Wien - Bratislava - Budapest - sykkeltur på egen hånd

På sykkel fra Wien til Bratislava og Budapest

På denne sykkelturen vil du følge Donau gjennom tre land og tre hovedsteder. Du starter i Wien, hvor keisere og kunstnere gjennom mange år har satt sitt preg på bybildet. Her mottar du sykkelen som skal ta deg gjennom nasjonalparken Donauauen og videre nedover langs Donau mot den pulserende hovedstaden Bratislava, som er Slovakias kulturelle, politiske og økonomiske sentrum. På din vei til Budapest sykler du også gjennom nasjonalparken Stopfenreuther Au i nærheten av Hainburg og Donauknie – ofte referert til som Det ungarske Sveits. Etter å ha passert mange småbyer og det kongelige palasset Visegràd, ender du til slutt opp i Budapest – en av verdens vakreste hovedsteder. Løypa ertilrettelagt for syklister, og du vil følge elven på sykkelstier eller småveier.

Avgang hver fredag, lørdag og søndag fra 4. mai til 7. oktober.

NB!

 • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
 • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan ta fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).
Status:
Fullt

Priser

Pris uten fly: kr 7 300

Tillegg for flyreise (fra Sør-Norge)*: kr 5 200 t/r
Tillegg enkeltrom: kr 1 500
Tillegg halvpensjon: kr 1 200
Ekstranetter: Se "Overnatting/måltider"

Tillegg el-sykkel: kr 850

*Oslo Gardermoen, Torp, Kjevik, Sola og Flesland. Fra andre flyplasser kommer det et tillegg. Vi tar forbehold om ledige billetter.


Inkludert:

 • 6 netter på hoteller m/frokost
 • 7-girs sykkel m/ dobbel sideveske (21-girs sykkel kan ønskes, men ikke garanteres)
 • Bagasjetransport
 • Buss eller tog fra Budapest til Wien
 • 24-timers servicetelefon (engelsk/tysk)
 • Infomateriell (veibeskrivelser på engelsk)

Dag for dag

Dag 1  Norge - Wien
Ankomstdag. Fly fra Norge til Wien, hvor du tar deg til det første hotellet. Utlevering av informasjonsmateriell.

Dag 2  Wien – Bratislava 67 km 
Første sykkeldag. Utlevering av sykler om morgenen. Fra hotellet sykler du straks ut i det grønne på sykkelstier i nasjonalparken Donaunauen. Underveis mot Bratislava passerer du slottene Schönau, Orth og Eckartsau. Ved å ta en liten omvei kan du besøke Festschloss Hof. Slottet ble bygd på befaling av keiserinne Maria Theresia og har en imponerende park på 65 000 m2.  Du sykler også gjennom Hainburg før du kommer fram til den slovakiske hovedstaden Bratislava, hvor du skal overnatte.

Dag 3  Bratislava – Mosonmagyarόvár  45 km
Du får tid til å se deg litt om i Bratislava før du setter deg på sykkelen og sykler på flotte sykkelveier videre nedover langs Donau, og krysser grensen mellom Slovakia og Ungarn.  Du passerer landsbyen Dunasziget, som i tidligere tider lå på en øy midt i Donau. Vel framme i Mosonmagyaróvár finner du hotellet.

Dag 4  Mosonmagyarόvár – Komárno  67 km + 38 km med tog
Dagen starter med en togtur til Györ (billett kjøpes på stedet, ca 6 euro). Fra Györ kan du sykle på landeveier mot den slovakiske grensen og videre til Medvedov. Da sykler du videre på den vakre slovakiske elvebredden til barokkbyen Cicov. Derfra via Zlatna til den slovakisk/ungarske byen Komárno. Det er også mulig å holde seg på den ungarske siden og sykle via Böny og Komárom til Komárno.

Dag 5  Komárno – Visegrád 67 km
Dagen starter med å sykle over broen tilbake til den slovakiske delen av byen. Du passerer blant annet det romerske fortet Kelemantra og små landsbyer hvor tiden synes å ha stått stille. Videre langs den naturskjønne elvebanken vekk fra trafikken. Sykkelen tar deg gjennom landsbyen  Moča, og til byen Stúrovo som er tvillingby med Esztergom. I Esztergom kan du benytte anledningen til å besøke katedralen. Du tar deg så videre til
Visegrád hvor du skal overnatte.

