Skip to main content

Venezia – Mantova

Båt- og sykkeltur fra Venezia til Mantova

Velkommen om bord til fri flyt og sykling mellom de italienske byene Venezia og Mantova, og mens du sykler om dagen, følger ditt flytende hotell deg på elven. Uansett hvilken ende du starter i, får du en hel dag til å oppdage det vakre, historiske sentrum i Venezia, og beundre Palazzo Ducale og renessansens arkitektur og byutvikling i Mantova. Mellom byene er det mye historie å fordype seg i, så her kan vi love deg mye opplevelser langs vannveier og på sykkeltur Italia. På denne turen er du ikke nødt til å sykle. Du kan melde deg på uten å sykle en eneste dag eller velge å ta en hviledag eller to underveis.

 • Venenzia med sine særegne atmosfære langs byens kanaler
 • Sykkeltur med helpensjon og egen kokk
 • Det historiske sentrum av Mantova, en renessansejuvel å oppdage
Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst til Venezia, og ombordstigning

  Individuell ankomst til Venezia og alle om bord fra kl. 16.30. Båten ligger fortøyd på øya Giudecca, noen få minutters gange fra den berømte Redentore kirken og en kort tur med Venezias kollektivtransport med båt, vaporetto, fra jernbanestasjonen. Besetningen og guiden venter på deg om bord, klare til å forklare turen og introdusere deg for Ave Maria. Etter middagen kan du ta en første tur i sentrum og beundre Markusplassen om natten.

  Middag

 • Dag 2: Omvisning og fridag til å oppleve Venezia på egen hånd

  Med vaporetto, tar du deg lett til sentrum på den andre siden av kanalen og den kjente Piazza San Marco. Dagen starter med en omvisning i sentrum med en autorisert guide som viser oss rundt på engelsk. Besøket begynner i hjertet av byen, Piazza San Marco, med sine fantastiske monumenter, og fortsetter gjennom Castello-distriktet til Campo dei Santi Giovanni e Paolo med den imponerende gotiske basilikaen og Scuola Grande di San Marco, i dag et av byens sykehus. Omvisningen ender på et av de mest symbolske stedene i Venezia, den berømte Rialtobroen med fiskemarkedet. Deretter er vi overlatt til oss selv, for egne oppdagelser til fots langs Venezias kanaler.

  Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 3: Bakveien ut mot lagunene til Chioggia

  Du er ikke den første turisten på vei ut av Venezia, men denne turen gir deg en utreise som er få forunt. Under frokosten løsner båten fortøyningene. På vei ut får du utsyn mot St. Markusplassen og etter kort seilas ankommer du øya Murano. Her besøker du historisk glassproduksjon for en omvisning og en demonstrasjon av glassblåserkunsten. Deretter seiler du videre til øya Lido, hvor syklene deles ut og eventyret starter. På vei mot Chioggia, sykler vi over to smale lagune-øyer, Lido og Pellestrina. Disse to øyene har veldig forskjellige stemning. Lido er den verdensvante øya med elegante hoteller i Belle Époque-stil, eksklusive badesteder og vert for den årlige internasjonale filmfestivalen. En bilferge tar deg den korte strekningen over til hverdagen på Pellestrina, der tradisjoner står sterkt. Ta gjerne en pause, se på de fargerike fiskerhusene eller hopp i havet på en av de mange badeplassene. Båten venter på deg på slutten av øya Pellestrina, rett foran Chioggia, det «lille Venezia».

  30 km | Ferge 15 min | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 4: Fra Pellestrina og Chioggia, over Po-delta mellom fiskedammer og fugleparadis til Adria

  Dagen starter med at båten tar deg over sundet til Chioggia, en fiskeby med kanaler lik Venezia, men langt mer hverdagslig. Du kan besøke fiskemarkedet eller Torre di Sant’Andrea, et kombinert kirketårn og fyrtårn fra år 950. Tårnet er et vertikalt museum. Du må opp 125 trappetrinn for å komme til toppen, og der står verdens eldste middelalderklokke, konstruert av Jacopo Dondi i 1386. Dette klokketårnet er et pilegrimsmål for de som er interessert i gamle urverk og finmekanikk, men selv for vanlige besøkende, er dette spennende. I tillegg kommer utsikten over Venezia sørlige lagune. Fra Chioggia sykler du inn i Parco Naturale Regionale Veneto del Delta del Po, naturparken for Po-deltaet, opprettet for å bevare det følsomme økosystemet. Sykkelturen tar deg på grusveier mellom myrer, små innsjøer og landtunger gjennom naturparken. Tråkk til i en bilfri verden bestående av fiskedammer, lav vegetasjon og et yrende fugleliv, med hegrer, sniper, ender og rosa flamingoer. Har du kikkert og langlinse på kameraet kan du få noen blinkskudd. Du ankommer syklende byen Porto Viro, hvor båten venter på deg for å ta deg til havnebyen Adria, som har fått Adriaterhavet oppkalt etter seg. Byen ble trolig grunnlagt i 5. eller 6. århundre f. kr. og var først en gresk havn. I dag er byen en gavepakke til arkeologer, som graver og finner lag på lag med historie. Er du interessert, kan du se mer om dette på byens arkeologiske museum.

