Skip to main content

Om oss

Merlot Reiser 2020

Om Merlot Reiser
Hvis drømmen din er å oppleve et annet land på sykkel eller til fots, kan vi hjelpe deg å realisere den. Siden 1995 har Merlot Reiser spesialisert seg på opplevelser langs småveier og stier i de vakreste områdene i Europa. Vi er vant til å svare på spørsmål som vanlige reisebyråer ikke får, som f.eks. "Hva slags sykkel får jeg?", "Hvordan finner jeg fram"?, "Er det bratt?" osv.

De fleste av våre turer er uten de store fysiske utfordringene og passer for personer som er i vanlig god form, med unntak av et par tøffere fotturer og noen få sykkelturer som er noe kuperte. Dette er aktiv ferie, men ikke for slitsom til å kunne nytes i fullt monn. Du bor på mellomklassehoteller underveis og det er bagasjetransport fra hotell til hotell på alle turene. Veibeskrivelsene gjør det enkelt å finne fram og leder deg inn på fredelige småveier.

I år har vi mange spennende nyheter for korte og lange turer i Europa, enten du ønsker å dra på gruppetur med reiseleder eller greie deg mer på egen hånd. Ring eller send oss en mail, så hjelper vi deg med å finne en tur som passer til deg. Vi holder til i Oslo sentrum, men våre kunder befinner seg spredt utover hele landet. Enten din nærmeste flyplass heter Oslo Gardermoen, Sola, Flesland eller noe annet, gir vi deg gjerne råd om hvilket fly du kan velge for å komme raskt og problemfritt til det første hotellet.

Vi kan nå tilby 54 forskjellige sykkelturer, 29 fotturer og 2 langrennsturer i tillegg til pilegrimsturene til Santiago de Compostela og Roma med totalt 17 ukesetapper langs pilegrimsveiene i Frankrike, Spania, Portugal og Italia. Mange av oss har vært og sett områdene, syklet og gått, og vi forteller deg gjerne om hva du kan forvente å se underveis. Alle snakker ett eller flere språk i tillegg til norsk og engelsk, så er det noe vi ikke kan svare på med en gang, finner vi raskt ut av det.

 

Søk reise

Vi på kontoret


Fra venstre Bodil Reppe, Anna Kjersti Frey, Siri Skjønhaug (i permisjon), Laura Kolling, Arne Vogt Rustad, Grethe Gustavsen, Marte Frostad, Erik Anderson, Laura Azzarelli, vakthundene Cesar og Thibault, Irene Asphaug og Cathrine Jacobsen. Nelly Winterhalder, Rune Eriksen-Bjørklund og Solveig Enger var ikke tilstede da dette bildet ble tatt. 

Foruten de som jobber på vårt kontor i Oslo, har vi en rekke reiseledere som har jobbet for oss i mange år. Reiselederne har gjerne tilknytning til landet de jobber i, snakker språket og har masse kunnskap om mat og området.

 


Erik Anderson
erik@merlot.no

Gründer, styreleder og stifinner  
- Det hele begynte med at jeg syklet med en gjeng venner rundt i Frankrike. Under planleggingen av turen var det stadig flere som ville være med, og til slutt var vi 12 personer. Jeg var den eneste som kunne fransk, så det ble til at jeg organiserte alt. Og Voila! Det var gøy, og mye mer spennende enn min daglige regnskapsjobb. Venneturen til Frankrike ble begynnelsen på en ny karriere. Etterhvert har det ballet på seg med fotturer, langrenn og mye annet. Etter snart 30 år med vår form for turisme har jeg sett stor utvikling både blant kunder og samarbeidspartnere. Å reise og finne nye veier er det beste jeg vet. Det er så mye flott langs en landevei, smiler Erik.

Erik startet Merlot Reiser i 1995.  

Laura Azzarelli
laura@merlot.no

Produktsjef
- Jeg er født og oppvokst i Genova og flyttet til Norge i 1993. Jeg har vært i reiselivsbransjen i snart tredve år og har hatt mange ulike roller. I 2002 begynte jeg å utvikle sykkelturer i Italia og etterhvert i Spania. Det har vært veldig morsomt og utfordrende å lage turer. Da jeg begynte var Italia og Spania upløyd mark, Frankrike var den store sykkeldestinasjonen. Jeg har ansvaret for produksjonen i selskapet. Babyen min akkurat nå er sykkelturen Oslofjord, en ny lansering som vi selger både utenlands og innenlands. Å jobbe med produksjon betyr en del reising i jobben og jeg hatt mange spennende, vakre og utfordrende opplevelser. Jeg er også glad i å tråkke og har faktisk mange års erfaring som spinninginstruktør.
 

