Skip to main content

Alsace Colmar - sykkeltur på egen hånd

Sykle blant vinmarker i Alsace - velg selv antall netter

Litt tysk, litt fransk. Eventyrhus, fontener og broer smykket med blomster i alle farger: I Alsace ligger de små vinlandsbyene tett i tett. Løfter du blikket over de grønne vinrankene får du alltid øye på et nytt kirkespir der fremme.
Du bor fast i Alsace-vinens sjarmerende hovedstad Colmar. Gamlebyen er en rolig liten perle, ensartet og velbevart med flotte bindingsverkshus. Her finner du den kjente bydelen «Lille Venezia» med smale kanaler, fargerike hus og hyggelige restauranter. Organisjasjonen European Best Destination har faktisk kåret byen til 2020's beste reisedestinasjon! Sykkelturene går i lettsyklet og fredelig landskap langs elver og kanaler, gjennom vinmarker og landsbyer som alle har sine vinstuer, små butikker, kirker, museer og blomsterflor. Noen etapper starter og/eller slutter med en togtur, andre dager sykler du i sløyfe ut fra hotellet. Du får forslag til fem dagsetapper, noen med flere valg på etappelengder. 

Ankomst alle dager fra 1. mai til 30. september.
På denne turen kan du velge fra 3 til 7 overnattinger. For priser og bestilling klikk på linkene under. 

NB!

  • Sender du inn en «bestilling på forespørsel» går denne automatisk videre som en bindende bestilling. Dersom du ikke har bestemt deg for én konkret dato eller fortsatt har spørsmål om turen, vennligst ring eller send en epost i stedet for å bruke bestillingsskjemaet.
  • Vi har ikke forhåndsbookede avganger eller oversikt over ledige plasser på denne turen. Etter at vi har mottatt din bestilling må vi kontakte leverandøren(e) for å sjekke om det er ledig plass på valgte dato. Bestill derfor ikke en ev. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, dette kan fra noen timer opptil 7 virkedager, avhengig av tur/leverandør(er).

Søk reise

Dag for dag

På denne turen vil du bo på det samme hotellet i Colmar under hele oppholdet. Du vil motta veibeskrivelser for 5 ulike dagsetapper du kan velge mellom.

Dag 1: Ankomst Colmar
Fly fra Norge til Basel, Zürich, Strasbourg, Paris eller Frankfurt. Tog videre til Colmar.

Dag 2: Sykkeltur 1 Metzeral – Colmar (obligatorisk)     36 km
Tog til Metzeral (ca. 40 min - 6,70€) hvor du får utlevert sykkelen på togstasjonen. Du sykler til Munster hvor du møtes av blomster og gamle hus med storkereir på taket.
Fra Munster videre på sykkelsti nedover Munsterdalen via den fargerike landsbyen Turckheim og videre mot Colmar.

Deretter kan du velge mellom følgende 4 dagsetapper:

Sykkeltur 2 Sélestat - Colmar     45 km
Tog til Sélestad (ca. 11 min - 5,40€). Dagens sykkelløype går på en kombinasjon av småveier og sykkelstier gjennom de mest kjente vinlandsbyene i Alsace: Bennwihr, Riquewihr, Ribeauvillé, Bergheim og St. Hippolyte. På alle stedene finnes det museer, vinstuer, små butikker, gamle hus og kirker. Ta deg tid til å stoppe i de fargerike landsbyene for en vinsmaking, en øl på en fortauskafé eller kanskje smake på "tarte flambée" (flammekueche) som er typisk for Alsace.

Sykkeltur 3 Rundtur Colmar      21 eller 52 km
I dag har du  to muligheter: Fra hotellet kan du enten ta en kort sykkeltur til den hyggelige landsbyen Eguisheim for smaking av Alsaceviner, eller herfra ta deg videre til festningsbyen Neuf Brisach ved Rhinen. Du sykler tilbake til hotellet i Colmar.

Sykkeltur 4 L'Ecomusée d'Alsace og Rouffach     49 km
Dagens sykkeltur går i lettsyklet terreng, og tar deg til L'Ecomusée d'Alsace, et utendørs "folkemuseum" hvor du kan se og oppleve livet i Alsace i årene fra 1850 - 1950. Museet er bygget opp som en levende landsby med gater, hus, elv, baker, frisør og mennesker. Retur til Colmar samme veien du kom gjennom skogen. Du kan også ta toget fra Rouffach til Colmar (ca. 11 min - 3,40€).