  40 km | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 5: Ferrara, middelalderske gater, Este-familiens slott og langs bredden av majestetiske Po til landsbyen Zelo

  Ved frokostider tar båten oss til Bosaro, en liten by langs elven Po. Her leveres sykkelen ut og tråkker i vei mot Ferrara. Du hører hanen gale, kjenner friske dufter av oregano og salvie, hilser «buongiorno» til noen barn som leker i veikanten, og det føles som det er et hav av avstand til hverdagen du kommer fra. Klyp deg i armen og tråkk i vei! Det er en ny dag på din sykkeltur Italia, du er i fri flyt, med vind i håret langs Po-elvens bredder. Ved 11-tiden sykler du inn i Ferrara, kjent for å være en av Italias mest sykkelvennlige byer. I sentrum kan du besøke Castello Estense, maktbasen til Este-familien som regjerte denne bystaten nesten uavbrutt fra 1240 til 1597. Deretter kan du gå på oppdagelsesferd i gatene og se på hvordan onsdagen er i Ferrara. Hvis du ikke tok med deg nistemat fra båten, finnes det nok av alternative serveringssteder for lunsj. I Italia kan du lete etter en ristorante, osteria, trattoria, pizzeria eller pasticceria. Kjært barn har mange navn. Det ordner seg her også, uansett hva du lander på. På slutten av dagen tar en innleid buss deg til den lille landsbyen Zelo, hvor du finner båten og lugaren din. Her er 300 innbyggere, en kirke, en bar og en buet bro. Ideelt sted for en avslappende kveld om bord.

  35 km | Buss 1t og 15 min | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 6: En lettsyklet dag på italiensk landsbygd med smak av Grana Padano, tivoli og ankomst renessansejuvelen Mantova

  En sykkel venter på deg og snart har lagt landsbyen Zelo bak deg. Dagens første stopp er et senter for osteproduksjon, hvor vi får hele historie om Grana Padano med smaksprøver. Den smaksprøven kan du «lure» deg til hjemme. Osten står allerede på hylla i en dagligvarebutikk i nærheten av deg. Grana Padano er den mildere «lillesøstra», som du finner i skyggen av den litt tørrere «storebror», Parmigiano Reggiano. En time senere ruller du inn i landsbyen Bergantino. Her startet to sykkelmekanikere for 100 år siden en industri for omreisende tivoli, noe som skapte arbeidsplasser i denne fattige bygda og mye glede rundt omkring i hele Italia. Din guide forteller historien og viser oss rundt i museet med mye gammel moro. Herfra sykler du til landsbyen Ostiglia. Stopper du ved baren eller titter inn i kirken, kan du få nærkontakt med flere av de 7.222 innbyggerne som kaller seg for «ostigliesi». Så hiv deg frampå, vær ikke blyg. Sykkeltur skaper kontakt. Siste sykkeletappe går til landsbyen til Governolo og du møter igjen båten. Den siste strekningen opp elven Mincio tar båten seg av og du ankommer Mantova sjøveien. Byen ser ut som en øy, omkranset av innsjøer og dominert av slottet San Giorgio.

  50 km | Halvpensjon (frokost og matpakke til lunsj)

 • Dag 7: Rundtur Mantova og oppdag skatter av kunst og natur

  Etter frokost skal du ha en siste tur med din gode venn, sykkelen. Dagen starter med en sykkeltur langs elven Mincio og til områdene utenfor Mantova, omkranset av innsjøer. Her finnes det finnes mange flotte bygninger knyttet til Mantovas rike kunst- og kulturhistorie. I middelalderen var Mantova et selvstendig lite land, og fra 1328 til 1627 var det familien Gonzaga som hadde full kontroll på byen og omlandet. De var mektige og hensynsløse, men familiens store interesse for billedkunst og monumental arkitektur er fremdeles svært synlig den dag i dag og byen fremstår som en renessansejuvel. På ettermiddagen blir det byvandring med en lokal guide, og du har resten av dagen til å utforske Mantova på egen hånd. Ta gjerne en forfriskning på en av de flere “piazzaene” (plassene) og besøk de overdådige palassene Palazzo Ducale og Palazzo del Te.

  35 km | Besøk 1t og 30 min | Helpensjon (matpakke til lunsj)

 • Dag 8: Avslutning på tur i Mantova

  Hvis du må tilbake til Venezia eller fly fra Milano, kan toget ta deg begge steder på ca. 2,5 timer. For de som kan nyte litt mer ferie, anbefaler vi gjerne å bli noen ekstra dager i Mantova. Du har ikke sett alt, for her er det mye å utforske, både når det gjelder kultur, mat og opplevelser.

  Frokost

Kart

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Pluss

Du vil tilbringe 7 netter ombord på en elvebåt, et flytende hotell som følger turen og ønsker deg velkommen tilbake om bord på ettermiddagen i en ny havn. Ave Maria har en god standard med store fellesarealer både ute og inne. Båten er spesialdesignet for båt- og sykkelturer. Lugarene har private fasiliteter og klimaanlegg. På en båt med begrenset antall passasjerer vil du lett kunne stifte nye bekjentskaper med de andre deltakerne som kommer fra alle verdenshjørner.