 
 
 

Arne Vogt Rustad
arne@merlot.no

Regnskap
- Jeg har vært i Merlot i over tjue år. Etter å ha arrangsjert en rekke turer for Friskis & Svettis, Oslo ble jeg kjent med Merlot og mange av kundene. Som de fleste andre i selskapet har jeg hatt flere roller, både som reiseleder, med produksjon av nye reiser og salg. I dag har Merlot en stor omsetning og med det har regnskap og lønn blitt en heltidsjobb. Jeg har opplevd mye gøy, truffet mange koselige mennesker og sett spennende områder utenfor allfarvei. Et eksempel er da jeg var reiseleder i Kina. Kineserne snudde seg etter dumme nordmenn som gadd å sykle på fritiden. En ting som utmerker seg hos Merlot er at vi bare har hyggelige kunder.  

Marte Frostad
marte@merlot.no

Daglig leder og reisekoordinator
- Etter studier i blant annet Frankrike ble jeg i 2005 hanket inn til bookingavdelingen i Merlot Reiser av en god venninne som jobbet her. Selv om jeg nå jobber noe mer administrativt har jeg fortsatt kundekontakt og er ofte ute og kvalitetssikrer løypene. Det har tatt meg til bortgjemte perler, landsbyer, nydelige landskap og ikke minst gjort at jeg er lokalkjent med mange av turene og ikke så lite stolt over produktene våre. Jeg har tatt med familien på flere av de enkleste sykkel- og fotturene våre, det er en herlig og veldig nær måte å være sammen på med tusen spørsmål og kjempegøy å se verden med et barns blikk.  Albert Einstein sa engang at livet er som å sykle. Du må bevege deg for å holde balansen. Det er helt sant!

Bodil Reppe
bodil@merlot.no

Reisekoordinator og teamleder
- Jeg ble født med stor eventyrlyst og et ønske om å bli godt kjent i Europa. Bodde blant annet i Barcelona og Madrid og lærte meg spansk. Som reiseleder for Star Tour jobbet jeg i mange land og etterpå var det helt natulig å studere reiseliv på høyskole. Jeg begynte i Merlot  2008, og siden har jeg blitt her. Merlot er en variert arbeidsplass, og jeg har vært reiseleder, sjekket løyper, vært pilegrimskonsulent, prøvd ut langrennstur i Sør Tyrol (mukk alene uten å kunne kunne gå på ski) og gått meg bort i Pyreneene. Nå sitter jeg i hovedsak på kontoret i Oslo hvor jeg brenner for å finne riktig reise til riktig person.
 

Anna Kjersti Frey
annakjersti@merlot.no
 
Reisekoordinator
- Jeg har studert fransk, jobbet og oppholdt meg mye i Frankrike, et land jeg er fascinert av. Etter mange år i franskrelaterte jobber, kom jeg til Merlot i 2015. Som kundekonsulent jobber jeg hovedsakelig med Frankrike og italia. Jeg er glad i kundekontakt, yte service, finne riktig type ferie til riktig person, og ikke minst ha fornøyde kunder. Muligheten til å reise litt og teste ut turene våre er en herlig avveksling. Det gir også et detaljert forhold til destinasjonene, og det er veldig viktig for å gjøre en god jobb.
 

Irene Asphaug
irene@merlot.no

Produksjon Frankrike
- Jeg pleier å si jeg er født frankofil, godt hjulpet av en fantastisk flink fransklærer som ga meg masse utferdstrang. Jeg bestemte meg for å gå for fransk og reiste til Paris som au pair. I et norsk miljø i Paris kom jeg kontakt med Merlot Reiser. De trengte reiseledere og jeg var ikke vanskelig å be. Hoppet på, og hadde en knallstart i Bordeaux, Normandie og Loiredalen. Det var sykkelturismens glansdager og jeg trivdes kjempegodt. Rundt år 2000 begynte jeg å jobbe på kontoret. I etterkant har jeg drevet en kafe i Oslomarka, men kom tilbake til Merlot. Nå driver jeg med produksjon i  Frankrike. Å finne nye turer, drift av eksisterende og nettverksbygging utlands er jobben i et nøtteskall.
Ferie oser av positivitet og jeg føler meg privilegert som jobber med folks drømmer.
 
 
Laura Kolling
kolling@merlot.no
 
Reisekoordinator
- Jeg ble først kjent med Merlot Reiser via moren min, som har vært på mange turer med Merlot og lenge har sverget til sykkelturer som den optimale måten å feriere på. Hun tok meg med på min første Merlot-sykkeltur for mange år siden, i Provence, lenge før jeg visste at jeg en dag kom til å jobbe her selv og få muligheten til og utforske flere av turene på programmet. Jeg er halvt spansk, har studert språk og oversettelse og har jobbet innenfor reiseliv tidligere og reist mye selv. Det er derfor både spennende og givende å være med på å fremme en reisetype jeg virkelig har troen på - aktive ferier som byr på autentiske opplevelser av landene man besøker.