Sykkeltur 5 La Hardt     40 km
Tog til Mulhouse (ca. 22 min - 9,30€). I dag triller du rolig av gårde på sykkelsti langs Huningue-kanalen som forbinder Rhinen til Rhônen, og til løftebroen i Kembs. Herfra tar du deg videre gjennom Hardt-skogen tilbake til Mulhouse, hvis’ gamleby er vel verdt et besøk. Tog fra Mulhouse tilbake til Colmar.

Avreisedag: Colmar – Norge
Utsjekk etter frokost. Retur til Norge, hvis du ikke har bestilt ekstranetter i vakre og innholdsrike Strasbourg.

Reisen til og fra

Oppmøte:
Hotellet i Colmar.

Fly:
Strasbourg
flyplass (SXB) - Nettside
Basel/Mulhouse (BSL/MLH) - Nettside 
Frankfurt internasjonale flyplass (FRA) - Nettside
Zürich flyplass (ZRH) - Nettside
Paris Charles de Gaulle flyplass (CDG) - Nettside

Bestiller du flyreisen via Merlot Reiser flyr vi deg til og fra Paris og tog videre til Strasbourg eller til Basel (fra kr 5 300 t/r). Fra Basel eller Strasbourg tar du toget til Colmar (ikke inkl.). Vi tar forbehold om ledige billetter.

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Momondo
Finn.no
Skyscanner

Obs! Pass på at du rekker å komme frem til første overnattingssted på ankomstdagen. Hvis flyreisen blir lang kan det lønne seg med ankomst dagen i forveien med en ekstra overnatting.

Tog (se flyplassenes nettsider for mer info) - total effektiv reisetid Paris flyplass - Colmar ca. 3 t
Tog Strasbourg - Colmar ca. 30 min
Tog Frankfurt - Colmar ca. 3 t
Tog Basel (Saint-Louis stasjon) - Colmar ca. 45 min
Tog Zürich flyplass - Colmar ca. 2 t
Tog Paris East (all stations) - Colmar ca. 2,5 t

Hjemreise - total effektiv reisetid Colmar - Paris flyplass ca. 3 t
Tog Colmar - Basel flyplass (Saint-Louis stasjon) ca. 45 min
Tog Colmar - Strasbourg flyplass ca. 30 min
Tog Colmar - Paris flyplass Roissy Charles de Gaulle, med 1-2 bytter ca. 3 t
Tog Colmar - Paris East ca. 2,5 t

Togtider og priser:
Sncf.com eller Bahn.com

(Togbilletter kan bestilles på nett først tre mnd før avreise. Merlot Reiser bestiller ikke togbilletter.)

Kart

Alsace Colmar 3 netter

4 dager Fra 3 950,-

Sykkel-weekend i Alsace Colmar - Litt tysk, litt fransk. Eventyrhus, fontener og broer smykket med blomster i alle farger: I Alsace ligger de små vinlandsbyene tett i tett. Løfter du blikket over de grønne vinrankene får du alltid øye på et nytt kirkespir der fremme. Du bor fast i Alsac...Les mer

Alsace Colmar 4 netter

5 dager Fra 4 800,-

Langweekend på sykkel med hotell i Colmar - Litt tysk, litt fransk. Eventyrhus, fontener og broer smykket med blomster i alle farger: I Alsace ligger de små vinlandsbyene tett i tett. Løfter du blikket over de grønne vinrankene får du alltid øye på et nytt kirkespir der fremme. Du bor f...Les mer

Alsace Colmar 5 netter

6 dager Fra 5 650,-

Sykkeltur til vinlandsbyer i Alsace - Litt tysk, litt fransk. Eventyrhus, fontener og broer smykket med blomster i alle farger: I Alsace ligger de små vinlandsbyene tett i tett. Løfter du blikket over de grønne vinrankene får du alltid øye på et nytt kirkespir der fremme. Du bor fast i...Les mer

Alsace Colmar 6 netter

7 dager Fra 6 500,-

På sykkel fra vinlandsby til vinlandsby i Alsace - Litt tysk, litt fransk. Eventyrhus, fontener og broer smykket med blomster i alle farger: I Alsace ligger de små vinlandsbyene tett i tett. Løfter du blikket over de grønne vinrankene får du alltid øye på et nytt kirkespir der fremme. D...Les mer

Alsace Colmar 7 netter

8 dager Fra 7 350,-

På sykkel fra vinlandsby til vinlandsby i Alsace - Litt tysk, litt fransk. Eventyrhus, fontener og broer smykket med blomster i alle farger: I Alsace ligger de små vinlandsbyene tett i tett. Løfter du blikket over de grønne vinrankene får du alltid øye på et nytt kirkespir der fremme. D...Les mer

  • NRF Logo
  • RGF Logo