Skip to main content

Chablis weekend | 3 netter

Bourgogne er en grønn og fredfull vinregion midt i Frankrike, rik på historie, kunst og kultur. Sykkelen bringer deg rundt på lettsyklede landeveier mellom vinranker og åkre til klosterkirker, bindingsverkshus, hyggelige vinlandsbyer og den flotte provinshovedstaden Auxerre. Rundt den lille landsbyen Chablis sykler du gjennom vinmarkene som avler druene til en av Frankrikes – og verdens – mest kjente hvitviner. Og smaksprøver på druens edle dråper er selvsagt inkludert!

 • Grønt og frodig landskap med elver og kanaler
 • Velsmakende kortreist mat og burgunderviner
 • Sykling gjennom vinmarker og pittoreske landsbyer

 

Fulltekstsøk

Dagsprogram

 • DAG 1: Ankomst Auxerre

  Sykkelturens start- og sluttpunkt, Auxerre, er en koselig, typisk fransk småby, full av kunst og historie. Her kan du bl.a. oppdage arkitektoniske perler som den gotiske katedralen og klosteret med krypt fra 800-tallet, som også har ett av de eldste veggmaleriene i Frankrike. Byens brosteinsbelagte gater innbyr til en rusletur blant mange små butikker og spisesteder i fine bindingsverkshus. Det blir utdeling av sykler og et lite informasjonsmøte i hagen på vårt hyggelige hotell ca. kl. 18.30.

 • DAG 2: Ut på landet, besøk i vakker klosterkirke, vinsmaking og overnatting i selveste Chablis

  Bonjour, da starter din sykkeltur i Chablis! Etter en solid frokost og kanskje noen siste justeringer på sykkelen starter rundturen, og idet du forlater Auxerre begynner du like så godt med en forfriskende oppstigning for å få beina litt i gang. Landskapet flater heldigvis snart ut, og etter noen kilometer på rolige landeveier ser du snart konturene av den veldige klosterkirken Pontigny fra det 12. århundre. Kirken med det helt spesielle lyset har hele 4000 m2 grunnflate, og er dermed den største – men kanskje også den vakreste av cistercienserkirkene som fortsatt er intakte. Det var munkene i klosteret her som i sin tid dyrket jorden og gjorde den tørre og mineralske Chablis-vinen viden kjent, så kanskje bør du sende dem en liten takk når du snart sykler i det bølgende landskapet midt blant vinrankene i dette verdenskjente vinområdet. Er du glad i tørre, stramme hvitviner er muligheten stor for at du vil nikke gjenkjennende til flere av navnene på vingårdene du passerer langs veien inn mot den hyggelige landsbyen Chablis. Her tilbyr vi vinsmaking i en vinkjeller fra 1600-tallet, før det blir overnatting – og kanskje middag? – på et flott 4*-hotell med gourmetrestaurant.

  Auxerre - Chablis | 38 km | Besøk 45 min | Frokost

 • DAG 3: Vinmarker, vinlandsbyer, vinsmaking og fredelig sykling langs kanal

  Turen fortsetter gjennom Chablis’ frodige vinmarker, som preges av chardonnay-druer, i retning den kjente vinlandsbyen Saint-Bris-le-Vineux, hvor vinbøndene for en stor del produserer hvitviner basert på sauvignon. I og rundt landsbyen er det flere muligheter for smaksprøver. Etter en kort stigning blir det omvisning og vinsmaking av musserende Crémant de Bourgogne, i den enorme «Caves Bailly» inne i fjellet. Noen herlige nedoverbakker etter besøket starter syklingen langs de fine, asfalterte sykkelveiene som rolig følger Nivernais-kanalen og Yonne-elva helt tilbake til hotellet ditt i Auxerre.

  Chablis - Auxerre | 37 km | Besøk 45 min | Frokost

 • DAG 4: Turslutt i Auxerre

  Da var ferden over! Turen er slutt etter frokost dersom du ikke har bestilt ekstranetter i Auxerre, eller kanskje vil du tilbake til vårt flotte 4* samarbeidshotell med gourmetrestaurant og SPA i Chablis? Au revoir! Vi ønsker på snarlig gjensyn.

  | Frokost |

Kart

Avganger og priser 2024

Avganger:
Hver dag | 17. mars – 27. okt. 2024


Pris pr. person:
8 300 kr i dobbeltrom | 10 600 kr i enkeltrom | komfort: standard

Inkludert: 
3 overnattinger, 3 frokoster, bagasjetransport, sykkelleie, 2 vinsmakinger, informasjonsmateriale, servicetelefon. 


Å betale på stedet: 
Turistskatt, mellom 0,80 € og 1,50 € per natt per person.
Ellers alt som ikke er nevnt under «Inkludert».