 
Siri Skjønhaug
siri@merlot.no

Reisekoordinator (i permisjon)
Cathrine Jacobsen
cathrine@merlot.no

Reisekoordinator 
 
 
Nelly Winterhalder
nelly@merlot.no

Produksjon

Jeg er født og oppvokst i Sør-Tyskland, har bodd en stund i Frankrike og i Italia og endte til slutt opp i vakre Norge. Vanskelig å si hvor jeg føler meg mest hjemme! Hos Merlot begynte jeg først som reiseleder for italienske turer i 2007, og etterhvert fikk jeg jobb på kontoret i Oslo. Jeg leter alltid etter nye visjoner og lurer på hva vi kan bli enda bedre på. Selvfølgelig er jeg glad i å reise selv og har tro på Goethes råd: «Reis ikke for å komme frem, men for å reise.» Tipper Goethe hadde likt seg på en Merlot-tur!
 

Solveig Enger
solveig@merlot.no

Reisekoordinator
- Jeg kom inn i reiselivet litt tilfeldig. Merlot Reiser søkte etter en tysktalende person og fordi jeg har studert og bodd i syv år i Tyskland og liker å jobbe med service, så ble jobben min. Jeg jobber hovedsakelig med de tyske turene og liker meg kjempegodt. Kundene skal på ferie og jeg blir glad av å selge noe de gleder seg til. Det er en luksus å jobbe med veldig hyggelige og kunnskapsrike kollegaer. Jeg er en typisk serviceinnstilt person og føler jeg har landet i en bransje som er sunn for meg.
 
Rune Eriksen-Bjørklund
rune@merlot.no

Reisekoordinator
- Etter vgs reiste jeg til Annecy i de franske alper hvor jeg jobbet innen reiseliv og hotellfag. Tok utdannelse i Paris i internasjonal handel og markedsføring men fortsatte og jobbe innen hotellbransjen for jeg trivdes veldig godt med kundekontakten. Etter 20 innholdsrike år i Frankrike, flyttet jeg tilbake til Norge og da Merlot Reiser trengte en fransktalende reisekoordinator, var dette midt i blinken for meg. Jeg har reist mye rundt i Europa og kjenner veldig godt Frankrike, så det er veldig givende å kunne dele min kunnskap med våre reiseglade kunder som ønsker å bevege seg mens de ferierer.

Våre reiseledere

Her er noen av våre herlige reiselederne som du kan få gleden av å bli kjent med på våre gruppeturer! 

 

Anders Lund Eide Reiseleder Mont Blanc rundt og Korsika - Jeg ble forelsket i de franske alpene da jeg som tenåring besøkte min "franske" tante for første gang. Senere har det blitt mange besøk av større og lengre varighet, og jeg har vært bosatt i Frankrike i tre-fire år. Spesielt har jeg blitt glad i det franske fjellandskapet. Og jeg er stadig fasinert av kulturen som har påvirket og er til stede i dette landskapet. Det gir fjellene her en helt spesiell atmosfære og bidrar til å gi fjellopplevelsene  en helt annen dimensjon enn hjemme i Norge. Gjennom Merlot får jeg muligheten til å introdusere Alpene til nye mennesker, og det er en fantastisk følelse å få dele det jeg er glad i med andre. Resten av året jobber jeg som medisinsk fysiker i Tromsø og leder både høye og lave turer for Troms Turlag.


 
Bente Haraldstad Delmas Reiseleder Alsace - Dette blir mitt femte år som reiseleder i vakre Alsace. En bit av Frankrike jeg har blitt veldig glad i. Jeg er utdannet journalist og jobber frilans som tekstforfatter og skribent når jeg ikke er på tur med Merlot. Jeg har en broket bakgrunn fra mange verdensdeler, og tør påstå at jeg har bodd der peppern gror, nemlig på Nord-Borneo. Finkulturen i Frankrike var en stor overgang fra regnskogen, og jeg ble boende i Lyon i over ti år. Nå er jeg bosatt på Tjøme, og har noen turer for Merlot hvert år. Jeg er skikkelig glad i god mat og skjemmer syklistene bort etter noter.


