Loiredalen sykkeltur Frankrike

Sykkeltur langs Frankrikes mektigste elv, med frodig landskap og og praktfulle slott

Denne turen tar deg til vakre Loiredalen med mange av Frankrikes flotteste slott. Du sykler på godt markerte sykkelveier i et frodig landskap langs den mektige La Loire. Det forundrer ikke at store deler av sykkelstrekningen ligger på UNESCOs verdensarvliste. Landskapet er mykt og frodig og klimaet mildt langs den mektige Loireelven. Ikke rart at det var her de franske kongene og adelen bygde de fleste av sine praktfulle slott. Regionen er kjent for sin vinproduksjon og gode kjøkken. I tillegg til landlig idyll og små byer får du også oppleve de større byene som Orléans og Tours med deres storslagne katedraler, yrende byliv, museer og historie. Med dagsetapper på rundt 50 km har du god tid til å besøke slottene langs veien, få et glimt av den franske adelens glans og storhet og innsikt i “slottslivet”. “Å reise i Frankrike er å reise i Frankrikes historie” – som det sies med rette.
Terrenget er lettsyklet, men noe kupert innimellom. Overnattingsstedene mellomklassehotell 2-3*, for det meste beliggende i sentrum av byene.

Avganger: Hver lørdag fra 21. april til 22. september. I tillegg hver søndag fra 27. mai til 2. september.
Er dere minimum 5 personer, kan det være mulig å starte andre ukedager.

NB: Denne turen finnes nå også i en mer familievennlig variant. Se hovedmenyen. 

  • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
  • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

 

Sykkeltur i Loiredalen på egen hånd (kat. B)

Sykkelferie i Loiredalen Denne turen tar deg til vakre Loiredalen med mange av Frankrikes flotteste slott. Du sykler på godt markerte sykkelveier i et frodig landskap langs den mektige La Loire. Det forundrer ikke at store deler av sykkelstrekningen ligger på UNESCOs verdensarvliste. Landskapet er mykt og frodig og klimaet ....Les mer »8 dagerfra NOK 7 950

Sykkeltur i Loiredalen på egen hånd (kat. A)

Sykkelferie i Loiredalen Denne sykkelturen tar deg til vakre Loiredalen hvor mange av Frankrikes flotteste slott ligger. Du sykler på godt markerte sykkelveier i et frodig landskap langs den mektige La Loire. Det forundrer ikke at store deler av sykkelstrekningen ligger på UNESCOs verdensarvliste. Landskapet er mykt og frodig og klimaet ....Les mer »8 dagerfra NOK 9 100