Tillegg:

El-sykkel 1000 kr

Ekstranetter i Auxerre, pris per person m/ frokost: 
1 220 kr i dobbeltrom | 1 930 kr i enkeltrom 

Ekstranetter i Chablis, pris per person m/ frokost: 
1 190 kr i dobbeltrom | 1 990 kr i enkeltrom 

Ruteprofil

 • Vanskelighetsgrad: ganske enkel ●●○○○
 • Totalt antall kilometer: 75 km
 • Terreng: 90 % asfalt, 10 % grus eller annet underlag
 • Togforbindelser mellom byene på turen: nei
 • Mulighet for å forkorte etappene med tog: nei
   

Sykkelveier og landsens småveier, med to etapper på hhv. 38 og 37 km. Rutene er ikke spesielt krevende, til tross for noen korte kuperte partier. Du sykler mest på sykkelstier, asfalterte veier med lite trafikk og korte grusveier. 

Overnattinger og måltider

Overnatting
Komfort: Pluss

På denne turen overnatter du to netter i superior-rom på 3*-hotell og én natt på 4*-hotell. Hotellene ligger sentralt til i forhold til sykkelruten og severdighetene i byene du besøker.

Måltider
Frokost er inkludert. 

Reisen til og fra

Utreise
Individuell ankomst til startstedet Auxerre.
Nærmeste flyplass er Paris (CDG).

Fra Paris flyplass:
Alt. 1: Taxi til Gare de Bercy, 30 – 50 min.
Alt. 2: RER linje B (forstadstog) til Châtelet – Les Halles, herfra metro nr. 14 til Bercy, totalt ca. 50 min.

Fra Gare de Bercy tog fra SNCF (min. 1 t 45 min) eller buss fra selskapene FlixBus eller BlaBlaCar Bus (min. 1 t 55 min) videre til Auxerre Saint Gervais stasjon.

NB: Lander du sent, har Flixbus en kveldsavgang direkte fra flyplassen til Auxerre kl. 22.30, 2 t 50 min. 


Hjemreise
Auxerre er sykkelturens siste by, individuell hjemreise herfra.
Nærmeste flyplass er Paris (CDG).

Til Paris flyplass:
Fra Auxerre Saint Gervais stasjon enten tog fra SNCF (min. 1 t 45 min) eller buss fra selskapene FlixBus eller BlaBlaCar Bus (min. 1 t 55 min) til Paris Gare de Bercy. Herfra

Alt. 1: Taxi til flyplassen, 30 – 50 min.
Alt. 2: Metro nr. 14 til Châtelet – Les Halles, videre med RER linje B (forstadstog) til flyplassen, totalt ca. 50 min.

NB: Har du tidlig avgang fra Paris CDG flyplass, går det en buss fra selskapet Flixbus fra Auxerre Saint Gervais stasjon kl. 04.30, 2 t 55 min.

 

Infomateriale

Etter bestilling på e-post:
- bestillingsbekreftelse
- informasjonsskriv «Chablis weekend»

Før avreise på e-post:
- informasjonsskriv «Før avreise»
- hotelliste

På første hotell:
- veibeskrivelse på engelsk
- kart
- vouchere til hoteller og vinsmakinger
- bagasjelapper
- turistbrosjyrer
- tilgang til app med GPS-spor

Sykler


Unisex-sykkel - 21 gir

 


Herresykkel - 21 gir

 


El-sykkel

Betaling

Vi har ikke forhåndsreserverte avganger eller oversikt over ledige plasser. 
Etter å ha mottatt din bestilling kontakter vi lokale samarbeidspartnere vedrørende kapasitet på valgte dato. Er det ledig plass, vil du få en endelig bestillingsbekreftelse med faktura på e-post fra oss. Dette kan ta fra noen timer til opptil 10 virkedager. 

Fakturaen inneholder to betalingsdatoer. Et depositum på kr 3 000 per person skal betales 5 dager etter at turen er bekreftet fra vår side, mens sluttbeløpet forfaller 35 dager før avreise. 

Ønsker du å betale med kort, kan du gå inn på «Min side» på www.merlot.no. Du logger deg på med e-postadressen du brukte under bestillingen, samt passordet som står øverst på fakturaen din. Herfra kan du betale med ønsket kredittkort (kun Visa/Mastercard).   

Reisekalender

Bestill reise

Velg først dato. Datoen du velger er ankomstdag, første etappe starter påfølgende dag.

Lignende reiser

Bourgogne & Chablis

Bourgogne & Chablis

På lettsyklede landeveier i frodige Bourgogne. Mellom vinranker og åkre til klosterkirker, bindingsverkshus og befestede byer.
Chablis weekend | 4 netter

Chablis weekend | 4 netter

Sykkelen bringer deg rundt på lettsyklede landeveier mellom vinranker og åkre til klosterkirker, bindingsverkshus, hyggelige vinlandsbyer som Noyers-sur-Serein og Chablis, samt den flotte provinshoved...
Snakk med en reiseekspert