside
Milano Malpensa (MIL) Nettside
Milano Linate (LIN) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til Venezia eller Milano (fra kr 5 500 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting. Gi oss beskjed om du ankommer overnattingsstedet etter kl 18.00.

Reisen videre fra flyplassen: 
Tog www.trenitalia.it 
Fra Venezia til Mestre kan du ta buss eller taxi. Busstider
Se link til flyplassene for mer informasjon.

 

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3.

Ruteprofil: Generelt flatt terreng, med noen bakker og/eller litt lengre etapper. Tur som kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3/4 stjerner. Alle rom har eget bad, og A/C på rommet
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise.
Dobbeltrom: dobbeltseng, twinrom: to separate senger. Vennligst presiser romtype i "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Halvpensjon
Halvpensjon er ikke mulig på denne turen.

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Vicenza
Pris per person per natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr 
Enkeltrom: kr 

Mestre
Pris per person per natt m/frokost:
Dobbeltrom: kr 
Enkeltrom: kr 

 • NRF Logo
 • RGF Logo