 
Ester Poli Reiseleder Kystvandring Costa Brava - Jeg gleder meg alltid til nye en ny tur, og er spent på hvem jeg skal tilbringe en hel uke sammen med! Jeg har alltid hatt veldig hyggelige turister på mine turer. Det er også interessant og fint å se hvordan dynamikken i gruppen utvikler seg i løpet av de første dagene. Det synes jeg er ganske morsomt! Jeg liker å jobbe for Merlot Reiser fordi tempoet er perfekt. Det er tid til å nyte stedene vi besøker. Dessuten elsker jeg Girona og Costa Brava:-)


 
Gianluca Torelli Reiseleder Gardasjøen - Jeg kommer fra og bor i Roma, men har flere ganger bodd i Oslo. Jeg har også bodd på Svalbard hvor jeg jobbet på luftskipmuseet. En interessant erfaring. Jeg elsker å være ute i naturen og har guidet både sykkel -og fotturgrupper i Italia. Jeg er glad i mat og vin og er faktisk utdannet sommelier. Det har blitt noen år med Merlot og det er gøy å jobbe med mennesker, snakke norsk og dekke på med Bella Italias godbiter. 
Harriet Lebrun Reiseleder i Frankrike - Jeg har jobbet som reiseleder for Merlot Reiser i tolv år. I bunn og grunn er jeg utdannet som syerske, men oppdaget fort at jeg liker best å jobbe med mennesker. Det er over 40 år siden jeg flyttet fra Sverige. Jeg bodde lenge i Frankrike og er nå bosatt i Belgia. Frankrike har etter så lang tid blitt mitt andre hjemland og et land jeg er blitt veldig glad i. Reiselederjobben for Merlot passer meg perfekt. Det er gøy å fortelle og dele historier med syklistene, og så blir de så glade for pikniklunsjen. Den legger jeg sjelen min i.


 
Maggie Flybring Reiseleder på sykkelturene La Rochelle & Bordeaux og Loirdalen samt fotturen Provence og Rivieraen - Jeg er er svensk og har vært reiseleder for Merlot Reiser siden 2002. Det begynner etter hvert å bli noen år, men er fortsatt like gøy. Jeg flyttet til Frankrike i 1990 og er bosatt i landsbyen Le Rouret i Provence sammen med familien min (barna har flyttet ut). Jeg er glad i mennesker og liker godt å vise syklister, vandrere og andre mitt nye hjemland. Som en veldig matglad person er det alltid gøy å lage i stand piknik i det grønne til skrubbsultne syklister. Også å dele min kunnskap om Frankrike er en fornøyelse. Mange av Merlots kunder kommer tilbake år etter år og det er selvsagt veldig koselig å bli godt kjent. Vi sees!


 
Paola Savinelli Reiseleder Dolomittene med Madonna de Campiglio  -Tekst kommer:) 
Reidun Hansen Mediavilla  Reiseleder La Rochelle & Bordeaux  - Jeg kommer fra Bergen og flyttet til Frankrike i 1975. Det er lenge siden, men jeg er fortsatt en skikkelig bergenser. Jeg er utdannet språklærer i fransk, tysk og engelsk, er gift med en franskmann og har tre voksne barn. Jeg har jobbet for Merlot i ti år og trives kjempegodt med oppgavene og menneskene. Håper å se dere snart i Bordeauxdistriktet eller Provence.
 
Rakel Benon Reiseleder Mont Blanc rundt - Rakel har vokste opp med både Sunnmørsalper og bergenske syv fjell. Frankofil har hun vært siden tiårsalderen og har bodd fast i Frankrike siden 2002. De siste årene har hun bodd inne blant Rhône-breddenes vinranker, nærmere bestemt i den lille byen Saint Péray i Ardèche sammen med sin franske mann og deres fransk-norske sønn. Rakel har hovedfag i fransk litteratur og har jevnlig guidet franskmenn i Norge og nordmenn i Frankrike siden 1990-tallet. Hun ble med på Merlot-laget i fjor sommer og synes gruppesamholdet blir unikt på slike aktive turer i naturen hvor der er tid til å bli kjent med alle i følget. Rakel skriver også for norske aviser og magasiner om fransk mat, vin, kultur, natur og politikk. Dessuten administrerer hun den populære Facebookgruppen "Tur de France", sammen med to andre norske skribenter.


 
Anne Østlyngen Reiseleder på fotturen Provence og Rivieraen - Jeg har jobbet som reiseleder for Merlot Reiser siden 2007. I mange år i de franske alper og i spanske katalonia. Nå leder jeg kun turen Provence og Rivieraen. Jeg setter stor pris på turer både i høyefjellet og i lavlandet, er glad i mennesker og vil gjerne formidle gleden ved å bruke naturen. 

 
Kari Lund Reiseleder Mont Blanc rundt - Kari er oppvokst i Norge og har drevet med fjellgåing og ski hele sitt liv. I 1996 byttet hun ut den norske fjellheimen med de franske alpene og bosatte seg i Savoie i Frankrike.  Hun er aktiv innenfor den lokale tindeklubben med organisering av vinter- og sommerturer i franske fjell, og er naturligvis godt kjent i de franske, italienske og sveitsiske alpene. Kari har guidet turer for Merlot Reiser rundt Mont Blanc siden 1999, i tillegg til turer i Dolomittene og i Sør-Frankrike. Når hun ikke vandrer i fjellene eller er sammen med sin franske mann og to barn, jobber hun innenfor helsesektoren. 
  • NRF Logo
  • RGF Logo