Måltider
Inkludert på denne turen er 7 frokoster, 6 matpakker og 7 middager (drikke ikke inkl.).  
Alle måltider tilberedes av båtens egen kokk som sørger for at du får rikelig med anledning til å smake på regionale retter og at du får energien du trenger til sykkelturene.
I tillegg har du fri tilgang til kaffe, te og varme drikker om bord.

På forespørsel: spesialmeny ved allergi, intoleranse og andre spisevaner.

Avganger og priser

Avganger:
Lørdag | 1. april - 14. okt. 2023

Båt:
Komfort: pluss | Ave Maria


Pris pr. person:
Sesong styres av ankomstdato.

Sesong 1
1. april | 15. april
15 700 kr i Twinlugar
19 400 kr i Enkeltlugar
18 200 kr i Superior cabin på øvre dekk

Sesong 2
29. april | 8. juli | 22. juli | 5. aug. | 19. aug.
22 100 kr i Twinlugar
25 800 kr i Enkeltlugar
24 600 kr i Superior cabin på øvre dekk

Sesong 3
13. mai | 27. mai | 10. juni | 24. juni
23 650 kr i Twinlugar
27 350 kr i Enkeltlugar
26 150 kr i Superior cabin på øvre dekk

Sesong 4
2. sept. | 16. sept. | 30. sept. | 14. okt.
25 100 kr i Twinlugar
28 800 kr i Enkeltlugar
27 600 kr i Superior cabin på øvre dekk

Inkludert:
7 overnattinger, 7 frokoster, 6 matpakker, 6 middager (drikke ikke inkludert), sykkelleie, engelsktalende reiseleder, informasjonsmateriale, assistanse, 1 transfer, omvisninger og besøk.


Å betale på stedet:
ACTV-billett for offentlig transport i Venezia og omegn.
Turistskatt i Venezia: ca. 3-10 € pr. person pr. dag.
Tips: Det er vanlig å gi tips til mannskapet om bord etter endt tur. Anbefalt beløp er ca. 50 € pr. reisende.
Ellers alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:
El-sykkel 1 600 kr
Ekstranetter i Venezia og Mantova, på forespørsel.

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: enkel ●○○○○
 • Totalt antall kilometer: 205 km
 • Terreng: 95 % asfalt, 5 % grus eller annet underlag


Du kan velge å sykle på egen hånd med kart og veibeskrivelse eller å bli med reiseleder og sykle i gruppen. Dette er en sykkeltur som er egnet for også mindre erfarne syklister, med etapper på stort sett flate småveier langs elver og kanaler, og med lite trafikk. Båten ligger fortøyd om natten og beveger seg vanligvis etter frokost. Noen deler av reiseruten foregår med båt for å gi lettere tilgang til sykkelstier, eller bare for å nyte båtturen på elven. På en båt med begrenset antall passasjerer blir du lett kjent med de andre deltakerne på turen.

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Venezia.
Noen dager før avreise vil du få beskjed om tidspunkt for ombordstigning.
Venezia (VCE) er nærmeste flyplass.

Fra Venezia flyplass:
Flybuss Atvo linje 35 Venezia Express direkte til Venezia Piazzale Roma, ca. 20 min. Bussen går hvert 30. min.
Lokalbuss Actv linje 5 til Venezia Piazzale Roma, ca. 30 min.

Med tog:
Venezia Santa Lucia stasjon.


Hjemreise
Mantova er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra.
Verona (VRN), Milano Malpensa (MXP), Milano Linate (LIN) og Bologna (BLQ) er nærmeste flyplasser.

Til Verona flyplass:
Tog til Verona Porta Nuova stasjon, 45 min. Herfra flybuss nr. 199 fra selskapet Airlink til flyplassen, 15 min. Bussen går hvert 20. min.

Til Milano Malpensa flyplass:
Tog direkte eller med ett stopp til Milano Centrale, 2 t – 2 t 30 min. Toget går én gang i timen. Tog Malpensa Express fra selskapet Trenord til flyplassen, ca. 55 min. Toget går hvert 30. min.

Til Milano Linate flyplass:
Tog direkte eller med ett stopp til Milano Centrale, 2 t – 2 t 30 min. Toget går én gang i timen. Herfra buss Airport Bus Express eller Linate Shuttle/Air Pullman til flyplassen, 25 min.

Til Bologna flyplass:
Tog direkte eller med ett stopp til Bologna Centrale, ca. 1 t 45 min. Herfra flytog Marconi Express til flyplassen, 7 min.

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Venezia-Mantova»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise», inkl. link for å laste ned app med kart, veibeskrivelse, severdigheter og GPS-spor (appen kan brukes offline)

Om bord:
- Velkomstmøte
- Hvis du velger å sykle på egen hånd, er turlederen fremdeles  til din disposisjon og vil holde en orientering om dagens etappe og svare på eventuelle spørsmål.

Reisekalender

Bestill reise

Velg først datoen i kalenderen
Kontakt oss