Skip to main content

Om oss

Den langsomme reisen for alle

Vi i Merlot Reiser har over 25 års erfaring med å organisere sykkel- og fotturer. Våre turer går på stier og landeveier, i høyden og i lavlandet, langs kyst eller i fjell i de vakreste delene av Europa. Et bredt utvalg destinasjoner og ulike vanskelighetsgrader gjør det enkelt å finne en tur som er egnet for nettopp deg. Du reiser på egen hånd, velger selv din egen ankomstdato, ditt eventuelle turfølge og går eller sykler i ditt eget tempo – men du er allikevel ikke alene.

Vi hjelper deg

På en Merlot-tur er overnattingene bestilt og bagasjen din venter på deg etter endt dagsetappe. Kart, gode veibeskrivelser, GPS-spor og lokale merkinger hjelper deg med å finne veien. Du trenger bare å nyte landskapet, i trygg forvissning om at vi sørger for alt det praktiske. Ved eventuelle uforutsette hendelser har du alltid et telefonnummer du kan ringe.

Fulltekstsøk

Historie

Starten på eventyret

Erik Anderson startet selskapet i 1995 etter å ha vært medgründer og daglig leder i selskapet Erik & Reidar i 3 år. Første sykkeltur endte opp i Bordeaux i Vest-Frankrike, og navnet ble hentet fra vinmarkene her. På midten av nittitallet var det å sykle i utlandet uvanlig og spennende. Mange var skeptiske til biltrafikken i Frankrike, men det var nok av eventyrlystne som lot seg lokke med.

I vekst

1996 fikk vi den første vandreturen  i de franske Alpene, samtidig som flere sykkelturer kom til. Linda Meskestad og senere Marthe Bøhn tilkom som Eriks kollegaer. Selskapet vokste i takt med at  flere og flere fornøyde deltakere kom hjem fra sykling og vandring i Frankrike. Alle sykkelturene ble organisert av oss, og sykler ble leid på stedet.

I 1997 hadde vi nok kunder til å kunne kjøpe våre egne sykler til lagring i Frankrike. I tillegg måtte de vedlikeholdes, vaskes og kontrolleres mellom hver bruker. Da engasjerte vi Marc Garnier, en av Eriks gamle venner.

Flere deltakere lot seg lokke med og mange syntes at denne måten å besøke Frankrike på ga en helt annen nærkontakt med lokale opplevelser enn å sitte i en bil eller buss. I 2002 tok vi steget over til Italia. Laura Azzarelli ble ansatt til å lage vår første sykkeltur ved Gardasjøen, og den rullet også i mange år.

Fra gruppeturer til reiser på egen hånd

Hittil hadde de fleste deltakerne på våre turer vært på en gruppetur med turleder, men etter hvert ble det flere og flere som fikk smaken på våre turer på egen hånd. Med hjelp av bestilte hoteller, sykler leid på stedet, veibeskrivelse og bagasjetransport forsto flere og flere at det gir ekstra frihet å kunne bestemme avgangsdato selv og ha mer frihet underveis.
Vi fikk flere og flere land på destinasjonslista, og med noen få unntak, har vi stort sett holdt oss i Europa. Omsetningen økte i rykk og napp, og i 2019 passerte vi 36 millioner med 10 ansatte.

Veien videre

Pandemien ga oss en pause i virksomheten, men i 2022 var vi tilbake igjen. Erik Anderson burde ha vært pensjonist, men han klarer ikke å la dette dø ut med et virus. Med på laget har han tre erfarne ansatte; Marte Frostad, Siri Skjønhaug og Laura Kolling, som alle er klare for å fortsette reisen.

Ansatte

Erik Anderson

Erik har jobbet med sykkel- og fotturer siden 1992. Hans store lidenskap er europeisk historie, samtidig som han har sett de fleste kriker og kroker av vårt kontinent fra sykkelsetet eller med fjellstøvler på føttene. Favoritten er Mont Blanc Rundt, som han har gått hele 5 ganger.

 

Marte Frostad

Marte har jobbet med sykkel- og fotturer siden 2005. Hun har et godt grep på administrasjonsdelen av jobben, men trives nok aller best når hun kan snakke med kunder om de mange stedene hun har opplevd på sykkel og til fots opp gjennom årene. Hun er spesielt glad i kystvandringer, og den foreløpige favoritturen er Andalucía – Cabo de Gata

Siri Skjønhaug

Siri har jobbet med sykkel- og fotturer siden 2015. Fritiden tilbringer hun gjerne i form av friluftsliv og annen fysisk aktivitet. Av alle turene hun har syklet og gått, så er favoritten sykkelturen Alsace Colmar i Frankrike med sine varierte og innholdsrike etapper.

Laura Kolling

Lauras første tur med Merlot Reiser var som kunde, før hun i 2013 begynte å jobbe med sykkel- og fotturer. Dansing er hennes store lidenskap, men pandemien gjorde at hun måtte finne nye fritidsinteresser som jogging, toppturer og langrenn. Hun har testet mange turer, og favoritten er fotturen langs Costa Brava i Spania. Laura er for tiden i permisjon.

Sara Borgnes

Sara startet hos oss i 2022, og tar seg av sosiale medier og markedsføring. I tillegg svarer hun villig på kunders spørsmål. På privaten er hun en aktiv salsa danser og instruktør, hun elsker også å reise, med en ekstra interesse for Spania og det spanske språk.  

 

Anna Kjersti Frey

Anna Kjersti har jobbet med sykkel – og fotturer siden 2011. Fritiden går mest til barn og litt turer og annen fysisk aktivitet. Som frankofil har hun studert fransk, og har mange turer i Frankrike på merittlisten. Høyt oppe står fotturen Fjellandsbyer i Provence med sin uimotståelige sjarme og gode klima.