Dag 6  Visegrád – Budapest ca 40 km + 20 km med tog
Siste sykkeldag. Du forlater 
Visegrád og sykler på Donaus høyre bank til landsbyen Szentendre-City. Her kan du levere fra deg sykkelen og ta lokaloget til Ungarns hovedstad Budapest (Margit Hid). Toget går hver time (billett kjøpes på stedet, ca 3 euro). Du kan også ta ferge fra Szentendre. Den har avgang ca. kl 17.00 (billett kjøpes på stedet, ca. 10 euro).Om du ønsker å sykle, er det fine sykkelstier hele veien inn til sentrum av Budapest (totalt ca. 61 km).

Dag 7  Budapest – Norge
Hjemreisedag. Fly enten fra Budapest eller Wien.

Overnattingene på dagsetappene er eksempler på byer du passerer, men det kan forekomme endringer på overnattingssteder. Du vil få din hotelliste ca. 10 dager før avreise og der vil de endelige overnattingsstedene og hotellene være angitt. Antall kilometer per dag kan derfor også ha noen avvik.  

 

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Wien

Fly:
Wien Vienna International Airport (VIE) Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Wien (fra kr 5 200 t/r). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no
Skyscanner
Momondo

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Fra flyplassen til hotellet: 
Flytog, tog, buss, taxi. Se link til flyplassen for mer informasjon.


Retur:

Fly:
Wien Vienna International Airport (VIE) Nettside
Budapest Liszt Ferenc (BUD) Nettside

Fra Budapest til flyplassen i Wien:
- Inkludert togbillett på valgfri togavgang (2. klasse) 
Budapest Keleti eller Budapest Déli - Wien Hbf   ca. 3t
Togtider: Oebb.at
- Fredag/lørdag: Inkludert busstransport direkte fra hotellet i Budapest til Wien. 
Ankomst Wien ca. kl. 14.30

Fra Budapest til flyplassen i Budapest: 
Tog, buss, taxi. Se link til flyplassen for mer informasjon.

Kart


Vis

Overnatting/måltider

Hotellene
Hotellene har gjennomsnittlig 3 stjerner. Alle rom har eget bad, men ikke alle har A/C.
Hotellisten mottar du på e-post senest ti dager før avreise. Stedene beskrevet på dagsetappene er eksempler på byer du passerer, men det er ikke sikkert det er her du skal overnatte. Du vil få din hotelliste ca. 10 dager før avreise og der vil det være angitt de endelige overnattingsstedene. Antall kilometer per dag kan derfor ha avvik.

Halvpensjon
Velger du halvpensjon får du 6 middager i tillegg til frokost (kr 1 200).

Ekstranetter
Ønsker du ekstranetter før eller etter turen ber vi deg skrive dette inn i feltet "informasjon til hotellet" i bestillingsskjemaet.

Priser per person per natt m/frokost:

Wien
Enkeltrom kr 810
Dobbeltrom kr 500

Budapest
Enkeltrom kr 790
Dobbeltrom kr 480

Hvis du vil ha tilleggsnetter i en by vi ikke tilbyr, kan du bestille dette via Hotel Reservation System (HRS) på forsiden hjemmesiden vår. 

Sykkelen

 • 7-girs sykkel er standard. 21-girs sykkel kan velges, men ikke garanteres. 
 • Dobbel sideveske som festes til bagasjebrettet
 • Sykkellås
 • Servicestasjoner underveis
   

Ikke inkludert:​​​​​​

 • Kartholder/styreveske
 • Sykkelcomputer
 • Reparasjonssett
 • Hjelm

  Damesykkel, 7 gir

 

  Herresykkel, 7 gir

 

  El-sykkel

Ruteprofil

Vanskelighetsgrad: 1,5 av 3

Ruteprofil: Turen er satt til kategori 1,5 på grunn av flatt terreng, men litt lengre etapper. Turen kan gjennomføres av alle som er i vanlig god form.

 

Infomateriell

Tilsendt på e-post etter bestilling:

 • Informasjonsskriv


Tilsendt på e-post like før avreise:

 • Siste informasjon
 • Hotelliste


Ved ankomst på det første hotellet:

 • Kartbok
 • Veibeskrivelser på engelsk
 • Bagasjelapper til bagasjetransporten
 • Hotellvouchere
 • Oppdatert hotelliste