Skip to main content

Wien - Bratislava - Budapest - sykkeltur på egen hånd

På sykkel fra Wien til Bratislava og Budapest

På denne sykkelturen vil du følge Donau gjennom tre land og tre hovedsteder. Du starter i Wien, hvor keisere og kunstnere gjennom mange år har satt sitt preg på bybildet. Her mottar du sykkelen som skal ta deg gjennom nasjonalparken Donauauen og videre nedover langs Donau mot den pulserende hovedstaden Bratislava, som er Slovakias kulturelle, politiske og økonomiske sentrum. På din vei til Budapest sykler du også gjennom nasjonalparken Stopfenreuther Au i nærheten av Hainburg og Donauknie – ofte referert til som Det ungarske Sveits. Etter å ha passert mange småbyer og det kongelige palasset Visegràd, ender du til slutt opp i Budapest – en av verdens vakreste hovedsteder. Løypa ertilrettelagt for syklister, og du vil følge elven på sykkelstier eller småveier.

Avgang hver torsdag, fredag, lørdag og søndag fra 7. mai til 19. september 2021.


NB!

 • Sender du inn en "bestilling på forespørsel" går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en e-post i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Priser

Pris per person: kr 8 500

Tillegg enkeltrom: kr 1 950
Tillegg halvpensjon: kr 1 500
Tillegg el-sykkel: kr 1 000

Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"


Inkludert:

 • 6 netter på hoteller m/frokost
 • 21-girs sykkel m/ dobbel sideveske 
 • Bagasjetransport
 • Buss eller tog fra Budapest til Wien (kr 250 i rabatt ved bestilling om dette ikke skal benyttes)
 • 24-timers servicetelefon (engelsk/tysk)
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)
 • Merlot Reisers GPS-app

 

Ikke inkludert: 

 • Lokale turistskatter må betales direkte på hotellene (tot. ca. 20 EUR)

Dag for dag

Dag 1  Norge - Wien
Ankomstdag. Fly fra Norge til Wien, hvor du tar deg til det første hotellet. Utlevering av informasjonsmateriell.

Dag 2  Wien – Bratislava     67 km 
Første sykkeldag. Utlevering av sykler om morgenen på hotellet. Fra hotellet sykler du straks ut i det grønne på sykkelstier i nasjonalparken Donaunauen. Underveis mot Bratislava passerer du slottene Schönau, Orth og Eckartsau. Ved å ta en liten omvei kan du besøke Festschloss Hof. Slottet ble bygd på befaling av keiserinne Maria Theresia og har en imponerende park på 65 000 m2. Du sykler også gjennom Hainburg før du kommer fram til den slovakiske hovedstaden Bratislava, hvor du skal overnatte.

Dag 3  Bratislava – Mosonmagyarόvár     45 km
Du får tid til å se deg litt om i Bratislava før du setter deg på sykkelen og sykler på flotte sykkelveier videre nedover langs Donau, og krysser grensen mellom Slovakia og Ungarn.  Du passerer landsbyen Dunasziget, som i tidligere tider lå på en øy midt i Donau. Vel framme i Mosonmagyaróvár finner du hotellet.

Dag 4  Mosonmagyarόvár – Komárno     67 km + 38 km med tog
Dagen starter med en togtur til Györ (billett kjøpes på stedet, ca. 6 €). Fra Györ kan du sykle på landeveier mot den slovakiske grensen og videre til Medvedov. Da sykler du videre på den vakre slovakiske elvebredden til barokkbyen Cicov. Derfra via Zlatna til den slovakisk/ungarske byen Komárno. Det er også mulig å holde seg på den ungarske siden og sykle via Böny og Komárom til Komárno.

Dag 5  Komárno – Visegrád      69 km
Dagen starter med å sykle over broen til den slovakiske delen av byen. Du passerer blant annet det romerske fortet Kelemantra og små landsbyer hvor tiden synes å ha stått stille. Videre langs den naturskjønne elvebanken vekk fra trafikken. Sykkelen tar deg gjennom landsbyen  Moča, som er tvillingby med Visegrád. Overnatting i Visegrád.

Dag 6  Visegrád – Budapest     59 km
Siste sykkeldag. Du forlater hotellet og sykler på Donaus høyre bank til landsbyen Szentendre-City. Herfra kan du ta lokaloget til Ungarns hovedstad Budapest (Margit Hid). Toget går hver time (billett kjøpes på stedet, ca. €6 inkl. sykkel). Du kan også ta ferge fra Szentendre til Budapest. Den har avgang ca. kl 17.00 (billett kjøpes på stedet, ca. €11). Om du allikevel ønsker å sykle, er det fine sykkelstier hele veien inn til sentrum av Budapest (+14 km). Innlevering av sykkel på hotellet i Budapest. 

Dag 7  Budapest – Norge
Hjemreisedag. Fly fra enten Budapest eller Wien.

NB! Retur med buss/tog fra Budapest tilbake til Wien er inkludert i prisen. Fratrekk NOK 250 dersom tilbudet ikke benyttes. Gi beskjed ved bestilling.

Overnattingene på dagsetappene er eksempler på byer du passerer, men det kan forekomme endringer på overnattingssteder. Du vil få din hotelliste ca. 10 dager før avreise og der vil de endelige overnattingsstedene og hotellene være angitt. Antall km per dag kan derfor også ha noen avvik.  

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Wien

Fly:
Wien Vienna International Airport (VIE) Nettside

Fra flyplassen til hotellet: 
Flytog, tog, buss, taxi. Se link til flyplassen for mer informasjon.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Hjemreise

Fly:
Wien Vienna International Airport (VIE) Nettside
Budapest Liszt Ferenc (BUD) Nettside

Tog:
Budapest
Keleti - Wien flyplass, 3-4 t
- Togbillett inkludert. Valgfri togavgang (2. klasse) 
- Togtider: Oebb.at eller Bahn.com

Buss:
Budapest
 direkte fra hotellet - Wien flyplass/sentrum, ca. 4t/ca. 5t
- Kun fredag, lørdag og søndag
- Bussbillett inkludert
- Avgang ca. kl. 09.30. Ankomst kl. 13.30/kl. 14.30

Fra Budapest til flyplassen i Budapest: 
Tog, buss, taxi. Se link til flyplassen for mer informasjon.

Overnatting/måltider

Hotellene
Overnatting på 3-stjerners hoteller. 4-stjerners hoteller i Wien og Budapest. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Stedene beskrevet på dagsetappene er eksempler på byer du passerer, men det er ikke sikkert det er her du skal overnatte. Du vil få din hotelliste ca. 10 dager før avreise og der vil det være angitt de endelige overnattingsstedene. Antall kilometer per dag kan derfor ha avvik.

Halvpensjon
Velger du halvpensjon får du 6 middager i tillegg til frokost (kr 1 500).

Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Wien
Lavsesong (juli, aug.)
Enkeltrom kr 990 
Dobbeltrom kr 580 

Høysesong (april, mai, juni, sept., okt.)
Enkeltrom kr 1180
Dobbeltrom kr 770

Budapest
Enkeltrom kr 930
Dobbeltrom kr 580

Sykkelen

 • 21-girs sykkel er standard. 7-girs sykkel kan velges. 
 • Dobbel sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Sykkellås
 • Servicestasjoner underveis
   

Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett (kan kjøpes for 4 €)
 • Hjelm

  Damesykkel, 7 gir

 

  Herresykkel, 7 gir

 

  El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1,5 på grunn av flatt terreng, men litt lengre etapper. Turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste
 • GPS-app med kode


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste

Kart

 • NRF Logo
 • RGF Logo